-
Καλησπέρα σε όλους. Με αφορμή το σχόλιο παραπάνω περί γερμανικής πρακτικής στην ονομασία για τα συνθετικά λάδια... τελικά τα Liqui Moly Top Tec 4200 τι είναι, συνθετικά ή ημισυνθετικά; Σε άλλα site που τα εμπορεύονται τα χαρακτηρίζουν συνθετικά, άλλα τα χαρακτηρίζουν ημισυνθετικά. Να είμαι ειλικρινής, τα έβαζα 5 χρόνια σε Skoda Rapid 1.6 TDI κι είχα μείνει ευχαριστημένος. Βεβαίως η βασική αποστολή του λαδιού είναι η λίπανση και η αποστολή των μερών του κινητήρα, τώρα τι έκανε το Liqui Moly εκεί στον τομέα αυτό, δεν το γνωρίζω... Αλλά αυτό που είχα παρατηρήσει, είναι ότι έκοβε την τραχύτητα του τευτονικού TDI κι είχα την εντύπωση ότι το μοτέρ δούλευε πιο γλυκά, ιδίως στο πρωινό ξεκίνημα. Στο καινούριο (επίσης 1600 TDI) έχω τα Castrol Edge Professional LL, τα οποία μου φαίνονται αξιοπρεπή, υποτίθεται είναι φουλ συνθετικά και τα βάζει και η αντιπροσωπεία. Θέμα με τσίμπημα στην κατανάλωση δεν έχω, μόνο που το πρωί ο κινητήρας ακούγεται λιγάκι περισσότερο, μέχρι να ζεσταθεί. Σκέφτομαι να ξαναγυρίσω στα Liqui Moly, και για το λόγο που ανέφερα παραπάνω, αλλά και για σπάσιμο στην αντιπροσωπεία, καθώς στραβώνουν όταν τους πας δικά σου λάδια... Γνώμες για Castrol vs Liqui Moly σε TDI;
-
Καθαρά συνθετικό με την πραγματική έννοια του όρου δεν είναι κανένα από τα δύο, αλλά δεν εχει και τόση σημασία κατά τη γνώμη μου...προσωπικά θεωρώ καλύτερα τα LM, αλλά από την άλλη έχω tsi μοτέρ που δουλεύει 150.000km με castrol edge 5w30 χωρίς κατανάλωση λαδιού και παρατράγουδα
-
-
Σήμερα τα περισσότερα λιπαντικά είναι προϊόντα hydrocraking που κανονικά θα έπρεπε να αναφέρουν τον ορο HA. Η τεχνολογία αυτή δεν είναι νέα αλλά έχει επικρατήσει λόγω χαμηλού κόστους παραγωγης. Σε επίπεδο χαρακτηριστικών έχουν αρκετά κοινά με τα συνθετικά, όμως εδώ οι εταιρείες παραγωγής παίζουν λίγο με τις λεξεις. Οπως συνθεση,συνθετικής βάσης,συνθετικο. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα λιπαντικά δεν χρησιμοποιούν PAO ως συνθετική βάση οπότε θα πρέπει να απαλοιφθει ο όρος συνθετικό. Και εδώ αρχίζουν οι διαφωνιες. Όλα τα προαναφερθεντα λιπαντικά είναι H.A
-
HC
-
Γενικά αν δεν αναγράφεται στην σύνθεση PAO ESTER BASED τότε δεν είναι με τίποτα συνθετικά. Ιδιαίτερα αν δείτε την λέξη additives τότε μούφα ο χρυσός. Συνθετικά με την πραγματική έννοια redline και μερικές ακόμα. Ούτε η amsoil γράφει PAO ESTER πλέον, όλα ορυκτέλαια με πρόσθετα βελτιωτικά ιξώδους κλπ. Τζάμπα είναι πλέον το πετρέλαιο ποιος να κάτσει να φτιάξει συνθετικά από φυτά και οργανικές ύλες εκτός πετρελαιοπαράγωγων.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον ίδιο τον κατασκευαστή λιπαντικών .
