-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
φιλη πηρε αμαξι πριν εναν χρονο...καινουριο.
λογω μαστερ εξωτερικο, που δεν το πηρε μαζι της το αμαξι εχει 1700χλμ!!
της εβγαλε μηνυμα για αλλαγη λαδιου!!..λογικο το ετησιο σερβις.
να το κανει ή τσαμπα λεφτα;;να το κάνει καθαρά για την εγγύηση.....
τρανό παράδειγμα οτι ούτε αλγόριθμοι υπάρχουν που συνυπολογίζουν χλμ,στροφές,κτλ,ούτε τίποτα.....ενα απλό ημερολόγιο είναι που θέλει κάθε τόσο reset.Ολα αυτα που λες προφανως και υπαρχουν (ασχετως του κατα ποσο ακριβη ειναι).
Αλλα υπαρχει κι ενα χρονικο οριο, οποτε αν αυτο ερθει πρωτο τοτε αυτοματα αναβει η ενδειξη.Τωρα ως προς τον αλλο φιλο, αν το αμαξι της γνωστης του εχει 2 χρονια εγγυηση μονο κι αυτη δεν εχει σκοπο να το χρησιμοποιησει στο διαστημα αυτο, ας αλλαξει λαδια στον 1,5 χρονο κι ας την χασει.
Ετσι κι αλλιως με τοσο ελαχιστα χλμ και να χει θεμα το αμαξι δεν θα το βγαλει.
Αν τωρα εχει καμια 5ετη εγγυηση πχ, ας αλλαξει λαδια οποτε προβλεπει ο κατασκευαστης για να συνεχισει να εχει εγγυηση. -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
τρανό παράδειγμα οτι ούτε αλγόριθμοι υπάρχουν που συνυπολογίζουν χλμ,στροφές,κτλ,ούτε τίποτα.....ενα απλό ημερολόγιο είναι που θέλει κάθε τόσο reset.Αυτό το συμπέρασμα από που προκύπτει;;
Αν εκανε χλμ , το λαμπάκι θα άναβε νωρίτερα είναι ρύθμιση ή φθορά λόγω χλμ ή φθορά λόγω χρόνου, όποιο έρθει πρώτοσιγά μη ξινίσει το λάδι μέσα στον κινητήρα χωρίς χλμ στο χρόνο πάνω......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
τρανό παράδειγμα οτι ούτε αλγόριθμοι υπάρχουν που συνυπολογίζουν χλμ,στροφές,κτλ,ούτε τίποτα.....ενα απλό ημερολόγιο είναι που θέλει κάθε τόσο reset.Αυτό το συμπέρασμα από που προκύπτει;;
Αν εκανε χλμ , το λαμπάκι θα άναβε νωρίτερα είναι ρύθμιση ή φθορά λόγω χλμ ή φθορά λόγω χρόνου, όποιο έρθει πρώτοσιγά μη ξινίσει το λάδι μέσα στον κινητήρα χωρίς χλμ στο χρόνο πάνω......
είναι αυτό που αναφέρθηκε και στις προηγούμενες σελίδες.
ότι δηλαδή μεταξύ της τυπικότητας(εγγύηση) και της πρακτικότητας(λιγα χλμ πριν το ετος), μεσολαβει η 'εμπειρία' του καθενός στο αμάξι του και τι πρόγραμμα εχει θέσει μακροπρόθεσμα. αν δηλαδή εχει σκοπο να κρατήσει την εγγύηση αν αυτή είναι μακρόχρονη ή να βάλει δικα του όρια στις αλλαγές των λαδιών ή και γιατί όχι και σε άλλα αναλώσιμα.
καλά, για μετα την εγύηση δεν το συζητώ. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Το λάι δεν ξυνίζει αλλά πολλά πρόσθετα είναι τοξικά και επηρεάζουν την επιφάνεια των μετάλλων δημιουργώντας pitting όταν παραμένουν για καιρό στην επιφάνεια πχ των κουζινέτων του στροφάλου χωρίς να κυκλοφορούν.
-
ναι,αλλά στον 1-1.5 χρόνο;;;
-
Ναι Γιώργη...και στον ενάμιση χρόνο!!!...και άμα είναι και 'καλά' λάδια,γ@μησέ τα!!!!
