-
Και δεν είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ,τα aral,μην γίνεσαι απόλυτος.Εκτός αν εννούσες το θέμα τω χρηματικό (10e).
-
επειδη διαβασα πριν για ARAL.
σε συγκρυση με τα fuchs τα ARAL τα θεωρω πολυ κατωτερα.
παντως επειδη για περαμα,ασπροπυργο,ελληνικα δυιλιστηρια κτλ.
βαζω amsoil που τα παιρνω απο Αμερικη και τελειωνει εκει το θεμα.
ο συνδυασμος φολας βενζινης πλεον...και ελληνικο λαδι,ειναι πολλα καπακια ανοιχτα σε πολλες αντιπροσωπειες...
δεν ρισκαρω...ευχαριστω με τα ελληνικα λαμογια!αρκετα πια.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
επειδη διαβασα πριν για ARAL.σε συγκρυση με τα fuchs τα ARAL τα θεωρω πολυ κατωτερα.
ο συνδυασμος φολας βενζινης πλεον...και ελληνικο λαδι,ειναι πολλα καπακια ανοιχτα σε πολλες αντιπροσωπειες...
Και εσύ παλικάρι γίνεσαι απόλυτος,και επειδή υπάρχει πολύς κόσμος εδω μέσα που η δουλειά του είναι τα λιπαντικά,μην μας παιρνει όλους η μπόρα σε παρακαλώ.......
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Και δεν είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ,τα aral,μην γίνεσαι απόλυτος.Εκτός αν εννούσες το θέμα τω χρηματικό (10e).Θα στο ξαναπω: απο το να κριτικαρεις τις απαντησεις των αλλων περιμενοντας αν θα κανουν λαθος ή οχι για να τους την 'πεις' κοιτα εσυ που εισαι ο 'ειδικος' να τους απαντας κατευθειαν
Επισης κοιτα την ερωτηση που εκανε ο Δουκας και μετα κοιτα την απαντηση μου.
Πετρελαιοκίνητα είναι τα αυτοκίνητά του?Γιατί του λες MB 229.31/51.
Οι προδιαγραφες ηταν ενδεικτικες. Το Mobil 1 0w40 δηλαδη που καλυπτει τοσες diesel προδιαγραφες ειναι μονο για πετρελαιοκινητα ?
Και στο επαναλαμβανω: απο το να κριτικαρεις τις απαντησεις των αλλων περιμενοντας αν θα κανουν λαθος ή οχι για να τους την 'πεις' κοιτα εσυ που εισαι ο 'ειδικος' να τους απαντας κατευθειαν
-
Εγώ πάντως ξέρω πως ο Nippon έχει δίκιο.
-
Ο.κ παιδιά,έγινε.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Ο.κ παιδιά,έγινε.Γιατί δεν υπάρχουν λάδια και για βενζινοκινητήρες που καλύπτουν την 229.51;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο.κ παιδιά,έγινε.
Γιατί δεν υπάρχουν λάδια και για βενζινοκινητήρες που καλύπτουν την 229.51;
Οι βενζινοκινητήρες,είναι 229.3 και 229.5.
Οι πετρελαιοκηνητήρες,είναι 229.31 και 229.51. -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Και δεν είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ,τα aral,μην γίνεσαι απόλυτος.Εκτός αν εννούσες το θέμα τω χρηματικό (10e).
Θα στο ξαναπω: απο το να κριτικαρεις τις απαντησεις των αλλων περιμενοντας αν θα κανουν λαθος ή οχι για να τους την 'πεις' κοιτα εσυ που εισαι ο 'ειδικος' να τους απαντας κατευθειαν
Επισης κοιτα την ερωτηση που εκανε ο Δουκας και μετα κοιτα την απαντηση μου.
Οι προδιαγραφες ηταν ενδεικτικες. Το Mobil 1 0w40 δηλαδη που καλυπτει τοσες diesel προδιαγραφες ειναι μονο για πετρελαιοκινητα ?
