-
πως είναι δυνατό πχ το 5λιτρο castrol 5w-30 να πωλείται στα καταστήματα στα 80€ κ στο ιντερνετ-ebay από επίσημο πωλητή με 30.000 πωλήσεις στα 40€? υπάρχει περίπτωση να τα νοθεύουν?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πως είναι δυνατό πχ το 5λιτρο castrol 5w-30 να πωλείται στα καταστήματα στα 80€ κ στο ιντερνετ-ebay από επίσημο πωλητή με 30.000 πωλήσεις στα 40€?To 'βγαζω απο την μυγα ξυγκι' το χεις ακουστα;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γι αυτό και βλέπουμε μοτερ τα οποία είναι συντηρημένα με κωλόλαδα της φθήνιας όπως τα GM και τα motorcraft στα 100 000km κοπανάνε τα ωστήρια κι εσωτερικά έχουν μαζέψει ένα δάχτυλο καρβουνίλα.
Τι να συγκρίνουμε τώρα,mobil1,liqui moly,castrol κλπ με τις σαβούρες των GM kai motorcraft?Τους λες ότι βάζουν κωλόλαδα και απαντάνε ότι είναι καλά λάδια προδιαγραφών.
Ναι, γι αυτό μαυρίζουν οι κινητήρες, βουλώνουν και χτυπάνε τα υδραυλικά ωστήρια.Είναι λάδια για να βγάλει την εγγύηση το αμάξι χωρίς πρόβλημα.
Μετά να αγοράσεις καινούριο, δεν θα το κρατήσεις 20 χρόνια.Kάντε μια βόλτα και από το 'πόσο άντεξε ο κινητήρας σας' να δείτε πόσα σύγχρονα μοτέρ εκτός εγγύησης 'βαράνε ωστήρια'.
Τα μηχανικά προβλήματα του κινητήρα σπάνια είναι πλέον ο λόγος να πετάξει κάποιος το αυτοκίνητο... -
πως είναι δυνατό πχ το 5λιτρο castrol 5w-30 να πωλείται στα καταστήματα στα 80€ κ στο ιντερνετ-ebay από επίσημο πωλητή με 30.000 πωλήσεις στα 40€? υπάρχει περίπτωση να τα νοθεύουν?περα απο το υπερκερδος που κυνηγουν πολλοι λιανωπωλητες εχει διαφορα μεγαλη να παιρνει ο προμηθευτης 30 - 40 τονους απο την castrol και φυσικα εκπτωση αντιστοιχη και αλλο στην ελλαδα να παιρνει καποιος χονδρεμπορας 1 παλεττα... στο λεω γιατι δουλευα χρονια στο επαγγελμα...
-
τα Aral που βαζω εγω ανηκουν στα κολολαδα;;;
-
Εγώ βάζω φτηνά Aral 10W40 γιατί τα συνθετικά είναι πολύ ακριβά και τα σταμάτησα.
Μια χαρά φαίνονται για 6 ευρώ το λίτρο αλλά το αμάξι πηγαίνει μόνο με 80 χαω (λόγω ΔΝΤ) και δεν τα κρατάω πολύ 7-10.000 χλμ.
-
Με 1 ευρω παραπανω βαζεις συνθετικα Total 5-40
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με 1 ευρω παραπανω βαζεις συνθετικα Total 5-40Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
Ναι αλλα τοτε θα πρεπει να πηγαινει ακομα πιο αργα!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ βάζω φτηνά Aral 10W40 γιατί τα συνθετικά είναι πολύ ακριβά και τα σταμάτησα.Μια χαρά φαίνονται για 6 ευρώ το λίτρο αλλά το αμάξι πηγαίνει μόνο με 80 χαω (λόγω ΔΝΤ) και δεν τα κρατάω πολύ 7-10.000 χλμ.
Μια χαρά είναι... το πιο τίμιο λαδάκι... χρόνια τώρα αυτό βάζω στο πόλο, ούτε σταγόνα καίει...
