-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
...σημερινο καλυτερο λαδι κατα τη γνωμη μου το 0w/16...Για όλες τις συνθήκες; Ακόμα και καλοκαίρι; Παρατεταμένο φορτίο;
-
Να θυμίσω για όσους δεν το έχουν διαβάσει αυτό εδώ
http://ferrarichat.com/forum/faq.php?fa ... oil_basicsΕκεί έμαθα πως ο χρυσός κανόνας είναι 10psi/1000 στροφές καθώς και flow=lubrication.
τέλος, σχετικά με αυτά που έγραψε ο leonp για τα honda, ίσως άλλος να είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό. Συσχέτιση δεν σημαίνει και αίτιο:
Correlation does not imply causation
Φυσικά, ο leonp με έχει διαφωτίσει στο παρελθόν σε πολλά δύσκολα σημεία, που χάθηκε ... ; -
Έχουμε άποψη???
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
16????
Αφήστε τις βλακείες με τους κινητήρες....δεν εχει βγει ο κινητήρας σας για αυτό το πραγμα....Αν ο κινητήρας εχει καδενα θα το διαπιστώσετε από το πως θα κροταλιζει αφου δεν θα λιπαινεται σωστα και δεν θα ανεβαζει ποτε πιεση στον τεντωτηρα για να τεντωσει σωστα.
Αν δηλαδή για καποιους το 0.5 λιτρο που θα κερδισουν σε καταναλωση είναι τοοοοοσο σημαντικο ας φουσκωσουν τα λάστιχα παραπανω. -
Ο χρήστης opc έγραψε:
http://www.dynamaxoil.com/en/vismo/zobraz_dok.asp?id_org=600733&id_ktg=1004&n=for-passenger-cars&p1=1951Έχουμε άποψη???
Για ποιο λογο να βαλεις τετοιο λαδι?
Αυτο θα ειναι χρησιμο σε καποια υβριδικα που ο κινητηρας εσωτερικης καυσης δουλευει περιστασιακα και ειναι συνεχεια κρυος.
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
http://www.dynamaxoil.com/en/vismo/zobraz_dok.asp?id_org=600733&id_ktg=1004&n=for-passenger-cars&p1=1951Έχουμε άποψη???Ναι.
Είναι για να κρατήσει ο κινητήρας όσο το δυνατόν λιγότερο. -
Ο χρήστης opc έγραψε:
http://www.dynamaxoil.com/en/vismo/zobraz_dok.asp?id_org=600733&id_ktg=1004&n=for-passenger-cars&p1=1951Έχουμε άποψη???
Υπάρχει στην Ελλαδα;
-
Συγνώμη, έχω κάνει λάθος στο link. Δεν ήθελα να αναφερθω στο 0w16.. Στο 5Χ40 κοιταω, προσωπικά. Ή ερώτηση είναι πιο πολύ γενική σαν μάρκα!
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Συγνώμη, έχω κάνει λάθος στο link. Δεν ήθελα να αναφερθω στο 0w16.. Στο 5Χ40 κοιταω, προσωπικά. Ή ερώτηση είναι πιο πολύ γενική σαν μάρκα!Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευτυχως!!!Αποψη μου βαζε τιποτα επωνυμο για να σαι καλυμμενος.Επισης θεωρω ότι το 0w40 είναι προτιμοτερο εκτος αν το σκιζεις το αμαξι.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Έχουμε άποψη???
Υπάρχει στην Ελλαδα;
Από όσο γνωρίζω, όχι!
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Συγνώμη, έχω κάνει λάθος στο link. Δεν ήθελα να αναφερθω στο 0w16.. Στο 5Χ40 κοιταω, προσωπικά. Ή ερώτηση είναι πιο πολύ γενική σαν μάρκα!
Ευτυχως!!!Αποψη μου βαζε τιποτα επωνυμο για να σαι καλυμμενος.Επισης θεωρω ότι το 0w40 είναι προτιμοτερο εκτος αν το σκιζεις το αμαξι.
