-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Σε νέο (6 μηνών περίπου) i10 1,2 που έχει κάνει 8,000 χλμ σε 6 μήνες κυρίως μέσα στην Αθήνα, έχει νόημα να αλλάξουμε τα λάδια πρώτης τοποθέτησης (από το εργοστάσιο) ή να το αφήσουμε για τα 15,000 χλμ που λέει η Hyunday; (οδήγηση κανονική - οικονομική αλλά με αρκετό ρελαντί και πολύ air con το καλοκαίρι).
Το manual σε αντίξοες συνθήκες λέει αλλαγή κάθε 7,500 χλμ - τελικά ποιες ακριβώς είναι αυτές;Εγώ έχω τώρα 9200χλμ και περιμένω να πιάσει τις 10Κ όπου θα ειναι πολύ κοντά με το 1ο ετήσιο σέρβις. Άλλωστε έχω σκοπό να τα αλλάζω κάθε 10Κ χλμ για το υπόλοιπο της συμβίωσης μας.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Σε νέο (6 μηνών περίπου) i10 1,2 που έχει κάνει 8,000 χλμ σε 6 μήνες κυρίως μέσα στην Αθήνα, έχει νόημα να αλλάξουμε τα λάδια πρώτης τοποθέτησης (από το εργοστάσιο) ή να το αφήσουμε για τα 15,000 χλμ που λέει η Hyunday; (οδήγηση κανονική - οικονομική αλλά με αρκετό ρελαντί και πολύ air con το καλοκαίρι).
Το manual σε αντίξοες συνθήκες λέει αλλαγή κάθε 7,500 χλμ - τελικά ποιες ακριβώς είναι αυτές;Κάπου στο manual θα λέει τί εννοεί με 'αντίξοες συνθήκες'. Συνήθως δεν εμπίπτει κανείς σε αυτές.
-
Ο χρήστης gsamaras4@gmail.com έγραψε:
Τα yacco ειναι φοβερα λαδια. Το μισο greekcitroenclub αυτα βαζει και πινει νερο στ ονομα τους. Αν εισαι Θεσσαλονικη σε στελνω στον αντιπροσωπο που τον ξερω προσωπικα. Στα στελνει και οπου θες, εννοειται.
Καλή σας μέρα
Αθήνα μένω και δε ξέρω που να τα βρώ, επίσης δεν γνωρίζω και σε τί τιμές παίζουν.
υπάρχει κάποια πληροφορία σε αυτό;
ευχαριστώΣυγγνωμη για το αργοπορημενο της απαντησης.
Εχεις πμ. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τα yacco ειναι φοβερα λαδια. Το μισο greekcitroenclub αυτα βαζει και πινει νερο στ ονομα τους. Αν εισαι Θεσσαλονικη σε στελνω στον αντιπροσωπο που τον ξερω προσωπικα. Στα στελνει και οπου θες, εννοειται.
Καλή σας μέρα
Αθήνα μένω και δε ξέρω που να τα βρώ, επίσης δεν γνωρίζω και σε τί τιμές παίζουν.
υπάρχει κάποια πληροφορία σε αυτό;
ευχαριστώΣυγγνωμη για το αργοπορημενο της απαντησης.
Εχεις πμ.Ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα συγκεκριμένα...ενημερώστε με παρακαλώ
-
Τι στο καλό ρε, βαριέστε να κάνετε ένα γκουγκλάρισμα μόνοι σας και περιμένετε έτοιμο το φαϊ στο πιάτο ? 'έλεος δηλαδή, και ναί είναι πολύ καλά λάδια
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τι στο καλό ρε, βαριέστε να κάνετε ένα γκουγκλάρισμα μόνοι σας και περιμένετε έτοιμο το φαϊ στο πιάτο ? 'έλεος δηλαδή, και ναί είναι πολύ καλά λάδιαευχαριστούμε πολύ είστε πολύ ευγενικός!!! είδαμε και τιμές και σημεία πώλησης...
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Τι στο καλό ρε, βαριέστε να κάνετε ένα γκουγκλάρισμα μόνοι σας και περιμένετε έτοιμο το φαϊ στο πιάτο ? 'έλεος δηλαδή, και ναί είναι πολύ καλά λάδια
ευχαριστούμε πολύ είστε πολύ ευγενικός!!! είδαμε και τιμές και σημεία πώλησης...
Να είστε καλά sir...
-
ευχαριστούμε πολύ είστε πολύ ευγενικός!!! είδαμε και τιμές και σημεία πώλησης...
Να είστε καλά sir...
μόνο που δεν απαντά ούτε σε τηλ αλλά κ δεν δουλεύει η επικοινωνία της σελίδας...καταλάβατε γιατί ρωτούν οι πεινασμένοι τεμπέληδες???
-
Σήμερα είναι Σάββατο πάντως...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σήμερα είναι Σάββατο πάντως...και αύριο είναι κυριακή, αλλά αυτό γίνεται απ την τετάρτη...
-
Να είστε καλά sir...
μόνο που δεν απαντά ούτε σε τηλ αλλά κ δεν δουλεύει η επικοινωνία της σελίδας...καταλάβατε γιατί ρωτούν οι πεινασμένοι τεμπέληδες???
Η εταιρία έχει mail και κινητό για τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και όχι όποτε θέλει ο κάθε πικραμένος να τρέχουν από πίσω του με το πεντόλιτρο, πάντως στον Γέρακα Yacco έχει αυτός εδώ, Συριόπουλος - Μπαρελιέρ, τελικά είσαι τεμπελάκος και με μεγάλη γλώσσα αλλά τέλος πάντων, πίσω από το πληκτρολόγιο κρύβονται και αναιδή... λουλούδια αλλά ξεχνιέμαι πολλές φορές και βοηθάω.
https://www.google.gr/search?q=α%C ... XJZJmZsvAO
-
Ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα συγκεκριμένα...ενημερώστε με παρακαλώΕσταλη.