-
Εγώ Aral δεν ξαναβάζω . Το παρακάτω γράφτηκε το 2009.
viewtopic.php?f=6&t=35916&p=1658005&hilit=aral#p1658005Ο,τι είχε περισσέψει (8 λίτρα) το ξεφορτώθηκα δίνοντας το σε άλλους .
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
viewtopic.php?f=6&t=35916&p=1658005&hilit=aral#p1658005Ο,τι είχε περισσέψει (8 λίτρα) το ξεφορτώθηκα δίνοντας το σε άλλους .
Κι εγώ το παρατήρησα. Πολύ γρήγορα (2Κ χλμ) τα λάδια το πρωί δεν είναι όπως ήταν καινούρια.
Πάντως τα αλλάζω στις 7-10Κ χλμ και εκτός από το ότι είναι σαν γράσο το πρωί είμαι ευχαριστημένος.
Επίσης, έχουν περιορίσει πάρα πολύ τη διαρροή από τη φλάντζα στροφάλου που δεν έκανε κανένα άλλο hi-mileage λάδι ούτε ειδικά προϊόντα (gunk, stp και ένα άλλο). -
Φλάντζα στροφάλου είχα αλλάξει το 2009 ή 2010 με κόστος κάτω από 100e.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κι εγώ το παρατήρησα. Πολύ γρήγορα (2Κ χλμ) τα λάδια το πρωί δεν είναι όπως ήταν καινούρια.
Πάντως τα αλλάζω στις 7-10Κ χλμ και εκτός από το ότι είναι σαν γράσο το πρωί είμαι ευχαριστημένος.
Επίσης, έχουν περιορίσει πάρα πολύ τη διαρροή από τη φλάντζα στροφάλου που δεν έκανε κανένα άλλο hi-mileage λάδι ούτε ειδικά προϊόντα (gunk, stp και ένα άλλο).πως το παρατήρησες? από τη μεζούρα για τα λάδια?
εγώ πάντα με κρύα μηχανή ελέγχω τα λάδια κ όταν τραβώ τη μεζούρα δεν τα βλέπω να είναι πηχτά...
-
πως το παρατήρησες? από τη μεζούρα για τα λάδια?
εγώ πάντα με κρύα μηχανή ελέγχω τα λάδια κ όταν τραβώ τη μεζούρα δεν τα βλέπω να είναι πηχτά...
Υπενθύμιση : Διαβάστε καλά το μανουάλι για το πότε πρέπει να ελέγχετε τα λάδια, ώστε να βρείτε την τυχόν κατανάλωση λαδιού. Πχ : 5 λεπτά μετά το σβήσιμο του κινητήρα, εφόσον έχει φτάσει θερμοκρασία 80οC ο κινητήρας κλπ, κλπ.
Θα διαπιστώσετε διαφορά στην ένδειξη που θα πάρετε στον δείκτη και μπορεί άνετα να σας ξεγελάσει, δείχνοντας πχ έλλειψη ή περίσσεια ακόμα και σχεδόν μισού λίτρου, η οποία θα είναι 'εικονική' , γιατί το μέτρημα δεν έγινε στις κατάλληλες συνθήκες. -
Επίσης, έχουν περιορίσει πάρα πολύ τη διαρροή από τη φλάντζα στροφάλου που δεν έκανε κανένα άλλο hi-mileage λάδι ούτε ειδικά προϊόντα (gunk, stp και ένα άλλο).πως το παρατήρησες? από τη μεζούρα για τα λάδια?
Η στάθμη του λαδιού μετράτε με ζεστό κινητήρα πάντα και οι Γερμαναράδες λένε ανάμεσα στο min και max αλλά εδώ είμαστε Ελλαδιστάν και μπουλντάρουμε μέσα πράμα να έχει.....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η στάθμη του λαδιού μετράτε με ζεστό κινητήρα πάντα και οι Γερμαναράδες λένε ανάμεσα στο min και max αλλά εδώ είμαστε Ελλαδιστάν και μπουλντάρουμε μέσα πράμα να έχει.....
