-
Συγνωμη αλλα η AUDI λεει αλλαγη λαδιου καθε 15000χμ ή 1 ετος.Αν εχεις longlife service πας αναλογα με τις ενδειξεις του MMI.
Τα προβληματα με την καταναλωση λαδιου στα VAG δεν εχουν καμια σχεση με τη συχνοτητα αλλαγης λαδιων ουτε το τυπο του λαδιου.Καμιά...
H ΒΜW εχει αλλαξει διαστηματα .Απο εκει που σου ελεγε αλλαζε αναλογα με τις ενδειξεις στην οθονη ,εδω και 2 χρονια περιπου προτεινει αλλαγη καθε 10000χμ. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
H ΒΜW εχει αλλαξει διαστηματα .Απο εκει που σου ελεγε αλλαζε αναλογα με τις ενδειξεις στην οθονη ,εδω και 2 χρονια περιπου προτεινει αλλαγη καθε 10000χμ.Χαχα, μάλλον κατάλαβε ότι οι χρήστες της είναι λίγο διαφορετικοί από το μέσο όρο... Ή ότι βάζουν φτηνά λάδια...
Έχεις περισσότερα στοιχεία για αυτό που λες; Μπορώ να το δω κάπου γραμμένο επίσημα; -
Μου το ειπαν στα δυο εξειδικευμένα που εχω αλλαξει λαδια στη 5αρα.Αν θυμαμαι καλα μου το ειπαν και σε ενα επισημο.
Επισημο εγγραφο δεν εχω. -
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Από τη στιγμή που είναι 40αρι το λάδι μην ανησυχείς όλα τα 40αρια το ίδιο αντέχουν πχ 15w40 10w40 5w40 0w40 απλά τα 100% συνθετικά είναι πολύ καλύτερα από τα φθηνά ημισυνθετικά. To mobil 1 0w40 ας πούμε είναι ένα από τα καλύτερα 40αρια παγκοσμίως αν όχι το καλύτερο.
Όχι δεν είναι όλα τα 40άρια ίδια. Ούτε σε περιεχόμενα, ούτε σε κατασκευή ούτε σε αποτέλεσμα ούτε φυσικά σε ιξώδες. Υπάρχουν 40άρια που είναι λεπτά σχεδόν σαν 30 και άλλα παχιά σχεδόν σαν 50, δεν μπορείς να τα βάλεις όλα στον ίδιο κουβά σαν 40άρια...
Ναι τα συνθετικά είναι καλύτερα για διάφορα πράματα χωρίς αυτό να εξασφαλίζει λιγότερη απώλεια λιπαντικού. Εξαρτάται από την αιτιολογία της απώλειας. Αλλά και τα συνθετικά λάδια δεν είναι όλα ίδια.
Δεν ξέρω τι ζητάει το αυτοκίνητο που λέμε. Θα κοίταζα πρώτα τα προτεινόμενα, προδιαγραφές ιξώδες και μοντέλο που προτείνεται. Μετά θα έβρισκα τα στοιχεία του λαδιού να δω αν θέλει λεπτό 30 ή 40 ή παχύ και με αυτά τα κριτήρια θα έψαχνα κάτι αντίστοιχο. Αν βλέπεις ότι το προτεινόμενο είναι μέτριο 40άρι τότε το λεπτό 30άρι να μην είναι φρόνιμη επιλογή.Δεν είπα ότι όλα τα 40αρια είναι ίδια το λέω πουθενά??? Λέω ότι ΑΝΤΕΧΟΥΝ το ίδιο δηλαδή υπάρχει ένα τεστ να το πω έτσι που αν το λάδι δεν το περάσει πολύ απλά δεν παίρνει την ''έγκριση'' να λέγεται 40αρι. Βέβαια τα 100% συνθετικά αντέχουν περισσότερο από τα ημι ή τα καθόλου λογικό είναι. Κ γνώμη μου είναι ότι δεν παίζει ρόλο το παχύ ή το λεπτό αν καίει ότι κ να βάλεις θα ξανακαίει απλά θα κουκουλώσεις το πρόβλημα για λίγο καιρό κ μετά πάλι τα ίδια. Πχ αν έχεις golf tsi που παίρνει μόνο 5w30 αν καίει πολύ θα το βάλεις 40αρι ή 50αρι??? Δε νομίζω γιατί πάπαλα η εγγύηση ή μπορεί κ το μοτέρ!!!
