-
Πολύ το ψειρίζετε με τα λάδια και θα σας μείνουν οι γυναίκες σας αγ@μητες......
Απορώ αν κάνετε τέτοιου είδους αναλύσεις και με το λάδι που τρώτε!!....εγκεφαλικό θα πάθετε απ τη στεναχώρια!
Αν κάποια μοτέρ είναι επιρεπή σε πρόωρες φθορές δεν τα σώνει καμία διαστημική τεχνολογία λίπανσης.
Ενδεικτικά μόνο,με λιπαντικά total τα οποία και είναι ΠΑΜΦΘΗΝΑ συντηρείτε η πλειοψηφεία των μοτερ του PSA (πλην της ΕΡ γενιάς aka BMW που ειναι για τον πέο καβάλα άρα δε φταίνε τα λάδια) που σε αρκετές περιπτώσεις (ΤU XU Xantia) έχουν γράψει πάνω από 500 000km χωρίς να ανοιχτούν με μηδενικά προβλήματα και με 10w/40 της φθήνιας ανά 10 000km αλλαγή.
Τα hilux με σκατά δούλευαν κι έβγαζαν ένα τρισεκατομύριο km και τώρα σας φταίει η υγρασία,το χαμηλό βαρομετρικό,η όξινη βροχή,η πλασιτκή συκευασία των λιπαντικών,το πώμα ασφαλείας τους κι άλλα αυτράπελα προκειμένου να δικαιολογήσετε την αποτυχία του τετράτροχου καμαριού σας.
Σας έχουν κάνει οι αυτοκινητοβιομηχανίες κουδούνια κυριολεκτικά,σας έχουν φέρει στα μέτρα τους οριζοντίως και καθέτως.ΥΓ.Το ευτράπελο δε θα είναι να δίνει γη και ύδωρ κάποιος για να αποκτήσει λιπαντικά εξ αμέρικα και χημικές αναλύσεις για το καμάρι του και η γυναίκα του να μαγειρεύει με σπορέλαιο
Είμαστε τραγικός λαός τελικά....... -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Πριν μια βδομάδα περίπου, με τις μεγάλες ζέστες, σε Corsa 1,2 16V '99 άναψε το λαμπάκι του λαδιού στο ρελαντί. Στην πορεία έσβηνε. Το πήγε η νύφη μου στην μηχανικό της γειτονίας της είπε πως δεν έχει λάδι μέσα , έβαλε ένα λίτρο, χρέωσε 10 ευρώ και - επειδή με ξέρει - τις είπε να μου πει πως τα λάδια είναι λεπτά (amsoil hdd) να συμπληρώσουμε τουλάχιστον ένα λίτρο ακόμα επειδή ήταν άδειο!
Εγώ το μέτρησα και το βρήκα το λάδι πάνω από το max! και έτσι δεν έβαλα σταγόνα.
Συνέχισε να το κάνει λιγότερο την επόμενη μέρα και μετά σταμάτησε.
τι λέτε να είναι αυτό; προειδοποίηση αντλίας λαδιού;Παρατηρώ πως η διαρροή από κάποια τσιμούχα - που ο μηχανικός μας είχε πει πως δεν αξίζει τον κόπο & τα χρήματα να γίνει επισκευή - αυξάνεται.
Ο κινητήρας αυτός έχει κάπου 110Κ μόνο αλλά είναι κυρίως μικρές αποστάσεις (κατά βάση λιγότερο από 2χλμ) και για 7 χρόνια τουλάχιστον έβαζαν 10w40 (αντιπροσωπεία). Επιπλέον αυτές οι μικρές διαδρομές ήταν και βιαστικές (και συνεχίζουν - απλά εγώ έβαλα 0w20 - με πολύ καλή UOA - και τώρα 5w30). Θεωρώ λοιπόν πως τέτοια χλμ είναι πολύ σκληρά και αντιστοιχούν σε 200Κ+. Πόσο περίπου κάνει ένας νέος κινητήρας corsa 1,2 άραγε ...Δηλ για μια τσιμούχα θα πετάξεις έναν κινητήρα 100 000 χιλιομέτρων?
