-
Ζαλίστηκα
-
Να το κοιτάξεις, μπορεί να είναι κάτι σοβαρό
-
Αντε Γιαννη τυχερος εισαι. Πετυχα τον γνωστο που εχει σαν το δικο σου corsa. Τελικα εχει ηχεια πισω. Αν θες να τα αλλαξεις, θα πρεπει να βγαλεις τα πλαστικα που παταει η καπελιερα. Το πως δεν το ξερει. Αλλα εκει βρισκονται τα ηχεια. Ορμα.
-
ααα ωραία!
Καταρχάς χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!
Εχθές ηρθε η πηγή και την έβαλα πάνω...
τα αποτελέσματα ειναι καλά.
Καταρχάς πριν την αλλάξω η εργοστασιακή δέν κουμπωνε πολύ καλά με αποτέλεσμα στης λακκούβες να κοπανάει, το γνωριζα οτι κάτι κοπανάει αλλα πιστευα θα είναι κανα άλο πλαστικό. τώρα με το 2din που μπήκε σφιχτά μέσα δέν κοπανάει καθόλου!
Η ποιοτητα ηχου στο cd εχει βελτιωθει αρκετα οχι τόσο όμος στους σταθμους. με το cd εχει καλύτερη ποιοτητα ηχου, οι σταθμοι ραδιο εχουν λιγο χάλι αποιοτητα και πρίν και τώρα ισος εχει η κεραία μου κανα θεματάκι?
παιζει σταθμους αλλα εχουν παράσιτα οι περισότεροι και όσοι δέν εχουν η ποιοτητα ηχου δέν είναι καλή.
ενα άλο που παρατήρησα είναι οτι δέν αποθηκευει της ρυθμήσεις κάθε φορά που βάζω μπρός πρέπει να ρυθμήσω ωρα.
απότι διάβασα λίγο πρέπει να αλλάξω θέση στα 2 καλώδια τροφοδοσίας κοκκινο και ενα άλο δέν θυμαμαι θα το ξαναψάξω.
επήσης κάτι που μου έκανε και πρίν αλλα και τώρα που με ενοχλεί ριναι οτι οταν ανοίγω το διακόπτη δέν ξεκινάει κατευθείαν να παίζει ράδιο όπος κάνει στε περισότερα αμάξια απλά ειναι ανοιχτο στο stand-by τι πρέπει να κάω ωστε να αξεκινάω και να παίζει ενα συγκεκριμένο σταθμό? -
Οκ παιδια λυθηκε και αυτο!
Επρπεπε να αλλαχτει η θέση 2 καλωδίων κοκκινο-μπλέ το κοκκινο στο μπλέ και το μπλέ στο κόκκινο και δουλευει κομπλέ!αποθηκλευει ρυθμήσεις επήσης παίζει κατευθείαν μόλις ανοιγω στον σταθμό που ειναι αποθηκευμένος στο 1.
Απλά στο προηγούμενο το εργοστασιακό ηταν και εκεί λάθος αλλα επηδή δέν εχει ενδηξη ώρας οταν ανοιγα δέν ηθελε κάτι να ρυθμησει οποτε δέν μπορουσα να ξέρω αν εχει χάσει αποθηκευμένες ρυθμήσεις.
Αντε ενα ενα σιγα σιγα γινετε το κορσάκι πένα.
περιμένω ηχεια τώρα μπροστα μετα θα βάλω πίσο και μετα βλέπουμε για γούφερ! -
Καλα Χριστουγεννα σε ολους
Μη γραφετε ο,τι να'ναι, οι Αμερικανικες προδιαγραφες μπορει να ειναι 'αλλου' σε σχεση με τις Ευρωπαικες. Καλυτερα για τετοιας ηλικιας Hyundai να κοιτατε σε Ρωσικα site.
Πριν λιγες μερες κοιταξα το δικο μου και εχει 13 cm και μπροστα και πισω.
-
καλημέρα παιδιά!
Ακομα περιμένω τα ηχεια λογικά απο εβδομάδα θα τα παραλάβω αφου εχει συνεχεια αργείες κτλ.
Εχω φάει ενα σκάλωμα και ψιλομετανιοσα που πηρα τόσο απλά ηχεία.
σκευτομαι αυτα τα 16αρια που εχω παραγείλει για μπροστα να τα βάλω πίσο εκει που ειναι 13αρια και να πάρω άλλα για μπροστα καλύτερα.