-
...και αν ενα αυτοκινητο αγοραστηκε καινουριο, αλλα ειχε κατασκευαστει κανα χρονο πριν την ημερομηνια αγορας (δε μιλαω και για πιο 'παλια') τι θα κανει;
Μολις το παρει ο αγοραστη;ς θα βγαλει ενδειξη για αλλαγη λαδιων;κι αν οταν το πηρε ηταν 11 μηνων θα βγαλει την ενδειξη σε ενα μηνα;
Λιγο τραβηγμενο το παραδειγμα, αλλα καταλαβαινετε τι θελω να πω...
-
Λογικά με την παράδοση μηδενίζουνε τον εγκέφαλο
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Λογικά με την παράδοση μηδενίζουνε τον εγκέφαλοτο λάδι όμως εξακολουθεί να μένει χρονιάρικο μέσα.
-
Ναι αλλά έχεις εγγύηση
-
edit [mod]
Στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
Η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων / υπηρεσιών κάθε είδους χωρίς την πρότερη σύμφωνη γνώμη του Διαχειριστή του 4T-Forum. -
αλλα εχω σε προσφορα τα δικα μου λαδια ( 3CO ονομαζεται η εταιρια) και εχω σε προσφορα 10w-40 4 λιτρα 15ευρω 20w-50 15 4 λιτρα 15ευρω για 10.000 χιλιομετρα.... Antifreeze 4.20 ευρω 4lt και επισης 20w50-10w40 Ε7 18λιτρα 39 ευρω για 40000 χιλιομετρα....Oλα τα λαδια μου ειναι με τα πιστοποιητικα της AVIN διοτι απο εκει παιρνω το λαδι και το
συσκευαζω.Βγάζεις και 0w-20 φτηνό? Ενδιαφέρομαι.
-
Παιδια ξερουμε κατι για την γνησιοτητα των Mobil 1 5w50 και γενικοτερα ολης της γκαμα της Mobil 1 στην Ελλαδα?Εχω ακουσει οτι χυμα λαδι το συσκευαζουν και το βαφτιζουν μεσα σε λιμανια και επιπλεον με θορυβησε το γεγονος οτι η συσκευασια του εχει barcode που αντιστοιχει στην Ελλαδα και οχι στην Ελβετια(νομιζω)που λεγεται οτι κατασκευαζονται-συσκευαζονται.Αν γνωριζει κανεις κατι ας το γραψει παρακαλω!
-
Στα λαδια αυτοματου σασμαν εχει χρησιμοποιησει κανεις τετοιο προιον?
http://www.g-market.gr/products/ProTec- ... onditioner
Να σημειωσω πως εχω χρησιμοποιησει καθαριστικο για αυτοματο σασμαν......Κρυο η αλλαγη απο 1η σε 2α εγινε ΦΟΒΕΡΗ ενω κρυο απο 2α σε 3η χειροτερεψε ελαφρως.Αν βαλω το ενισχυτικο λαδιου οι αλλαγες ΧΩΡΙΣ γκαζι θα βελτιωθουν ή οφειλονται σε φθορα και στα τεραστια κενα μεταξυ των ταχυτητων(4ταχυτητο βλεπετε)??? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
αλλα εχω σε προσφορα τα δικα μου λαδια ( 3CO ονομαζεται η εταιρια) και εχω σε προσφορα 10w-40 4 λιτρα 15ευρω 20w-50 15 4 λιτρα 15ευρω για 10.000 χιλιομετρα.... Antifreeze 4.20 ευρω 4lt και επισης 20w50-10w40 Ε7 18λιτρα 39 ευρω για 40000 χιλιομετρα....Oλα τα λαδια μου ειναι με τα πιστοποιητικα της AVIN διοτι απο εκει παιρνω το λαδι και το
συσκευαζω.Βγάζεις και 0w-20 φτηνό? Ενδιαφέρομαι.
