-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ρε παιδες, που μπορω να βρω ενα απλο ραδιοcd που να παιζει mp3 και να μην φτιαχνει καφεδες κλπ κλπ;Βλεπω κατι νουμερα που δεν θα τα δωσω με την καμια! Καμια 80αρα το πολυ διαθετω για αυτο το θεμα...
Και θελω και να ειναι οκ για το παλιο Fiat Bravo!
Στη χρυσή ευκαιρία θα βρείς ότι θέλεις σε τιμές ευκαιρίας γιατί όλοι τα αλλάζουν για καλύτερα και πολύ ακριβώτερα.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ρε παιδες, που μπορω να βρω ενα απλο ραδιοcd που να παιζει mp3 και να μην φτιαχνει καφεδες κλπ κλπ;Βλεπω κατι νουμερα που δεν θα τα δωσω με την καμια! Καμια 80αρα το πολυ διαθετω για αυτο το θεμα...
Και θελω και να ειναι οκ για το παλιο Fiat Bravo!
Εχω ενα διαθεσιμο, αλλα δεν αναπαραγει mp3.
Aκομα και καινουργιο ομως, βρισκεις με 100€.
-
Εχω βρει ενα στο e-shop με 83 € νομιζω, παιζει mp3... Δεν βλεπω κατι καλυτερο σε καινουργιο, μαλλον σε κατι τετοιο θα καταληξω...
Μπαινουν ολα τα ραδιοcd σε ολα τα αυτοκινητα;
-
Εχει η sony με 89 mp3, usb, aux in κλπ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εχει η sony με 89 mp3, usb, aux in κλπγια πες μας λίγο εκτενέστερα?
σκέφτομαι για usb για το 'θηρίο' -
έβαλα πρόσφατα στη celica ενα pioneer p3100dvd.ξέρει κανείς καμιά λύση για tv?μου ζητάνε 400 εδώ για τις κεραίες...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Εχει η sony με 89 mp3, usb, aux in κλπ
για πες μας λίγο εκτενέστερα?
σκέφτομαι για usb για το 'θηρίο'Έχουν βάλει ο corsair και ο αδης εδώ και αρκετό καιρό χωρίς πρόβλημα. Πήγαινε στο mediamarkt και δες τι έχει...
-
Στη φθηνη κατηγορίας τιμής πολύ δυνατα μηχανάκια είναι και τα JVC
-
Φίλος έχει ΤΤ πρώτης γενιάς και θέλει να αλλάξει τα, προφανώς εργοστασιακά, ηχεία. Επειδή δεν έχει ιδέα όσον αφορά τι έχει επάνω το αυτοκίνητο τώρα, ξέρει κάποιος πόσα και τι μεγέθους ηχεία φοράει το ΤΤ από το εργοστάσιο; Αν υπάρχει και κάποια πρόταση για δοκιμασμένο σετ ηχείων με ενισχυτή είναι φυσικά καλοδεχούμενη. Οι απαιτήσεις είναι απολύτως λογικές σε ένταση, ενδιαφέρει περισσότερο η καθαρότητα του ήχου ενώ σε ό,τι αφορά την τιμή καλό είναι να μην ξεφύγουμε από τα 500 ευρώ. Η πηγή του αυτοκινήτου δεν είναι εργοστασιακή αλλά μία Sony.
-
Να βάλει ενισχυτή (πχ 30W RMS στο κανάλι) μαζί με τα ηχεία. Θα εκπλαγεί με το αποτέλεσμα.
-
Ερώτηση άσχετου: ο ενισχυτής δίνει μόνο ένταση ή μπορεί να δώσει και ποιότητα?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ερώτηση άσχετου: ο ενισχυτής δίνει μόνο ένταση ή μπορεί να δώσει και ποιότητα?Αυτά είναι και σχετικά αλλά και άσχετα μεταξύ τους....
Έχει σχέση και η ένταση που θέλεις να ακούς. Αν έχεις περισσότερη ισχύ θα μπορείς να ακούς στην ίδια ένταση με λιγότερη παραμόρφωση. Από την άλλη υπάρχουν ενισχυτές κι ενισχυτές με φαινομενικά ίδια μέγιστη ισχύ οι οποίοι δεν έχουν σχέση στην ποιότητα που βγάζουν.
Οπότε μπορεί να έχεις καλύτερη ποιότητα λόγω μεγαλύτερης ισχύος (αν ο προηγούμενος ασθενέστερος ενισχυτής ήταν στα όριά του) αλλά σίγουρα θα έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου με έναν πιο καλό ενισχυτή (που δεν φτάνει στα όριά του). Το θέμα είναι αν δεν μπορείς να πάρεις έναν ενισχυτή και δυνατότερο και ποιοτικότερο.... Ποιον να πάρεις, τον δυνατότερο ή τον ποιοτικότερο; Θα έλεγα να πάρεις τον ποιοτικότερο ο οποίος έστω κι αν φαίνεται να υστερεί σε ισχύ, στην πράξη θα αποδίδει καλύτερα και θα τον ευχαριστιέσαι περισσότερο και συχνά μπορεί και να γκαζώνει και καλύτερα από τον δυνατότερο αλλά όχι τόσο ποιοτικό.
