-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
[url][/url] http://www.imakenews.com/lng/e_article0 ... G,b38lLn1rΤο εψαχνα και δεν το εβρισκα..
Για σενα νικολα!Επιτέλους υπάρχει και 0w-20 Dexos λάδι για το Opel μου. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω Idemitsu dexos1
0W-20?
Κανόνικά τα 5w-30 θα τα κρατούσα 1,5 χρόνο ακόμα αλλά αν βρεθεί Ελλάδα θα το επισπεύσω μπας και δω διαφορά στην κατανάλωση. -
Ο βασικός λόγος που προωθείται το 20άρι στην αμερική είναι ώστε ο στόλος της μάρκας να προκύπτει με χαμηλότερη κατανάλωση που σημαίνει μειωμένη φορολόγηση για την εταιρεία ή κάτι τέτοιο. Θα το έβαζα μόνο αν οι θερμοκρασίες λαδιού παραμένουν χαμηλές. Για την Ελλάδα και τον τρόπο που οδηγώ εγώ δεν θα το τολμούσα....
Αντί να πάρεις (σου πάρουν) όργανο λαδιού μήπως να πάτε για κανένα κερατάκι που συνδέεται με τη θύρα OBDII που να σου λέει εκτός από αυτά πάρα πολλές άλλες πληροφορίες; Μερικά συνδέονται και με κινητό.
Quadra 21 ευχαριστώ για την πληροφορία ότι και οι χαμηλές στροφές καίνε λάδι και βέβαια και για την εξήγηση.
-
Η Αμερική δεν είναι μόνο πεδιάδες! Είναι έρημοι και πολλά βουνά. Σαφέστατα ο λόγος είναι η μειωμένη κατανάλωση, αυτό όμως δεν είναι και το ζητούμενο? Πόσο μάλλον που στα λάδια αυτό ισοδυναμεί και με κέρδος σε ιπποδύναμη.
Αν κάποιος ρίξει την κατανάλωσή του 0,5λ/100χλμ θα έχει κερδίσει στα 200.000χλμ 1500-2000 ευρώ με τις σημερινές τιμές. Δύσκολο βέβαια τέτοια μείωση, αλλά 0,2λ/100χλμ. νομίζω είναι λογικό για μετάβαση σε λεπτό λάδι. + τη μεγαλύτερη αυτονομία και ιπποδύναμη.edit: Τουλάχιστον στην περίπτωση της GM/Opel oι προδιαγραφές Dexos είναι παγκόσμιες. Ενώ αρχικά ήταν μόνο 5W-30 λάδια πλέον υπάρχουν σε διάφορες ρευστότητες ξεκινώντας από 0w-20.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
@PeterPan
Εγώ σου λέω να τολμήσεις και να βάλεις το 30άρι. Άλλοι πάλι όχι. Συνεχίζοντας να ρωτάς τι περιμένεις να γίνει; Προσπαθείς να κάνεις στατιστική, πόσοι θα πουν έτσι και πόσοι αλλιώς; Δεν πάει έτσι, εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις και όλη δική σου είναι η ευθύνη, δεν μπορείς να πεις φτου την πάτησα, φταίνε οι άλλοι στο φόρουμ που το είπανε! Οπότε αν δεν αισθάνεσαι έτοιμος και δεν θέλεις να ρισκάρεις καθόλου βάλε κάποιο καλό 0-40 ή 5-40. Και πιο λεπτά για την πρωινή εκκίνηση όπου γίνεται η μεγαλύτερη ζημιά και 40άρι για τη ζεστή λειτουργία ώστε να μην φοβάσαι μήπως στο κάψει.
Πάντως ομολογώ ότι κι εγώ πρώτα πήγα από τα ημι 10-40 σε καλά συνθετικά 5-40 και μετά με φόβο ψυχής τόλμησα το άλμα στα 30άρια.Onyx τελικά θα βάλω το 5w-30, απλώς βρίσκομαι μεταξύ Mobil και Castrol... Πρόκειται για το Golf V 1,4fsi της γυναίκας μου, 2005 μοντέλο, 70.000 χλμ.
Τείνω προς το Castrol edge fst 5w-30.
ΥΓ: αυτό το 'της γυναίκας μου' ακούγεται κάπως 3 βδομάδες παντρεμένος
-
Μόνο 3 βδομάδες;
Το Castrol ειναι ΟΚ. Πέτρο αν μπορείς να βάλεις και 0-30 δεν είναι καθόλου κακή ιδέα -
Καλημερα onyx!
Ευχαριστω για την παρατηρηση με το κερατακι. Θα το ψαξω. Εχω σκαψει στο νετ και εχω βρει τιμες πιεσης λαδιου για το μοτερ μου και θελω να το τσεκαρω. Αυτη τη στιγμη εχω 5w30. Μολις παρω καποιες τιμες αναφορας θα παρω μια ανασα και θα βουτηξω στα βαθια... Θα βαλω 5w20 και θα δω πως θα παει... Μολις τελειωσει το θεμα θα μεταφερω data. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τείνω προς το Castrol edge fst 5w-30.ΥΓ: αυτό το 'της γυναίκας μου' ακούγεται κάπως 3 βδομάδες παντρεμένος
Μην κολλάς και πάρα πολύ, καλά λάδια είναι και τα δύο. Δοκίμασε όποιο είναι πιο φτηνό / σε βολεύει / βρίσκεις πιο εύκολα.
