-
Οντως την εχω ξαναβαλει, ειναι τραβηγμενη πριν 2 χρονια. Και σημερα ετσι ακριβως ειναι. Οι εκκεντροφοροι εχουν γραψει, το αμαξι δουλευει μονιμα 8500.
-
Ήρθε η ώρα αλλαγής λαδιών στο mazda 6 1,8 2004.
Μέχρι τώρα έβαζα τα motul 8100 5w30 x clean plus.
Τώρα λέω να βάλω τα mobil 1 5w30 esp formula.
Είναι καλύτερα τα motul ή τα mobil?
Την βοήθειά σας παρακαλώ
ΥΓ. Το αυτοκίνητο είναι υγραέριο και πάω γενικώς χαλαρά, λάδια αλλάζω μια φορά το χρόνο στα 10.000χλμ. Η κίνηση του αυτοκινήτου 70-30 αυτοκινητόδρομος πόλη.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Ήρθε η ώρα αλλαγής λαδιών στο mazda 6 1,8 2004.Μέχρι τώρα έβαζα τα motul 8100 5w30 x clean plus.
Τώρα λέω να βάλω τα mobil 1 5w30 esp formula.
Είναι καλύτερα τα motul ή τα mobil?
Την βοήθειά σας παρακαλώ
ΥΓ. Το αυτοκίνητο είναι υγραέριο και πάω γενικώς χαλαρά, λάδια αλλάζω μια φορά το χρόνο στα 10.000χλμ. Η κίνηση του αυτοκινήτου 70-30 αυτοκινητόδρομος πόλη.
Βλεπω συμβατικη χρηση, νορμαλ αμαξι, βαλε οποια απο τα δυο βρεις σε προσφορα. Ειναι εξισου ποιοτικα λαδια και τα δυο. Δεν χρειαζεται να κανεις αλλη ερευνα.
-
Το motul...
https://www.motul.com/system/product_de ... 1338907474Το mobil...
SAE Grade 5W-30
Viscosity, cSt (ASTM D445)
@ 40ºC 72.8
@ 100ºC 12.1
Viscosity Index 164
Sulphated Ash, wt% (ASTM D874) 0.6
HTHS Viscosity, mPa•s @ 150ºC (ASTM D4683) 3.58
Pour Point, ºC (ASTM D97) -45
Flash Point, ºC (ASTM D92) 254
Density @ 15.6ºC, g/ml (ASTM D4052) 0.850
View product data sheet for Mobil 1 ESP 5W-30 -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Το motul...
SAE Grade 5W-30
@ 40ºC 72.8
@ 100ºC 12.1
Viscosity Index 164
View product data sheet for Mobil 1 ESP 5W-30Μπορεις αν θες να μας επεξηγησεις αυτα που διαβαζουμε? Μεταξυ των δυο βλεπω καποιες μικρες διαφορες στις τιμες. Ειναι καμια αξια λογου ωστε να προτιμησει κανεις ενα απο τα δυο λιπαντικα?
-
Καμία από αυτές δεν είναι άξια λόγου. Τα σημαντικά είναι τα standards και approvals που βλέπεις στο φύλλο της Motul και αντίστοιχα υπάρχουν και για το Μobil1. Πρέπει αυτά να συμφωνούν με αυτό που ζητάει το μοτέρ σου.
Σαν λιπαντικά και τα δύο είναι πολύ καλά, αρκεί να είναι κατάλληλα για το μοτέρ σου. Καλύπτουν τα standards που απαιτεί το μοτέρ σου? Έχουν τα approvals που ζητάει? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το motul...
SAE Grade 5W-30
@ 40ºC 72.8
@ 100ºC 12.1
Viscosity Index 164
View product data sheet for Mobil 1 ESP 5W-30Μπορεις αν θες να μας επεξηγησεις αυτα που διαβαζουμε? Μεταξυ των δυο βλεπω καποιες μικρες διαφορες στις τιμες. Ειναι καμια αξια λογου ωστε να προτιμησει κανεις ενα απο τα δυο λιπαντικα?
Όπως βλέπεις,τα χαρ/κά τους είναι παρόμοια.Και τα δύο είναι πολύ καλά λάδια...άν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του κινητήρα σου(όπως αναφέρει και ο nickolas),προχωράς άφοβα.....
-
Παιδιά, για hyundai accent 2000 1.4 τι λάδια προτείνετε;
Από ότι κατάλαβα διαβάζοντας την ενότητα εδώ υπάρχουν λάδια για εξοικονόμηση καυσίμου και για υψηλές επιδόσεις.
