-
Μάλλον ματαιοπονείς, προσπαθώντας να φτιάξεις ήχο σε roadster.
Επίσης, έχεις p88 για να παίζεις τα μεγάφωνα χωρίς ενισχυτήΛέγοντας σκάντζα, εννοώ να βγάλεις το p88 και να βάλεις το άλλο που έχεις και παίζει τα οβάλ (κάποιοι αρχίζουν και βγάζουν σπυράκια τώρα..) αλλά μήπως τα οβάλ, επειδή(ς) είναι πιο μπασάτα από μόνα τους (και παίζουν με ηχείο το πορτπαγκάζ) σε ικανοποιούν περισσότερο;
-
α) το ξερω για το roadster, τι να κανουμε αυτο εχουμε, προσπαθω να κανω τα πραγματα πιο υποφερτα στο θεμα φασαρια. Σιγουρα ολα τα απο πανω θα κανουν καποια διαφορα σε σχεση με τα γυμνα μεταλλα παντου.
β) εχω p88, ηχεια και ενισχυτη. Ολα αυτα περισσεψαν απο το παλιο αυτοκινητο, και βαζω σιγα-σιγα αυτα που εχω επειδη τα εχω και καθονται. Ξεκινησα απο το πιο ευκολο (πηγη), μετα εβαλα τα ηχεια για να δω το αποτελεσμα, και αν τελικα δεν μπορεσω να το φτιαξω στα μετρα μου και αποφασισω οτι δεν γινεται δουλεια ετσι, τοτε θα βαλω και τον ενισχυτη.
γ) τα οβαλ σε αυτο το αμαξι ηταν τα εργοστασιακα Mazda, χαρτινα. Τα αλλα που λες εσυ και η 'αλλη' πηγη που αναφερεις, μαλλον εννοεις αυτα που εχω σε αλλο αμαξι και δεν μπορω να τα βγαλω τωρα.
-
Έχεις ελέγξει κατά πόσο συμμετέχει το πάτωμα του ΜΧ5, το τούνελ και κυρίως ο χώρος της ρεζέρβας στο vibration noise ?
-
Της πουτ@νας γινεται, εννοειται οτι αμα γινει μονωση, θα γινει και εκει, και για αυτο θελω να ειμαι σιγουρος το τι χρειαζεται, ποσο και με ποιο τροπο (ή με ποια σειρα) μπαινουν, γιατι αμα ξεκινησει, θα ειναι μεγαλο το project...
@bass starlet
να συμπληρωσω, οτι τα οβαλ στα οποια αναφερεσε και μαλλον εννοεις απο το αλλο αυτοκινητο, δεν παιζουν στο πορτ μπαγκαζ. Ειναι μια τετραδα 6χ8 οβαλ Pioneer, που παιζουν απο μια απο τις πιο απλες πηγες της Pioneer (χωρις ενισχυτη) μεσω της εργοστασιακης καλωδιωσης, και παιζουν μια χαρα. Για την ακριβεια παιζουν κροσαρισμενα απο 80hz και πανω, μαζι με ενα ενεργο Earthquake (us) sub, και με ενθουσιασε οτι κατι τοσο απλο παιζει τοσο καλα.Και αυτο ειναι το αυτοκινητο απο το οποιο εβγαλα το P88, Peerless D6 και ενισχυτη...Για αυτο ψαχνω να δω μηπως τελικα οι πορτες και γενικα το μχ5 ειναι τοσο χαλια, ή εχει γινει καποιο λαθος στην εγκατασταση (η οποια ομως ειναι εντελως απλη, δεν μπορω να φανταστω που μπορει να εχει παει κατι στραβα).
-
Επισης, μπορει καποιος να απαντησει στα κοκκινα?
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εδω βλεπουμε οτι εχει καλυφθει ολο το εσωτερικο της πορτας με αυτο το γκρι υλικο, ωστε να ειναι ενιαιο το κλεισιμο της εναντι των εξωτερικων ηχων. Σωστο?
Επισης βλεπουμε οτι το υλικο αυτο εχει κλεισει και τη τρυπα του ηχειου. Αυτο σημαινει οτι ο μαγνητης του ηχειου ουσιαστικα θα το ακουμπαει και το υλικο θα σφραγιζει τη καμπινα του ηχειου (και ουσιαστικα θα τη περιοριζει στο χωρο που δημιουργειται μεταξυ της μαυρης πλαστικης βασης του ηχειου και του ηχομονωτικου).
