-
Ο χρήστης Marios93 έγραψε:
Ο κατασκευαστής λέει μόνο 10-40 αλλά αμφιβάλλω κατά πόσο το 2001 υπήρχε κάτι καλύτερο.Εαν μείνω στο 10-40 ποια προτείνετε?Εννοειται οτι υπηρχε και 5-40 πολυ πριν το 2001 . Αν ομως η Φιατ λεει μονο 10-40, 10-40 θα βαλεις
-
Οπότε το αποκλείουμε να πάω σε 5-40?
Κάποιο full synthetic 10-40υπαρχει?
Θεωρώ ότι τις προδιαγραφές του κατασκευαστή όλα τα σημερινά λάδια τις υπερκαλύπτουν -
Αφου η Φιατ σου λεει 10-40, το αποκλείεις το 5-40
Full synthetic λιγα υπαρχουν πλεον...Εχει αλλαξει η συνθεση ...
Βαλε ενα ημισυνθετικο 10-40 και άλλαζε το καθε 5,000χλμ -
Καταλάβα.απο 10-40 γλυκοκοιταω τα motul 4100 τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς?
-
10w-40 με εξαιρετικά χαρακτηριστικά είναι και το divinol multilight.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για ποιο λόγο θες να πας στο 5-40 όταν μάλιστα ο ίδιος ο κατασκευαστής σου λέει 10-40?
Εγώ βάζω το 5-30 mobil esp formula και είναι μια χαρά. Φαντάζομαι και τα άλλα ιξωδη θα είναι στα ίδια επίπεδα.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν τηρούνται οι προδιαγραφές acea , api δεν υπάρχει πρόβλημα να πάει από το 10-40 σε 5-40. Και τα δύο όταν ζεσταθεί ο κινητήρας έχουν την ίδια ρευστότητα, διαφέρουν μόνο όταν είναι κρύος ο κινητήρας οπου το 5w40 θα είναι λίγο πιο λεπτό. Αν σου τσιμπάει λάδι καλύτερα μείνε σε ημισυνθετικο ότι ρευστότητα και αν επιλέξεις.
Btw τζάμπα να δώσεις τα διπλά χρήματα να πας σε συνθετικό.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λάδι το αμάξι δε καίει ευτυχώς.Αυτο ξέρω και εγώ ότι δηλαδή ένα 5-40 με ένα 10-40 διαφέρουν μόνο όταν είναι κρύος ο κινητήρας.Αυτος είναι άλλωστε και ο σκοπός των multigrade λαδιών.
Τώρα στο γιατί να δώσω παραπάνω λεφτά.Προφανως γιατί ψάχνω κάτι καλύτερο για εναν κινητήρα με αρκετά χιλιόμετρα.Προφανως δε θα πάρω royal purple για το bravo aαλλα βρίσκω τα motul 6100 27€ και τα 8100 38€ προφανώς για 9-10-12 ευρώ δε χάλασε ο κόσμος αν έχουν κάτι να προσφέρουν. -
Δε σου χρειάζεται το 5W40 . Βάλε ένα καλό 10W40 και είσαι ΟΚ , θα κάνεις οικονομία και στη τσέπη σου.
-
Λάδι το αμάξι δε καίει ευτυχώς.Αυτο ξέρω και εγώ ότι δηλαδή ένα 5-40 με ένα 10-40 διαφέρουν μόνο όταν είναι κρύος ο κινητήρας.Αυτος είναι άλλωστε και ο σκοπός των multigrade λαδιών.
Τώρα στο γιατί να δώσω παραπάνω λεφτά.Προφανως γιατί ψάχνω κάτι καλύτερο για εναν κινητήρα με αρκετά χιλιόμετρα.Προφανως δε θα πάρω royal purple για το bravo aαλλα βρίσκω τα motul 6100 27€ και τα 8100 38€ προφανώς για 9-10-12 ευρώ δε χάλασε ο κόσμος αν έχουν κάτι να προσφέρουν.Ναι όμως ο σημαντικότερος ρόλος του λαδιού είναι στον κρύο κινητήρα. Καταρχήν, αν λέει ο κατασκευαστής 5-40, το βάζεις και τέλος. Αν όχι δεν το βάζεις. Κάθε άλλη επιλογή είναι λανθασμένη. Επίσης αν για καιρό έβαζες εντός προδιαγραφών 10-40, θα έλεγα όπως είπαν και άλλοι να κάνεις μια δοκιμή, αλλά πιθανόν θα καίει λάδια με το 5-40
Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
στήν θέση σου θα εβαζα 10w40 αφού το προτείνει η fiat ,
κ θα εβαζα ενα απο τα ΚΟΡΥΦΑΙΑ λάδια που κυκλοφορούν στην αγορά κ ειναι τα ENEOS premium 10W40 ,
τα οποία τα βρίσκεις σε εξαιρετική τιμή κ το σημαντικότερο ....