Αν για παράδειγμα (είμαι νέος οδηγός γιαυτό τα ρωτάω αυτά) το αυτοκίνητο έπαιρνε λάδια για εξοικονόμηση επί πολλά χρόνια και εγώ τώρα του βάλω για υψηλές επιδόσεις ή και το αντίθετο τι διαφορές θα δω ως προς τη σπατάλη βενζίνης αλλά και τις επιδόσεις του κινητήρα;
Και τέλος είναι καλό να αλλάζεις μάρκα ή να βάζεις διαφορετικού τύπου λάδι από αυτό που έπαιρνε ή θα υπάρξουν προβλήματα;Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Σκοπός δεν είναι να επιλέξεις ενα σουπερ ντουπερ λάδι ,αλλά να μην ξεφεύγεις από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή σου. Οπότε το σωστό λάδι ειναι το λάδι εκείνο που καλύπτει τις προδιαγραφές του κινητήρα σού και αναγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης.
-
ΑΑ δηλαδή αν βάλω λάδια που δεν κάνουν για τον δικό μου κινητήρα θα δω προβλήματα ε;
-
Ο χρήστης Diversion έγραψε:
ΑΑ δηλαδή αν βάλω λάδια που δεν κάνουν για τον δικό μου κινητήρα θα δω προβλήματα ε;Ενα θα σου πω.........η Hyundai βαζει εδω και 20 χρονια σε αυτο το μοτερ τα Divinol 10/40 semisynth
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ΑΑ δηλαδή αν βάλω λάδια που δεν κάνουν για τον δικό μου κινητήρα θα δω προβλήματα ε;
Ενα θα σου πω.........η Hyundai βαζει εδω και 20 χρονια σε αυτο το μοτερ τα Divinol 10/40 semisynth
Πλεον βαζει eneos εδω και 3 χρονια , αλλα αντιστοιχων προδιαγραφων. Οι μαλακες μου βαζανε divinol 10-40 semi στο tucson, για 15.000 ή ενα ετος οταν εκανα 2 χρονια σερβις εκει λογω εγγυησης… τα πεταγα μονος μου στα 7500.
-
Δηλαδή τα λάδια που πρέπει να βάλω στο accent τώρα είναι eneos 10-40?? αυτά θα ζητήσω;;
-
Με οποιαδηποτε μαρκα 10-40 στο συγκεκριμενο αμαξι εισαι υπερκαλυμμενος. Castrol, aral, gm, motul, κοιτα εδω www.trade-wind.gr
-
Αα πολύ ωραία, ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!!
-
Αα πολύ ωραία, ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!!και αλλαγή το πολύ κάθε 7500 χλμ......
-
Αα οκ ευχαριστώ!!
-
Παιδια γνωμες για ARAL Κανεις? τα θεωρω κορυφαια λαδια, και θετικο το οτι ειναι Made in Germany και οχι απο καμμια Μοζαμβικη, Τουρκια κλπ... ναι ειμαι απο αυτους που ακομα κοιτανε στα αυτοκινητα που φτιαχνονται κλπ ....
Βαζουμε για πανω απο μια 10ετια το ορυκτελαιο Turboral 20w-50(αλλαγη καθε 5000) χωρις κανενα προβλημα στο αγροτικο μας, και εδω και 3 χρονια που εχω το Fabia βαζω το Super Tronic Long Life III 5w-30 με αλλαγες αυτηρα καθε 10.000 και ο κινητηρας τραγουδαει ....Δεν νομιζω να αλλαξω μαρκα στο συντομο μελλον...
Γενικα προτινω να μην κανει κανεις πολλους πειραματισμους με τα λαδια του...αν τον ικανοποιουν σχετικα να μεινει σε αυτα που εχει 'μαθει' το μοτερ του -
Παιδιά, για hyundai accent 2000 1.4 τι λάδια προτείνετε;
Από ότι κατάλαβα διαβάζοντας την ενότητα εδώ υπάρχουν λάδια για εξοικονόμηση καυσίμου και για υψηλές επιδόσεις.
Αν για παράδειγμα (είμαι νέος οδηγός γιαυτό τα ρωτάω αυτά) το αυτοκίνητο έπαιρνε λάδια για εξοικονόμηση επί πολλά χρόνια και εγώ τώρα του βάλω για υψηλές επιδόσεις ή και το αντίθετο τι διαφορές θα δω ως προς τη σπατάλη βενζίνης αλλά και τις επιδόσεις του κινητήρα;
Και τέλος είναι καλό να αλλάζεις μάρκα ή να βάζεις διαφορετικού τύπου λάδι από αυτό που έπαιρνε ή θα υπάρξουν προβλήματα;Ευχαριστώ προκαταβολικά!
5w/30
-
Η σειρά super tronic είναι η κορυφαία σειρά της Aral. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις σε κάτι άλλο.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]