-
Το διάβασα αλλά δεν έβγαλα άκρη για αυτό ρωτάω εδώ..
-
-
Ευχαριστώ για την απάντηση,σε 5w40 castrol η motul υπαρχει κάτι που να συμφωνει με τις προδιαγραφες εξοικονόμησης καυσίμων 'API service SL or higher grade'?
-
Αν πάρεις λάδι με προδιαγραφές Α5 η Α1 είσαι πλήρης απλά μην πάρεις Α3 γιατί θες εξοικονόμηση .( Να προτιμάς το Α5 καθώς πληρεί προδιαγραφές Α1 και Α3 ταυτόχρονα) . Δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις τόσο στις προδιαγραφές αρκεί να πάρεις σωστό ιξώδες συνθετικό ,και η εταιρία να ειναι αξιοπρεπείς . Η κάθε εταιρία αυτοκινητοβιομηχανία βάζει τα δικά της standard λόγω marketing - συνεργασίας αλλα μην κολλάς .
-
Οκ Spiros-Foivos σε ευχαριστώ πολύ.
-
Αν αντι για 5w40 βαλω 5w30 τι διαφορα θα έχει?
-
Οσον αφορά το 30-40 ( ιξώδες ) είναι σημαντικό να παραμείνεις στις προδιαγραφές του κατασκευαστή και μόνο , εκτός αν ξέρεις τι κάνεις .( αν έχεις κάνεις τροποποίησεις στον κινητήρα ) Για να σιγουρευτείς οτι θα βάλεις το σωστό δές το βιβλιαράκι θα λέει λογικά ή άνοιξε το καπό του κινητήρα και δές την τάπα λαδιού θα λεει λογικά πάνω της ( θα λεεί πανω Oil Cap η θα έχει σήμα λαδιέρα . )
-
Το βιβλιαράκι μου είναι στο κάτω μέρος της σελίδας. http://www.jazzmania.gr/forum/viewtopic ... &start=130
Εσύ τι ιξώδες καταλαβαίνεις ότι παίρνει? -
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Αν πάρεις λάδι με προδιαγραφές Α5 η Α1 είσαι πλήρης απλά μην πάρεις Α3 γιατί θες εξοικονόμηση .( Να προτιμάς το Α5 καθώς πληρεί προδιαγραφές Α1 και Α3 ταυτόχρονα) . Δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις τόσο στις προδιαγραφές αρκεί να πάρεις σωστό ιξώδες συνθετικό ,και η εταιρία να ειναι αξιοπρεπείς . Η κάθε εταιρία αυτοκινητοβιομηχανία βάζει τα δικά της standard λόγω marketing - συνεργασίας αλλα μην κολλάς .Οι προδιαγραφές κατά API, ACEA κλπ είναι εξίσου σημαντικές, αν όχι σημαντικότερες από το ιξώδες ορισμένες φορές. Ότι συστήνει ο κατασκευαστής.
-
Επειδή δέν φαίνεται καλά η εικόνα αν το 0w20 ειναι για ευρώπη δεν νομίζω να προτείνεται για την Ελλάδα καθώς -20 η εστω -10 να δείς μια φορα τον χρόνο και αν... , μία μέση λύση ειναι τα 5w30 η 5w40 , Αν κάνεις ομαλή καθημερινή χρήση τότε το 30 θα σε καλύψει λογικά .
Πως τα έχουν κάνει έτσι ... -
Αν πάρεις λάδι με προδιαγραφές Α5 η Α1 είσαι πλήρης απλά μην πάρεις Α3 γιατί θες εξοικονόμηση .( Να προτιμάς το Α5 καθώς πληρεί προδιαγραφές Α1 και Α3 ταυτόχρονα) ....Δεν νομίζω πως ισχύει το υπογραμμισμένο παραπάνω. HTHS >=3,5 σημαίνει A3 ενώ Α5 σημαίνει κάτι άλλο.
