-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Μιλησα περι watt και ποιοτητας του ενισχυτη μιας πηγης.
Οτι πληρωνεις παιρνεις. Υπαρχουν φθηνες και ακριβες υλοποιησεις, ειτε Pioneer ειτε Sony (διαφορετικες σειρες μοντελων).H CDX σειρα της Sony, ξεκιναει απο τα 50 και φτανει μεχρι 150 ας πουμε ... δεν ειναι μονο τα features ομως αλλα και τα χαρακτηρηστικα δεκτων, εξοδοι, ενισχυτης κτλ ...
Οι φθηνες υλοποιησεις ακομα και 'μεγαλων' ονοματων, πολυ ευκολα μπορει να ειναι για τα μπαζα, για καποιον που εχει ιδιαιτερες απαιτησεις.
Η Blaupunkt σε ορισμενες περιπτωσεις εχει καλυτερη σχεση τιμης/αποδοσης απο τις φθηνες περιπτωσεις Pioneer/Sony/Alpine ομως σιγουρα υπολειπεται σε ποιοτητα κατασκευης.Δεν αξιζει τοσο ψαξιμο παντως συμφωνα με τις αναγκες σου.
Προτεινω ωστοσο να αγορασεις κατι καλο και οταν/αν αλλαξεις αυτοκινητο, να το μεταμοσχευσεις, βαζοντας το παλιο ξανα στο Clio.http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... /page.html
http://www.skroutz.gr/s/257754/Sony-CDX-GT35U.htmlhttp://www.alpine-electronics.gr/p/Prod ... 21/ute-81r
Αυτό πως το βλέπεις?
Δεν δίνω πάνω από 70 ευρώ γιατί τα οικονομικά μου είναι κάπως περιορισμένα+ότι το CD δεν μου είναι και τόσο απαραίτητο.
Υπόψιν ότι αυτό της Alpine που ανέβασα κάνει ΠΑΝΤΟΥ 70 ευρώ.Και σε πολυκαταστήματα τύπου Praktiker/Media Markt και σε ηλεκτρολογεία της γειτονιάς που ειδικεύονται σε ηχοσυστήματα αλλά έχουν και συναγερμούς,κάμερες για το παρκάρισμα,φώτα led,φώτα xenon κλπ. -
Aν θες να δωσεις 70€ ... το Pioneer που προτεινα ειναι καλυτερο deal.
http://docs.pioneer.eu/Manuals/DEH_1600 ... etPDF.ashx
Ακομα και τα specs του ειναι ξεκαθαρα. Like i said ... peak power διαφημιζουν ωραιοτατα 45άρια και βαλε.
Συνεχη ισχυ ... αποδιδουν καμια 20αρια ανα καναλι. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Aν θες να δωσεις 70€ ... το Pioneer που προτεινα ειναι καλυτερο deal.http://docs.pioneer.eu/Manuals/DEH_1600 ... etPDF.ashx
Ακομα και τα specs του ειναι ξεκαθαρα. Like i said ... peak power διαφημιζουν ωραιοτατα 45άρια και βαλε.
Συνεχη ισχυ ... αποδιδουν καμια 20αρια ανα καναλι.Χμμμ θα το σκεφτώ...
Κάτι ακόμα:Είναι καλύτερα να αγοράσω το ραδιόφωνο από Κωτσόβολο η Praktiker και μετά να το πάω σε ηλεκτρολογείο να μου το εγκαταστήσουν ή να το αγοράσω από το Media Markt που έχουν δικό τους ηλεκτρολογείο στα καταστήματα τους και να μου το βάλουν εκεί ή να το αγοράσω από ένα από αυτά τα συνοικιακά μαγαζιά που πουλάνε ηχοσυστήματα,συναγερμούς,κάμερες,φώτα,gps κλπ κλπ κλπ και να μου το βάλουν εκεί?
Ποιός κάνει καλύτερη δουλειά?Ο μάστορας της γειτονιάς ή του πολυκαταστήματος?
'Ασε που έχω ακούσει ότι αν αγοράσεις από κάπου ένα ραδιόφωνο η 2 ηχεία ξέρω γω και μετά τα πας αλλού να στα συνδέσουν,αν γίνει καμιά στραβή είτε από το προιόν(ελλατωματικό)είτε από τον μάστορα,δεν βγάζεις άκρη.
Ενώ αν το αγοράσεις από ένα μέρος και το τοποθετήσεις στο ίδιο μέρος,αν γίνει στραβή θα βρεθεί λύση. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Π.χ. εμενα μου λειπει ΠΟΛΥ το random mp3 playback απο ολα οσα εχω συνολικα στο φλασακι... ενω με βολευει αφανταστα οταν χρειαζεται, η ταξινομηση που κανει στα mp3 του καθε φακελου ανα ημερομηνια δημιουργιας, οποτε τα 'νεα' που προσθετω, τα παιζει αν χρειαστει με σειρα νεοτερο -> τελευταιο στη λιστα.
Morx, το κουμπι shuffle δεν κανει ακριβως οτι θελεις?
