-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Τίγκαρα μιά φορά το SMART γιατί όταν για πρώτη φορά το μέτρησα κρύο, το λάδι στο δείκτη ήταν 1 χιλ. κάτω απο το min.
Αφού συμπλήρωσα 300 ml, πήγε στη μέση min-max. Όταν το ξαναμέτρησα ζεστό (όπως προβλέπεται: 10 λεπτά μετά το σβήσιμο του κινητήρα και έπειτα απο πλήρη διαδρομή-λειτουργία ), έδειχνε 3 χιλιοστά πάνω απο το max!
Έτρεχα να ξεβιδώσω το φίλτρο για να το φέρω στα ίσα του.
Κοινώς : Τα λάδια ήταν στη σωστή στάθμη εξ΄αρχής, η μέτρηση ήταν 'άκαιρη'.εγώ νομίζω ότι διαπίστωσα το αντίθετο.
πχ με ζεστό κινητήρα τα είδα 2-3 mm κάτω από το max, με κρύο τα είδα στο max. Και πιστεύω ότι ισχύει, εφόσον μετά από πχ μία ώρα λειτουργίας έχει στραγγίξει ακόμη περισσότερο λάδι από τον κινητήρα μες το κάρτερ. Σωστά? -
Στα smart ΠΑΝΤΑ ζεστά μετράμε τα λάδια, μόλις έχει σβήσει η μηχανή μετά από σύντομη έστω διαδρομή 15 λεπτών (χειμώνα κάντε το 20 μίνιμουμ).
Αλλιώς έχουμε λάθος ένδειξη και μπαίνει παραπάνω κι αρχίζουν τα προβλήματα, με το πιο απλό να είναι ο τρόπος αφαίρεσης αφού μέχρι και το 800αρι δεν υπάρχει τάπα στο κάρτερ (με την πρώτη ευκαιρία καλό ειναι να πηγαίνει το κάρτερ σε τορναδορο να μπει τάπα) και να πρέπει να πάει συνεργείο να ρουφήξουν έξω λίγη ποσότητα.Sent from my MT11i using Tapatalk
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εγώ νομίζω ότι διαπίστωσα το αντίθετο.
πχ με ζεστό κινητήρα τα είδα 2-3 mm κάτω από το max, με κρύο τα είδα στο max. Και πιστεύω ότι ισχύει, εφόσον μετά από πχ μία ώρα λειτουργίας έχει στραγγίξει ακόμη περισσότερο λάδι από τον κινητήρα μες το κάρτερ. Σωστά?Λογικό αυτό που λες, κι εγώ στο δικό μου τη μέγιστη στάθμη τη βλέπω όταν έχει κάτσει πολλή ώρα και έχει στραγγίξει στο κάρτερ. Από την άλλη, η άνοδος της στάθμης με ζεστό μοτέρ δικαιολογείται από τη διαστολή των λαδιών...ίσως ανάλογα με το μοτέρ οι δυο αυτοί παράγοντες επηρεάζουν περισσότερο ή λιγότερο...
-
το motul 6100 10w-40 πιστευετε αντεχει 7500χλμ?
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Ημι-συνθετικό είναι αυτό; Σε τι αυτοκίνητο και με τι χρήση;
σε απλο 1400αρι,μεσα στη πολη και ταξιδακια..
ημισυνθετικο ειναι ναι.. -
Εγώ 10w-40 δουλεύω ημί και τα αλλάζω κάθε 5000χλμ......Σε 1600άρι.......Κατά τη γνώμη μου,δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα.....
-
Κι εγω 10-40, σε 1.6turbo και τα αλλάζω στα 7500.
Sent from my MT11i using Tapatalk
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
το motul 6100 10w-40 πιστευετε αντεχει 7500χλμ?Το συγκεκριμένο το άλλαζα κάθε 10000 χλμ. και με οδήγηση σε υψηλές στροφές σε ορεινούς δρόμους.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Το συγκεκριμένο το άλλαζα κάθε 10000 χλμ. και με οδήγηση σε υψηλές στροφές σε ορεινούς δρόμους.
