-
Το υποπτεύτηκα γι αυτό στο έβαλα. Το έχω σωσμένο από παλιά και είναι πολύ χρήσιμο.
-
To 0w30 or not to 0w30?
-
Αυτό το ερώτημα νομίζω έχει απαντηθεί στο psclub .
εγώ αν είχα την επιλογή για κάτι παχύτερο , θα προτιμούσα το παχύτερο but i am a thick guy . -
Παχύτερο από το 0w30; 5w30 βάζω τώρα, το μοτέρ είναι το TU5JP4. Πλέον δεν του πίνω (πολύ) το αίμα και έχω σύντομες διαδρομές. Θερμοκρασίες περιβάλλοντος χαμηλές προς μέτριες.
-
Πρώτο post παράγραφος 2 .
viewtopic.php?f=6&t=6779&start=0 -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Παχύτερο από το 0w30; 5w30 βάζω τώρα, το μοτέρ είναι το TU5JP4. Πλέον δεν του πίνω (πολύ) το αίμα και έχω σύντομες διαδρομές. Θερμοκρασίες περιβάλλοντος χαμηλές προς μέτριες.Αν το 30 σου κάνει το άλλο μέρος, το 0 ή 5 δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα. Αρκεί το 30 να κάνει στον κινητήρα, τον τρόπο που οδηγείται και τις θερμοκρασίες που ανεβάζει.
-
Ντάξει, αν ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος να δουλεύει με σπορέλαιο , θα δουλέψει με σπορέλαιο. Αν είναι σχεδιασμένος για 20άρι, με 20άρι .
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παχύτερο από το 0w30; 5w30 βάζω τώρα, το μοτέρ είναι το TU5JP4. Πλέον δεν του πίνω (πολύ) το αίμα και έχω σύντομες διαδρομές. Θερμοκρασίες περιβάλλοντος χαμηλές προς μέτριες.
Αν το 30 σου κάνει το άλλο μέρος, το 0 ή 5 δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα. Αρκεί το 30 να κάνει στον κινητήρα, τον τρόπο που οδηγείται και τις θερμοκρασίες που ανεβάζει.
Από καινούριο 5-30 μπαίνει, first fill 5-30 ήταν, απλά σκέφτομαι να το γυρίσω στο 0-30 εξαιτίας της χρήσης που κάνω πλέον.
-
Πιστεύω πως και το 0w-40 της Mobil να βάλεις,μιά χαρά θά'σαι.........
-
http://www.widman.biz/English/Calculators/Graph.html
Μπορείς να βάλεις στη θέση του oil 1 , oil 2 κτλ ό,τι ιξώδες θέλεις με τις αντίστοιχες τιμές σε 40C και 100C ,να αλλάξεις και την Temperature Minimum (Celsius) π.χ -15 και να παίξεις .
Όλα σχεδόν τα 5W30 σήμερα είναι group 3 , ενώ σε 0w30 μπορεί να πετύχεις και κάποιο με αρκετό PAO μέσα.
-
αλλαξα τις προαλες τα λαδια στο atos και μου εβαλαν αυτο
http://roestauto.com/products/lotos_oils/automotive_lubes/engine_oils_lotos_for_passenger_cars/lotos_engine_oils/lotos_semisyntetic_with_thermal_control_formula_10w/40.aspx3 λιτρα, 22 ευρω απο βενζιναδικο με τρια μονοκιλα κλειστα (οχι βαρελι δηλαδη)
θα ηθελα την αποψη σας κυριως για το thermal control, χαριν του οποιου ο μαστορας ευαγγελιζοταν οτι ειναι ολα τα λεφτα κλπ,κλπ.
λεει κατι ή just pipes? -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
http://roestauto.com/products/lotos_oils/automotive_lubes/engine_oils_lotos_for_passenger_cars/lotos_engine_oils/lotos_semisyntetic_with_thermal_control_formula_10w/40.aspx3 λιτρα, 22 ευρω απο βενζιναδικο με τρια μονοκιλα κλειστα (οχι βαρελι δηλαδη)
θα ηθελα την αποψη σας κυριως για το thermal control, χαριν του οποιου ο μαστορας ευαγγελιζοταν οτι ειναι ολα τα λεφτα κλπ,κλπ.
