-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σε Smart Fortwo 700cc σε 10w-40 εχετε καποιο λαδι να προτεινετε? Τωρα χρησιμοποιω Valvoline Durablend 10w-40. Θα ηθελα να δοκιμασω και κατι αλλο.
Μπορείς να δοκιμάσεις 0w-40. Η Mobil για το 600άρι Smart προτείνει MOBIL 1 NEW LIFE 0W-40 http://www.mobil.co.uk/UK-English-LCW/c ... h-oil.aspx
Αλλά εφόσον το λάδι που βάζεις σε ικανοποιεί και καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, δε χρειάζεται να αλλάξεις.
συμφωνω
και εγω σε 700αρι βαζω το mobil 1 0w-40 εδω και χρονια
βεβαια το δικο μου δεν καιει καθολου λαδι παρα τα χιλιομετρα του
τιμη αγορας 8ε/λιτρο (με μεταφορικα και φπα και αποδειξη απο εξωτερικο) -
Γιατι 0w-40 και οχι 5w-40?
-
Τι λέει το μανουάλι σου καταρχήν?
-
Το αγαπητο μανουαλι λεει 5w-30 αλλα πλεον σε κινητηρα με τοσα χιλιομετρα, ολοι μας οχι μονο εγω βαζουμε 10w-40 γιατι τα 5w-30 τα καταπινει σαν νερο. Και θα ηθελα να δω και αλλες επιλογες.
-
0-40 mobil 1 δοκιμασμενη επιλογη σε σμαρτ
-
Τωρα ειδα οτι καει, οτι και να βαλεις θα το καψει φιλε. Πας για ανακατασκευη παραυτα, ελατηρια κλπ
-
Το αγαπητο μανουαλι λεει 5w-30 αλλα πλεον σε κινητηρα με τοσα χιλιομετρα, ολοι μας οχι μονο εγω βαζουμε 10w-40 γιατι τα 5w-30 τα καταπινει σαν νερο. Και θα ηθελα να δω και αλλες επιλογες.
Mε 10-40 είδες σοβαρή βελτίωση (μείωση) στην κατανάλωση λαδιού?
-
Ναι ειδα και οχι μονο εγω. Απλα θα ηθελα να δω κατι αλλο σε 10w-40 η καποιο αλλο λαδι. Οσο για το θεμα ανακατασκευης σιγουρα ναι, αλλα οχι ακομα. Εχω μια καταναλωση λαδιου γυρω στα 600ml στα 5000 χιλιομετρα που αλλαζω λαδια.
-
Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να κάνεις περαιτέρω πειράματα εφόσον έχεις (έχετε) ήδη καλά αποτελέσματα, εσύ κρίνεις. Εγώ π.χ. δύσκολα θα το έκανα.Αν το έκανα θα το έκανα βήμα βήμα, π.χ. από 10-40 σε 5-40, όπου 5 το μικρότερο ιξώδες που συστήνει ο κατασκευαστής. Δώσε μου δυο καλούς λόγους γιατί θα πρέπει να πας και σε 0-40, όταν το 0 είναι εκτός ορίων και το μοτέρ έχει κάποια χλμ στην πλάτη του και ήδη πίνει λαδάκι?
-
Κατα τον Αυγουστο ειναι η ωρα για το service Jazzaκιου 10ετιας.
Επειδη ο κατοχος του αυτοκινητου γνωριζει μονο που ειναι η ταπα της βενζινης αναγκαζομαι να του βαζω παντα longlife μιας και εργαζομαι στο εξωτερικο και ενας θεος ξερει ποτε θα ειναι το επομενο service του.