Και στο επαναλαμβανω: απο το να κριτικαρεις τις απαντησεις των αλλων περιμενοντας αν θα κανουν λαθος ή οχι για να τους την 'πεις' κοιτα εσυ που εισαι ο 'ειδικος' να τους απαντας κατευθειαν
Αναφέρεσαι και στα χαρακτηριστικά,οπότε εσυ πρέπει να κοιτάξεις ξανά.......Αν έχεις την καλωσύνη,σταμάτα να μου επιτίθεσαι,γιατί δεν με γνωρίζεις.......Είδες τι όμορφα σου μιλάω και θα σε παρακαλέσω να κάνεις το ίδιο.....Στο κάτω κάτω,εσύ ξέρεις ποιός είμαι,ενω εγω όχι......Το nippon.δεν μου λέει τίποτα,εγω έχω παραθέσει τα πάντα.......Και πάντα απαντώ στα π.μ μου,πιστεύω ότι σημαίνει πολλά.....
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Ο.κ παιδιά,έγινε.
Γιατί δεν υπάρχουν λάδια και για βενζινοκινητήρες που καλύπτουν την 229.51;
Οι βενζινοκινητήρες,είναι 229.3 και 229.5.
Οι πετρελαιοκηνητήρες,είναι 229.31 και 229.51.http://oilspecifications.org/mercedes_mb.php
MB 229.31
Multigrade, low SPAsh engine oil, advised for both diesel and petrol engines of Mercedes Benz, Smart and Chrysler. Only low viscosity engine oils which can realize a 1,0% saving on used fuel in the M111 Fuel economy test (CEC L-54-T-96) can get this approval. In this test the fuel savings are compared to the performance of the Reference oil RL 191 (SAE 15W-40).Kαι ένα λαδάκι που κάνει και για βενζινοκινητήρες αλλά και για πετρελαικινητήρες ( δεν την προδιαγραφούλα Porsche για να πειστείς αλλά και τις VW και τις PSA )
http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Oils/Mobil_1_ESP_Formula_5W-30.aspx
Κι άλλο ένα
http://www.opieoils.co.uk/p-878-motul-8100-x-clean-5w-40-acea-c3-gasoline-diesel-lubricant-for-euro-iv-engines.aspx -
Εγώ δεν είπα,οτι δεν κάνουν,εγω είπα σε τι και που αναφέρονται........Εκτός αυτού,όλα σήμερα είναι Α-Β....Βενζίνη,δηλ και ελαφρύ πετρέλαιο.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Αυτη τη στιγμη τα μοναδικα που πλησιαζουν σε τιμη και χαρακτηριστικα τα Mobil 1 0w40 και ειναι στα 10 Ευρω ειναι τα ARAL SUPERTRONIC 0W40.
Μπορεις να τα βρεις εδω :
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=elΤα πιο πολλα 0w40 ξεκινανε σαν λεπτα 40αρια και καταληγουν σε χοντρα 30αρια. Οποτε ακομα και αν δεν βρεις καποιο 0w40 που να σε καλυπτει στη χειροτερη περιπτωση ενα χοντρο 5w30 (A3/B3/B4 που να καλυπτει την ΜΒ 229.31/229.51 ή/και VW 504/507) που λεπταινει ελαχιστα ή ενα 5w40 κατα τη γνωμη μου θα καλυψει τις αναγκες σου.
Να βελτιώσεις τότε το πως γράφεις γιατί τα γραπτά μένουν και δεν αλλάζουν. Και ξέρεις με έναν επαγγελματία του χώρου είμαστε πιο αυστηροί στο τι γράφει. Όχι τπτ άλλο αλλά η VW 504/507 είναι gasoline/diesel
-
Ο.κ,το ξαναλέω λοιπόν κινητήρες βενζίνης-----ACEA------A......
Ελαφριοί κινητήρες πετρελαίου-------------ACEA-------B-----
Φορτηγά,λεωφορεία,γεωργικά μηχανήματα------ACEA-------E
Common rail κινητήρες,βενζίνης πετρελαίου------ACEA------C -
Τα τελευταιας τεχνολογιας λιπαντικα καλυπτουν ταυτοχρονα πολλες προδιαγραφες :
πχ: Total Ineo Ecs 5w30 Α5/Β5/C2 (το pdf με τα τεχνικα χαρακτηριστικα διαφερει αναλογα τη χωρα), το Mobil 1 ESP 5w30 που ανεφερε ο mirage, τα Motul 8100 Eco-clean A5/B5/C2 και αλλα πολλα.
