-
καλησπερα σας
εχω μια πηγη alpine 7894rb
αποτι βλεπω εχει θυρα aux (θηλυκο) στο πισω μερος της
εχω ενεργοποιησει την επιλογη aux.ομως δε παιζει απο το mp3 player που της εχω συνδεσει./.
καμια ιδεα?ευχαριστω!
-
Αν υποθέσουμε ότι οι συνδέσεις και το καλώδιο που χρησιμοποιείς είναι σωστό τότε υπάρχει μία πιθανότητα το Mp3 player που χρησιμοποιείς να βγάζει χαμηλή ισχύ στην έξοδο, την οποία να μην αντιλαμβάνεται το AUX IN της πηγής.
Εγώ θα δοκίμαζα και κάποια άλλη συσκευή είτε Mp3 Player ή κάποιο φορητό CDman ή κάποιο φορητό ραδιόφωνο.υ.γ. θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει πρόβλημα η AUX IN της πηγής...
-
Σήμα του mp3 πήρες απο τα ακουστικά του? Σωστά αναφέρει ο Storm ότι ενδέχεται η ένταση του ρεύματος στα MP3 player να μην 'γεμίζει' την AUX του ALPINE . Αν βάλεις την ένταση του MP3 player στο max μπορείς να δοκιμάσεις και να δεις αν θα πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλ. ένταση χωρίς θόρυβο και ψάξου δουλεύοντας το mp3 και αλλάζοντας τον επιλογέα πηγών του ALΡINE. Υπάρχουν πάντως και ειδικά καλώδια για να κάνεις τη σύνδεση μέσω transmiters (στα FM) αλλά στοιχίζουν.
-
ξερω γω ρε παιδια...εβαλα και το Iphone Που εχω και το mp3 ειναι creative δλδ ποιοτικα και τα δυο..δε μπορει να μην ακουγεται τιποτα..
-
Setting the AUX Mode (V-Link)
You can input TV/video sound by connecting an optional
Ai-NET/RCA Interface cable (KCA-121B) or Versatile
Link Terminal (KCA-410C) to this component.
1 Press and hold the SETUP button for at least 3
seconds.
2 Press the f UP or g DN button to select “AUX. ”
3 Press the BAND button to toggle the mode between
AUX ON and AUX OFF.
NOTES
• The initial setting at the factory is AUX OFF.
• You can set the AUX mode display by pressing the
g DN or f UP button after AUX ON is set, select the
AUX mode display setting, and then press the BAND button.
• When connecting the KCA-410C, you can set two AUX mode
displays.
4 Press the SETUP button to return to normal mode.
5 To adjust the volume, etc., first press the SOURCE
button and select the AUX mode, then make the
necessary adjustment.
NOTE
When using the Versatile Link Terminal (KCA-410C), you can
connect two external inputs. To select the mode, press the BAND
button on the unit.Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα τα παραπάνω...από το Manual.
Δεν ξέρω αν πράγματι απαιτείται το καλώδιο Ai-NET/RCA Interface cable (KCA-121B)
http://www.crutchfield.com/S-yocYzbhPHk ... apter.html -
μετα απο λιγο ψαξιμο(ας ειναι καλα οι αμερικανοι ) οντως χρειαζομαι αυτο το 121β που ειπε και ο φιλος..εκει που εβαλα το βυσματακι ειναι λεει θυρα για ενσυρματο τηλεκοντρολ
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
..εκει που εβαλα το βυσματακι ειναι λεει θυρα για ενσυρματο τηλεκοντρολΜας 'αποτελείωσες'!!! ....
Τέσπα. Όντως το καλώδιο που αναφέρθηκε το θέλεις , το βρήκα και σε άλλο manual:
'Other features: .... 4V pre-out , ..., aux input (but must buy the KCA-121B adaptor ) , .....'.
Καλή συνέχεια. -
Αυτό που με ανησυχεί εμένα είναι ότι έβαλε μία πηγή (MP3) στο RCA του χειριστηρίου...και ανέβασε και την ένταση του Mp3...
Ρίσκο που εγκυμονεί κινδύνους. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάψει την 'είσοδο' του RCA. Ελπίζω να μην έχει συμβεί κάτι τέτοιο γιατί αν μπει κάποια στιγμή χειριστήριο δεν θα λειτουργεί. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτό που με ανησυχεί εμένα είναι ότι έβαλε μία πηγή (MP3) στο RCA του χειριστηρίου...και ανέβασε και την ένταση του Mp3...
Ρίσκο που εγκυμονεί κινδύνους. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάψει την 'είσοδο' του RCA. Ελπίζω να μην έχει συμβεί κάτι τέτοιο γιατί αν μπει κάποια στιγμή χειριστήριο δεν θα λειτουργεί.Σκέψου και αυτό: Να είχε βάλει αυτό απο τα ακουστικά του mp3 στην pre-out του Αlpine.
Δεν θα είχε mp3!