Λειτουργεί σε κανέναν αυτό ; http://lubrizol.com/apps/relperftool/pc.html
-
Ναι το A3 έχει μεγαλυτερο Hths ενω το Α5 αποτελεί μια μέση λύση που μπορεί να φτανει το Α3 η το Α1 περισσοτερο
-
Επειδή δέν φαίνεται καλά η εικόνα αν το 0w20 ειναι για ευρώπη δεν νομίζω να προτείνεται για την Ελλάδα καθώς -20 η εστω -10 να δείς μια φορα τον χρόνο και αν... , μία μέση λύση ειναι τα 5w30 η 5w40 , Αν κάνεις ομαλή καθημερινή χρήση τότε το 30 θα σε καλύψει λογικά .
Πως τα έχουν κάνει έτσι ...Στα ευρωπαικα μοντελα *1 εχει μονο το 0w-20 ενω εκτος ευρωπαικων *2 εχει το 15w-40...
*Εως τωρα βαζω 5w40 αν αρχισω να βαζω 5w30 μπορει να υπαρχει προβλημα?
Δεν ειναι καλυτερο να ειναι w40 ωστε οταν ειναι ζεστο να ειναι πιο ανθεκτικο το λαδι? -
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Πως τα έχουν κάνει έτσι ...Στα ευρωπαικα μοντελα *1 εχει μονο το 0w-20 ενω εκτος ευρωπαικων *2 εχει το 15w-40...
*Εως τωρα βαζω 5w40 αν αρχισω να βαζω 5w30 μπορει να υπαρχει προβλημα?
Δεν ειναι καλυτερο να ειναι w40 ωστε οταν ειναι ζεστο να ειναι πιο ανθεκτικο το λαδι?Βάλε 40 το κάναμε επιστήμη το θέμα . Μια χαρα θα είσαι
-
Οκ ευχαριστώ πολύ.Και μια τελευταία ερώτηση τελΙΚΑ οι προδιαγραφές που υποστηρίζει είναι οι A5?
-
Σε 5W-40 θες ACEA C3 ( αντί για Α5) και αν έχει API SN ή API CF . Πάρε απο μία εταιρία της προκοπής και εχεις το κεφάλι σου ησυχο ( Castrol , Total , Mobil , Motul , Valvoline , ELF , Aral , BP , Helix )
-
Απλά βάλτε κάτι που να καλύπτει τις προδιαγραφές και μην μπουρδουκλώνεστε με κάτι που δεν κατέχετε (και εγώ μαζί).
Για τις προδιαγραφές παίζουν άπειρα πράγματα ρόλο με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος πλέον να είναι από τα τελευταία.
Πιο σημαντικά είναι τα καύσιμα κάθε χώρας, οι ρυθμίσεις της ECU του μοτέρ σας, και ο ίδιος ο σχεδιασμός του (από την αντλία λαδιού μέχρι τις κατασκευαστικές ανοχές). -
Ποια η γνώμη σας για το λάδι Gazprom-Neft ? Μου το σύστησε γνωστός...
-
Επειδη ποιο πανω δεν πηρα απαντηση, η Φιατ λεει πως το λαδι πρεπει να καλυπτει την προδιαγραφη Fiat 9.55535-S2.
Δεν βρισκω πολλα λαδια με την προδιαγραφη αυτη. Υπαρχει καποια ποιο νεα? Εχει αλλαξει κατι? Η να το κοιταξω καπως αλλιως? -
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Σε Fiat Grande Punto T-Jet το οποιο πλεον δεν βρισκεται σε εντελως εργοστασιακη μορφη, τι λαδι προτεινεται?
Η Fiat στο manual γραφει 5-40.Επειδη ποιο πανω δεν πηρα απαντηση, η Φιατ λεει πως το λαδι πρεπει να καλυπτει την προδιαγραφη Fiat 9.55535-S2.
Δεν βρισκω πολλα λαδια με την προδιαγραφη αυτη. Υπαρχει καποια ποιο νεα? Εχει αλλαξει κατι? Η να το κοιταξω καπως αλλιως?Για ρίξε μια ματιά εδώ http://www.opieoils.co.uk/vehicle-lookup.aspx
(συμπλήρωσε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου εκεί που λέει 'ENTER YOUR VEHICLE DETAILS:'
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]