Ο κατασκευαστής δε λέει για λεπτό ή παχύ λέει απλά το ιξώδες ή την προδιαγραφή που θέλει. Τέλος δε συμφωνώ στο ότι ''αυτό το 40αρι είναι σαν 30αρι ή σαν 50αρι'' Τι πάει να πει αυτό?? Ή είναι 40αρι ή 30αρι ή 50αρι!!! Τώρα κάποιες μικροδιαφορές από λάδι σε λάδι υπάρχουν αλλά ποιός τις καταλαβαίνει. Καλύτερα να πας σε καλύτερης ποιότητας λάδι παρά να ψάχνεις για λεπτό ή παχύ.Ούτε όλα τα 40αρια είναι ίδια ούτε όλα τα 40αρια αντέχουν το ίδιο.
Για να χαρακτηριστεί ένα λάδι 40αρι το μόνο που χρειάζεται είναι το κινηματικό ιξώδες του στους 100° να είναι εντός των προδιαγραφών/ορίων κατά SAE J300 ή ανάλογα με το ιξώδες που έχει στους 100° χαρακτηρίζεται και ανάλογα.
Οι προδιαγραφές είναι οι δύο παρακάτω :
[list:2tgrzxc6]• Kinematic Viscosity @ 100°C, cSt
• High Temperature/High Shear[/list:u:2tgrzxc6]
Βάση προδιαγραφών SAE J300 λοιπόν δυο 40αρια δεν είναι ίδια και δεν αντέχουν το ίδιο γιατί :
[list:2tgrzxc6]• Δεν έχουν το ίδιο κινηματικό ιξώδες στους 100°.
• Δεν έχουν το ίδιο ιξώδες στην δοκιμή υψηλής θερμοκρασίας/υψηλής διάτμησης (High Temperature/High Shear). Αυτό που έχει μεγαλύτερη τιμή αντέχει και περισσότερο και προστατεύει καλύτερα.[/list:u:2tgrzxc6]
Αυτά μόνο κατά SAE J300 γιατί υπάρχουν και οι προδιαγραφές ποιότητας όπως αυτές προσδιορίζονται κατά API, ACEA, ILSAC, JASO και ΟΕΜ.Επιπλέον σημαντικό ρόλο παίζει και το βασικό λάδι του λιπαντικού και τα πρόσθετα που έχει.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....λοιπον,πριν 3000 χλμ εγινε ρεκτιφιε στο κινητηρα(ΒΒΖ) γιατι εκαιγε λαδια..
απο τοτε χρησιμοποιοειται castrol magnatec 5w40...
το αμαξι χρησιμοποιειται καθημερινα για αποστασεις περιπου 1-2χιλ καλυπτοντας συνολικα τη μερα γυρω στα 10χιλ. και συνηθως 'αναβοσβηνει' πανω απο 10 φορες τη μερα..μετα την επισκευη δε χανει ουτε γραμμαριο...επισης απο τα 8-9000 ετησια χιλιομετρα τα 2-3 χιλιαδες ειναι σε ταξιδια και τα αλλα πολη...σκεφτηκα μηπως με το 40αρι λαδι προκαλω φθορες επειδη κανω τοσο μικρες αποστασεις καθημερινα χωρις να προλαβει να ζεσταθει το λαδι και σκεφτηκα μηπως ηταν προτιμοτερη η χρηση 30ριου..
με απασχολουν 3 πραγματα..
1.το καλοκαιρι τι γινεται?
2.εχει ενα κακο ο κινητηρας(ακομα και ζεστος) κανει σαν τρακτερ..λογικα ειναι τα ωστηρια και φοβαμαι μηπως με το 30αρι κανει χειροτερα?(επισης μου βαλαν την ιδεα οτι ο θορυβος μπορει να ναι απο βουλωμενα μπεκ,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα..)
3.επειδη το παταω που και που δε ξερω μηπως το καψει το 30αρι..
πιστευετε οτι αξιζει να το δοκιμασω ή θα προκαλεσω περισσοτερες φθορες?
ο κινητρας εχει 130,000 χλμ και μεχρι την επισκευη χρησιμοποιουνταν 10w40..Πρώτον να μην είσαι βιαστικός. Καλό θα ήταν να περίμενες λίγες μέρες ανυπόμονε! Ούτε να στηριχτείς σε ό,τι ακούσεις. Να περιμένεις να δεις τι λένε 2-3-5 άνθρωποι να δεις αν σου αρέσουν αυτά που λένε, αν τα δικαιολογούν κάπως και μετά να αποφασίσεις. Αν εσύ Παρασκευή πρωί αποφάσισες να βγάλεις άκρη για λάδια αυθημερόν δεν σου φταίνε οι άλλοι...