Aν δεν ξέρουμε, .... και , πριν ενεργήσουμε! -
Ας ελπίσουμε ότι η είσοδος του τηλεχειριστηρίου δεν επηρεάσθηκε...
Σίγουρα όμως όλα αυτά θέλουν λίγη προσοχή και καλή ανάγνωση του manual... -
Εκει που επαιζε ενα τραγουδι απο usb το ηχοσυστημα(kenwood KDC 4547U)με αρκετη ενταση, οχι τερμα, ξαφνικα εσβησε εντελως και ξανααναψε μονο οταν καταφερα την ωρα που παταω το on ταυτοχρονα να χαμηλωσω την ενταση...τι να εγινε? Αυτοπροστασια?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εκει που επαιζε ενα τραγουδι απο usb το ηχοσυστημα(kenwood KDC 4547U).............. Αυτοπροστασια?Λόγω της μεγάλης έντασης τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, 99% ηταν αυτοπροστασία, γιαυτό και η επαναλειτουργία έγινε με επαναρύθμιση του volume.
Αν υπήρξε περίπτωση διακοπής τροφοδοσίας πχ απο ελαττωματική καλωδίωση τροφοδοσίας ή στιγμιαίο ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο τμήμα του αυτοκινήτου απο το οποίο παίρνει ρεύμα, ίσως ξαναπαρουσιαστεί ανεξαρτήτως έντασης.
Κάποιες εγγραφές/αρχεία, ειναι δυνατόν να ειναι 'πολύ γεμάτες/μπουκωμένες' αν δεν έχουν προηγουμένως επεξεργαστεί κατάλληλα, οπότε το volume μπορεί να μην ήταν στο φούλ, αλλά η αυτοπροστασία να δούλεψε απο αυτό το λόγο.
Προσωπικά, όταν γράφω Cds με NeroSmart, χρησιμοποιώ πάντα την επιλογή 'audio normalize', ενώ στην επιλογή 'filters' και πέραν της επιλογής τυχόν λοιπών ρυθμίσεων που αναγράφονται (συνιστώ ιδίως την επιλογή stereo widening στο 120%), αυξομειώνω το volume ανάλογα με την ένταση/διαμόρφωση ήχου στο γράφημα που εμφανίζεται στην επιλογή διάρκειας του τραγουδιού. Βέβαια , γούστα ειναι αυτά, οπότε...... -
Το αιώνιο πρόβλημα με τις συσκευές ήχου και τις ασυμβατότητες... Θα περάσει καιρός ώστου να παθιερωθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές έστω όλες οι εξωτερικές πηγές να συνεργάζονται με τις πηγές ήχου αυτοκινήτου σε στιλ plug'n'play και να είναι αλληλοεναλλάξιμες. Ζήσε Μάη μου...
Κατά τα άλλα, μελετάμε τις οδηγίες πριν από οποιοδήποτε ενέργεια, όση εμπιστοσύνη κι ανα έχουμε στις ικανότητες/γνώσεις μας.
-
Ο χρήστης Ερνέστος έγραψε:
................
Κατά τα άλλα, μελετάμε τις οδηγίες πριν από οποιοδήποτε ενέργεια, όση εμπιστοσύνη κι ανα έχουμε στις ικανότητες/γνώσεις μας.Kαι για την περίπτωση του** cson**, να προσθέσω ότι σε τυχόν απότομη διακοπή της λειτουργίας της πηγής μας, μπορεί να χαθούν κάποιες απο τις ρυθμίσεις της , ενώ δεν ειναι απίθανο η συσκευή να ανάβει (πχ: μόνο φωτισμός) χωρίς να δίνει ήχο, λειτουργία ραδιοφώνου, κλπ.
Πριν απογοητευτούμε θεωρώντας ότι η πηγή 'πήγε αδιάβαστη', χρησιμοποιούμε το 'reset' (συνήθως ειναι το γνωστό κουμπάκι -τρύπα, που διαθέτουν το πλείστο των πηγών και ενεργοποιείται με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο/στυλό-καρφάκι κλπ) και αφού επαναλειτουργήσει, ξεκινάμε στη συνέχεια απο την αρχή τις ρυθμίσεις της πηγής. Αρκεί να ξέρουμε σε ποιό σημείο της συσκευής βρίσκεται το reset !!!
Τελευταία περίπτωση, ειναι να κάηκε η ασφάλεια της ίδιας της ίδιας της πηγής (πέραν αυτής που εχει το αυτοκίνητο για το σημείο ρευματοληψίας-πχ: αναπτήρας), η οποία σχεδόν πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής και συνήθως ειναι τύπου 'Π' (σαν αυτές του αυτοκινήτου) και 5 - 10 Αmper.
Αν δεν δουλέψει τίποτε μετά απο όλες αυτές τις ενέργειες, .... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
................