Καλησπερα φιλε μου δυστηχως αυτη τη στιγμη εχω απο Αραλ 0w-20 διοτι απο τα δικα μου δεν εχω λογο οτι δεν ειναι και πολυ κινhσιμος κωδικος και δεν εχει τυχει να παραγκειλω απο την AVIN, η τιμη του αραλ βρισκεται στα 14 ευρω το λιτρο
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Παιδια ξερουμε κατι για την γνησιοτητα των Mobil 1 5w50 και γενικοτερα ολης της γκαμα της Mobil 1 στην Ελλαδα?Εχω ακουσει οτι χυμα λαδι το συσκευαζουν και το βαφτιζουν μεσα σε λιμανια και επιπλεον με θορυβησε το γεγονος οτι η συσκευασια του εχει barcode που αντιστοιχει στην Ελλαδα και οχι στην Ελβετια(νομιζω)που λεγεται οτι κατασκευαζονται-συσκευαζονται.Αν γνωριζει κανεις κατι ας το γραψει παρακαλω!Καλησπερα φιλε.εγω εχω εργοστασιο με λιπαντικα και ειμαι χρονια στη πιατσα. Γιονονται πολλες απατεωνιες απο τη στιγμη που ειδες barcode Ελλαδα σκουρα τα πραματα
-
Α τοσο ωραια!Παντως ποιοτικα δειχνουν πολλα θετικα πραματα.Αρα Mobil 1 γνησιο στην ελλαδα δεν παιζει?αφου τα παιρνω απο τον εισαγωγεα........
-
Α τοσο ωραια!Παντως ποιοτικα δειχνουν πολλα θετικα πραματα.Αρα Mobil 1 γνησιο στην ελλαδα δεν παιζει?αφου τα παιρνω απο τον εισαγωγεα........Ισως να μην χρησημοποει καραβολαδο να εβαλε ποιοτικο λαδι κ να εγινε παντως η MOBILE ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ διοτι σου λεει οσο πιο ακριβο το δουνε θα νομιζουν ειναι καλο κ θα το παρουνε Στα πρακτικερ στην Μανδρα εχω δει κατι εξωπραγματικες τιμες σε ΜΟΒΙΛ και CASTROL ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΩΔΙΚΟ Αλλα και στα αλλα 20w-50 10w-40 5w-30.Φυσικα και υπαρχουν γνησια στην ελλαδα ολη η δουλεια οπως εγραψα και πανω ειναι στα barcode.
-
http://www.g-market.gr/products/ProTec-Auto-Transmission-Conditioner
Να σημειωσω πως εχω χρησιμοποιησει καθαριστικο για αυτοματο σασμαν......Κρυο η αλλαγη απο 1η σε 2α εγινε ΦΟΒΕΡΗ ενω κρυο απο 2α σε 3η χειροτερεψε ελαφρως.Αν βαλω το ενισχυτικο λαδιου οι αλλαγες ΧΩΡΙΣ γκαζι θα βελτιωθουν ή οφειλονται σε φθορα και στα τεραστια κενα μεταξυ των ταχυτητων(4ταχυτητο βλεπετε)???Καλημερα φιλε.αμα εχεις Γαλλικο αμαξι με αυτοματο σασμαν ειναι οτι χειροτερο τοτε το προβλημα θα ειναι εμφανες οτι και να βαλεις.Τωρα αμα δεν εχεις δοοκιμασε να βαλεις αλλη μαρκα
-
Ο χρήστης saener2-- έγραψε:
http://www.g-market.gr/products/ProTec- ... onditioner
Να σημειωσω πως εχω χρησιμοποιησει καθαριστικο για αυτοματο σασμαν......Κρυο η αλλαγη απο 1η σε 2α εγινε ΦΟΒΕΡΗ ενω κρυο απο 2α σε 3η χειροτερεψε ελαφρως.Αν βαλω το ενισχυτικο λαδιου οι αλλαγες ΧΩΡΙΣ γκαζι θα βελτιωθουν ή οφειλονται σε φθορα και στα τεραστια κενα μεταξυ των ταχυτητων(4ταχυτητο βλεπετε)???Καλημερα φιλε.αμα εχεις Γαλλικο αμαξι με αυτοματο σασμαν ειναι οτι χειροτερο τοτε το προβλημα θα ειναι εμφανες οτι και να βαλεις.Τωρα αμα δεν εχεις δοοκιμασε να βαλεις αλλη μαρκα
Μάστορα πολύ ορμητικός και ισοπεδωτικός εμφανίστηκες και δεν τα λες και πολύ σωστά, το ότι έχεις συσκευαστήριο λιπαντικών
( το εργοστάσιο παραπέμπει σε παραγωγές λιπαντικών, σε blending κλπ ) δεν σε κάνει και απόλυτο γνώστη ούτε των λιπαντικών αλλά ούτε και της αγοράς, κάνε λίγο κράτει και πες τα πιο όμορφα και πιο καθαρά και κυρίως με αποδείξεις γιατί μπορεί τα ονόματα που αραδιάζεις χύμα να σε ταράξουν στις μηνύσεις και να τρέχεις και να μην φτάνεις,
φιλικά Παναγιώτης.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]