τι λέτε?
θα μπουν τα 16άρια με μια καλή πατέντα πίσο? θα έχω κανα θέμα με τα ρεύματα? οπος είπα καπελιέρα δέν θέλω να πειράξω καθόλου! -
Καλά μην βαράς μέρες που είναι!...
Δεν κάθισα να ξεσκονίσω όλο το παγκόσμιο ίντερνετ για να βρω τα πραγματικά ηχεία του ελληνορωσικού Accent.
Ας το κάνει ο θεματοθέτης. -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
καλημέρα παιδιά!
Ακομα περιμένω τα ηχεια λογικά απο εβδομάδα θα τα παραλάβω αφου εχει συνεχεια αργείες κτλ.
Εχω φάει ενα σκάλωμα και ψιλομετανιοσα που πηρα τόσο απλά ηχεία.
σκευτομαι αυτα τα 16αρια που εχω παραγείλει για μπροστα να τα βάλω πίσο εκει που ειναι 13αρια και να πάρω άλλα για μπροστα καλύτερα.
τι λέτε?
θα μπουν τα 16άρια με μια καλή πατέντα πίσο? θα έχω κανα θέμα με τα ρεύματα? οπος είπα καπελιέρα δέν θέλω να πειράξω καθόλου!Να βαλεις τα 16αρια στις πλαστικες ραγες που παταει η καπελιερα; Δεν θα χωρεσουν Γιαννη (το ποιο πιθανο). Κοιτα, μην προτρεχεις. Βαλε το ενα ηχειο, κουμπωσε το στην πορτα και ακου τι ηχο βγαζει. Τοποθετημενο ομως γιατι αλλιως δεν θα δωσει σωστα την ποιοτητα του.
Α ρε Γιαννη το φθηνο βγαινει ακριβο ρε φιλε. Αυτα που ξερω εγω (που σου ειπα εχω χρονια να ασχοληθω), με αυτα που ξερει καποιος αλλος που ασχολειται εχουν διαφορα. Και αυτα που ξερεις ενας επαγγελματιας καμια σχεση με τους απλους εμας. Αν δεν πας, να σου πει, να σου εξηγησει τι να βαλεις και γιατι, εστω και με budget 60 ευρω, θα εισαι με την απορια μηπως μπορουσες να βαλεις κατι καλυτερο. Θα βαλει δυο ηχεια 2δρομων, 3 δρομων αν γινεται και δυο τουτερακια. Πιθανον ομως και για αυτο το setup θα χρειαστεις εναν μικρο ενισχυτη. Που ομως, αν θελησεις να το αναβαθμησεις (τα εχω παθει και μαθει) θα πρεπει να τα ξεχασεις. Θα τα σκοτωσεις στην τιμη, ηχεια, ενισχυτη και ξανα, νεα ηχεια, μεγαλυτερο ενισχυτη κλπ. Οποτε κανε το πλανο σου στο οικονομικο, για να μην τα κλαις μετα οταν θελησεις να βαλεις ποιο δυνατα. Μπορει να σου βαλει δυο ηχεια με λιγα watt που θα βγαζουν ποιοτικο ηχο χωρις μεγαλη ενταση. -
Τελικά μάπα το καρπούζι..
τα ηχεια που πήρα (συνδεσα μόνο το 1) παίζει τελεια μέχρι μια ενταση, απο εκει και πάνω τρίζει..
πριν τριξει παίζει ικανοποιητικα για απλή ακροση πχ στην πολη και λίγο δυνατα αν σε κανα κομμάτι το δυναμοσω παραπάνω δεν ειναι ικανοποιητικο το αποτελεσμα -
Αν εννοείς τα AKAI, βασικά το είχα αναφέρει πριν μία σελίδα.
Η AKAI είχε κάποιο όνομα στα οικιακά και επαγγελματικά ηχοσυστήματα την εποχή του 1980-1990.Μετά εξαφανίστηκε εντελώς από την ευρώπη και εμφανίστηκε ξανά όταν δόθηκαν δικαιώματα παραγωγής σε κινέζικες εταιρίες και βιομηχανίες. Και από ότι θυμάμαι ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη παρουσία στα ηχητικά αυτοκινήτου.