δλδ αυτό που διάβασα στο μάνιουαλ της BMW πως πρέπει να περιμένω μόνο 5-10 λεπτά αφού σβήσω τον κινητήρα έχει βάση? πάντα όταν έλεγχα τα λάδια περίμενα να καθίσουν κάπως, δλδ σαφώς περισσότερο από 5 λεπτά που γράφει το μάνιουαλ. Για την ακρίβεια προτιμούσα πριν το βάλω μπροστά.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
πως το παρατήρησες? από τη μεζούρα για τα λάδια?
Υπενθύμιση : Διαβάστε καλά το μανουάλι για το πότε πρέπει να ελέγχετε τα λάδια, ώστε να βρείτε την τυχόν κατανάλωση λαδιού. Πχ : 5 λεπτά μετά το σβήσιμο του κινητήρα, εφόσον έχει φτάσει θερμοκρασία 80οC ο κινητήρας κλπ, κλπ.
Θα διαπιστώσετε διαφορά στην ένδειξη που θα πάρετε στον δείκτη και μπορεί άνετα να σας ξεγελάσει, δείχνοντας πχ έλλειψη ή περίσσεια ακόμα και σχεδόν μισού λίτρου, η οποία θα είναι 'εικονική' , γιατί το μέτρημα δεν έγινε στις κατάλληλες συνθήκες.dbekos ακριβώς αυτό έγραψα παραπάνω. τώρα που το ανέφερε κ ο G60, θα θεωρώ αυτή την ένδειξη ως αξιόπιστη. δίκαιο έχεις.
-
O,τι λέει το μανουάλι θα κάνεις.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O,τι λέει το μανουάλι θα κάνεις.Sent from my GNex using smoke signals.
το μανιουάλι κ Άγιος ο Θεός!
Άσχετο: εδώ που πήγα να αλλάξω τα λάδια με αλλαγή φίλτρου κτλ, του πάω 2 5λιτρα κ βάζουν αυτοί φίλτρο, πχ της MAN. Ο υπολογιστής του, του έβγαζε ένδειξη 5,7 λίτρα. Το μάνιουαλ μου δεν έγραφε χωρητικότητα. Στο site της castrol που είχα ψάξει με τα στοιχεία του αυτοκινήτου, δλδ AKY κτλ έβγαζε 5,2 λίτρα λάδι. Οπότε του λέω να βάλει το 5κιλο κ από το 2ο μόνο 200 ml. Τελικά με 5,2 έφτασε σχεδόν το άνω όριο...
Στο πόλο που τα είχα αλλάξει πάλι σε αυτούς το πρόγραμμα έλεγε μάλλον λίγο παραπάνω κ τελικά πέρασε οριακά το άνω όριο... Επειδή τη μυρίστηκα τη δουλειά, του είπα ας βάλει 5-5,2 λίτρα κ συμπληρώνω εγώ αργότερα...
-
Τίγκαρα μιά φορά το SMART γιατί όταν για πρώτη φορά το μέτρησα κρύο, το λάδι στο δείκτη ήταν 1 χιλ. κάτω απο το min.
Αφού συμπλήρωσα 300 ml, πήγε στη μέση min-max. Όταν το ξαναμέτρησα ζεστό (όπως προβλέπεται: 10 λεπτά μετά το σβήσιμο του κινητήρα και έπειτα απο πλήρη διαδρομή-λειτουργία ), έδειχνε 3 χιλιοστά πάνω απο το max!
Έτρεχα να ξεβιδώσω το φίλτρο για να το φέρω στα ίσα του.
Κοινώς : Τα λάδια ήταν στη σωστή στάθμη εξ΄αρχής, η μέτρηση ήταν 'άκαιρη'.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]