Εχεις αναρωτηθεί μήπως ο μηχανικός σου είναι της φιλοσοφίας πέταξε άλλαξε μην μπλέκουμε και δεν έχουμε ιδέα,μίζα του παλιατζή μια μερα δουλειά και μεροκάμματο καλό?
Λέω εγω τώρα
Και το παλιό μοτέρ που θα βάλεις πάνω τι λύκος μαύρος θα είναι?Αρε πουστη μου μ αρέσει που το παίζετε και ψαγμένοι.
Κι εσείς μ' αυτή τη λογική και νοοτροπία είστε οι άνθρωποι που θα κρίνετε τους γνώστες και τους επαγγελματίεςΚαλά σας κάνουν και σας πηδάνε......
-
Μάκη χαλάρωσε , το χόμπυ μας κάνουμε. Άλλοι τα τρώνε στους καφέδες των 5e ή στα μπουζούκια , σε μερικούς από μας αρέσει να κάνουμε αναλύσεις λιπαντικών και να ψαχνόμαστε με τη σύσταση και τα πρόσθετά τους. Αγνή περιέργεια και ενδιαφέρον για ένα κομμάτι της επιστήμης και της τεχνολογίας που κρύβεται πίσω από ένα απλό και ταπεινό λιπαντικό.
-
Πόσο κακομαμημένος δλδ...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Όταν λέμε 'θέμα με τα ωστηρια', 'δυσαρέσκεια ωστηρίων' τι εννοούμε ?
οτι το χειμωνιάτικο πρωί ακούγονται κατι φοβερα τρομερα κροταλίσματα σα ραπτομηχανή στα πρωτα δευτερόλεπτα και κάνεις το σταυρό σου και μετα ακούγεται σαν ντιζελ? Για πές ακριβώς...Βάζω Castrol 10-40 ημισυνθετικό χρόνια τώρα, σε εξειδικευμένο Hyundai μου βάλανε Divinol 10-30 συνθετικό περυσι, δεν κατάλαβα και ιδιαίτερη διαφορά....
Aκριβώς αυτό εννοώ , κάτι μεταξύ ισπανικής συνχορδίας και ντίζελ και μαλακώνει μετά απο λίγο ή τώρα με τις ζέστες.
Με το 'δυσαρέσκεια' εννοώ ότι το να βάλω πχ 5w40 μήπως είναι χειρότερο, κάτι που σκεφτόμουν να κάνω το χειμώνα αλλά το φοβάμαι συν το οτι ίσως το ψιλοκαίει. -
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
valvoline max-life χρησιμοποιω στο δικο μου accent.κανενα προβλημα,εμενα ειχε θεμα με τα λαδια και τα εκαιγε αφου εβαλα τα max-life μειωθηκε παρα πολυ η καταναλωση και ο κινητηρας δουλευει πολυ ησυχα.πολυ καλο λαδι σε 10w40 ειναι το motul synergie 6100.To Μax-Life έχω ακούσει και διαβάσει ότι έχει κάποια πρόσθετα που διογκώνουν τις φλάτζες και συνήθως συνειστάται σε αμάξια με διάρροές, δε ξέρω αν αλήθευεί! Σε Valvoline θα προτιμούσα κάτι σε DuraBlend. Το Motul το είχα στα υπόψιν μου!
-
Πριν μια βδομάδα περίπου, με τις μεγάλες ζέστες, σε Corsa 1,2 16V '99 άναψε το λαμπάκι του λαδιού στο ρελαντί. Στην πορεία έσβηνε. Το πήγε η νύφη μου στην μηχανικό της γειτονίας της είπε πως δεν έχει λάδι μέσα , έβαλε ένα λίτρο, χρέωσε 10 ευρώ και - επειδή με ξέρει - τις είπε να μου πει πως τα λάδια είναι λεπτά (amsoil hdd) να συμπληρώσουμε τουλάχιστον ένα λίτρο ακόμα επειδή ήταν άδειο!