α) Ειναι σωστο αυτο, ή πρεπει να κοψουμε πισω απο το ηχειο ωστε και το πηνιο να παιρνει αερα, και να εχει μεγαλυτερη καμπινα (= το συνολο της πορτας) το ηχειο?
β) Αν το κοψουμε και απο πισω, το αφηνουμε γυμνο να αντηχει στη πορτα (εχοντας πχ βαλει ακριβως απο πισω του κομματι απο το πρωτο υλικο),
γ) ή βαζουμε ακριβως απο πισω του κομματι απο το ΤΡΙΤΟ υλικο για ηχοαπορροφηση? Και αν ναι, τοτε το τριτο υλικο (αφρος) δεν εχει θεμα με υγρασια κλπ?
Τελος, τα ηχεια (ή οι μαγνητες μονο) πρεπει με καποιο τροπο να καλυφθουν απο νερα? Ειναι σιγουρο οτι οταν βρεχει θα σταζει νερο ακριβως απο πανω τους, το ειδα οταν τα εβαζα. Αν χρειαζεται,τοτε
α)να φτιαξω ενα 'καπακι' με το δευτερο υλικο (αφηνοντας το πισω μερος ανοιχτο, δηλαδη σκεπαζοντας το σασι του ηχειου μονο απο πανω),
β) να βαλω κατι τετοιο
γ) να βαλω το απο πανω αλλα να το κοψω ωστε να ανοιξει το ηχειο απο πισω του, και να καλυπτεται μονο το σασι απο πανω σαν καπακι, γιατι αμα το αφησω κλειστο πισω απο το ηχειο θα πηδηξει τον ηχο του?
-
Είπαμε πριν πως καλό είναι το μεγάφωνο να χρησιμοποιεί ως ηχείο την πόρτα (αφού είναι midbass, όχι beyma..) οπότε δεν το κλείνεις.
Αυτός στη φωτογραφία δεν ξέρω τι σκεφτόταν, μπορεί να έχει sub, οπότε δεν τον κόφτει και ιδιαίτερα το kick από τις πόρτες, ίσως πάλι το υλικό να μην σφραγίζει τελείως.Αν θέλεις να προστασία από νερά κλπ, βάλε ένα κομμάτι από την πάνω μεριά σαν γείσο.
-
Διαβαζω διαφορους να λενε οτι για καθαρισμα των επιφανειων πριν τη κολληση μονωτικων, εκτος απο οινοπνευμα καλη δουλεια κανει και το ασετον. Δεν εχει θεμα με τα χρωματα και τα βερνικια των οχηματων?
-
Όχι, δεν έχει γιατί δεν είναι ουσιαστικά βαμμένα όπως η εξωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου αν δεις. Αλλά και πάλι, λίγο υπερβολικούς τους βρίσκω... Ένα καλό καθάρισμα, φτάνει. Βεβαιώσου πως δεν υπάρχουν λάδια, γράσα, κλπ και είναι εντάξει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διαβαζω διαφορους να λενε οτι για καθαρισμα των επιφανειων πριν τη κολληση μονωτικων, εκτος απο οινοπνευμα καλη δουλεια κανει και το ασετον. Δεν εχει θεμα με τα χρωματα και τα βερνικια των οχηματων?Στα σημεια που μπαίνει η μονωση τι σε νοιαζει αν θολώσει το χρώμα,αν ειναι κιόλας βαμμένο ;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διαβαζω διαφορους να λενε οτι για καθαρισμα των επιφανειων πριν τη κολληση μονωτικων, εκτος απο οινοπνευμα καλη δουλεια κανει και το ασετον. Δεν εχει θεμα με τα χρωματα και τα βερνικια των οχηματων?Τα εργοστασιακά χρώματα που είναι ψημένα σε φούρνο δεν αλλοιώνονται εύκολα όσο τα ξαναβαμμένα, αντέχουν ακόμα και στο διαλυτικό νίτρου για πέρασμα μια - δύο φορές.
Εσωτερικά τώρα όπως σου είπαν και τα παιδιά τι σε πειράζει ?
Μπορείς να κάνεις ένα πείραμα σε μια εσωτερική γωνιά της πόρτας.
-
'Τι με πειραζει?'...Ενταξει ρε παιδια, οχι και να ξεβαψω με τα χερακια μου το αυτοκινητο μου (οτι και αν ειναι το 'εσωτερικο' χρωμα).
Εν τω μεταξυ
*Ο χρήστης *kacey επειδη μαλλον ειναι χαζος τελικα, ** έγραψε:
Εβαλα το ταδε και το δεινα στο αμαξι και δεν ακουγονται καλα.