Μεχρι τωρα του εβαζα τα Amsoil 10w-30 που ειναι αυτο:
http://www.amsoil.com/shop/by-product/m ... motor-oil/Πλεον δε μπορω να το βρω πουθενα, οποτε θα χρειαστω βοηθεια για καποια παρομοια η καταλληλοτερη επιλογη.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να κάνεις περαιτέρω πειράματα εφόσον έχεις (έχετε) ήδη καλά αποτελέσματα, εσύ κρίνεις. Εγώ π.χ. δύσκολα θα το έκανα.Αν το έκανα θα το έκανα βήμα βήμα, π.χ. από 10-40 σε 5-40, όπου 5 το μικρότερο ιξώδες που συστήνει ο κατασκευαστής. Δώσε μου δυο καλούς λόγους γιατί θα πρέπει να πας και σε 0-40, όταν το 0 είναι εκτός ορίων και το μοτέρ έχει κάποια χλμ στην πλάτη του και ήδη πίνει λαδάκι?Να σου πω την αληθεια εφω το θεμα το ξεκινησα για να παρω καποια αλλη προταση σε 10w-40 λαδι. Απλα τα παιδια απο πανω προτεινανε το 0-40. Εγω καποια αλλη προταση σε 10-40 θα ηθελα. Σας ευχαριστω πολυ παντως.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να κάνεις περαιτέρω πειράματα εφόσον έχεις (έχετε) ήδη καλά αποτελέσματα, εσύ κρίνεις. Εγώ π.χ. δύσκολα θα το έκανα.Αν το έκανα θα το έκανα βήμα βήμα, π.χ. από 10-40 σε 5-40, όπου 5 το μικρότερο ιξώδες που συστήνει ο κατασκευαστής. Δώσε μου δυο καλούς λόγους γιατί θα πρέπει να πας και σε 0-40, όταν το 0 είναι εκτός ορίων και το μοτέρ έχει κάποια χλμ στην πλάτη του και ήδη πίνει λαδάκι?Ο λογος ειναι ενας, δεν υπαρχει 10-40 που να πληρει τις προδιαγραφες 229.51 . Επειδη εχουν περασει απο τα χερια μου δυο σμαρτ και εχω αρκετη επαφη γενικοτερα με το χωρο σμαρτ(συλλογοι,φιλοι με συνεργεια,φιλοι στις αντιπροσ. κλπ) απο δικια μου προσωπικη εμπειρια η θα βαλεις τα γνωστα 5-30 η μοβιλ1 0-40 που ειναι σε ολα καλυτερο αλλα και ακριβοτερο.
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να κάνεις περαιτέρω πειράματα εφόσον έχεις (έχετε) ήδη καλά αποτελέσματα, εσύ κρίνεις. Εγώ π.χ. δύσκολα θα το έκανα.Αν το έκανα θα το έκανα βήμα βήμα, π.χ. από 10-40 σε 5-40, όπου 5 το μικρότερο ιξώδες που συστήνει ο κατασκευαστής. Δώσε μου δυο καλούς λόγους γιατί θα πρέπει να πας και σε 0-40, όταν το 0 είναι εκτός ορίων και το μοτέρ έχει κάποια χλμ στην πλάτη του και ήδη πίνει λαδάκι?
Ο λογος ειναι ενας, δεν υπαρχει 10-40 που να πληρει τις προδιαγραφες 229.51 . Επειδη εχουν περασει απο τα χερια μου δυο σμαρτ και εχω αρκετη επαφη γενικοτερα με το χωρο σμαρτ(συλλογοι,φιλοι με συνεργεια,φιλοι στις αντιπροσ. κλπ) απο δικια μου προσωπικη εμπειρια η θα βαλεις τα γνωστα 5-30 η μοβιλ1 0-40 που ειναι σε ολα καλυτερο αλλα και ακριβοτερο.
Το ξερω πως δεν υπαρχει 10-40 που να καλυπτει αυτες τις προδιαγραφες. Αλλα μην νομιζεις και εγω ειμαι καταχος Σμαρτ αρκετα χρονια και ειμαι σε συλλογους κλπ και ειναι καπως σαν κοινο μυστικο ας πουμε οτι σε 700αρια τα οποια τσιμπανε λαδακια ολοι 10-40 βαζουν. Και σε εξειδικευμενο Σμαρτ συνεργειο και στο συνεργειο της γειτονιας το ιδιο ειχαν πει.
-
Και κατι τελευταιο γιατι αλλου ξεκινησε το θεμα και αλλου πηγε. Σε 10-40 εχετε καποια καλη προταση?
