-
Τα λάδια που έβαλες είναι αλλιώτικα από τα προηγούμενα που φόραγε; Αν ναι και τη μαυρίλα δεν την παρατηρούσες με τα προηγούμενα στα τόσα χλμ ίσως δείχνει ότι τα τωρινά έχουν πιο ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα λάδια που έβαλες είναι αλλιώτικα από τα προηγούμενα που φόραγε; Αν ναι και τη μαυρίλα δεν την παρατηρούσες με τα προηγούμενα στα τόσα χλμ ίσως δείχνει ότι τα τωρινά έχουν πιο ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες.η αληθεια ειναι οτι μαυρισαν πιο γρηγορα αλλα μου κανει περιεργεια οτι εχουν πιο ισχυρες καθαριστικες ιδιοτητες γιατι πριν εβαζα shell που υποτιθεται οτι ειναι καλη μαρκα αλλα τωρα μουν ειχαν βαλει στο συνεργειο κατι αγνωστα 5 ευρω το λιτρο και πιστευα οτι ειναι χειροτερα. δε θυμαμαι και τη μαρκα τελειως αγνωστα...
-
Ίσως η μάρκα να μην είναι άσχετη έστω κι αν εσύ δεν την έχεις ακούσει.
Ίσως είναι λάδι και για πετρέλαιο που σημαίνει αυξημένα καθαριστικά.
Ίσως τα λάδια να είναι ΓΤΠΚ και σου έχουν αυξήσει τις φθορές εξ'ού και η μαυρίλα. (πολύ απίθανο) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ίσως η μάρκα να μην είναι άσχετη έστω κι αν εσύ δεν την έχεις ακούσει.
Ίσως είναι λάδι και για πετρέλαιο που σημαίνει αυξημένα καθαριστικά.
Ίσως τα λάδια να είναι ΓΤΠΚ και σου έχουν αυξήσει τις φθορές εξ'ού και η μαυρίλα. (πολύ απίθανο)οταν τα ειχα βαλει ειχα κοιταξει την εταιρια στο ιντερνετ και δεν ειχα βρει τιποτε γι αυτο το λεω.... τεσπα στην επομενη αλλαγη παω για castrol magnatec μαλλον.... ειναι καλα? εχουν καλες καθαριστικες ιδιοτητες? θελω να βαλω καλο λαδι 10w40
-
Γραψε και τι αμάξι και χλμ έχεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γραψε και τι αμάξι και χλμ έχεις.accent 2001 160k . θελω να βαλω καλα λαδια γτ ειχα αλλαξει και τσιμουχακια και θελω το καλυτερο να μην εχω παλι προβληματα.....
-
Σιγα την κουρσα που θες να βαλεις και καλα λαδια.
-
Αληθεια... το αμαξι οταν βγηκε στον δρομο μηπως ηταν σε καθεστος Δωρεαν Σερβις???
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σιγα την κουρσα που θες να βαλεις και καλα λαδια.πιστεψε με στην κατασταση που το εχω αξιζει....
τελευταια ερωτηση μονο 10w40 παιρνει? ή μπορω να παω και σε συνθετικο για να κανω πιο αραια τις αλλαγες? -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
πιστεψε με στην κατασταση που το εχω αξιζει....
τελευταια ερωτηση μονο 10w40 παιρνει? ή μπορω να παω και σε συνθετικο για να κανω πιο αραια τις αλλαγες?την υπογραφη μου τη βλεπεις φανταζομαι, εχω και εγω κουρσα
(με αλλαγμενα τσιμουχακια παρακαλω)10-40 μια χαρα το κοβω, ποσα χλμ κανεις το χρονο και καθε ποτε αλλαζεις?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
τελευταια ερωτηση μονο 10w40 παιρνει? ή μπορω να παω και σε συνθετικο για να κανω πιο αραια τις αλλαγες?την υπογραφη μου τη βλεπεις φανταζομαι, εχω και εγω κουρσα
(με αλλαγμενα τσιμουχακια παρακαλω)10-40 μια χαρα το κοβω, ποσα χλμ κανεις το χρονο και καθε ποτε αλλαζεις?
ναι το ειδα καταλαβα οτι εκανεσ πλακα!
κανω με το ζορι 10k και αλλαζω γυρω στους 7 μηνες.... το βιβλιαρακι λεει ανα 6 μηνες.... το magnatec ειναι καλο? ή υπαρχουν καλυτερα? θελω να εχουν πολυ καλες καθαριστικες ιδιοτητες -
ναι το ειδα καταλαβα οτι εκανεσ πλακα!
κανω με το ζορι 10k και αλλαζω γυρω στους 7 μηνες.... το βιβλιαρακι λεει ανα 6 μηνες.... το magnatec ειναι καλο? ή υπαρχουν καλυτερα? θελω να εχουν πολυ καλες καθαριστικες ιδιοτητεςμονο 10Κ??? καθε 7 μηνες? μην τρελαινεσαι.