Εδω το κανει ενα LG που εχω 8ετιας -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Π.χ. εμενα μου λειπει ΠΟΛΥ το random mp3 playback απο ολα οσα εχω συνολικα στο φλασακι... ενω με βολευει αφανταστα οταν χρειαζεται, η ταξινομηση που κανει στα mp3 του καθε φακελου ανα ημερομηνια δημιουργιας, οποτε τα 'νεα' που προσθετω, τα παιζει αν χρειαστει με σειρα νεοτερο -> τελευταιο στη λιστα.
Εδω το κανει ενα LG που εχω 8ετιαςShuffle στα CD, ναι, κανει! Στο φλασακι με μπΤΡΙΑ .... παιρνεις το μακρυτερο!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Εδω το κανει ενα LG που εχω 8ετιαςShuffle στα CD, ναι, κανει! Στο φλασακι με μπΤΡΙΑ .... παιρνεις το μακρυτερο!
Πουστιαααααααααα
-
Τα Kenwood είχαν/έχουν τη μεγαλύτερη πραγματική ισχύ ανά κανάλι (4x27W παλαιότερα, 4x30W πλέον).
-
Τα διπλασια watt να ριξεις, η ενταση ανεβαινει κατα περιπου 3db (αναλογα τη συχνοτητα).
Νομιζεις θα αισθανθεις καποια διαφορα μεταξυ 22 και 27 και 30;Να το θεσω αλλιως, με την ενταση σε υψηλα επιπεδα, η ακουστικη παραμορφωση μιας και ο ενισχυσης φευγει στα ορια του αλλα και τα ηχεια σε περιπτωση που δεν ειναι ποιοτικα... ποση θα 'ναι αραγε;
Ενας μετριος ενισχυτης με καλα ηχεια, στο 80% της αποδοσης των 80watt ... υπερκαλυπτει και το θορυβο απο ενα κονσερβοκουτι που κινειται με 160χλμ/ω και τη μιρλα του ετερον ημισυ με το 'μην τρεχεις' και 'OMG γιατι ακους Cradle of filth'.
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
τη μεγαλύτερη πραγματική ισχύ ανά κανάλι (4x27W παλαιότερα, 4x30W πλέον).Δεν ειναι θεμα πραγματικης ισχυος. Πραγματικη ειναι αυτη που ανακοινωνουν ολοι με καποια μικρη αποκλιση.
Ειναι ομως η ΜΕΓΙΣΤΗ και οχι συνεχομενη, μη το μπερδευεις. -
Η πραγματική ισχύς ( RMS ) είναι πολύ χαμηλότερη από την peak to peak ανακοινώσιμη των πηγών πχ 4X40 ή 4Χ50 και ανάλογα την ποιότητα της πηγής είναι 4Χ7 έως 4Χ 15 watt RMS στην καλύτερη των περιπτώσεων, το πόσο δυνατά ακούγεται ένα μεγάφωνο έχει να κάνει με την ευαισθησία του η οποία είναι διαφορετική σε ανοιχτό ηχείο όπως είναι οι πόρτες, το ταμπλό, τα ηχεία bass reflex, και διαφορετική σε κλειστά ηχεία όπως είναι τα ηχεία τύπου ακουστικής ανάρτησης που δεν έχουμε στα αυτοκίνητα παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις και αυτές σε ιδιοκατασκευές.
Ένα ηχείο ή ένα μεγάφωνο με ευασθησία πχ 93db με ισχύ 1 watt ακούγεται πολύ πιο δυνατά από ένα με ευαισθησία 89db που πάιζει με ισχύ 1 watt.
Άλλωστε και η ονοματολογία της πραγματικής ισχύος το λέει από μόνη της ( RMS = Root Means Square )
-
Quadra μη μπλεκεις και τα ηχεια μεσα.... αρκετα προσπαθησα να ξεμπλεξω το ζητημα ΜΟΝΟ με τον ενισχυτη στο παιχνιδι!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Δεν ειναι θεμα πραγματικης ισχυος. Πραγματικη ειναι αυτη που ανακοινωνουν ολοι με καποια μικρη αποκλιση.
Ειναι ομως η ΜΕΓΙΣΤΗ και οχι συνεχομενη, μη το μπερδευεις.http://i.imgur.com/xmyJ2aV.png
Συνεπώς, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχοσυστήματός μου και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι το nominal power αναφέρεται σε Watt κατά DIN, πόσα είναι τελικά τα πραγματικά Watt RMS;
Απ' όσο κοίταξα στο νετ, δε βρήκα κάποιον τρόπο υπολογισμού. -
DIN και RMS δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.
Ακομα και ετσι, δεν αναφερει ωμικη αντισταση ηχειων στα οποια εγινε η μετρηση.
Τι παει να πει 4-8Ω ... ?? LOL !!Ακομα και με τα νουμερα, δεν βγαζεις ασφαλη συμπερασμα για ενα ενισχυτη, κακα τα ψεματα.
Εαν θες κατι αντιπροσωπευτικο, με κατι τετοιο, αισθανομαι 'πληρης' οσον αφορα τεχνικα χαρακτηρηστικα.