Θα ήθελα να ξέρω πόσο έκαιγε πριν, τι βρήκατε στο ρεκτιφιέ και τι ακριβώς έκαναν. Επίσης τι διαδικασία έχεις ακολουθήσει για το στρώσιμο του κινητήρα; Πλέον βέβαια είναι αργά αλλά ευτυχώς είχε όχι πλήρως συνθετικό λάδι.
Οι πολύ μικρές διαδρομές θέλουν λάδι με χαμηλό ιξώδες κρύο δηλαδή πάμε για 0 ως 5 και πολλά αντιοξειδωτικά πρόσθετα (ψηλό ΤΒΝ). Μια και γενικά δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί μάλλον και το ζεστό ιξώδες καλύτερα χαμηλό οπότε 30.
Στο bitog γνώστης έβαζε στη Ferrari του λάδι 20άρι, τελείως εκτός τυπικών προδιαγραφών επειδή με βάση τις συνθήκες και τον τρόπο που την οδηγούσε (κάτι σαν κι αυτό που λες εσύ) ήταν με θερμοκρασίες λαδιού που αυτό το ιξώδες ήταν το πιο κατάλληλο! Φυσικά το είχε μετρήσει και όλα ήταν καλά.
Αν και ζεστός ο κινητήρας χτυπάει είναι μάλλον πια αργά να περιμένουμε το επόμενο λάδι να το θεραπεύσει. Επειδή ζεστός κινητήρας δε σημαίνει ζεστά λάδια σαφώς και να δοκιμάσεις 30άρι μπορεί να γίνει και καλύτερα μια και θα λιπαίνει περισσότερο από το πιο παχύ για το μεγαλύτερο ή και όλο το διάστημα λειτουργίας του κινητήρα οπότε μπορεί να είναι καλύτερα. Δύσκολα όμως να σου πει κανείς σίγουρα.
Το καλοκαίρι γίνεται ότι και το χειμώνα, βενζίνη μπαίνει αναμιγνύεται με τον αέρα και καίγονται σε ένα κινητήρα που διατηρεί θερμοκρασία περί τους 90 βαθμούς ανάλογα με το σύστημα ψύξης... Ο αέρας έχει πιο πολύ σκόνη οπότε να έχεις καλό φίλτρο. Κοινώς με καλό συνθετικό δεν μας νοιάζουν πια οι εποχές, είναι για όλο το χρόνο.
Κανείς δεν ξέρει αν θα το κάψει το 30. Και αν κάψει το ένα 30 δε σημαίνει ότι θα τα καίει όλα. Αν όμως το πατάς είναι απόλυτα αποδεκτό να παρατηρήσεις αυξημένη κατανάλωση και αυτό δεν είναι πρόβλημα ούτε χρήζει ανησυχίας.
Αν όμως το πατάς και πας φτάνεις 110+ βαθμούς τότε καλύτερα να πας σε 40.
Γενικά θα δοκίμαζα ένα καλό συνθετικό μέτριο ή και λεπτό 30άρι (Α3 φυσικά, νομίζω τέτοιο θέλεις, σε αυτό δεν θα κάνω παζάρια), 0 ή 5-30 όποιο νάναι που να σου αρέσει. Και αν έστελνες και για ανάλυση μετά από 5-10000χλμ ακόμα καλύτερα.
Η καλύτερη συμβουλή μου βέβαια για 2-3χλμ τη φορά είναι πάρε ποδήλατο... ή ηλεκτρικό σκουτεράκι...καταρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον..(η αληθεια ειναι οτι οντως ειμαι ανυπομονος)
εκαιγε με τα 10w40 1λ στα 1000χλμ και με τα motul xcess 800ml περιπου στα 1000..
στο ρεκτιφιε ειδαν οτι το μοτερ ηταν πολυ καθαρο μεσα...αλλαγη ηθελαν τα ελατηρια εμβολων,τσιμουχακια,μεταλλα μπιελλας,οδηγοι βαλβιδων,βουρτσισμα/καθαρισμα κυλινδρων..το εστρωσα μεχρι τα 1500χιλ,στην αρχη με ηρεμους ρυθμους μεχρι τα 500χιλ και μετα ανεβαζα στροφες σταδιακα μεχρι που εφτασα στο κοφτη γυρω στα 1500χιλ...μεχρι τα 1500 δεν ειχα πατησει ποτε τερμα γκαζι...Τα περισσοτερα χιλιομετρα εγιναν σε ανοιχτο δρομο και με συνεχομενες αυξομειωσεις των στροφων και οχι σταθερα εθνικη...