Το πρόβλημα που εντόπισες στα ηχεία σου, είναι πολύ απλά το κλασσικό πρόβλημα ότι τα ηχεία που πήρες είναι 'πολύ λίγα' σε σύγκριση με το πολύ καλό ενισχυτή της πηγής σου. Δηλαδή τα Watt RMS των ηχείων είναι λιγότερα από τα Watt RMS του ενισχυτή σου, οπότε και παραμορφώνουν τον ήχο σε υψηλές εντάσεις.
Οπότε είτε θα παίζεις σε χαμηλή ένταση, είτε κάποια στιγμή θα βάλεις καλύτερα ηχεία.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν εννοείς τα AKAI, βασικά το είχα αναφέρει πριν μία σελίδα.
Η AKAI είχε κάποιο όνομα στα οικιακά και επαγγελματικά ηχοσυστήματα την εποχή του 1980-1990.Μετά εξαφανίστηκε εντελώς από την ευρώπη και εμφανίστηκε ξανά όταν δόθηκαν δικαιώματα παραγωγής σε κινέζικες εταιρίες και βιομηχανίες. Και από ότι θυμάμαι ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη παρουσία στα ηχητικά αυτοκινήτου.
Το πρόβλημα που εντόπισες στα ηχεία σου, είναι πολύ απλά το κλασσικό πρόβλημα ότι τα ηχεία που πήρες είναι 'πολύ λίγα' σε σύγκριση με το πολύ καλό ενισχυτή της πηγής σου. Δηλαδή τα Watt RMS των ηχείων είναι λιγότερα από τα Watt RMS του ενισχυτή σου, οπότε και παραμορφώνουν τον ήχο σε υψηλές εντάσεις.
Οπότε είτε θα παίζεις σε χαμηλή ένταση, είτε κάποια στιγμή θα βάλεις καλύτερα ηχεία.
Μικρη ειναι η πηγη του storm. Ουτε 20w δεν δινει το καθε καναλι. Τα ηχεια θελουν ονομαστικα 200w αυτα γραφανε 50w για normal χρηση. Πηγαινε Γιαννη σε εναν που βαζει ηχοσυνολα για να κανεις την δουλεια που θελεις.
-
22Watt RMS σε κάθε κανάλι.
http://img.billiger.de/dynimg/D2y4VDfg6 ... eitung.pdfΤα ηχεία που αγόρασε πολύ αμφιβάλλω αν αντέχουν αυτήν την ισχύ.
Το τι γράφουν τα ηχεία είναι άλλο θέμα και (από μένα) αμφισβητήσιμο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
http://img.billiger.de/dynimg/D2y4VDfg6 ... eitung.pdfΤα ηχεία που αγόρασε πολύ αμφιβάλλω αν αντέχουν αυτήν την ισχύ.
Το τι γράφουν τα ηχεία είναι άλλο θέμα και (από μένα) αμφισβητήσιμο.Ωραια 22watt στο καθε ηχειο. Πολλα ειναι 22w; Τα ηχεια δεν εχουν προβλημα γιατι ειναι πολλα τα 22w, αλλα γιατι ειναι λιγα. Για τα ηχεια το εχω πει, οπως για ολα στον ηχο. Οτι πληρωνεις παιρνεις.
-
Οσο μάπα και να είναι τα ηχεία, χλωμό να απαιτούν μόνο 22Watt rms. Kαι τα 22 που λεει είναι πολύ αμφισβητίσιμα για μένα. Κάποια καλά mosfet ή burr brown που βάζανε παλιότερα σε flagship μοντέλα, δίνανε στην καλύτερη 23watt και αυτές οι πηγές κάνανε γυρω στα 400-500ευρω. Τέτοιοες δεν βγάζουν πλέον. Το πιθανότερο είναι αυτό που λέει ο Steve. Επίσης, τα ηχεία συνήθως καίγονται όταν οδηγούνται απο αρκετά μικρότερο ενισχυτή κι όχι το ανάποδο, οπότε προσοχή στην ένταση
-
Πρός το παρόν τα αφήνω οπος είναι και ποιο μετα θα τα αλλάξω.Ισος πάω σε κανα μαστόρι να με σενιάρει.
Αλλα δέν καταλαβα τελικά γιατί τρίζει?ειναι λιγα η πολλά whatt?? -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Πρός το παρόν τα αφήνω οπος είναι και ποιο μετα θα τα αλλάξω.Ισος πάω σε κανα μαστόρι να με σενιάρει.