ΔΕΝ εχει ακουστεί για μαιμού λάδια οπως τα castrol - motul - total κλπ ...
σαν δεύτερη επιλογή κ μόνο αν ΔΕΝ εβρισκα τα ENEOS θα εβαζα τα LIQUI MOLY MOLYGEN 10W40 ,
εξαιρετικά λάδια 10W40 κ τα 2 -
Εξαιρετικά τα Eneos, ισχύει..
Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Εξαιρετικά τα Eneos, ισχύει..Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
Τα ενεος είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά . Καταρχήν βάλτε σε ένα διαφανη σωληνα και μυριστε ένα ενεος 10w-40 και ένα πχ divinol που έχει 3 φορές καλύτερα χαρακτηριστικά. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι το eneos είναι καταξανθο και σχεδόν άοσμο που σημαίνει ότι η περιεκτικότητα του σε συνθετικό λάδι είναι πολύ περισσότερη από το divinol που είναι πιο σκουρόχρωμο και έχει τη μυρωδιά του ορυκτελαιου (βαριά μυρωδιά) κάτι που σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερο ποσοστό ορυκτελαιου. Φυσικά μια τέτοια δοκιμή που περιγράφω δεν λέει και πολλά. Μπορεί στο divinol να περιέχει πιο φτηνό ορυκτέλαιο όμως να του έχουν ρίξει ένα σωρό πρόσθετα ώστε να πιάνει τις προδιαγραφές.
Από την άλλη το ενεος 10w-40 έχει αρκετά χαμηλές προδιαγραφές api SL , που πιστεύω είναι πολύ χαμηλά για την εποχή που φθηνά ημισυνθετικα έχουν api SN.
Χωρίς χημικές αναλύσεις δεν γίνεται τίποτα, απλά περιγράφω κάτι που παρατηρώ με απλό τρόπο.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις παιδιά.
Μετά από αρκετό ψάξιμο και συζητήσεις από χθες είμαι ανάμεσα σε 2 λάδια 10-40.
Τα eneos premium (36€ περιπου) και τα amsoil high zinc (43€).
Ανάμεσα στα 2 κλείνω κυρίως προς τα amsoil.
Η γνώμη σας? -
Tα amsoil και στο παρόν φόρουμ αν θυμάμαι καλά ήταν υπερατού. Γενικά θεωρούνται από τα τοπ λιπαντικά αλλά είναι πολύ ακριβά.
-
Εξαιρετικες επιλογές, προχωρα άφοβα όπου γουστάρεις
Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις παιδιά.
Μετά από αρκετό ψάξιμο και συζητήσεις από χθες είμαι ανάμεσα σε 2 λάδια 10-40.
Τα eneos premium (36€ περιπου) και τα amsoil high zinc (43€).
Ανάμεσα στα 2 κλείνω κυρίως προς τα amsoil.
Η γνώμη σας?μήπως δεν εψαξες αρκετά για τα ENEOS 10W/40 ,
εγω τα παίρνω απο εδώ στα 24.50 euro
https://www.onparts.gr/lipantika_p/eneo ... 40-eneos-4 ,
τα παίρνω κ απο εδώ αν υπάρχει ελειψη στο onparts.gr 25 euro το 4λιτρο απο΄εδώ ...
https://www.maxxparts.gr/eneos-10w40.html ,
τα εχει κ εδώ με 27euro πάντα το 4λιτρο
https://www.autoflan.gr/lipantika/lipan ... -4-lt.html ,
οχι κ 36 euro ...τόσο μεγάλη διαφορά ?? -
Έχεις υπολογίσει μεταφορικά και αντικαταβολή?Εάν ναι σ είμαι υπόχρεος
-
Έχεις υπολογίσει μεταφορικά και αντικαταβολή?Εάν ναι σ είμαι υπόχρεοςΜπορείς να μπεις στα σάιτ και να προχωρησεις την παραγγελία και να δεις πόσο βγαίνει ακριβώς. 36 δεν βγαίνει με τίποτα από onparts. κοντά στα 30 ίσως. Σε ποια περιοχη είσαι ? Πρόσεξε τα amsoil είναι 3.7 λίτρα και όχι 4. Αν το αμάξι σου παίρνει 4 δεν συμφέρει η αγορά τους από θέμα κόστους καθώς πρέπει να παίρνεις και ένα μονολιτρο ακόμη.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δες και εδώ
https://www.todos.gr/eneos-premium-10w-40-4lΣτάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]