-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
BILL ,θεωρείς οτι ένα λιπαντικό made in France,με ένα λιπαντικό made in EU,είναι το ίδιο?
Αυτή είναι μια συζήτηση στην οποία θα καταλήξουμε ότι τα αυγά Τουρκίας είναι καλύτερα από τα αυγά Γερμανίας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
BILL ,θεωρείς οτι ένα λιπαντικό made in France,με ένα λιπαντικό made in EU,είναι το ίδιο?
Αυτή είναι μια συζήτηση στην οποία θα καταλήξουμε ότι τα αυγά Τουρκίας είναι καλύτερα από τα αυγά Γερμανίας.
Άσχετο αλλά τα αυγά Γερμανίας έχουν πρόβλημα αυτές τις μέρες... Η απορία είναι ένας κινητήρας με μεγάλες ανοχές επιλεκτικά δεν καίει ένα συγκεκριμένο λιπαντικό ;
-
Στον ίδιο κινητήρα διαφορετικές μάρκες λιπαντικού με ίδιο ιξώδες έχουν διαφορετική κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
BILL ,θεωρείς οτι ένα λιπαντικό made in France,με ένα λιπαντικό made in EU,είναι το ίδιο?Αν το ιδιο λιπαντικο με την ιδια τιμη της ιδιας εταιριας φτιαχνεται σε δυο χωρες και εχει διαφορα τοτε η εταιρια αυτη μαλλον δεν ξερει τι σημαινει ιδιες προδιαγραφες.
-
Ώστε υπάρχει εργοστάσιο της total στη Μενεμένη της Σμύρνης. Ενδιαφέρων
Χθες έβαλα στο αμαξάκι βαλβολίνες total και ήταν made in E.U . Πίσω στη ετικέτα έχει τα στοιχεία σε κάπου 27 γλώσσες , αλλά Τούρκικα όχι.
Πάντως αν ήταν Τούρκικα το Made in E.U δε θα έπρεπε να υπάρχει, σωστά ; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν το ιδιο λιπαντικο με την ιδια τιμη της ιδιας εταιριας φτιαχνεται σε δυο χωρες και εχει διαφορα τοτε η εταιρια αυτη μαλλον δεν ξερει τι σημαινει ιδιες προδιαγραφες.
Η τιμή δεν είναι η ίδια,το ένα έχει 2.8e,το λίτρο και το άλλο 4.5e,το λίτρο,μιλάω για το 10w40.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ώστε υπάρχει εργοστάσιο της total στη Μενεμένη της Σμύρνης. Ενδιαφέρων
Χθες έβαλα στο αμαξάκι βαλβολίνες total και ήταν made in E.U . Πίσω στη ετικέτα έχει τα στοιχεία σε κάπου 27 γλώσσες , αλλά Τούρκικα όχι.
Πάντως αν ήταν Τούρκικα το Made in E.U δε θα έπρεπε να υπάρχει, σωστά ;Σωστά,mousate,έχεις δίκιο.
-
Συνήθως τα λάδια των μεγάλων εταιριών κυκλοφορούν σε διάφορες χώρες από την ίδια την εταιρία η οποία βρίσκει ένα τοπικό συσκευαστήριο που έχει και Blending, τώρα αν το βασικό λάδι είναι δικό της όπως επίσης και το πακέτο των πρόσθετων είναι άλλη ιστορία, τα δοχεία και τα χαρτοκιβώτια προέρχονται επίσης από τις τοπικές αγορές.
Τη 10ετία του ΄80 το συσκευαστήριο / blending της Τexaco στον Ασπρόπυργο έκανε blending και συσκεύαζε λάδια για τις Texaco, Mobil, Total, Castrol, εδώ και χρόνια αυτό το συσκευαστήριο το έχει πάρει η Aegean, τι φτιάχνει εκεί τώρα δεν γνωρίζω, δουλεύει όμως.
Eίχα φτιάξει μηχανήματα συσκευασίας εκεί, όπως επίσης είχα φτιάξει και στην ΕΚΟ.
Αργότερα έκανε συσκευασία στα λάδια της η ίδια η Mobil, και εκεί είχα φτιάξει συσκευαστικά, όταν μετά ανέλαβε η ΒΡ τα λάδια της Mobil τα συσκεύαζε η ΒΡ στο δικό της συσκευαστήριο, πάντα στην ίδια περιοχή, το ίδιο έκανε και η Shell τότε στο Πέραμα.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι όλα αυτά τα συσκευαστήρια τα έκλεισαν, μπορεί, αλλά μου φαίνεται απίθανο.