Αλλα δέν καταλαβα τελικά γιατί τρίζει?ειναι λιγα η πολλά whatt??Σε παρομοιο με το δικο σου setup, δλδ απο την πηγη ειπα στον φιλο μου να δωσει σε δυο 200αρια τριδρομα kenwood που ειχα βαλει και σε 2 τουιτερακια, η πηγη ηταν 4x25 τα ηχεια απο ενα σημειο και πανω μπουκωναν. Και εγω νομιζα πως ο ενισχυτης της πηγης ηταν δυνατος. Οταν πηγα στον φιλο μου που βαζει ηχοσυνολα, μου ειπε πως, τα ηχεια ειναι μεγαλα για την πηγη. Τα ειχα βρει σε καλη τιμη και τα αγορασα χωρις να τον ρωτησω. Για να παιξουν σωστα θελουν περισσοτερα watt. Αυτα η πηγη δεν τα εδινε με τπτ. Μπηκε τελικος που οδηγουσε τα δυο ηχεια, ρυθμιστηκε ο ενισχυτης, εννοειται οτι επηδει ηταν πισω ο ενισχυτης και τα ηχεια, μπηκε ειδικη καλωδιωση, για να μην υπερθεμανθουν τα καλωδια και για να μην εχω απωλειες στην ποιοτητα. Μην τα ζοριζεις. Το πολυ να τα πας λιγο πριν το μπουκωμα. Υπαρχει περιπτωση και τα ηχεια να ειναι κακης ποιοτητας. Εμενα τα kenwood επαιζαν καλα μεχρι να αρχισουν να μπουκωνουν. Ομως ηταν kenwood (δεν ειναι top, αλλα ειναι καλα για εναν χωρις απαιτησεις μεγαλες) δεν θυμαμαι ποια σειρα, ενα 80αρι ευρω τα αγορασα το 2000 μεταχειρισμενα. Και με sony το εχω παθει και εβαλα και εκει ενισχυτη. Δυο φορες το ιδιο με το δικο σου σεταρισμα εχω κανει σε διαφορετικα αμαξια.
Μπορεις ομως για την πηγη που εχεις, να δει ο εγκαταστατης και να σου βαλει ηχεια που θα δουλεψουν καλα χωρις ενισχυτη. Τοσα εργοστασιακα αυτοκινητα, χωρις εξωτερικο ενισχυτη βγαινουν. Για αυτο σου ειπα απο την αρχη, να πας να ακουσεις τουλαχιστον προτασεις. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Το τι γράφουν τα ηχεία είναι άλλο θέμα και (από μένα) αμφισβητήσιμο.Ωραια 22watt στο καθε ηχειο. Πολλα ειναι 22w; Τα ηχεια δεν εχουν προβλημα γιατι ειναι πολλα τα 22w, αλλα γιατι ειναι λιγα. Για τα ηχεια το εχω πει, οπως για ολα στον ηχο. Οτι πληρωνεις παιρνεις.
Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, ειδικά για ηχεία αγνώστου ταυτότητας των 30euro.
Την άποψή μου την είπα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, ειδικά για ηχεία αγνώστου ταυτότητας των 30euro.
Την άποψή μου την είπα.
Επειδή δεν γνωρίζεις την συζήτηση που προηγήθηκε, ο φίλος μας θέλησε να αντικαταστήσει μόνος του ένα ηχείο που είχε σχισμένη μεμβράνη. Αφού γράφτηκαν και μπήκαν τα σχετικά (βίντεο, διαστάσεις, βίδες, ενώσεις, καλώδια κλπ), αποφάσισε να βάλει 2 DIN πηγή “κρατώντας” τα φτηνά ηχεία. Τόσο εγώ όσο και ο Στηβ (αν και καθυστερημένα, χρόνια πολλά για την εορτή σου και καλή χρονιά) του προτείναμε πιο ακριβές επιλογές ηχείων καθώς και να επικοινωνήσει-αποταθεί σε κάποιο εγκαταστάτη για να επιτύχει αυτό που είναι κοντά στα θέλω του.
Αν έχεις την λύση, πρότεινε του φίλου μας μάρκα, τύπο, τιμή ηχείων γιατί διαφορετικά κάνουμε συζήτηση καφενείου. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Την άποψή μου την είπα.
Να την λες Storm. Αλλοιμονο! Ενταξει διιστανται οι αποψεις. Για αυτο το καλυτερο ειναι να παει σε εναν τεχνικο γιατι το εχω πει, το φθηνο θα βγει ακριβο.
Καλη Χρονια bill!!
Car audio [#2]