Εγώ το μέτρησα και το βρήκα το λάδι πάνω από το max! και έτσι δεν έβαλα σταγόνα.
τι λέτε να είναι αυτό; προειδοποίηση αντλίας λαδιού;Παρατηρώ πως η διαρροή από κάποια τσιμούχα - που ο μηχανικός μας είχε πει πως δεν αξίζει τον κόπο & τα χρήματα να γίνει επισκευή - αυξάνεται.
Ο κινητήρας αυτός έχει κάπου 110Κ μόνο αλλά είναι κυρίως μικρές αποστάσεις (κατά βάση λιγότερο από 2χλμ) και για 7 χρόνια τουλάχιστον έβαζαν 10w40 (αντιπροσωπεία). Επιπλέον αυτές οι μικρές διαδρομές ήταν και βιαστικές (και συνεχίζουν - απλά εγώ έβαλα 0w20 - με πολύ καλή UOA - και τώρα 5w30). Θεωρώ λοιπόν πως τέτοια χλμ είναι πολύ σκληρά και αντιστοιχούν σε 200Κ+. Πόσο περίπου κάνει ένας νέος κινητήρας corsa 1,2 άραγε ...Δοκίμασα διάφορα high mileage λάδια και 2-3 πρόσθετα για τη διαρροή από τη φλάντζα στροφάλου και δεν έκαναν τίποτε.
Αλλά με φτηνά ημισυνθετικά Aral 10W40 η διαρροή σχεδόν εξαφανίστηκε. Δεν στάζει καθόλου αλλά μόνο λερώνει το κάρτερ.
Δοκίμασε, με κάποιο προϊόν θα την περιορίσεις αρκετά.ΥΓ κινητήρας με 110Κ χιλιόμετρα είναι καινούριος.
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
valvoline max-life χρησιμοποιω στο δικο μου accent.κανενα προβλημα,εμενα ειχε θεμα με τα λαδια και τα εκαιγε αφου εβαλα τα max-life μειωθηκε παρα πολυ η καταναλωση και ο κινητηρας δουλευει πολυ ησυχα.πολυ καλο λαδι σε 10w40 ειναι το motul synergie 6100.
To Μax-Life έχω ακούσει και διαβάσει ότι έχει κάποια πρόσθετα που διογκώνουν τις φλάτζες και συνήθως συνειστάται σε αμάξια με διάρροές, δε ξέρω αν αλήθευεί! Σε Valvoline θα προτιμούσα κάτι σε DuraBlend. Το Motul το είχα στα υπόψιν μου!
εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο 50000χλμ εχω κανει και στα 2 αμαξια μας που τα χρησιμοποιω με max-life(ουτε διαρροες ειχα ουτε και εχω).και για αυτο στα προτεινω αλλωστε. .
-
τα amsoil european formula 5/40 ειναι Group iv?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
valvoline max-life χρησιμοποιω στο δικο μου accent.κανενα προβλημα,εμενα ειχε θεμα με τα λαδια και τα εκαιγε αφου εβαλα τα max-life μειωθηκε παρα πολυ η καταναλωση και ο κινητηρας δουλευει πολυ ησυχα.πολυ καλο λαδι σε 10w40 ειναι το motul synergie 6100.
To Μax-Life έχω ακούσει και διαβάσει ότι έχει κάποια πρόσθετα που διογκώνουν τις φλάτζες και συνήθως συνειστάται σε αμάξια με διάρροές, δε ξέρω αν αλήθευεί! Σε Valvoline θα προτιμούσα κάτι σε DuraBlend. Το Motul το είχα στα υπόψιν μου!
εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο 50000χλμ εχω κανει και στα 2 αμαξια μας που τα χρησιμοποιω με max-life(ουτε διαρροες ειχα ουτε και εχω).και για αυτο στα προτεινω αλλωστε. .