Ένταση δεν δίνει ο ενισχυτής, απλά βοηθάει κι αυτός στην αλυσίδα του ήχου να την φτάσεις. Ο ενισχυτής δεν δίνει ένταση, δίνει ενίσχυση μέχρι την ισχύ που λέει.... για να έχεις ένταση θέλεις- αρκετά ισχυρό σήμα (με αδύνατο σήμα μπορεί και με τέρμα το χειριστήριο να μην πιάνεις τα βατ του) και
- ικανή τροφοδοσία (άλλος ένας πολύ σημαντικός λόγος να μην πιάνεις ισχύ ή να παραμορφώνει) αλλά και
- αρκετά ευαίσθητο ηχείο (η ευαισθησία δεν έχει σχέση με την ποιότητα.... υπάρχουν απ' όλα).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...thanks!
-
Με συμπληρώνω...
Ας μην ξεχνάμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ακρόασης σπάνια περνάμε τα 2-3-5 βάτ. Αυτά τα λίγα βάτ τα θέλουμε με ποιότητα και για αυτό θα ευχαριστηθείς περισσότερο τον καλό από τον δυνατό ενισχυτή.
Τα παραπάνω βατ ξοδεύονται μόνο και μόνο για τις χαμηλές συχνότητες και εκεί ακριβώς είναι που θέλουμε και την βαρβάτη τροφοδοσία αλλά έχουμε και τη δυνατότητα να τις στείλουμε και σε κανένα subwoofer ώστε να μην επηρεάζουν την ποιότητα των υπόλοιπων συχνοτήτων. Θα θεωρούσα λοιπόν πιο σωστό να πάρεις έναν καλό ενισχυτή όχι υπερβολικά δυνατό για να ευχαριστιέσαι τη μουσική και μετά να αποφασίσεις, αν το χρειάζεσαι, αν θα προσθέσεις κι ένα subwoofer (με δικό του ενισχυτή αν δεν τον καλύπτει ο υπάρχοντας, μερικοί 4κάναλοι μπορούν να γεφυρώνουν τα 2 από τα 4 κανάλια για να τροφοδοτούν το υπογούφερ ενώ υπάρχουν και 5κάναλοι 4+1).
Στον δρόμο βελτίωσης ποιότητας:
-αξίζει να επενδύσεις σε αποσπώμενα ηχεία (ξεχωριστό τουίτερ από γούφερ) με παθητικό κροσόβερ (με ενεργητικό ακόμα καλύτερα αλλά μάλλον ξεφεύγεις).- αξίζει να μελετήσεις την ηχομόνωση των κοιλοτήτων που χρησιμοποιούν τα ηχεία (καμιά φορά μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών)
-
Παδια help!!
Πήρα ένα ράδιο cd καινούριο lg και έχω ένα πρόβλημα:
όταν το δυναμωνω και πάει η ένταση πάνω από 16-17 σταματάει να παίζει και κολάει αλλά αν ρίξω την ένταση (κάτω από 16-17) παίζει πάλι...
Στην αρχή νόμιζα ότι ίσως έπεσα σε προληματικό cd αλλά σε ένα άλλο αμάξι που το έβαλα παίζει νερό μέχρι όσο πάει η ένταση...
Σκέφτομαι μήπως δεν το σηκώνουν τα ηχεία. Μπροστά έχω 150 watt kenwood, πίσω δεν ξέρω... Παίζει να είναι αυτό;; Το ραδιο cd είναι 4χ53 w , το προηγούμενο ήταν 4χ45... -
Γενικά
Η ένταση δεν είναι το 16-17 αλλά αυτό που ακούνε τα αυτιά σου και που εξαρτάται μεν από τη ρύθμιση του οργάνου αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τη ρύθμιση του οργάνου σαν ένταση όταν συγκρίνεις το αποτέλεσμα με διαφορετικά ηχεία. Τα άλλα ηχεία τι ευαισθησία έχουν, τι αντίσταση και τι καλώδια.
Στο άλλο αυτοκίνητο από τι καλώδια φτάνει το ρεύμα στη συσκευή;
Εννοείται ότι πρέπει να χρησιμοποιείς το ίδιο CD αν κάνεις τη σύγκριση με αυτό και όχι με το ράδιο (μπορεί ένα CD να είναι γραμμένο πιο δυνατά από άλλο...).Το μπορεί να φταίει
Μπορεί με ίδια ρύθμιση να παίζει πιο δυνατά ή πιο σιγά ανάλογα με την ευαισθησία οπότε χρειάζεσαι διαφορετική ρύθμιση για ίδια ένταση. Το ότι η ένδειξη μπορεί να φτάνει στο 30 δεν σημαίνει ότι (με τα συγκεκριμένα ηχεία) δεν έχεις ήδη φτάσει τα όρια του ενισχυτή από τα 16!