ειναι καλο λαδι...θα σου σταματησει και την καταναλωση λαδιου εαν εχεις βεβαια...δοκιμασμενο
-
ευχαριστω
-
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα Fiat Punto Sporting 16v, του 2000 και θέλω να αλλάξω το λάδι. Τα Selenia που αγόραζα τόσα χρόνια κόστιζαν περίπου 40 ευρώ τα 4 λίτρα.
Ενημερώθηκα για τα Genuine της General Motors τα οποία κοστίζουν ..μόνο 20 ευρώ, πάντα 10w40, και θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλημα 'συμβατότητας' με το λάδι που 'απαιτεί' ο κινητήρας μου. Nα τα αγοράσω ή όχι;Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Unleaded έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα Fiat Punto Sporting 16v, του 2000 και θέλω να αλλάξω το λάδι. Τα Selenia που αγόραζα τόσα χρόνια κόστιζαν περίπου 40 ευρώ τα 4 λίτρα.
Ενημερώθηκα για τα Genuine της General Motors τα οποία κοστίζουν ..μόνο 20 ευρώ, πάντα 10w40, και θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλημα 'συμβατότητας' με το λάδι που 'απαιτεί' ο κινητήρας μου. Nα τα αγοράσω ή όχι;Ευχαριστώ!
Το λαδι της GM DEXOS 2 καλυπτει τις πιο συγχρονες προδιαγραφες που υπαρχουν και εχει παρα πολυ καλη τιμη
Οι κατασκευαστες κινητηρων απαιτουν καποιες προδιαγραφες για το λαδι , αυτες μπορεις να τις βρεις στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου σου ,
αν το λαδι πληρεί τουλαχιστον τις ελαχιστες προδιαγραφες δεν θα εχεις απολυτος κανενα προβλημα.Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να βαλεις κατι αντιστοιχο , αν ο κινητηρας σου απαιτεί full συθετικο 0-40 μην πας και του βαλεις απλο ορυκτέλαιο 10-40
-
Για 20 ευρω διαφορα μην το διακυνδινευεις.Οτι αλλο και να βαλεις ειναι σιγουρο οτι θα το καψει.fiat και selenia,πανε πακετο.Εχει μαθει και το μοτερ αυτο το λαδι,και δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο να πειραματιζεσαι.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Το λαδι της GM DEXOS 2 καλυπτει τις πιο συγχρονες προδιαγραφες που υπαρχουν και εχει παρα πολυ καλη τιμη
Dexos2 = 5W30 . Τα φιατάκια έπαιρναν τότε 10W40 .
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Dexos2 = 5W30 . Τα φιατάκια έπαιρναν τότε 10W40 .
Όπως και τα Opelάκια της εποχής που όμως μια χαρά παίρνουν και το 5-30 συμφωνα με τις νεότερες προδιαγραφές της Οpel.
Γενικά ό,τι λέει το manual! -
Ο χρήστης Unleaded έγραψε:
Το ένα έχει 20,το άλλο 40,λές να είναι ίδια?
-
Το να υπερκοστολογει η μια εταιρεια το προϊον της δεν παιζει ?
Λες η GM να μην βαζει καλα λαδια στα αυτοκινητα της ? και η το group fiat που επιλεγει τα selenia να ειναι η αφροκρεμα των λαδιων ?
Εχεις καποιο στοιχειο οτι το dexos δεν ειναι καλο ή κρινεις μονο απο την τιμη ?
Γιατι αν κρινεις μονο απο εκει μπορω να σου αναφερω πολλα παραδειγματα με προϊοντα πανακριβα χωρις λογο -
Ότι πληρώνεις παίρνεις φίλε.
-
Δεν απαντησες σε καμια ερωτηση μου
Δηλαδη πιστευεις οτι τα selenia ειναι καλυτερα απλα και μονο επειδη ειναι πιο ακριβα ........? -
Η selenia έχει πουληθεί σε Ασιατική εταιρία την petronas από το 2007
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]