Υ.Γ: Τωρα το ειδα το pm.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Τα τελευταιας τεχνολογιας λιπαντικα καλυπτουν ταυτοχρονα πολλες προδιαγραφες :πχ: Total Ineo Ecs 5w30 Α5/Β5/C2 (το pdf με τα τεχνικα χαρακτηριστικα διαφερει αναλογα τη χωρα), το Mobil 1 ESP 5w30 που ανεφερε ο mirage, τα Motul 8100 Eco-clean A5/B5/C2 και αλλα πολλα.
Υ.Γ: Τωρα το ειδα το pm.
Ο.Κ
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Και εσύ παλικάρι γίνεσαι απόλυτος,και επειδή υπάρχει πολύς κόσμος εδω μέσα που η δουλειά του είναι τα λιπαντικά,μην μας παιρνει όλους η μπόρα σε παρακαλώ.......
επειδη η δουλεια σου ειναι τα λιπαντικα,αυτοματα υποστηριζεις τα προιοντα σου,και καλα κανεις.
επειδη η δουλεια μου ειναι οι αριθμοι,και το χομπι μου τα βελτιωμενα μοτερ,παμε λοιπον...
οταν παιρνω specs απο λαδια και το ενα βραζει στους 220 κελσιου και το αλλο στους 245 κελσιου.καταλαβαινεις ποιο ειναι το καλυτερο για εμενα...
οταν βαζω shell και ας βγει η shell να με μηνυσει,γιατι θα σταματησουν πολλα πριμ αν το κανουν ...και πουλαει 15/50 λαδακι για μοτοσυκλετα και βαζω απο δευτερα σε νεκρα μετα απο ταματα,με εξωτερικη 20 κελσιου και το λαδακι εχει δεν εχει 2000km,αλλα με AMSOIL 10/40 και εξωτερικη 35+ κελσιου και το λαδακι εχει 6000km μεσα σε αυτα τα km ταξιδι .... 600Km φορτωμενο 2 ατομα στις 25/07/10 (δες τι θερμοκρασιες ειχαμε φετος το καλοκαιρι),και αλλαζα για πλακα απο δευτερες σε πρωτες νεκρα κτλ,χωρις να ακουγεται κιχ σε σασμαν απο kawasakι και οχι honda ...με καταναλωση 300ml στα 6000km,
και οταν βλεπω αυτα http://www.amsoil.com/storefront/mcf.aspx
οπου ξεβρακωνονται αρκετες σοβαρες εταιρειες,και οταν τα παιρνω σε σεξουαλικη τιμη με αυτα που προσφερουν,επετρεψε μου να ειμαι απολυτος στην γνωμη μου.
αν διαφωνεις για τα καυσιμα αν θες σου δειχνω με φωτο το φ.βενζινης που εβγαλα προχτες ,με την λασπη του μεσα.ας ειναι καλα το vag-gom που εδειχνε διορθωσεις και δεν πηρα το μοτερ στα χερια.
επισης αν θες να σου πω για ...ελληνικα λαδακια πρεπει να ψαξω τις φωτο με το κατεβασμενο μου καρτερ και την μουργα μεσα,οπου με αλλαγες καθε 7500Km και αλλαγη φ.λαδιου με συνθετικο 5/40 αυτο δεν επιτρεπεται στα 60.000km σε κινητηρα.
για αυτα και πολλα αλλα ειμαι απολυτος και τεκμηριωμενος.
οπως για παραδειγμα επευφημω τον μηχανικο μου,τα Pirelli στα μοτοσυκλετικα μου ελαστικα,τα Matador στα αυτοκινητιστικα μου,τα koni στα αμορτισερ μου,ετσι θα επευφημω και τα AMSOIL στα λιπαντικα.
το value for money ειναι πολυ καλυτερο απο το...οτι πληρωνεις παιρνεις..αποδεδειγμενα πλεον. -
επειδη η δουλεια σου ειναι τα λιπαντικα,αυτοματα υποστηριζεις τα προιοντα σου,και καλα κανεις.
επειδη η δουλεια μου ειναι οι αριθμοι,και το χομπι μου τα βελτιωμενα μοτερ,παμε λοιπον...
οταν παιρνω specs απο λαδια και το ενα βραζει στους 220 κελσιου και το αλλο στους 245 κελσιου.καταλαβαινεις ποιο ειναι το καλυτερο για εμενα...