Τώρα που η Elf ανήκει στην Total μάλλον όλα αυτά τα λάδια φτιάχνονται εδώ, θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον το πακέτο των πρόσθετων είναι δικό τους, γιατί αν απλώς υπάρχουν οι οδηγίες της συνταγής, πχ τόσο στάχτη, τόσο Zinc, τόσο φώσφορο, τόσο το ένα, τόσο το άλλο, χωρίς τα υλικά αυτά να είναι από τους ίδιους προμηθευτές με τις ίδιες προδιαγραφές, μάλλον αγοράζουμε κουκουρούκου ποιότητα, άλλωστε κάποια από τα λάδια κυκλοφορούν στην Θεσ/νίκη σε πολύ χαμηλές τιμές, οπότε μάλλον είναι Βlending / Packaging Made in Greece.
'Ισως να υπάρχει και κάποιο συσκευαστήριο εκεί, ίσως στην ΕΚΟ ?
-
Η ανάλυση των Total που είχα βάλει είναι από λάδια αγορασμένα στην Ελλάδα. Σήμερα που κοιτούσα τα Total στην Norauto δεν διαπίστωσα καμια διαφορά στην συσκευασία σε σχέση με τα Ελληνικά. Επίσης τα λάδια γράφανε πάνω made in EC όπως και αυτά που πωλούνται στην Ελλάδα.
-
Πολυ ενδιαφερον ποστ 21 Quadra.
Ισως ετσι εξηγηται γιατι υπαρχουν σε μερικα προιοντα μεγαλες διακυμανσεις στην τιμη.
Με εχεις βαλει σε σκεψεις για ενα λιπαντικο που σκεφτομαι να χρησιμοποιησω και ειναι πολυ φτηνο, το Total Ineo Ecs 5w30.
Ισως το μοναδικο 5w30 που καλυπτει την πολυ αυστηρη προδιαγραφη της PSA (NORM PSA PEUGEOT & CITROEN B71 2290) αλλα και τις ACEA 2007: C2 & A5/B5 και κανει σε δυο διαφορετικα ιντερνετικα μαγαζια που εχω κοιταξει κατω απο 9 ΕυρωΘα μου πεις αντι να χαιρεσαι που ειναι φτηνο και καλο παραπονιεσαι ?
Απλα υστερα απο το ποστ σου μπηκα σε σκεψεις μηπως ειναι Made In Greece και κουκουρουκου ποιοτητα
-
Η τιμή είναι λογική γύρω στα 8 ευρώ έχουν και στην Γαλλία και στην Γερμανία
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η τιμή είναι λογική γύρω στα 8 ευρώ έχουν και στην Γαλλία και στην ΓερμανίαΤοτε αποσυρω την απορια μου
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Συνήθως τα λάδια των μεγάλων εταιριών κυκλοφορούν σε διάφορες χώρες από την ίδια την εταιρία η οποία βρίσκει ένα τοπικό συσκευαστήριο που έχει και Blending, τώρα αν το βασικό λάδι είναι δικό της όπως επίσης και το πακέτο των πρόσθετων είναι άλλη ιστορία, τα δοχεία και τα χαρτοκιβώτια προέρχονται επίσης από τις τοπικές αγορές.Τη 10ετία του ΄80 το συσκευαστήριο / blending της Τexaco στον Ασπρόπυργο έκανε blending και συσκεύαζε λάδια για τις Texaco, Mobil, Total, Castrol, εδώ και χρόνια αυτό το συσκευαστήριο το έχει πάρει η Aegean, τι φτιάχνει εκεί τώρα δεν γνωρίζω, δουλεύει όμως.
Eίχα φτιάξει μηχανήματα συσκευασίας εκεί, όπως επίσης είχα φτιάξει και στην ΕΚΟ.
Αργότερα έκανε συσκευασία στα λάδια της η ίδια η Mobil, και εκεί είχα φτιάξει συσκευαστικά, όταν μετά ανέλαβε η ΒΡ τα λάδια της Mobil τα συσκεύαζε η ΒΡ στο δικό της συσκευαστήριο, πάντα στην ίδια περιοχή, το ίδιο έκανε και η Shell τότε στο Πέραμα.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι όλα αυτά τα συσκευαστήρια τα έκλεισαν, μπορεί, αλλά μου φαίνεται απίθανο.