Τις ευχές μου για την οικογενειακή σου αποκατάσταση! Το 'της γυναίκας μου', 'με τη γυναίκα μου' κλπ θυμάμαι πόσο με είχαν ξενίσει στην αρχή αλλά σου λέω ότι τώρα, σχεδόν 6 χρόνια μετά ακόμα με ξενίζει!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
[url][/url] http://www.imakenews.com/lng/e_article0 ... G,b38lLn1r
Το εψαχνα και δεν το εβρισκα..
Για σενα νικολα!Επιτέλους υπάρχει και 0w-20 Dexos λάδι για το Opel μου. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω Idemitsu dexos1
0W-20?
Κανόνικά τα 5w-30 θα τα κρατούσα 1,5 χρόνο ακόμα αλλά αν βρεθεί Ελλάδα θα το επισπεύσω μπας και δω διαφορά στην κατανάλωση.αμα περιμενεις να δεις αυτη τη διαφορα απο τα λαδια,τι να πω..........και σκεψου ενδεχομενο κερδος σου μην αντισταθμιζεται-υποσκελιζεται απο την καταναλωση λιπαντικου,ιδιως το καλοκαιρι
-
Μπορεί και να έχει απαντηθεί αλλά είναι τόσα πολλά τα ποστ που δεν βρήκα κατι ,
Η απορία μου είναι το σηματακι της ανακύκλωσης κ της φλόγας (αυτό το κατάλαβα εύκολα ) στην μέσα πλευρά της ετικέτας των λιπαντικών σε μερικά από αυτά και στην εξωτερική ετικέτα στο πίσω μέρος.
Είναι αυτό που κατάλαβα ;ότι είναι ανακυκλωμένα ; -
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Η απορία μου είναι το σηματακι της ανακύκλωσης κ της φλόγας (αυτό το κατάλαβα εύκολα ) στην μέσα πλευρά της ετικέτας των λιπαντικών σε μερικά από αυτά και στην εξωτερική ετικέτα στο πίσω μέρος.
Είναι αυτό που κατάλαβα ;ότι είναι ανακυκλωμένα ;Απ 'όσο γνωρίζω ότι αν όχι όλα, σχεδόν όλα τα λιπαντικά ένα μέρος τους προέρχεται από παλαία ανακυκλώμένα λιπαντικά που φυσικά πρώτα περναν μια επεξεργασία, τώρα δε γνωρίζω αν αυτό εννοεί.
-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Είναι αυτό που κατάλαβα ;ότι είναι ανακυκλωμένα ;
Εύφλεκτο
Και οι παραλλαγές του αναφέρεται στην συσκευασια και σημαίνει πως είναι ανακυκλώσιμη. Αν κοιτάξεις τον πάτο του μπουκαλιού θα δείς το σηματάκι αυτό είτε με ένα νούμερο μέσα είτε με κάτι όπως ABS, PP κλπ που είναι ο τύπος του πλαστικού.
Προφανώς και τα λάδια που συλλέγονται πηγαίνουν για ανακύκλωση. -
Εφλεκτο σαφως καταλαβα οπως προειπα,μιλαω για την σημανση στην ετικετα οχι για την συσκευσια...
Σε αλλες πρεπει να ξεκολησεις το ενα φυλλο της πισω ετικετας
Απλα σου λεει οτι πρεπει να ανακυκλωνονται η αποψη μου
Aπλα εχουμε αντι παραθεση -
Τόλμησες και έβαλες ΕΔΩ ετικέττα με 60άρι λάδι ? Θα πέσουνε να σε φάνε ιερόσυλε, εδώ μόνο για νεράκια λάδια μιλάνε 20άρια, άντε με παραχώρηση και για κανένα 30άρι.
Τελικά έχεις τόλμη παιδί μου.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τόλμησες και έβαλες ΕΔΩ ετικέττα με 60άρι λάδι ? Θα πέσουνε να σε φάνε ιερόσυλε, εδώ μόνο για νεράκια λάδια μιλάνε 20άρια, άντε με παραχώρηση και για κανένα 30άρι.Τελικά έχεις τόλμη παιδί μου.
ενταξει μετα εβαλε απο 5/30 και το εσωσε.......
-
ρίξε και ένα 0w20, 0w30 να έρθει το forum στα ίσα του!
-
Απαντήσεις δεν βλέπω στην απορία μου :concool:
Να σας πω και την αληθεια κι εγω παιδί του 0w40 είμαι -
Εχει ανοιξει ενα μαγαζι στη Πλαπουτα με αρκετα καλες τιμες για λαδια.
-
Λαδέμπορος δηλαδή.....!!Άν προσέξει τις αγορές του και τις τιμές του,κάτι θα κάνει.....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εχει ανοιξει ενα μαγαζι στη Πλαπουτα με αρκετα καλες τιμες για λαδια.Πλαπουτα;;;;;
-
Ν.Ηρακλειο
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]