οταν βαζω shell και ας βγει η shell να με μηνυσει,γιατι θα σταματησουν πολλα πριμ αν το κανουν ...και πουλαει 15/50 λαδακι για μοτοσυκλετα και βαζω απο δευτερα σε νεκρα μετα απο ταματα,με εξωτερικη 20 κελσιου και το λαδακι εχει δεν εχει 2000km,αλλα με AMSOIL 10/40 και εξωτερικη 35+ κελσιου και το λαδακι εχει 6000km μεσα σε αυτα τα km ταξιδι .... 600Km φορτωμενο 2 ατομα στις 25/07/10 (δες τι θερμοκρασιες ειχαμε φετος το καλοκαιρι),και αλλαζα για πλακα απο δευτερες σε πρωτες νεκρα κτλ,χωρις να ακουγεται κιχ σε σασμαν απο kawasakι και οχι honda ...με καταναλωση 300ml στα 6000km,
και οταν βλεπω αυτα http://www.amsoil.com/storefront/mcf.aspx
οπου ξεβρακωνονται αρκετες σοβαρες εταιρειες,και οταν τα παιρνω σε σεξουαλικη τιμη με αυτα που προσφερουν,επετρεψε μου να ειμαι απολυτος στην γνωμη μου.
αν διαφωνεις για τα καυσιμα αν θες σου δειχνω με φωτο το φ.βενζινης που εβγαλα προχτες ,με την λασπη του μεσα.ας ειναι καλα το vag-gom που εδειχνε διορθωσεις και δεν πηρα το μοτερ στα χερια.
επισης αν θες να σου πω για ...ελληνικα λαδακια πρεπει να ψαξω τις φωτο με το κατεβασμενο μου καρτερ και την μουργα μεσα,οπου με αλλαγες καθε 7500Km και αλλαγη φ.λαδιου με συνθετικο 5/40 αυτο δεν επιτρεπεται στα 60.000km σε κινητηρα.
για αυτα και πολλα αλλα ειμαι απολυτος και τεκμηριωμενος.
οπως για παραδειγμα επευφημω τον μηχανικο μου,τα Pirelli στα μοτοσυκλετικα μου ελαστικα,τα Matador στα αυτοκινητιστικα μου,τα koni στα αμορτισερ μου,ετσι θα επευφημω και τα AMSOIL στα λιπαντικα.
το value for money ειναι πολυ καλυτερο απο το...οτι πληρωνεις παιρνεις..αποδεδειγμενα πλεον.Εσύ πολύ καλά κάνεις,δικό σου θέμα.Εμένα δεν μου άρεσε η λέξη 'λαμογια',γιατί απλά δεν είναι όλοι έτσι....Τίποτα παραπάνω.
-
το λαμογια εχει να κανει πλεον μετο συνολο των ελληνων επιχειρηματιων που βγαζουν ασχημη φημη στον τομεα της αυτοκινησης.
ειναι η προσωπικη μου αποψη.οταν το λαδακι το Γερμανικο το αγοραζει ο αντιπροσωπος το ΛΑΜΟΓΙΟ 5€ το λιτρο και μου το χρεωνει 25€...ειναι λαμογιο.
αναφερομαι σε fuchs.
καλα τα aral ερχονται με το κιλο απο Γερμανια..τι διαλογης ειναι δεν ξερω.σιγουρα ο ελληνας αντιπροσωπος απο παρεμποριο εχει μεγαλες απωλειες.
το κοματι το γνωριζω καλα,εως πολυ καλα....αν μιλησω θα πεσουν πιστολιες...οποτε μιας και δεν με ακουμπα αφου την δουλεια μου την κανω με τα AMSOIL ...απλα λεω στα μελη του forum οχι μονο προσεξτε τι λαδια βαζετε,ΑΛΛΑ και απο που τα αγοραζετε...η μαιμουδια παει συνεφο..αλλα συντομα πολλα ξεκαθαριζουν στο τοπιο οπως και στα περισοτερα επαγγελματα αλλωστε.
και κλεινω οταν λεω λαμογια περι αυτοκινησης..γνωστος πουλαει σε μαντρα ακριβο αυτοκινητο με book service και 63.000km...
