-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
ΑποριαΜετα απο αυτη την συμφωνια
http://www.shell.com/home/content/gr-el ... ept09.html
τα λαδια της shell θα ειναι shell η θα ειναι motor oil;
Δηλαδη με λιγα λογια εγω βαζω Shell Helix Extra Ultra 5-30 στο αυτοκινητο,
να εξακολουθω να τα βαζω η οχι;Γιαννη τα Shell Helix Extra Ultra 5-30 τα εβαζα και εγω παλιοτερα στο ΤΤ ειναι εισαγομενα απο Γερμανια.
δεν ξερω τι θα ισχυει απο εδω και περα για αυτα , παντως και με βαση τα τεχνικα χαραχτηριστικα τους θα σου προτεινα να πας στο Mobil 1 ESP Formula 5 W 30 , ανωτερη συνθεση , και μονο με βαση τον δεικτη flashpoint φαινεται οτι ειναι 100% συνθετικα , και να μεινεις εκει. -
Καλησπέρα,
Σήμερα έλεγξα τη στάθμη λαδιών κινητήρα και είδα μια μικρή κατανάλωση (100ml) με χρήση 7000ΚΜ.......υποψιάζομαι πως επιδή δεν είναι ειδικό για TurboDiesel κινητήρα το λάδι που του έβαλα στην προηγούμενη αλλαγή (Castrol Edge Formula RS 0W40 αντί για το Castrol Edge TurboDiesel 0W30)......
θα δείξει στο μέλλον.....
-
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
Απορια
Μετα απο αυτη την συμφωνια
http://www.shell.com/home/content/gr-el ... ept09.html
τα λαδια της shell θα ειναι shell η θα ειναι motor oil;
Δηλαδη με λιγα λογια εγω βαζω Shell Helix Extra Ultra 5-30 στο αυτοκινητο,
να εξακολουθω να τα βαζω η οχι;Γιαννη τα Shell Helix Extra Ultra 5-30 τα εβαζα και εγω παλιοτερα στο ΤΤ ειναι εισαγομενα απο Γερμανια.
δεν ξερω τι θα ισχυει απο εδω και περα για αυτα , παντως και με βαση τα τεχνικα χαραχτηριστικα τους θα σου προτεινα να πας στο Mobil 1 ESP Formula 5 W 30 , ανωτερη συνθεση , και μονο με βαση τον δεικτη flashpoint φαινεται οτι ειναι 100% συνθετικα , και να μεινεις εκει.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου MIXANAG
Πολλές φορές σκέφτηκα να αλλάξω τα Shell με τα Mobil γιατί τα θεωρώ ανώτερα, αλλά αυτό που απεχθάνομαι είναι να αλλάζω μάρκα λαδιού, γιατί όσο και αν το αφήσουμε να στραγγισει το λάδι μένει περίπου 200-300ml από το παλιό και δεν μ'αρεση καθόλου αυτή η ανάμιξη.
Εκτός και αν βάλω 2-3 λίτρα από το καινούργιο λάδι (Mobil) μόνο και μόνο για να καθαρίσει εντελώς από το παλιό και μετά να κάνω την κανονική αλλαγή. -
Απορια
Πολλές φορές σκέφτηκα να αλλάξω τα Shell με τα Mobil γιατί τα θεωρώ ανώτερα, αλλά αυτό που απεχθάνομαι είναι να αλλάζω μάρκα λαδιού, γιατί όσο και αν το αφήσουμε να στραγγισει το λάδι μένει περίπου 200-300ml από το παλιό και δεν μ'αρεση καθόλου αυτή η ανάμιξη.
Εκτός και αν βάλω 2-3 λίτρα από το καινούργιο λάδι (Mobil) μόνο και μόνο για να καθαρίσει εντελώς από το παλιό και μετά να κάνω την κανονική αλλαγή.Γιαννη δεν υπαρχει θεμα μην πετας το λαδι ετσι , βαλε τα MOBIL και κανε την επομενη αλλαγη ποιο συντομα.