Στην περίπτωση που δεν έχεις διαρροές ή ακόμα κι αν έχεις αν αλλάξεις και βάλεις ένα απλό λάδι θα ξαναεμφανιστούν ή θα εμφανιστούν αν δεν υπάρχουν γτ οι φλάτζες 'ξαναμαζευουν'. Δε ξέρω μπορεί να είναι μούφα αυτό που λέγεται.
-
τι λέτε να είναι αυτό; προειδοποίηση αντλίας λαδιού;Παρατηρώ πως η διαρροή από κάποια τσιμούχα - που ο
μηχανικός μας είχε πει πως δεν αξίζει τον κόπο & τα χρήματα να γίνει επισκευή - αυξάνεται.
Ο κινητήρας αυτός έχει κάπου 110Κ μόνο αλλά είναι κυρίως μικρές αποστάσεις (κατά βάση λιγότερο από 2χλμ) και για 7 χρόνια τουλάχιστον έβαζαν 10w40 (αντιπροσωπεία). Επιπλέον αυτές οι μικρές διαδρομές ήταν και βιαστικές (και συνεχίζουν - απλά εγώ έβαλα 0w20 - με πολύ καλή UOA - και τώρα 5w30). Θεωρώ λοιπόν πως τέτοια χλμ είναι πολύ σκληρά και αντιστοιχούν σε 200Κ+. Πόσο περίπου κάνει ένας νέος κινητήρας corsa 1,2 άραγε ...Τελικά ήταν η βαλβίδα της πίεσης του λαδιού. Κόστος μαζί με την αλλαγή 10€, τίποτα δηλαδή συγκριτικά με αντλία ή κινητήρα (καταστροφολόγος νωρίτερα). Από αυτό ήταν και το λαμπάκι, για να δούμε τώρα που πλησιάζει τα 120Κ. Η διαρροή από την τσιμούχα του στροφάλου λογικά παραμένει μικρή. Ίσως το φθινόπωρο ξαναβάλω 20άρι όπως το 2008 που έκανα και ανάλυση.
Είδες διαφορα με το 20αρι? Με ενδιαφέρει κυρίως για κατανάλωση. Το σκεπτομουν και για το δικό μου Κορσα αλλά δεν υπάρχει 20αρι με dexos προδιαγραφή
-
τι προτείνεται αντι των ακριβών selenia star 5w-40 για t-jet της φιατ ?
-
Motul 8100 X-clean
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Motul 8100 X-cleanπόσο πάνε το l ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Motul 8100 X-clean
πόσο πάνε το l ?
γυρω στο 10€ εχω την εντυπωση.
-
τι προτείνεται αντι των ακριβών selenia star 5w-40 για t-jet της φιατ ?Eneos 5w-40!!!
50 ευρώ το 4λιτρο..... -
ξέρεις τα χαρακτηριστικά τους ??
δεν μου αρκει προφανώς η τιμή τους και το 5/40 -
-
Προχθές ήμουν στο Praktiker και βλέπω σε ένα σημείο κάτι προϊόντα προσφορές. Ανάμεσά τους βλέπω τετράλιτρο BP Visco 5000 (νομίζω 10W-40) με 20 ευρώ (και σβησμένη την προηγούμενη τιμή, που ήταν 61!). Ημερομηνία παραγωγής 6-2011. Πάω στο κανονικό ράφι με τα λάδια (όχι στις προσφορες) και βλέπω το ίδιο λάδι με τιμή κοντά στα 50 ευρώ και ημερομηνία 1-2012. Ανεξήγητα πράγματα...
-
τι προτείνεται αντι των ακριβών selenia star 5w-40 για t-jet της φιατ ?στο ricambi.gr το εχει 12 ευρω...
τελοσπαντων μια φορα το χρονο που αλλαζεις λαδια μην τσιγκουνευτεις 5-10 ευρω... βαζε αυτο που λεει ο κατασκευαστης
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]