για τα πρωτα 1500 ειχε βαλει ο μηχανικος ενα ημισυνθετικο 10w40 και μετα τα magnatec..
εχεις καποιο 30αρι συγκεκριμενα να προτεινεις με τα χαρακτηριστικα που αναφερεις?
εγω βρηκα http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... &Itemid=57
http://www.opieoils.co.uk/pdfs/castrol/ ... 30-FST.pdf
http://www.g-market.gr/ProductDetails/M ... -1lit.aspx
http://www.opieoils.co.uk/pdfs/Mobil/mo ... -5w-30.pdf
http://www.c-service.gr/el/eshop-antala ... gory_id=38
http://www.motul.com/system/product_des ... 5W-30(GB).pdf?1343406343
αλλα αυτα ειναι για tsi νομιζω και εχει χαμηλο tbn αποτι ειδα..η δικη μου προδιαγραφη ειναι vw502..
αν βαλω 5w30 δε θα τα αφηνω πανω απο 8-9000χλμ.. -
Άρα τελικά κανονικό ρεκτιφιέ δεν έγινε, δεν άλλαξαν οι κύλινδροι ή η διάμετρός τους.
Λυπάμαι βαριέμαι να τα ψάχνω... όπως φαίνεται ξέρεις να ψάχνεις, διάλεξε όποιο θέλεις εσύ.
Για μένα και για τη χρήση που λες το ΤΒΝ θα έπαιζε μάλλον τον πιο σημαντικό ρόλο με αυτό θα διάλεγα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Άρα τελικά κανονικό ρεκτιφιέ δεν έγινε, δεν άλλαξαν οι κύλινδροι ή η διάμετρός τους.
Λυπάμαι βαριέμαι να τα ψάχνω... όπως φαίνεται ξέρεις να ψάχνεις, διάλεξε όποιο θέλεις εσύ.
Για μένα και για τη χρήση που λες το ΤΒΝ θα έπαιζε μάλλον τον πιο σημαντικό ρόλο με αυτό θα διάλεγα.ευχαριστω..
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για μένα και για τη χρήση που λες το ΤΒΝ θα έπαιζε μάλλον τον πιο σημαντικό ρόλο με αυτό θα διάλεγα.το οτι δεν αλλαχτηκε κατι στους κυλινρους ειναι κακο?
-
Όχι, μάλλον καλό είναι, πειράξανε λιγότερα πράματα άρα μειωμένο ρίσκο μαστορογενούς ζημιάς....
Το θέμα είναι γιατί φθαρήκαν αυτά που χρειαστήκανε.... Μήπως τα λάδια ήταν ανεπαρκή; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όχι, μάλλον καλό είναι, πειράξανε λιγότερα πράματα άρα μειωμένο ρίσκο μαστορογενούς ζημιάς....
Το θέμα είναι γιατί φθαρήκαν αυτά που χρειαστήκανε.... Μήπως τα λάδια ήταν ανεπαρκή;για τα ελατηρια,τους οδηγους και τα τσιμουχακια μου ειπαν οτι ηταν κακιστης ποιοτητας απο τουρκια μερια...
μαλακιες της vw...
μολις τα βγαλε τα ελατηρια εσπασαν..
τα μεταλλα μπιελλας αλλαχθηκαν προληπτικα... -
Μου το ειπαν στα δυο εξειδικευμένα που εχω αλλαξει λαδια στη 5αρα.Αν θυμαμαι καλα μου το ειπαν και σε ενα επισημο.
Επισημο εγγραφο δεν εχω.Είναι κλασσική μ@λ@κί@ των εδώ συνεργείων μπας και αυξηθεί η πελατεία τους. Είναι στην επιλογή σου να ακολουθείς το service computer για τα σέρβις σου. Απλά θα πρέπει και το λάδι/φίλτρα που βάζεις να είναι αντίστοιχων προδιαγραφών. Στην Opel χαρακτηριστικά το αποσιωπούν τελείως. Έπρεπε να τους το δείξω εγώ στο manual για να το δεχτούν στο συνεργείο.