Ας βαλω και κανα CD της προκοπης, γνησιο, καλο, για να αποφασισω το πως ακουγεται το συστημα...
-
Καλησπέρα,
Είμαι καινούργιος στο Forum.
Έχω ένα peugeot 206 του 2003 μοντέλο και θέλω να του βάλω ένα Cd-Player γιατί έχει κασετόφωνο.
Επίσης θα ήθελα να του βάλω κάποια έξτρα ηχεία ...
Είμαι καινούργιος με το θέμα αυτοκινήτου μόλις έβγαλα δίπλωμα περιμένω τις απάντησης σας !
Υ.Γ Δεν ξέρω άμα το postara στο σωστό θέμα ! -
Ο χρήστης kitsos33 έγραψε:
Καλησπέρα,
Είμαι καινούργιος στο Forum.
Έχω ένα peugeot 206 του 2003 μοντέλο και θέλω να του βάλω ένα Cd-Player γιατί έχει κασετόφωνο.
Επίσης θα ήθελα να του βάλω κάποια έξτρα ηχεία ...
Είμαι καινούργιος με το θέμα αυτοκινήτου μόλις έβγαλα δίπλωμα περιμένω τις απάντησης σας !
Υ.Γ Δεν ξέρω άμα το postara στο σωστό θέμα !Καλησπερα φιλε μου! Καλοριζικο το διπλωμα,και καλες βολτες να εχεις!
Το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να βαλεις πριν ξεκινησεις με το θεμα ηχου ειναι,ποσα λεφτα διαθετεις,και το τι θελεις να κανεις.
Αν θελεις ενα απλο ηχοσυστημα χωρις πολλα πολλα,τοτε ειναι ευκολα τα πραγματα!
Αν θελεις κατι πιο δυνατο τοτε μπαινεις σε αλλο τρυπακι.
Για εναν αξιοπιστο ηχο και ενα καλο cd player να υπολογιζεις γυρω στα 250 με 300 ευρω,απο κει και μετα αν θελεις ενισχυτες,καλωδια,woofer,twiter,dynamic ηχεια κτλ. ξεπερνας το 1000 +
Εμενα σκεψου εφτασε τα 2300 ( αλλες εποχες βεβαια )
Εσυ απ'οτι καταλαβα,θελεις κατι ποιοτικο κι οχι κατι υπερβολικο,οποτε με ενα καλο cd player γυρω στα 150 ευρω, 2 ηχεια μπροστα γυρω στα 60 ευρω, 2 ηχεια πισω γυρω στα 100 + και κανενα 20 αρικο αν χρειαστει καλωδια παμε στα 300 + κι εχεις μια χαρα ηχο.
Αν σου περισευουν και θελεις και εναν ενισχυτακι,υπολογιζε ολα μαζι κανενα 400 +
Σκεψου οτι μ'αυτα τα λεφτα που ανεφερα σε αλλη φαση θα επερνες μονο το cd player, οποτε ερχομαστε σ'αυτο που ειπα στην αρχη,το ποσο χρηματα διαθετεις,και το τι θελεις να κανεις.
Αυτα!! Αν χρειαστεις κατι στειλε. -
Γίνετε να τα βάλω λίγα λίγα ;
-
Ο χρήστης kitsos33 έγραψε:
Γίνετε να τα βάλω λίγα λίγα ;Παρε πρωτα το cd player και στην πορεια βαζεις και τα υπολοιπα.
Ασε που πολλα μαγαζια κανουν διαφορες προσφορες,σε πολλα πακετα,αν ψαχτεις λιγο θα βρεις καλες προσφορες.
Επισης αν ψαξεις σε μεταχειρισμενα θα τα βρεις ολα μαζι σε καλες τιμες,μπορεις να βαλεις στην αρχη κατι τετοιο και οταν μαζεψεις αργοτερα λεφτα περνεις κατι καλυτερο.
Εγω ειχα πουλησει εναν ενισχυτη 300 watt, ενα 12'' woofer MTX, μια σιντιερα pioneer 10 θεσεων,και 2 ηχεια pioneer ομβαλ 250 watt, 300 ευρω ολα μαζι,και ηταν σε πολλη καλη κατασταση ολα.