Τώρα που η Elf ανήκει στην Total μάλλον όλα αυτά τα λάδια φτιάχνονται εδώ, θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον το πακέτο των πρόσθετων είναι δικό τους, γιατί αν απλώς υπάρχουν οι οδηγίες της συνταγής, πχ τόσο στάχτη, τόσο Zinc, τόσο φώσφορο, τόσο το ένα, τόσο το άλλο, χωρίς τα υλικά αυτά να είναι από τους ίδιους προμηθευτές με τις ίδιες προδιαγραφές, μάλλον αγοράζουμε κουκουρούκου ποιότητα, άλλωστε κάποια από τα λάδια κυκλοφορούν στην Θεσ/νίκη σε πολύ χαμηλές τιμές, οπότε μάλλον είναι Βlending / Packaging Made in Greece.
'Ισως να υπάρχει και κάποιο συσκευαστήριο εκεί, ίσως στην ΕΚΟ ?
αυτό το έχετε υπόψη σας;
http://eolcs.api.org/FindCompaniesByCou ... try=GREECEεπίσης, ενώ η yacco αναφέρει πιστοποίηση apiδεν την βρίσκω στο παραπάνω site. Είναι και αυτή σαν την redline, amsoil άραγε;
-
Αντώνη επίσης γνωρίζω ( από φήμες ) ότι από την δεκαετία του ΄90 η MOTOR OIL είχε πουλήσει στους Ρώσους τεχνολογία ανακύκλωσης λαδιών, θέλω να πω ότι γνωρίζουν από λάδια, το θέμα είναι πόσοι Έλληνες εμπιστευόμαστε τα λάδια τους ακόμα και αν είναι ανώτερα κάποιων περισσότερο επώνυμων, και δεν γουρλώνουμε τα μάτια μας αφήνοντας το θαύμα μας αν δεν είναι κάτι πολυδιαφημισμένο με πιασάρικο όνομα προερχόμενο από την εσπερία ( το όνομα ) το οποίο φτιάχνεται στο North Peristeri με αμφίβολες πολλές φορές προδιαγραφές.
( καμμία μομφή για την περιοχή, η αναφορά στην περιοχή γίνεται ποιητική αδεία που λέμε, θα μπορούσε να είναι στημένο οπουδήποτε στημένο το - διαστημικό - συσκευαστήριο με τα φιλτραρισμένα και όχι ανακυκλωμένα λάδια )Να πω εδώ ότι η τεχνολογία και η εγκατάσταση της ανακύκλωσης λαδιών είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ανώτερη από τεχνικής / χημικής άποψης, δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε φτηνό να το κάνει οποιοσδήποτε, ούτε και καταδικαστέο αν γίνεται όπως πρέπει.
-
Καλημέρα & καλή χρονιά σε όλους!
Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής:
Εδώ & καιρό χρησιμοποιώ τα Mobil 1 0W-40 σε 2 από τα αυτοκίνητα της οικογενείας, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα (ιδίως στην κατανάλωση λιπαντικού). Τώρα πλησιάζει η ώρα για αλλαγή λιπαντικών & στα 2, αλλά από το 'γνωστό' site (καθώς επίσης & από άλλα), όπως φαίνεται αυτά τα λάδια προς τον παρόν δεν είναι διαθέσιμα. Επειδή τα βρίσκω μόνο σε κάποια καταστήματα με 60€/4λτ (έως τώρα τα αγόραζα με 40-45€), ποια άλλη μάρκα-τύπο θα μου προτείνατε, εφάμιλλο των Mobil 1 0W-40, σε χαρακτηριστικά & τιμή;
Α, φυσικά μιλάμε για το μοτέρ VAG 1.4 16V (75PS AHW & 101PS BBZ, νομίζω αυτοί είναι οι κωδικοί τους, για Leon mkI 1.4 & Fabia mkI 1.4, με 120.000 χλμ & 90.000 χλμ, αντίστοιχα).Ευχαριστώ!
-
Αυτη τη στιγμη τα μοναδικα που πλησιαζουν σε τιμη και χαρακτηριστικα τα Mobil 1 0w40 και ειναι στα 10 Ευρω ειναι τα ARAL SUPERTRONIC 0W40.