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Επειδη ο κατοχος του αυτοκινητου γνωριζει μονο που ειναι η ταπα της βενζινης αναγκαζομαι να του βαζω παντα longlife μιας και εργαζομαι στο εξωτερικο και ενας θεος ξερει ποτε θα ειναι το επομενο service του.
http://www.amsoil.com/shop/by-product/m ... motor-oil/Πλεον δε μπορω να το βρω πουθενα, οποτε θα χρειαστω βοηθεια για καποια παρομοια η καταλληλοτερη επιλογη.
Το ίδιο αυτοκίνητο έχουμε. Σου συστήνω τα ELF EVOLUTION SXR 5W30 τα έχω πάρει και εγώ που είναι και καλά fuel save.
-
Δεν ειναι ενα 5W30 της σειρας? Απο το spec sheet του δεν ειδα κατι το εξαιρετικο.
Με ενδιαφερει να ειναι long life κυριως και αυτο δεν ειναι. -
Το smart diesel είναι ;
Οι προδιαγραφές 229.3. & 229.5 είναι για βενζινοκινητηρες
Θα πρότεινα να πας στο shell 10w40 που εχει έγκριση MB approval 229.3
Ακομα και στο Cyclon F1 10W40
https://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.3_de.html -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Το ίδιο αυτοκίνητο έχουμε. Σου συστήνω τα ELF EVOLUTION SXR 5W30 τα έχω πάρει και εγώ που είναι και καλά fuel save.
το ELF ειναι Α5 προβλεπει h Honda στο μοντελο A5;
-
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Ο λογος ειναι ενας, δεν υπαρχει 10-40 που να πληρει τις προδιαγραφες 229.51 . Επειδη εχουν περασει απο τα χερια μου δυο σμαρτ και εχω αρκετη επαφη γενικοτερα με το χωρο σμαρτ(συλλογοι,φιλοι με συνεργεια,φιλοι στις αντιπροσ. κλπ) απο δικια μου προσωπικη εμπειρια η θα βαλεις τα γνωστα 5-30 η μοβιλ1 0-40 που ειναι σε ολα καλυτερο αλλα και ακριβοτερο.
Το ξερω πως δεν υπαρχει 10-40 που να καλυπτει αυτες τις προδιαγραφες. Αλλα μην νομιζεις και εγω ειμαι καταχος Σμαρτ αρκετα χρονια και ειμαι σε συλλογους κλπ και ειναι καπως σαν κοινο μυστικο ας πουμε οτι σε 700αρια τα οποια τσιμπανε λαδακια ολοι 10-40 βαζουν. Και σε εξειδικευμενο Σμαρτ συνεργειο και στο συνεργειο της γειτονιας το ιδιο ειχαν πει.
Τα 10-40 είναι γενικά παλαιάς τεχνολογίας λάδια. Αυτά που του βάζεις τώρα η ACEA προδιαγραφή τους... έχει λήξει!
Δε νομίζω πως τα 10-40 περιορίζουν την κατανάλωση λαδιού λόγω ιξώδους, απλά ως υποδεέστερα λάδια καρβουνιάζουν πιο εύκολα βουλώνοντας τις διαρροές. Αν πράγματι με τα κατάλληλα λάδια η κατανάλωση ήταν τέτοια που να σε ενοχλεί καλά κάνεις και του βάζεις 10w-40 και όσο αντέξει. Αλλά δεν έχεις τόσο καλή λίπανση όσο αν του έβαζες τα εγκεκριμένα λάδια. -
Αυτό με την ειδική προδιαγραφή λιπαντικού για το Σμάρτ είναι νέο δεδομένο που πέφτει τώρα στη συζήτηση, νομίζω ότι τόση ώρα μιλάμε για γενικής χρήσης 10-40.
Σε 10-40 υπάρχουν και πλήρως συνθετικά, σπανίζουν αλλά υπάρχουν. Το κάτωθι το έβαζα μέχρι πριν από 2 χρόνια (σε άλλο αμάξι), ACEA A3/BE/B4.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]