λεει κατι ή just pipes?πρωτη φορα τα βλεπω.......
-
Ξεπερασα πια τα 10000 με το twinair και τωρα που χρονιζει θα αλλαξω λαδια.Λετε ειναι καλυτερα να τα παραγγειλω συν το φιλτρο και να παω να μου τα αλλαξουν ή δε με συμφερει και τοσο.?
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ο χορηγός του Kubica στο wrc!
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Ο χορηγός του Kubica στο wrc!
Χορηγός του Πολωνού Robert Kubica γτ η Lotos Group είναι Πολωνική!
-
Σε Mitsubishi L200 (βενζίνη 2.400cc) 20-ετίας με σχεδόν 300.000 χλμ μπορεί να μπει πλήρως συνθετικό λάδι 5W30 ACEA C3 ; Δεν ρωτάω αν αξίζει τον κόπο να μπει τόσο καλό λάδι σε τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά αν θα υπάρχει πρόβλημα. Μήπως θα το πίνει σαν βενζίνη ; Μήπως η προδιαγραφή ACEA C3 δεν είναι συμβατή με παλιά βενζινοκίνητα χωρίς (ενδεχομένως) καταλύτη ;
-
Καλύτερα να αλλάζεις πιο συχνά ένα φθηνότερο λάδι.
(και λιιίγο πιο χοντρό)
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Σε Mitsubishi L200 (βενζίνη 2.400cc) 20-ετίας με σχεδόν 300.000 χλμ μπορεί να μπει πλήρως συνθετικό λάδι 5W30 ACEA C3 ; Δεν ρωτάω αν αξίζει τον κόπο να μπει τόσο καλό λάδι σε τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά αν θα υπάρχει πρόβλημα. Μήπως θα το πίνει σαν βενζίνη ; Μήπως η προδιαγραφή ACEA C3 δεν είναι συμβατή με παλιά βενζινοκίνητα χωρίς (ενδεχομένως) καταλύτη ;Έχω ακούσει ότι υπάρχει κίνδυνος το καλό λάδι να παρασύρει μούργα που έχει κάτσει στα τοιχώματα και να σου βουλώσει κάποιο μικρό πέρασμα και λίπανση τέλος (και κινητήρας τέλος).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χθές που ήμουν χωριό βάλαμε αναγκαστικά σε ένα παρατημένο Hilux 1600 '81 με πάνω από 400.000χλμ και άδειο κάρτερ 1lt bp 15-50, 200ml 10άρι για αλυσίδα αλυσοπρίονου και περίπου 800ml cyclon sae30. Πήρε μπρος και σήμερα έμαθα ότι έκανε άνετα 40χλμ απόσταση για να πάει μάστορα.
-
Τσάμπα βάλατε τα λάδια που βάλατε........το συγκεκριμένο αμάξι και άδειο...πάει..πάει...πάει...!!!
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χθές που ήμουν χωριό βάλαμε αναγκαστικά σε ένα παρατημένο Hilux 1600 '81 με πάνω από 400.000χλμ και άδειο κάρτερ 1lt bp 15-50, 200ml 10άρι για αλυσίδα αλυσοπρίονου και περίπου 800ml cyclon sae30. Πήρε μπρος και σήμερα έμαθα ότι έκανε άνετα 40χλμ απόσταση για να πάει μάστορα.
Έτσι όπως το πήγαινες νόμιζα θα συνεχιζες λέγοντας...350ml τηγανολαδο από ψάρια, 250 από πατάτες τηγανιτές, 200 από κεφτεδάκια και το υπόλοιπο συμπλήρωμα με νεράκι να έρθει στη στάθμη του μίνιμουμ!
Sent from my Neo V using Tapatalk
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]