Κατι τετοιο αμα ψαξεις, θα βρεις αρκετα σε πολυ καλες τιμες. -
Με μια καλη (καλη = καλη και επωνυμη μαρκα, οχι αναγκαια ακριβη) πηγη, και ενα σετ ηχεια στις εργοστασιακες θεσεις με την εργοστασιακη καλωδιωση, η βελτιωση του ηχου σου θα ειναι σημαντικη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με μια καλη (καλη = καλη και επωνυμη μαρκα, οχι αναγκαια ακριβη) πηγη, και ενα σετ ηχεια στις εργοστασιακες θεσεις με την εργοστασιακη καλωδιωση, η βελτιωση του ηχου σου θα ειναι σημαντικη.Συμφωνω με αυτα που σου λεει ο kacey.
Παρε πρωτα ενα καλο cd player,και 2 ηχειακια και στην πορεια βαζεις και τα υπολοιπα.
Δεν ειναι εποχες για τετοια εξοδα.Με 2 καλα ηχειακια αντε το πολυ να βαλεις κι αλλα 2 πισω,εισαι μια χαρα! Μουσικουλα θ'ακους παντως! δεν χρειαζεται ν'ακουνε και οι εξω. Τωρα αν εσυ θελεις κατι δυνατο,πας σ'αυτα που σου εγραψα πιο πανω.
Αν ψαχτεις λιγο θα βρεις καλες προσφορες. -
Φιλε μου ξεκινα με μια αλλαγη πηγης για αρχη. Οπως αναφερει και ο φιλος απο πανω κανε την αλλαγη με μια επωνυμη μαρκα. Υπαρχουν πηγες στα 100-130 με θυρες usb, aux μαρκας pioneer, sony κλπ. Αν δες θες κατι extreme σε ηχο δεν χρειαζεται να δωσεις πιστευω παραπανω χρηματα για αλλαγη πηγης. Και μετα παιξε με τις ρυθμισεις του ηχου με την νεα πηγη. Μπορει να μεινες ευχαριστημενος και να μην χρειαστεις να αλλαξεις ηχεια κλπ.
Εγω σε Σμαρτ με μια απλη αλλαγη πηγης pioneer των 110 ευρω βελτιωθηκε συνολικα ο ηχος, με τις απαραιτητες βεβαια ρυθμισεις χωρις να χρειαστω να αλλαξω ηχεια και ολα τα παρελκομενα. Βελτιοθηκε ο ηχος μου και σε ενταση και σε ποιοτητα φυσικα σε σχεση με την απλη εργοστασιακη πηγη. -
Αν μπορεις, βαλε πηγη και τα δυο ηχεια μαζι γιατι η πηγη απο μονη της δεν θα κανει θαυματα με τα αθλια ηχεια του εργοστασιου. ή εχε υποψιν σου αυτο, μεχρι να βαλεις και τα ηχεια. Εγω παντως σε Mondeo με μια Pioneer της ταξεως των 130ε και ηχεια Pioneer οβαλ εργοστασιακης (6χ8) στις 4 πορτες, εχω (παραπανω απο) μια χαρα ηχο.
-
Το θεμα ειναι οτι δεν μας εχει πει το παληκαρι τι ακριβως θελει να κανει!
Ολα καλα αυτα που λεμε! αλλα μπορει να θελει κατι δυνατο! Γι'αυτο αναφερω οτι,αν θελει κατι δυνατο και δεν παιζουν πολλα φραγκα,να παει σε κανενα πακετακι,και στην τελικη σε κανενα μεταχειρισμενο.
Βεβαια καλο ειναι να παρει καινουρια πηγη,εχουν πολυ καλες τιμες σε πολλα επωνυμα,απο κει και περα ενισχυτες,ηχεια κτλ. παει σε μεταχειρισμενο.
Παντως καλη λυση και οικονομικη ειναι αυτη που ανεφερε ο φιλος μας απο πανω!
Κατι οικονομικο παντως ειναι κι αυτα! Αρκετα καλα μπορω να πω! ριξε μια ματια.
http://www.praktiker.gr/p/radio-cd-sony ... 70mp-33764
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/PI ... langId=-18
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SO ... langId=-18
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/AL ... langId=-18
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SO ... langId=-18Δες τι τιμες παιζουν πανω κατω, και απο κει και μετα, ψαχνεις σε καταστηματα που θεωρεις οτι εχουν καλυτερες προσφορες.
Εβαλα αυτα τα καταστηματα γιατι πιστευω οτι εχουν καλες τιμες και μπορεις να παρεις μια γαποψη,αλλα καλο ειναι να κοιταξεις και σε αλλα και οτι σου αρεσει παιρνεις!
Car audio [#2]