αμα δεις μανιουαλ, λεει αμα δουλευεις συνεχεια πολη σταματα ξεκινα με μεγαλες θερμοκρασιες ή ανηφορες ορεινες ή τροχοσπιτα ή σε μερη με σουπερ σκονη, ενταξει οι 6 μηνες, αλλιως το κανονικο ειναι σε 12.
μια χαρα εισαι. συμπληρωνε αν το καιει, αν και με τα νεα τσιμουχακια δε νομιζω πλεον,
ησουν μπροστα στα τσιμουχακια, ειχε μεσα γλιτσα μουργα η κυλινδροκεφαλη ή ηταν καθαρη?εδιτ, πιο συχνη αλλαγη αν κανεις πολλες μικρες διαδρομες.
-
το magnatec ειναι καλο? ή υπαρχουν καλυτερα? θελω να εχουν πολυ καλες καθαριστικες ιδιοτητεςναι ειναι αρκετα καλο
αλλά θα παρεις αυτο με την καινουρια συσκευασια http://www.trade-wind.gr/castrol-magnat ... 0-4lt.html
οχι το παλιοαν θες να πας σε κατι καλυτερο, θα πας σε 5-40 συνθετικο
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
το magnatec ειναι καλο? ή υπαρχουν καλυτερα? θελω να εχουν πολυ καλες καθαριστικες ιδιοτητες
ναι ειναι αρκετα καλο
αλλά θα παρεις αυτο με την καινουρια συσκευασια http://www.trade-wind.gr/castrol-magnat ... 0-4lt.html
οχι το παλιοαν θες να πας σε κατι καλυτερο, θα πας σε 5-40 συνθετικο
το 5w40 ειναι ακριβοτερο κατα 2,5 ευρω αρα συμφερει. το μονο που δεν ξερω ειναι το δεχεται το αυτοκινητο μου? μπορω να παω και σε 5w30?
-
Γιατι να πας σε 5-30 πχ?
και γιατι να φυγεις απο το 10-40?
Αδικως ψαχνεις κατα τη γνωμη μου. -
Καλησπέρα κύριοι,
έφτασε η ώρα να πέσει η ετήσια παραγγελία για τα λαδάκια των αυτοκινήτων της οικογένειας, που 'συντηρώ' λιπαντικώς.....
Ψάχνω για Mobil 1 ESP 5w-30 (για M-Benz ΜΒ229.31-51), Mobil 1 0w-40 (για M-Benz, ΜΒ229.3-5), Agip Sint 2000 10w-40 (για την Alfa μου), Total 9000 5w-40 (για VW, θέλω 2 λιτρα για συμπλήρωμα).Βλέπω τα ιντερνετομάγαζα έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια. Από to trade-wind που έχω εμπειρία, βλέπω ότι τα περισσότερα έιναι εκτός αποθέματος..... , ενώ κ η ποικιλία έχει περιοριστεί αρκετά.....
Από G-Market, που έιχα καλή εμπειρία στο παρελθόν, δεν τα έχει όλα.Έχετε να προτείνετε αξιόπιστα ιντερνετομάγαζα, τσεκαρισμένα για την ποιότητα των προιόντων αλλά κ γενικότερα, να έχουν σχετική ποικιλλία να μπορεί να διαλέξεις......
Θα προτιμούσα από Ελλάδα, αλλά feel free.....Ευχαριστώ
-
Θα άξιζε τον κόπο να βρεις το ένα λάδι που να μπαίνει σε όλα και να παίρνεις μόνο αυτό σε ποσότητα, μάλλον το πρώτο ή το δεύτερο από όσα λες πρέπει να σου κάνουν.
-
σε 1.6 ντηζελ σιτροεν πρεπει να βαλω λαδια low saps , υπαρχουν τα TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 που εκπληρει τις προδιαγραφες ACEA C2 PSA PEUGOT , CITROEN B712290 και ας πουμε οτι τελειωσαμε.
ελα ομως που με τρωει εγω θα ηθελα για ελλαδα η 5w-40 h 0w-40. η TOTAL αν θυμαμαι καλα δεν εχει κατι τετοιο με low saps αλλες φιρμες εμπιστευομαι μονο motul kai mobil1 . εχουν κατι αυτες; ποια η γνωμη σας; -
Ο χρήστης harisman έγραψε:
Καλησπέρα κύριοι,έφτασε η ώρα να πέσει η ετήσια παραγγελία για τα λαδάκια των αυτοκινήτων της οικογένειας, που 'συντηρώ' λιπαντικώς.....