...ακόμη και τότε όμως ΔΕΝ μου τσέκαραν το σωστό πεδίο στο service manualEγώ πλέον πλησιάζω τις 130.000/20.000 χλμ με τα τωρινά μου λάδια. Δεν καίει σταγόνα. Όμως μου έμεινε από μπαταρία και έχασα την ένδειξη του service ...και στο συνεργείο που πήγα μου έβαλαν μισό λίτρο ημισυνθετικό επειδή κρύα τα λάδια ήταν λίγο κάτω από τη μέση της βέργας . Ευτυχώς μου το είπαν και τους έβαλα να μου τραβήξουν.
Θα τα κρατούσα και χωρίς το service computer έως τις 25.000χλμ. αλλά από τη στιγμή που μπήκαν και άλλα λάδια μέσα θα τα αλλάξω σύντομα. -
Τα προβληματα με την καταναλωση λαδιου στα VAG δεν εχουν καμια σχεση με τη συχνοτητα αλλαγης λαδιων ουτε το τυπο του λαδιου.Καμιά...
Δηλαδή θες να πεις ότι φταίει η ποιότητα κατασκευής των κινητήρων των VAG???? Άρα μάπα το καρπούζι!!! Δεν το λέω εγώ ο kostis20 το λέει....
-
Προς τι η έκπληξη;;Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα...
-
Προς τι η έκπληξη;;Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα...Κ εσύ που με ξέρεις ήμασταν μαζί φαντάροι??? Απάντα στην ερώτηση μου κ μην γράφεις ότι να'ναι!!! Εγώ απλά έβγαλα μια διαπίστωση από αυτό που λες γιατί ένας κινητήρας με όλα τα σερβις κανονικά χαλάει μόνο ή από λάδι ή από κατασκευαστικό λάθος εκτός κ αν είσαι χαζός κ πας λάρισα αθήνα με 1η ταχύτητα τέρμα!!! Απάντα περιμένω!!
-
Κ εσύ που με ξέρεις ήμασταν μαζί φαντάροι??? Απάντα στην ερώτηση μου κ μην γράφεις ότι να'ναι!!! Εγώ απλά έβγαλα μια διαπίστωση από αυτό που λες γιατί ένας κινητήρας με όλα τα σερβις κανονικά χαλάει μόνο ή από λάδι ή από κατασκευαστικό λάθος εκτός κ αν είσαι χαζός κ πας λάρισα αθήνα με 1η ταχύτητα τέρμα!!! Απάντα περιμένω!!
** Αρπάζεσαι πολυ ευκολα και κυριως χωρις λογο.Ηρεμησε το λοιπον για να τα παμε καλα.[mod]**
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κ εσύ που με ξέρεις ήμασταν μαζί φαντάροι??? Απάντα στην ερώτηση μου κ μην γράφεις ότι να'ναι!!! Εγώ απλά έβγαλα μια διαπίστωση από αυτό που λες γιατί ένας κινητήρας με όλα τα σερβις κανονικά χαλάει μόνο ή από λάδι ή από κατασκευαστικό λάθος εκτός κ αν είσαι χαζός κ πας λάρισα αθήνα με 1η ταχύτητα τέρμα!!! Απάντα περιμένω!!
** Αρπάζεσαι πολυ ευκολα και κυριως χωρις λογο.Ηρεμησε το λοιπον για να τα παμε καλα.[mod]**
Δεν αρπάζομαι καθόλου!! Ασχολούμε με αυτοκίνητα κ tuning από 10 χρονών κ θα μου πει αυτός ''δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα''??? Με σχολιάζει προσωπικά χωρίς να με ξέρει κ φταίω εγώ??? εε τότε τι να πω
-
Δεν αρπάζομαι καθόλου!! Ασχολούμε με αυτοκίνητα κ tuning από 10 χρονών κ θα μου πει αυτός ''δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα''??? Με σχολιάζει προσωπικά χωρίς να με ξέρει κ φταίω εγώ??? εε τότε τι να πω
-
καπου εχει ενα θεμα για το ξυδι,ας το διαβασουν οι ευερεθιστοι γνωστες.......
-
vaggelis_306 καθε ποτε κανεις αλλαγη λαδιων; γιατι μυριζομαι οτι εχουμε την ιδια (τρελα)
-
Μάθε να γράφεις καλλίτερα και πιο ευγενικά πρώτα και περίμενε...
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]