Μπορεις να τα βρεις εδω :
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=elΤα πιο πολλα 0w40 ξεκινανε σαν λεπτα 40αρια και καταληγουν σε χοντρα 30αρια. Οποτε ακομα και αν δεν βρεις καποιο 0w40 που να σε καλυπτει στη χειροτερη περιπτωση ενα χοντρο 5w30 (A3/B3/B4 που να καλυπτει την ΜΒ 229.31/229.51 ή/και VW 504/507) που λεπταινει ελαχιστα ή ενα 5w40 κατα τη γνωμη μου θα καλυψει τις αναγκες σου.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
επίσης, ενώ η yacco αναφέρει πιστοποίηση apiδεν την βρίσκω στο παραπάνω site. Είναι και αυτή σαν την redline, amsoil άραγε;
Μα την έχει, δεν έψαξες καλά..
http://eolcs.api.org/DisplayCompanyInfo ... yID=227321Εγώ βρήκα κάτι άλλο όμως
ότι το yacoo VX1000 που αναφέρθηκαν στη σελ. 137 από τον Hierophant για τη citroen του, δεν είναι στην εγκεκριμένη λίστα της mercedes για την προδιαγραφή 229.5 .
http://bevo.mercedes-benz.com/bevoliste ... ction=showενώ απουσιάζει και το VX 300 - SAE 10W40 από τη λίστα με τα εγκεκριμένα της προδιαγραφής 229.1 .
http://bevo.mercedes-benz.com/bevoliste ... ction=showυπάρχει βέβαια η πιθανότητα να μπήκαν στη λίστα μετά το τελευταίο update 12-2-10 και να μην έχει ενημερωθεί ακόμη.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Επειδή τα βρίσκω μόνο σε κάποια καταστήματα με 60€/4λτ (έως τώρα τα αγόραζα με 40-45€), ποια άλλη μάρκα-τύπο θα μου προτείνατε, εφάμιλλο των Mobil 1 0W-40, σε χαρακτηριστικά & τιμή;
Τα συγκεκριμένα Mobil δίνουν πολύ καλό στροφάρισμα , τα έχω δει σε μερικές δυναμομετρήσεις που αριστεύουν και ίσως χάσεις 1-2 ίππους αν βάλεις κάτι άλλο . Μετά την απόσυρση των ισάξιων elf 0W40 θεωρώ οτι έχουν μείνει πλέον μόνο τους στην κορυφή των 0W40 .
Αφού είσαι ευχαριστημένος δώσε τώρα τα 60e και όταν βρεις φτηνότερη τιμή πάρε να έχεις . -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα συγκεκριμένα Mobil δίνουν πολύ καλό στροφάρισμα , τα έχω δει σε μερικές δυναμομετρήσεις που αριστεύουν και ίσως χάσεις 1-2 ίππους αν βάλεις κάτι άλλο . Μετά την απόσυρση των ισάξιων elf 0W40 θεωρώ οτι έχουν μείνει πλέον μόνο τους στην κορυφή των 0W40 .
Αφού είσαι ευχαριστημένος δώσε τώρα τα 60e και όταν βρεις φτηνότερη τιμή πάρε να έχεις .Πράγματι, έχω & εγώ την αίσθηση ότι έχω καλύτερη ευστροφία & ομαλότερη λειτουργία (ιδίως στο πιο υψηλόστροφο Φάμπια).
Τα Elf είναι επίσης εξαιρετικά (βάζω εδώ & 13 χρόνια τα Competition ST σε Clio 1.4 8V δίχως να καίει σταγόνα, & το μοτέρ αποδίδει όπως στην αρχή με 0 προβλήματα), τα μόνα παρεμφερή που βρίσκω είναι τα:
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el
& τα:
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el
Εάν αντί για 0W-40 χρησιμοποιούσα 5W-40 ή κάτι άλλο σε πλήρως συνθετικό, υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα ήταν σωστό & εάν ναι, τι θα προτείνατε; -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Αυτη τη στιγμη τα μοναδικα που πλησιαζουν σε τιμη και χαρακτηριστικα τα Mobil 1 0w40 και ειναι στα 10 Ευρω ειναι τα ARAL SUPERTRONIC 0W40.Μπορεις να τα βρεις εδω :
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=elΤα πιο πολλα 0w40 ξεκινανε σαν λεπτα 40αρια και καταληγουν σε χοντρα 30αρια. Οποτε ακομα και αν δεν βρεις καποιο 0w40 που να σε καλυπτει στη χειροτερη περιπτωση ενα χοντρο 5w30 (A3/B3/B4 που να καλυπτει την ΜΒ 229.31/229.51 ή/και VW 504/507) που λεπταινει ελαχιστα ή ενα 5w40 κατα τη γνωμη μου θα καλυψει τις αναγκες σου.
Πετρελαιοκίνητα είναι τα αυτοκίνητά του?Γιατί του λες MB 229.31/51.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]