-
Εκτός και αν βάλω 2-3 λίτρα από το καινούργιο λάδι (Mobil) μόνο και μόνο για να καθαρίσει εντελώς από το παλιό και μετά να κάνω την κανονική αλλαγή.Υπερβαλεις νομιζω.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...είδα μια μικρή κατανάλωση (100ml) με χρήση 7000ΚΜ...... θα δείξει στο μέλλον.....Έτσι είναι αυτά τα τούρμπο... χαλάνε γρήγορα! Και βέβαια αν έχεις πετρέλαιο και το οδηγάς με σπορτίφ τρόπο σαν να ήταν βενζινοκίνητο τι περιμένεις... θα στα δώσει στο χέρι...
Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι η κατανάλωση που αναφέρεις είναι σχεδόν μη μετρήσιμη... σίγουρα στα 7000χλμ δεν είναι καθόλου ανησυχητική, μάλλον απλά δείχνει ότι το λάδι κάνει αυτό που πρέπει.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...είδα μια μικρή κατανάλωση (100ml) με χρήση 7000ΚΜ...... θα δείξει στο μέλλον.....
Έτσι είναι αυτά τα τούρμπο... χαλάνε γρήγορα! Και βέβαια αν έχεις πετρέλαιο και το οδηγάς με σπορτίφ τρόπο σαν να ήταν βενζινοκίνητο τι περιμένεις... θα στα δώσει στο χέρι...
Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι η κατανάλωση που αναφέρεις είναι σχεδόν μη μετρήσιμη... σίγουρα στα 7000χλμ δεν είναι καθόλου ανησυχητική, μάλλον απλά δείχνει ότι το λάδι κάνει αυτό που πρέπει.Ναι αλλά με το προηγούμενο λάδι (Castrol Edge TurboDiesel 0W30) δεν είχε κάψει τίποτα......θα το παρακολουθήσω....
-
Πώς μέτρησες κατανάλωση 100ml?
το συμπλήρωσες για να φτάσει πάλι στο max?? -
Αναμενόμενο, δε γίνεται και 30χ. χλμ και turbo και μηδενική κατανάλωση . Για 1-2 φορές στην αρχή ναι, μετά το νέο λάδι θα πρέπει να ξοδεύει ένα ποσοστά από τα πρόσθετα για να καθαρίζει τα κατάλοιπα.
100ml στα 7,000χιλ= τίποτα, μηδενική κατανάλωση. Και μάλιστα καλύτερα να 'καίει' τέτοιες μικροποσότητες επειδή με το συμπλήρωμα ανανεώνονται τα πρόσθετα και αυξάνεται η διάρκεια ζωής του λιπαντικού. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πώς μέτρησες κατανάλωση 100ml?
το συμπλήρωσες για να φτάσει πάλι στο max??Γνωρίζοντας την ποσόστητα μεταξύ ΜΙΝ-ΜΑΧ στο δείκτη, υπολογίζω με βάση τα χιλιοστά στη βέργα......
Αναμενόμενο, δε γίνεται και 30χ. χλμ και turbo και μηδενική κατανάλωση . Για 1-2 φορές στην αρχή ναι, μετά το νέο λάδι θα πρέπει να ξοδεύει ένα ποσοστά από τα πρόσθετα για να καθαρίζει τα κατάλοιπα.
100ml στα 7,000χιλ= τίποτα, μηδενική κατανάλωση. Και μάλιστα καλύτερα να 'καίει' τέτοιες μικροποσότητες επειδή με το συμπλήρωμα ανανεώνονται τα πρόσθετα και αυξάνεται η διάρκεια ζωής του λιπαντικού.Μπορεί να φταίνε και οι συνθήκες στην Ελλάδα βέβαια......
-
Καλησπέρα,Σήμερα έλεγξα τη στάθμη λαδιών κινητήρα και είδα μια μικρή κατανάλωση (100ml) με χρήση 7000ΚΜ.......υποψιάζομαι πως επιδή δεν είναι ειδικό για TurboDiesel κινητήρα το λάδι που του έβαλα στην προηγούμενη αλλαγή (Castrol Edge Formula RS 0W40 αντί για το Castrol Edge TurboDiesel 0W30)......