Κατά τα άλλα, μελετάμε τις οδηγίες πριν από οποιοδήποτε ενέργεια, όση εμπιστοσύνη κι ανα έχουμε στις ικανότητες/γνώσεις μας.Kαι για την περίπτωση του** cson**, να προσθέσω ότι σε τυχόν απότομη διακοπή της λειτουργίας της πηγής μας, μπορεί να χαθούν κάποιες απο τις ρυθμίσεις της , ενώ δεν ειναι απίθανο η συσκευή να ανάβει (πχ: μόνο φωτισμός) χωρίς να δίνει ήχο, λειτουργία ραδιοφώνου, κλπ.
Πριν απογοητευτούμε θεωρώντας ότι η πηγή 'πήγε αδιάβαστη', χρησιμοποιούμε το 'reset' (συνήθως ειναι το γνωστό κουμπάκι -τρύπα, που διαθέτουν το πλείστο των πηγών και ενεργοποιείται με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο/στυλό-καρφάκι κλπ) και αφού επαναλειτουργήσει, ξεκινάμε στη συνέχεια απο την αρχή τις ρυθμίσεις της πηγής. Αρκεί να ξέρουμε σε ποιό σημείο της συσκευής βρίσκεται το reset !!!
Τελευταία περίπτωση, ειναι να κάηκε η ασφάλεια της ίδιας της ίδιας της πηγής (πέραν αυτής που εχει το αυτοκίνητο για το σημείο ρευματοληψίας-πχ: αναπτήρας), η οποία σχεδόν πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής και συνήθως ειναι τύπου 'Π' (σαν αυτές του αυτοκινήτου) και 5 - 10 Αmper.
Αν δεν δουλέψει τίποτε μετά απο όλες αυτές τις ενέργειες, ....ευτυχως στην περιπτωση μου λειτουργει μια χαρα τωρα. Αλλιως 10 μερες το εχω..εχει 2 χρονια εγγυηση.
-
ξερεται ο πρωην ιδιοκτητης του alpine μαλλον μας το επαιξε ειδημων και μου ορκιζοταν πως αυτη ηταν η θυρα..
τεσπα η συγκεκριμενη θυρα δε με πολυ απασχολει εφοσον εχω ασυρματο χειριστηριο..
σας ευχαριστω πολυ!
-
Καλησπέρα συμφορουμίτες,
θέλω να αλλάξω την εργοστασιακή πηγή του Golf V μου (το γνωστό ως RCD300) μόνο για τον λόγο ότι παίζει αποκλειστικά audio cd.
Δεν με νοιάζουν οι τρελές ποιότητες και τα χαρακτηριστικά, καθώς θα παραμείνει πάνω η εργοστασιακή εγκατάσταση ηχείων που by default απλώς... την παλεύει. Απλά θέλω μια πηγή που να παίζει από usb στικάκι ή κάρτα mini sd. Τα λεφτά είναι στο minimum της κατηγορίας, γύρω στο 100άρικο δλδ.
Έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο; Επίσης θα με ενδιέφερε να μάθω κάποιο προτεινόμενο κατάστημα για εγκατάσταση μιας και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Αν πάω την πηγή σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο vw μου τη βάζουν;
Επειδή απ τη μαμά του έχει 2din πρόσοψη το ηχοσύστημα, θα πρέπει να μπει και μια θήκη που να πιάνει 2 din και να αφήνει κενό χώρο κάτω απ την πηγή. Αυτή κυκλοφορεί ευρέως ή πρέπει να την ψάξω; -
Μία καλή πηγή για τα χρήματά της είναι η 4047UA της Kenwood, η οποία έχει εισόδους USB και AUX στο εμπρός μέρος. Με λίγο περισσότερα χρήματα υπάρχει η 4547UB, με μόνες διαφορές την ύπαρξη εισόδου για iPod και τον μπλε φωτισμό των πλήκτρων. Βέβαια στην τιμή αυτή (λίγο πάνω από τα 100 ευρώ) θα προτιμούσα το 3200UB της Pioneer, μάλλον λόγω γενικότερου σχεδιασμού (αν και προσωπικά είμαι φαν της Kenwood). Αν βέβαια πρώτο σου μέλημα είναι το χαμηλό κόστος μπορείς να κοιτάξεις και αυτό το μοντέλο της F&U (με εισόδους USB, SD και AUX), το οποίο έχω στο αυτοκίνητό μου και είναι μια χαρά για τα χρήματά του.
Όσον αφορά την πρόσοψη, θα χρειαστείς κάτι σαν αυτό, το οποίο για το Golf πιστεύω ότι θα υπάρχει ετοιμοπαράδοτο στα περισσότερα καταστήματα με ηχοσυστήματα.
-
Διάλεξε ένα μοντέλο που έχει bluetooth.
πχ. sony ~120€. -
Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσεις ή βρείς εμπόδια με τις σωστές και οικονομικές λύσεις του** kotetsi,** ,
ιδού και άλλη μια πρόταση: Για να κάνεις την εγκατάσταση που θές, δες πρώτα εδώ και εδω για πηγές μέχρι 100€.
Car audio [#2]