Τα όρια τα φτάνεις σε διαφορετική ρύθμιση με διαφορετικά ηχεία επειδή το άλλο ηχείο τραβάει λιγότερο ρεύμα αν έχει μεγαλύτερη σύνθετη αντίσταση (που διαφέρει στις διάφορες συχνότητες).
Μπορεί στο άλλο αυτοκίνητο η τροφοδοσία να είναι καλύτερη και να δίνει πιο εύκολα όσο ρεύμα χρειάζεται.Τι κάνεις
Προφανώς με το προηγούμενο ραδιόφωνο δεν είχες πρόβλημα αλλά δεν ξέρω αν έφτανες στην ίδια ένταση (στο αυτί όχι στη ρύθμιση που είπαμε ότι δεν σημαίνει τίποτα)
Αν είναι εύκολο δοκιμάζεις άλλα ηχεία στο δικό σου αυτοκίνητο (ιδανικά σαν αυτά του άλλου αυτοκινήτου που ξέρεις ότι του πάνε). Έτσι αν όλα καλά αποκλείεις να φταίνε τα καλώδια και οι συνδέσεις.
Τσεκάρεις όλα τα καλώδια τροφοδοσίας και ηχείων για πάχος και ζημιά και τα βύσματα για βραχυκυκλώματα. Ελέγχεις τη γείωση της συσκευής.
Καλή τύχη! -
Γεια σε ολους...εχς ενα renault 19 του 95 και θα θελα να περασω ενα ηχοσυστημα ετσι για να χω απλα και μονο λιγο ηχο γιατι με το μανισιο δεν ακουγεται σχεδον τπτ...θα θελα να μου προτεινετε λοιπον ενα πολυ φτηνο ηχοσυστημα για να αγορασω...θα σας παρακαλουσα να μου δωσετε προσφορες μονο απο καταστηματα της θεσσαλονικης μιας και θα ανεβω για τα τελευταια ψωνια των γιορτων..ευχαριστω προκαταβολικα!
Υ.Γ Αν βρισκομαι σε λαθος συζητηση η το θεμα εχει ξανασυζητηθει θα θελα να μου κανετε υποδειξεις μιας και ειναι το πρωτο θεμα που ανοιγω και ειμαι καινουργιος στο site..
-
Kάτι σε Pioneer θα επέλεγα. Με 100 ευρώ με την τοποθέτηση (ίσως και λιγότερο) έχεις ράδιο, mp3/wma και, βάσει της δικής μου εμπειρίας, αξιοπιστία και απολύτως ικανοποιητικό ήχο για μαμίσια ηχεία.
Aν έχει και είσοδο για USB ή AUX, ακόμα καλύτερα (για να μην εξαρτάσαι από δισκάκια), πχ:
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9098Γενικά:
http://www.skroutz.gr/c/312/radiocd-kas ... IONEER+DEH -
Έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή την πηγή: http://www.electroworld.gr/site/product ... cc=skroutz
Αν αλλάξεις και τα εργοστασιακά ηχεία με μία τετράδα καινούρια (δε χρειάζονται εξεζητημένες λύσεις, πχ εγώ είμαι με κάτι 10ράκια JBL που μου κόστισαν γύρω στα 40 ευρώ το ζευγάρι στο Praktiker και κάτι Crunch με περίπου 40 ευρώ πάλι) θα έχεις μια χαρά ήχο. -
θα θελα κατι σε συνολικο ποσο γυρω στα 100 ευρα..απ οτι θυμαμαι ενας φιλος μου βρηκε στα media markt την προηγουμενη βδομαδα σετ 2 ηχειακια 250 rms με τιμη γυρω στα 50 ευρω..
Υ.Γ Την προηγουμενη φορα που πηγα να συνδεσω ενα cd player στο αυτοκινητο δεν ξερω τι παιζει αλλα ανοιξε το κλιματιστικο..δεν ξερω αν ειναι βραχυκυκλωμα αλλα το κλιματιστικο πριν λιγα χρονια χαλασε και δεν λειτουργει και ακουγεται ενας θορυβος απλα οταν γυρνας το κλειδι...οταν το συνδεσα λοιπον το cd player αρχισε αυτος ο θορυβος με κλειστο διακοπτη..και κατι ακομη..δοκιμασα να βγαλω τις ασφαλειες του κλιματιστικου αλλα ο θορυβος επιμενει...ζητω την βοηθεια σας λοιπον!!
Car audio [#2]