(Pioneer A-X550 HiFi)
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
DIN και RMS δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.Ακομα και ετσι, δεν αναφερει ωμικη αντισταση ηχειων στα οποια εγινε η μετρηση.
Τι παει να πει 4-8Ω ... ?? LOL !!Ακομα και με τα νουμερα, δεν βγαζεις ασφαλη συμπερασμα για ενα ενισχυτη, κακα τα ψεματα.
Εαν θες κατι αντιπροσωπευτικο, με κατι τετοιο, αισθανομαι 'πληρης' οσον αφορα τεχνικα χαρακτηρηστικα.
(Pioneer A-X550 HiFi)
Είσαι πολύ σίγουρος για όσα γράφεις ?
-
Σε τι διαφωνεις;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
http://i.imgur.com/xmyJ2aV.png
Συνεπώς, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχοσυστήματός μου και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι το nominal power αναφέρεται σε Watt κατά DIN, πόσα είναι τελικά τα πραγματικά Watt RMS;
Απ' όσο κοίταξα στο νετ, δε βρήκα κάποιον τρόπο υπολογισμού.Ειναι απλα τα πραγματα μη κουραζεσαι στο ψαξιμο. Στα σπεκς που εδωσες δεν γραφει RMS αλλα δεν αποδιδει πανω απο 15watt να'σαι σιγουρος γιαυτο. Εφ'οσον δεν διαθετεις ενισχυτη βαζεις ηχεια ποιοτικα (προτεινω focal) με οσο υψηλοτερη ευαισθησια γινεται. (εννοειται σχετικα χαμηλης ισχυως)
Επισης το 4-8Ω που αναγραφει προφανως σου λεει τι αντιστασης ηχεια μπορει να οδηγησει. Το 4χ50 peak αναφερεται σε ηχεια 4Ω. Στα 8 η αποδοση πεφτει στο μισο αλλα μαλλον δεν σ'ένδιαφερει εσενα αυτο αφου μιλαμε για ηχεια αυτοκινητου. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Σε τι διαφωνεις;Στα περισότερα αν όχι σε όλα.
-
Καλησπέρα, σε Clio III εγκατέστησα τα SXE-13CS αλλά τα tweeters (Alpine SXE-1006TW) δεν παίζουν σωστά, τσιρίζουν - μπουκώνουν.
Βάζω τα εργοστασιακά πάλι πάνω και αποδίδουν μια χαρά.Λογικά θα πρέπει να αλλάξω τον πυκνωτή που έχουν στη καλωδίωση;
Τα εργοστασιακά είναι με 50v 4.7μF 105οC και τα Alpine με 3.3μF 50v (χωρίς πολικότητα).
H πηγή μου είναι η Kenwood KDC-BT34U και όλα τα άλλα εργοστασιακά.Τα χαρακτηριστικά των tweeters είναι:
Inbuilt passive x-over [-6db/oct.]
Frequency Response: 4kHz - 20kHz
Sensitivity: 88dB SPL (1W@1m) -
Κάτι ψιλοάκυρο...πότε περίπου βγήκαν τα τελευταία aftermarket ραδιοκασσετόφωνα(sony,kenwood,alpine,pioneer κλπ)?
Έχω απορία... -
Καλησπέρα σε όλους. Παρέλαβα πηγή της Pioneer και συγκεκριμένα το 5600bt και το Bluetooth χειριστήριο cd-sr110. Το εγχειρίδιο δεν αναφέρει πως συνδέονται και αν χρειάζεται pairing. Γνωρίζει κάποιος; Έτσι απλά δεν δουλεύει.
-
Παίδες επανέρχομαι με το θέμα του Clio 2002.
Σε πρώτη φάση θα του αλλάξω το radio-cd γιατί τα έφτυσε.Επειδή όμως οι ηλεκτρολόγοι ζητάνε 10-15 ευρώ να το συνδέσουν λέω να επιχειρήσω να το βάλω μόνος μου.
Πίσω από το radio-cd(εργοστασιακό) βρίσκονται 2 φίσες ISO,1 καλώδιο γείωσης και μια μικρή φίσα που μάλλον είναι των χειριστηρίων πίσω από το τιμόνι.
Πρώτο ερώτημα:Οι φίσες ISO και το καλώδιο της γείωσης θα ταιριάζουν στο καινούριο radio-cd Pioneer,Alpine,Kenwood,JVC,Sony κλπ ή πρέπει να πάρω αντάπτορες?
Δεύτερο ερώτημα:Με την...μίνι-φίσα που είναι για τα χειριστήρια τιμονιού τι κάνω?Μπορώ να τη μονώσω και να τη αφήσω από πίσω η υπάρχει κίνδυνος να γίνει κάνα βραχυκύκλωμα?
Τρίτο ερώτημα:Αξίζει να δώσω 10 ή 15 ευρώ να γίνει η δουλειά από επαγγελματίες ή να το ρισκάρω με ότι αυτό συνεπάγεται?
Car audio [#2]