Δεν τρώει και ιδιαίτερο κυνήγι πλέον... Για 0Χ40, τα mobil1 που είχα δοκιμάσει για κάποιο λόγο κροταλιζαν αρκετά το πρωί... Οπότε επέστρεψα σε 5Χ40. Απλά βρίσκω σε παρά πολύ καλή τιμή τα Dynamax και έλεγα να τα δοκιμάσω...
-
Ποσο καλη τιμη βρισκεις το 4λιτρο δηλαδη? Κανε μια αναζητηση στο trade-wind.gr εχει πολλα επωνυμα λαδια φουλ συνθετικα 5w-40 30-38 ευρω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποσο καλη τιμη βρισκεις το 4λιτρο δηλαδη? Κανε μια αναζητηση στο trade-wind.gr εχει πολλα επωνυμα λαδια φουλ συνθετικα 5w-40 30-38 ευρω.Περιπου 3€/lt. Και στα speck sheet δε δείχνουν άσχημα...
-
Χμμ 12 ευρω το τετραλιτρο φουλ συνθετικο 5w-40? Το παιρνεις σε τιμη χονδρικης? Βαρελι ή τι αλλο? Αν ειναι κανονικη τιμη λιανικης μην το βαλεις. Προσωπικα δεν θα το βαζα στο αμαξι μου. Μου ρχεται στο μυαλο οτι μονο η συσκευασια ειναι γνησια και τα λαδια μπαινουν σε καποιο υπογειο της αγιας βαρβαρας ή της ρωσιας οπως ανακαλφθηκε προσφατα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Χμμ 12 ευρω το τετραλιτρο φουλ συνθετικο 5w-40? Το παιρνεις σε τιμη χονδρικης? Βαρελι ή τι αλλο? Αν ειναι κανονικη τιμη λιανικης μην το βαλεις. Προσωπικα δεν θα το βαζα στο αμαξι μου. Μου ρχεται στο μυαλο οτι μονο η συσκευασια ειναι γνησια και τα λαδια μπαινουν σε καποιο υπογειο της αγιας βαρβαρας ή της ρωσιας οπως ανακαλφθηκε προσφατα.Ναι είναι τιμή χονδρικής κατευθείαν από τον εδώ εισαγωγεα. Οχι βαρελι! Κουτα 3Χ4lt. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι από Santa Barbara...[emoji1] [emoji1] [emoji1]
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Χμμ 12 ευρω το τετραλιτρο φουλ συνθετικο 5w-40? Το παιρνεις σε τιμη χονδρικης? Βαρελι ή τι αλλο? Αν ειναι κανονικη τιμη λιανικης μην το βαλεις. Προσωπικα δεν θα το βαζα στο αμαξι μου. Μου ρχεται στο μυαλο οτι μονο η συσκευασια ειναι γνησια και τα λαδια μπαινουν σε καποιο υπογειο της αγιας βαρβαρας ή της ρωσιας οπως ανακαλφθηκε προσφατα.Ρε συ Cson ποια εταιρεία ήταν να μη κάθομαι να ψάχνω;
-
Για ποια εταιρια λες? που νοθευαν?
-
Ναί.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Ναί.castrol νομίζω......
-
Έχει τόσο ψευδάργυρο αυτή η σειρά της penrite (PAO,ESTER) που να δημιουργεί θέμα στον καταλύτη;
Βρήκα μια απάντηση εδώ:
'Are there any drawbacks in using 10 Tenths? Well in a daily driven street car, particularly one that is driven only for short distances, the effectiveness of the catalytic converter might be reduced over a very long period of time. Also, oils with a high concentration of anti wear additives have a higher ash content and might leave more combustion chamber, valve and port deposits that can also effect emissions in the very long term. Performance engines that frequently see high rpm will not have issues and in fact thrive! '
πηγή: http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ ... e-Oil.aspx
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]