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ένα καλό λάδι από ένα πιο μετριο (κακό πιστεύω δεν υπάρχει) είναι το ποσοστο περιεκτικότητας σε πρόσθετα. Άλλος μπορεί να βάζει το ελαχιστο δυνατον ίσα να πάρει την προδιαγραφή και άλλος να βάζει παραπάνω. Αυτό το λέω διότι βλέπω παρά πολλες εταιριες αγνωστες κιόλας έχουν τις ίδιες καλές προδιαγραφές με ακριβά λάδια. Δεν νομίζω να είναι η ίδια ποιότητα όμως.
-
είναι αυτό που είναι κατάλληλο για τη χρήση που κανεις.Η διαφήμιση δεν κάνει το καλό λιπαντικό.
-
Έχει κανείς άποψη για τα συγκεκριμένα; Υπάρχει ένα site στην Ελλάδα που τα πουλάει αλλά μου φαίνεται σχετικά πρόχειρο και απλά internetικό μαγαζί. Υπάρχουν reviews από εξωτερικό;
-
καλό φαίνεται. καλό χαρμάνι και καλά πρόσθετα.
-
Πολύ διακινδυνευμενο να βρεις με τα χίλια ζόρια ένα λιπαντικό εξωτερικού και ειδικά ρωσικο ,μια χώρα που είναι κορυφαία στη νοθεία λιπαντικών , επειδή έχει ενδείξεις για pao και esters. Επίσης για να τα έχει αυτά πραγματικά, πρέπει να είναι και πανάκριβο.
Πιστεύω στην Ελλάδα έχουμε πολυ ποιοτικά λιπαντικά για άκρως απαιτητικές χρησεις. (Redline ,amsoil, torco, mobil, κτλ κτλ).
-
Πολύ διακινδυνευμενο να βρεις με τα χίλια ζόρια ένα λιπαντικό εξωτερικού και ειδικά ρωσικο ,μια χώρα που είναι κορυφαία στη νοθεία λιπαντικών , επειδή έχει ενδείξεις για pao και esters. Επίσης για να τα έχει αυτά πραγματικά, πρέπει να είναι και πανάκριβο.
Πιστεύω στην Ελλάδα έχουμε πολυ ποιοτικά λιπαντικά για άκρως απαιτητικές χρησεις. (Redline ,amsoil, torco, mobil, κτλ κτλ).
Δεν είναι ρώσικο η εταιρία κάνει λόγω για γερμανικό λιπαντικό. Επίσης δεν κατάφερα να βρω τιμές ακόμα οπότε δεν ξέρω εάν είναι φθηνό ή ακριβό
-
Κατασκευάζονται η συσκευάζονται με μαϊμού προδιαγραφές από ανακυκλωμένα λάδια. Αυτό το τελευταίο συμβαίνει και από φίρμες περιωπης. Ο CEO της liqui moly δεν ανέφερε τι γίνεται με τα ανακυκλωμένα και ποια είναι αυτά. Βέβαια γενικά μισές κουβέντες είπε. Πέταξε τα καρφιά για όλους τους αλλους!!!!!
-
Κατασκευάζονται η συσκευάζονται με μαϊμού προδιαγραφές από ανακυκλωμένα λάδια.
λολ , ξέρεις τι είναι PAO και εστέρες; Δεν τα βρίσκεις αυτά σε ανακυκλωμένα λάδια.
Δεν είναι Ρώσικα αλλά θα προτιμούσα να ήταν. Είναι η Νο2 πετρελαιοπαραγωγός χώρα και έχει μερικά από τα πιο ποιοτικά λιπαντικά. Δικό τους πετρέλαιο , μικρό το κόστος παρασκευής .. Από τα καλύτερα λάδια έχουν . είναι και το κρύο που τους επιβάλει να χρησιμοποιούν τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Το TBN είναι λίγο πεσμένο . στα 6,65 αδούλευτο το μέτρησαν οι Ρώσσοι που έχουν δικά τους εργαστήρια και είναι μερακλήδες με τα λάδια.