Ψάχνω για Mobil 1 ESP 5w-30 (για M-Benz ΜΒ229.31-51), Mobil 1 0w-40 (για M-Benz, ΜΒ229.3-5), Agip Sint 2000 10w-40 (για την Alfa μου), Total 9000 5w-40 (για VW, θέλω 2 λιτρα για συμπλήρωμα).Βλέπω τα ιντερνετομάγαζα έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια. Από to trade-wind που έχω εμπειρία, βλέπω ότι τα περισσότερα έιναι εκτός αποθέματος..... , ενώ κ η ποικιλία έχει περιοριστεί αρκετά.....
Από G-Market, που έιχα καλή εμπειρία στο παρελθόν, δεν τα έχει όλα.Έχετε να προτείνετε αξιόπιστα ιντερνετομάγαζα, τσεκαρισμένα για την ποιότητα των προιόντων αλλά κ γενικότερα, να έχουν σχετική ποικιλλία να μπορεί να διαλέξεις......
Θα προτιμούσα από Ελλάδα, αλλά feel free.....Ευχαριστώ
Για τα Μέρκ πάρε Mobil1 new life 0W-40 MB 229.3, MB 229.5 πιάνει και τις δύο κατηγορίες. Τα έχω ήδη 10.000χλμ και στην επόμενη αλλαγή σε έναν μήνα περίπου τα ίδια θα βάλω.
Οι προδιαγραφές ΜΒ 229,31-51 είναι για πετρελαιοκινητήρες.
Έχεις και πμ αν ενδιαφέρεσαι για λάδια MB που έχω βρεί εξαιρετικές προσφορές. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
σε 1.6 ντηζελ σιτροεν πρεπει να βαλω λαδια low saps , υπαρχουν τα TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 που εκπληρει τις προδιαγραφες ACEA C2 PSA PEUGOT , CITROEN B712290 και ας πουμε οτι τελειωσαμε.
ελα ομως που με τρωει εγω θα ηθελα για ελλαδα η 5w-40 h 0w-40. η TOTAL αν θυμαμαι καλα δεν εχει κατι τετοιο με low saps αλλες φιρμες εμπιστευομαι μονο motul kai mobil1 . εχουν κατι αυτες; ποια η γνωμη σας;Δεν πιστεύω πως είναι καλύτερα για Ελλάδα, αντιγράφω παλαιότερο κείμενο του onyx! (bold δικό μου):
Προσωπικά παλιότερα θεωρούσα σαν πιο κατάλληλο λάδι για την Ελλάδα το 15W-50.
Όμως τα σύγχρονα συνθετικά λάδια, εκτός από τα άλλα πλεονεκτήματά τους μπορούν να καλύτπουν την προδιαγραφή Α3 έστω κι αν είναι 30άρια και είναι και πολύ πιο ανθεκτικά σε θερμοκρασίες και σε εύρος θερμοκρασιών με αποτέλεσμα πλέον να μην έχει σημασία η εξωτερική θερμοκρασία. Άλλωστε αν το καλοσκεφτούμε μετά την εκκίνηση είτε στους 45 είτε στους -20 ο κινητήρας μου και το λάδι μου συνεχίζουν να ζούν στο **προστατευτικό κουκούλι των χιτωνίων νερού θερμοκρασίας γύρω στους 90.**Και ειδικά στην εκκίνηση που το λάδι είναι ακόμα κρύο και παχύρρευστο είναι που γίνεται η μεγαλύτερη φθορά του κινητήρα και εκεί βοηθάει το λεπτόρρευστο.
Επίσης ένα λεπτόρρευστο ρέει καλύτερα απάγοντας έτσι καλύτερα και την θερμότητα ενώ ένα παχύρευστο μπορεί πιο εύκολα να μπουκώνει τη βαλβίδα κλείνοντας τη ροή (έχεις πίεση στο όργανο λαδιού αλλά δεν έχεις ροή άρα δεν έχεις λίπανση!!)
Εφόσον λοιπόν ένα λεπτότερο λάδι (καλό συνθετικό) έχει βρεθεί ότι αντέχει όσο τα παλιότερα παχύτερα ενώ ταυτόχρονα είναι καλύτερο σε κρύο κινητήρα και επίσης κάνει και οικονομία σε καύσιμα λόγω μειωμένων εσωτερικών τριβών μοιάζει αρκετά καλά δικαιολογημένο το ότι πλέον όλο και περισσότεροι κατασκευαστές προωθούν τα λεπτόρρευστα λιπαντικά.
Εννοείται ότι αν βάλεις σε έναν παλιό κινητήρα με μεγάλες ανοχές ένα πολύ λεπτό λάδι (ακόμα και εντός προδιαγραφών) θα σου το κάψει....όχι ότι το λάδι δεν είναι καλό ή κατάλληλο αλλά, στην περίπτωση αυτή, ο κινητήρας δεν είναι πια κατάλληλος για το καλύτερο αυτό λάδι.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]