πταίσμα μην ασχολείσαι.... Σε 30k θα έχεις κάψει κάτι παραπάνω από 0.4 λίτρα ήτοι τίποτα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Καλησπέρα,
Σήμερα έλεγξα τη στάθμη λαδιών κινητήρα και είδα μια μικρή κατανάλωση (100ml) με χρήση 7000ΚΜ.......υποψιάζομαι πως επιδή δεν είναι ειδικό για TurboDiesel κινητήρα το λάδι που του έβαλα στην προηγούμενη αλλαγή (Castrol Edge Formula RS 0W40 αντί για το Castrol Edge TurboDiesel 0W30)......
πταίσμα μην ασχολείσαι.... Σε 30k θα έχεις κάψει κάτι παραπάνω από 0.4 λίτρα ήτοι τίποτα.
Καλησπέρα Χρήστο,
Δεν πάει έτσι, δεν θα είναι αναλογική η κατανάλωση......άσε που δεν θα κάνει 30Κ πλέον με τα ίδια λάδια το αμάξι εδώ, ζήτημα αν θα έχει 20Κ σε 2 χρόνια.......
.....τα λάδια θα τα παρακολουθώ συχνότερα τώρα για να βγάλω συμπέρασμα αν και άλλαξαν και οι συνθήκες κινήσεως (Ελλάδα) και το κλίμα και ο τύπος λαδιού.....
ΥΓ: Τα αποθηκευμένα λάδια που έχω πάντως είναι τα Castrol Edge TurboDiesel 0W30 για τις επόμενες αλλαγές.....
-
Καλησπέρα,
Καλησπέρα Χρήστο,
Δεν πάει έτσι, δεν θα είναι αναλογική η κατανάλωση......άσε που δεν θα κάνει 30Κ πλέον με τα ίδια λάδια το αμάξι εδώ, ζήτημα αν θα έχει 20Κ σε 2 χρόνια.......
.....τα λάδια θα τα παρακολουθώ συχνότερα τώρα για να βγάλω συμπέρασμα αν και άλλαξαν και οι συνθήκες κινήσεως (Ελλάδα) και το κλίμα και ο τύπος λαδιού.....
ΥΓ: Τα αποθηκευμένα λάδια που έχω πάντως είναι τα Castrol Edge TurboDiesel 0W30 για τις επόμενες αλλαγές.....
Μάριε
Είχα πάνω από 10 έτη ένα Tipo 1.6. Έκαιγε 100 γρ. στα 1000 χιλιόμετρα και πρακτικά έβαζα ανά 5000 χιλιόμετρα μίσο λίτρο Selenia. Πίστεψε με ότι δεν αλλάζει η κατανάλωση αν δεν υπάρχουν παθογενείς παράγοντες.
Περί συνθηκών θα μου επιτρέψεις να ψιλοδιαφωνήσω. Από όσο ξέρω κινείσαι κυρίως επαρχία οπότε οι συνθήκες πρέπει να είναι όμοιες με αυτές της Γερμανίας και ίσως λίγο καλύτερες λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών το χειμώνα σε σχέση με τη παγωμένη Γερμανία. Αν όμως κινείσαι Θεσσαλονίκη τότε έχεις απόλυτο δίκαιο.
Έτσι και αλλιώς όμως άσε τον ηλεκτρονικό ρουφιάνο να καθορίσει το πότε και πως θα κάνεις τα service και μην λαμβάνεις και πολύ υπόψη τις Κασάνδρες.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...Είχα πάνω από 10 έτη ένα Tipo 1.6. Έκαιγε 100 γρ. στα 1000 χιλιόμετρα και πρακτικά έβαζα ανά 5000 χιλιόμετρα μίσο λίτρο Selenia. Πίστεψε με ότι δεν αλλάζει η κατανάλωση αν δεν υπάρχουν παθογενείς παράγοντες.Περί συνθηκών θα μου επιτρέψεις να ψιλοδιαφωνήσω. Από όσο ξέρω κινείσαι κυρίως επαρχία οπότε οι συνθήκες πρέπει να είναι όμοιες με αυτές της Γερμανίας και ίσως λίγο καλύτερες λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών το χειμώνα σε σχέση με τη παγωμένη Γερμανία. Αν όμως κινείσαι Θεσσαλονίκη τότε έχεις απόλυτο δίκαιο.
Έτσι και αλλιώς όμως άσε τον ηλεκτρονικό ρουφιάνο να καθορίσει το πότε και πως θα κάνεις τα service και μην λαμβάνεις και πολύ υπόψη τις Κασάνδρες.....