-
Επίσης δεν κατάφερα να βρω τιμές ακόμα οπότε δεν ξέρω εάν είναι φθηνό ή ακριβό
https://www.petrostar.pl/oleje/oleje-silnikowe/amg-extreme/extreme-amg-vr2-5w30-gtj
Πολωνία , 206 ζλότι τα 6 λίτρα . 206/4.3=47e , τζάμπα το πουλάνε.
κι εδώ
https://www.bm-motorsport.de/de/detail/index/sArticle/50
πάντως σε τέτοια τιμή μάλλον έρχεται από καμιά συμπαραγωγή στη Ρωσία.
-
Έχει πάρει και έγκριση από τον αμερικάνικο οργανισμό πετρελαίων οπότε και λογικά θα έχει αυτά που λέει (PAO ESTER) , το θέμα είναι εάν κάνουν δουλειά. Μπορεί και να το δοκιμάσω εάν το βρω στην Ελλάδα σε λογική τιμή. Αλλιώς ξέρω 17€ το λίτρο τα red line
-
otokomae wrote:
Κατασκευάζονται η συσκευάζονται με μαϊμού προδιαγραφές από ανακυκλωμένα λάδια.
λολ , ξέρεις τι είναι PAO και εστέρες; Δεν τα βρίσκεις αυτά σε ανακυκλωμένα λάδια.
Δεν είναι Ρώσικα αλλά θα προτιμούσα να ήταν. Είναι η Νο2 πετρελαιοπαραγωγός χώρα και έχει μερικά από τα πιο ποιοτικά λιπαντικά. Δικό τους πετρέλαιο , μικρό το κόστος παρασκευής .. Από τα καλύτερα λάδια έχουν . είναι και το κρύο που τους επιβάλει να χρησιμοποιούν τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Το TBN είναι λίγο πεσμένο . στα 6,65 αδούλευτο το μέτρησαν οι Ρώσσοι που έχουν δικά τους εργαστήρια και είναι μερακλήδες με τα λάδια.
Καλύτερα από εσένα, διάβασες τι έγραψα παραπάνω,;
-
Κατασκευάζονται η συσκευάζονται με μαϊμού προδιαγραφές από ανακυκλωμένα λάδια. Αυτό το τελευταίο συμβαίνει και από φίρμες περιωπης. Ο CEO της liqui moly δεν ανέφερε τι γίνεται με τα ανακυκλωμένα και ποια είναι αυτά. Βέβαια γενικά μισές κουβέντες είπε. Πέταξε τα καρφιά για όλους τους αλλους!!!!!
Δηλαδή τι εννοεις? Ότι επίσημα μεγάλα brands βγάζουν μαϊμού λάδια στην αγορά; Ή ότι πάνω σε επίσημες συσκευασίες με ετικετες μεγάλων brands βάζουν μαϊμού λαδι οι απατεώνες λαθρέμποροι ; Η δεύτερη περίπτωση είναι πασίγνωστη.
-
Τα PAO Ester δεν γίνονται με πρώτη ύλη τα ορυκτέλαια αλλά είναι όπως το λέει και η λέξη συνθετικά σύνθεση Poly Alpha Olefine και ester φυτικής προέλεσυης και γιαυτό είναι ακριβά. Το πετρέλαιο μπορεί να είναι μπόλικο στην Ρωσία αλλά το κόστος εξόρυξης καθορίζει τις τιμές κάτι που το έχουν φθηνό οι Άραβες του ΟΠΕΚ από τους Αμερικάνους. Και η Βενεζουέλα είναι η πρώτη χώρα παραγωγός πετρελαίου αλλά το βγάζει ακριβά και δεν μπορεί να το πουλήσει.
-
Αναφέρω τη λέξη ανακυκλωμένα 2 φορές. Οι εταιρείες λιπαντικών σιωπή ιχθύος περί αυτού. Τα χρησιμοποιημένα λιπαντικά συλλέγονται.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]