-
Βλέπω το τοπικό ζει και βασιλεύει, εύγε!
Απλά να θυμίσω ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα πλέον πρέπει να έχουν oil service computer που μπορεί να είναι απλός χιλιομετρητής ή να έχει έξυπνη λειτουργία (συχνά πρέπει να ζητηθεί στο service να μπει στην έξυπνη λειτουργία).
Εκεί μετράει φορτία, κρύες εκκινήσεις, στροφές, ώρες λειτουργίας κλπ. για να σας πει πότε να αλλαχτούν τα λάδια (εφ'όσον βέβαια μπαίνουν λάδια με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή).Το 20ετίας + Corsaki έχει τέτοια λειτουργία. Πλέον βέβαια δεν κάνει χιλιόμετρα αλλά ο κινητήρας στα 200+Κ χιλιόμετρα είναι άψογος, από το ρελαντί μέχρι το κόφτη.
Όταν το έβαλα σε πίστα σε 100χλμ μου έριξε την ένδειξη αλλαγής κατά 1500χλμ αν θυμάμαι καλά. Εθνική πρέπει να κάνω 3000χλμ για να μου ρίξει την ένδειξη 2000χλμ. Ανάλογα τις συνθήκες δηλαδή μπορεί να μου έβγαζε αλλαγή σε 1500χλμ (πίστα) ή 50.000χλμ (νορμάλ εθνική).
Χρησιμοποιείστε το! -
@nickolas said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Το 20ετίας + Corsaki έχει τέτοια λειτουργία
Που έχει το παλιό Corsa τέτοια ένδειξη;
-
To λένε ECOService-Flex και είναι συμβατό με τα σημερινά dexos 2 προδιαγραφών λιπαντικά
-
έχει κάποιος δοκιμάσει το plasma της bardah, να μας πει την γνώμη του?
Θεωρητικά κάνει την ίδια δουλειά με το motorkote -
@nickolas said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
To λένε ECOService-Flex και είναι συμβατό με τα σημερινά dexos 2 προδιαγραφών λιπαντικά
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Πολύ χρήσιμη πληροφορία!
Την έχω δει κάποιες φορές αυτή την ένδειξη να ανάβει μόνη της πριν βάλω μπροστά σε ένα Opel Astra H που έχω αλλά νόμιζα πως είναι απλά μερικός χιλιομετρητης.
Για να δείξει σωστά τα εναπομείναντα χλμ για αλλαγή λαδιών πρέπει με κάποιο τρόπο να το μηδενίζει ο μηχανικός με κάθε αλλαγή ή δεν έχει σχέση;
-
@redonto said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
έχει κάποιος δοκιμάσει το plasma της bardah, να μας πει την γνώμη του?
Θεωρητικά κάνει την ίδια δουλειά με το motorkoteΠολυ ακριβα ρε φιλε....
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]