Οι συνθήκες οδήγησης έχουν αλλάξει διότι υπάρχουν περισσότερες επιταγχύνσεις-επιβραδύνσεις, η κίνηση σε επαρχιακό είναι όντως κατά κόρον αλλά και η Εγνατία Οδός πλέον είναι εντός προγράμματος. Οι θερμοκρασίες δεν έχουν μεγάλη διαφορά από Γερμανία όπου ήμουν σε καλή περιοχή με λίγο κρύο, Θεσνίκη δεν θα κινούμαι καθόλου.
Όσο για το BC (τέλεια ή περιγραφή του ως 'ηλεκτρονικός ρουφιάνος' ) εννοείται πως θα το εμπιστευτώ απόλυτα ξανά.
-
ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ κατανάλωση λαδιού δεν είναι καλή για τη μακροζωία του κινητήρα.
Ο κύλινδρος πρέπει να είναι καλολαδωμένος και η επιφάνειά του να συγκρατεί λάδι ώστε να μην φθείρεται από την κίνηση του πιστονιού (η επιφάνεια δεν είναι λεία αλλά έχει γράμμωση για να συγκρατεί λάδι).
Αυτό το λάδι πάνω στην επιφάνεια του κυλίνδρου ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ και έχεις μια μικρή κατανάλωση.
Παλιά, μια κατανάλωση γύρω στα 100ml/1000km ήταν ιδανική για μακροζωία. Τα καινούρια συνθετικά λάδια εξατμίζονται ελάχιστα και μπορείς να έχεις μικρότερες καταναλώσεις αλλά όχι μηδενικές καταναλώσεις = ΦΘΟΡΑ. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
τα hdd τα είχαν δοκιμάσει πολλοί στο psclub... ο miltellas είχε να λέει πολύ καλά λόγια για αυτά, άλλοι όμως όχι. Νομίζω ό pskarm από δω (volvos εκεί) τα έβαζε και όταν άνοιξε μοτέρ ήταν σε ψιλοαισχρή κατάσταση, αλλά δεν είμαι σίγουρος.Μας έκανες την καρδιά περιβόλι, φίλτατε Κωνσταντίνε.
-
Μπορεί να κάνω και λάθος. Θα μάθω και θα αναφέρω.
-
Δεν θυμόμουν καλά από ότι βλέπω. Με τα HDD είχαν αυξημένες θερμοκρασίες λαδιού όσοι είχαν πρόγραμμα (=στροφάρισμα). Υπόνοιες υπάρχουν για φθορά, αλλά κυρίως λόγω 5-30+ανεβασμένου κόφτη. :S
Λάθος μου, το σπάσιμο ήταν σε σασμάν με mtg. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λάθος μου, το σπάσιμο ήταν σε σασμάν με mtg.
Με MTG το σασμάν μου έγινε πιο μαλακό. Αισθητή διαφορά σε αλλαγή 1ης προς 2α όπου πριν στο κρύο γρατζουνούσε. Αν σπάσει θα σας ενημερώσω
-
Με βλέπω να δοκιμάζω κάτι άλλο πάλι σε 5W30, για να τονωθεί η ψυχολογία μου κυρίως!
Τα Castrol Edge ή Mobil 1 στο ίδιο ιξώδες συνίστανται? Κάποιο άλλο?
Χρήση:
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
...
Πολλή εθνική οδός με αρκετά υψηλές μ.ω.τ (άνω των 130χαω χαλαρά), προσεκτικότατο ζέσταμα, όταν εκκινεί το μοτέρ ή όταν είναι κρύο, από ολονύχτια στάθμευση, ας πούμε. Kατόπιν, αρέσκομαι να το δουλεύω στις χρυσές μεσαίες (3500-5500sal), όπου και αποδίδει ο M13A. Μπουκωμένο, δε μένει!
Πόλη, σχετικά περιορισμένη.Αυτό που αναζητώ, είναι η καλύτερη δυνατή προστασία του κινητήρα κάτω από όλες τις συνθήκες. Και ας χάσει σε στροφάρισμα.Ούτως ή άλλως δεν είμαι παντρεμένος με τον κόφτη.
Σας ακούω!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]