-
Να είστε καλά sir...
Η εταιρία έχει mail και κινητό για τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και όχι όποτε θέλει ο κάθε πικραμένος να τρέχουν από πίσω του με το πεντόλιτρο, πάντως στον Γέρακα Yacco έχει αυτός εδώ, Συριόπουλος - Μπαρελιέρ, τελικά είσαι τεμπελάκος και με μεγάλη γλώσσα αλλά τέλος πάντων, πίσω από το πληκτρολόγιο κρύβονται και αναιδή... λουλούδια αλλά ξεχνιέμαι πολλές φορές και βοηθάω.
https://www.google.gr/search?q=α%C ... XJZJmZsvAO
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τις κρίσεις !!! χρησιμοποιείστε τον καθρέπτη του σπιτιού σας που κ που...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα συγκεκριμένα...ενημερώστε με παρακαλώ
Εσταλη.
ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!!!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Άλλαξε τα στις 10.000. Βαλτε φουλ συνθετικά της ενεος απο το εμπόριο τα 5-40 premium που είναι long life. Έχουν 35 ευρώ το 4 λίτρο. Στη hyundai αν βάζουν τα 10-40 (ενεος φέρνουν και αυτοι με ετικετα της hyundai) είναι ημισυνθετικά. Δεν κάνουν για 15.000 δεν είναι long life.
Αυτά που λέω τα έχω ζησει ως κάτοχος ενος tucson. Τα λάδια που μου έβαζε η hyundai δεν ήταν για 15.000.
Η σκόνη πιστεύω πως είναι θέμα στην Ελλάδα (έτσι έδειξαν οι δικές μου παλαιότερες αναλύσεις λαδιού)
Επίσης , το αυτοκίνητο αυτό έχει δουλέψει αρκετά στο ρελαντί ώστε να λειτουργεί το air con.Πάντως τα 10,000 χλμ μου φαίνονται μια λογική επιλογή
Όσο για τα λάδια ζητά κυρίως 5w30 και μάλιστα χωρίς Α3 αλλά με Α5
α, btw, θυμίστε μου ποιές είναι αυτές; τι πρέπει να προσέξω; -
Είσαι σίγουρα εσύ mesastou
-
Χαχαχαχα
Εμ, κάπως έχω αφήσει τα παλαιά μου ενδιαφέροντα και επίσης ποτέ δεν έκανα πολλά χλμ ανά έτος οπότε δεν ασχολήθηκα με long life -
Πόσα χλμ διανυεις ανά έτος ;
Διαδρομές που κάνεις ;
Ιστορικό συντήρησης αυτοκινήτου εάν υπάρχει (τι λάδι χρησιμοποιεί ως τώρα )
Η Α5 είναι κυρίως εξοικονόμησης καυσίμου και με βάση δοκιμών έχεις ωφελος σε καύσιμο της τάξεως 2,5% σε σχεση με ένα λάδι ιξωδους 15w40 .Οι προδιαγραφές αυτές πρέπει να εφαρμοστούν όταν το απαιτεί ο κατασκευαστής σε κινητήρες σχεδιασμενους για τον συγκεκριμένο τύπο λιπαντικού καθώς είναι λάδια χαμηλής τριβής με HTHS 2,9-3,5mPa.s (Max 3,9) στους 150βαθμούς αυτά τα θυμάσαι .
Το αυτοκίνητο αν έχει 2 τύπους για τα δεδομένα ταξιδιού Π.χ ένα after start που μηδενίζει μετά από κάποιες ώρες και ένα after reset που μηδενίζει .
χειροκίνητα μπορείς να το χρησιμοποιείς ως μετρητή ωρών και να αλλάζεις κάθε 300ωρες τα λάδια σου .
Για την σκόνη
Το φίλτρο αέρος δεν το φυσάμε ποτέ ,το αντικαθιστούμε .
Το κυριότερο από όλα είναι ο κινητήρας να είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας όσο γίνεται περισσότερο,
Να είναι πάντα 'ζεστός 'Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας . -
Δεν είναι δικό μου το αυτοκίνητο αλλά θέλω να βοηθήσω.
Είναι αγορασμένο το Πάσχα και πλησιάζει τα 8,000 χλμ και θα συνεχίσει λογικά στον ίδιο ρυθμό. Έχει τα εργοστασιακά λάδια και δείχνουν καθαρά ακόμα (στο μάτι)
Νόμιζα πως για προδιαγραφή Α5 το hths μπορεί να είναι max 3,5.Σχετικά με τους δύο τύπους κλπ εννοείς πως κάπου κρατάει τις ώρες λειτουργίας; Δεν σε πιάνω... ;
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Από ότι βλέπω σου λέει για αντίξοες συνθήκες τα πρώτα λάδια να τα αλλάξεις στο 6μηνο ή 7500χλμ. και μετά ανά 6μηνο ή 10.000χλμ.
Όπως σου είπε ο Νίκος το βασικό είναι το αυτοκίνητο να μπορεί να ζεσταθεί. Κατά τα άλλα νομίζω αυτοκίνητο στην Αθήνα δεν χρειάζεται να πάει με αυτό το αυστηρό σέρβις.
...δεν έχουμε πάνω από 32C για πάνω από 6μήνες το χρόνο στην Αθήνα.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]