ο μαντρας κατα το κοινως λεγομενο εμφανιζει στο car.gr Το εν λογω οχημα με 28.000km...και εξαφανισμενο το book service..
οταν παει το υποψηφιο θεμα πελατης,σιγουρα θα πει ο μαντρας..ε ναι εχει κανει και το service του αλλα θα σου αλλαξω και λαδια αν θελεις..αραγε ..τι λαδια να του βαλει ..τα mobil τα καλα?
παρτε το χαμπαρι..ειμαστε λαμογια ως ρατσα,και μας κλεβουνε σε καυσιμα,λιπαντικα,πετρελαιο..εκει ειναι τα λεφτα.
αυτο το εγραψε ο Kouk μιας και το ειδα τωρα στην πρωτη σελιδα αυτου του topic...για να μην ξεχναμε..
Πριν 20+ χρόνια οι 4Τ ειχαν πραγματοποιήσει μια γενική δοκιμή,με την βοήθεια του Πολυτεχνείου,ολων των λιπαντικών(λαδιών)που υπήρχαν τοτε στην Ελληνική Αγορά!
Φυσικά μετα την δημοσίευση της ερευνας οι εταιρείες (αντιπροσωπείες καλύτερα) φρόντισαν να μην γίνει ποτε αλλη παρόμοια!!!! -
Εχουν γινει τις τελευταιες μερες 2 δημοσιευσεις(21 Quadra, ASTRAKITCAR) που με εχουν βαλει σε σκεψεις
Τετοιες αποψεις δεν αναφερονται για πρωτη φορα και πιθανοτατα θα ξανααναφερθουν.
Η πραγματικοτητα ειναι πως πολλες επισημες αντιπροσωπιες με τις τιμες τους σε αναγκαζουν να ψαχτεις αλλου, εκτος αντιπροσωπιας, για να βρεις καλυτερες τιμες. Εκει ειναι που παιρνεις καποιο ρισκο και μπορει να την 'πατησεις'.
Χαρη ομως στο ιντερνετ και στα φορουμ που ασχολουνται με το αυτοκινητο μπορουμε πλεον να ανταλλαζουμε αποψεις και εμπειριες και να μαθαινουμε ποιοι επαγγελματιες ειναι σωστοι και ποιοι οχι.Υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι που ασχολουνται πολυ θερμα με το θεμα των λιπαντικων και ειναι σε θεση να καταλαβουν (μεσω αναλυσεων κτλ) αμα ενα λαδι κανει αυτα που υποσχεται ή ειναι σκαρτο. Και δεν συμφερει κανενα εμπορο/πωλητη να βγει η φημη πως τα λαδια που πουλαει στο μαγαζι του ειναι σκαρτα γιατι η πληροφορια στο ιντερνετ μεταδιδεται πολυ γρηγορα.
Εγω τουλαχιστον αποκομισα μεγαλη γνωση απο αυτο το φορουμ και με τη σειρα μου προσπαθω να επιστρεψω κατι σε αυτο.
Ειναι σιγουρο οτι χωρις αυτο θα ειχα ακομη 'μαυρα μεσανυχτα' σε πολλα θεματα σχετικα με το αυτοκινητο. -
....15/50 λαδακι για μοτοσυκλετα και βαζω απο δευτερα σε νεκρα μετα απο ταματα,....αλλα με .....και αλλαζα για πλακα απο δευτερες σε πρωτες νεκρα κτλ,χωρις να ακουγεται κιχ σε σασμαν
οπου ξεβρακωνονται αρκετες σοβαρες εταιρειες,και οταν τα παιρνω σε σεξουαλικη τιμη με αυτα που προσφερουν,επετρεψε μου **να ειμαι απολυτος **στην γνωμη μου.
....για αυτα και πολλα αλλα ειμαι απολυτος και τεκμηριωμενος..Αν και συμφωνώ με το σκεπτικό σου τολμώ να επισημάνω τα κάτωθι.
Τα στοιχεία που αναφέρεις δεν επαρκούν για να κρίνεις ένα λάδι, χρειάζονται πολλοί περισσότεροι αριθμοί! Σίγουρα με ένα χαρακτηριστικό πχ τη θερμοκρασία που αναφέρεις δεν αποφασίζεις. Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία που μετριώνται-αναφέρονται εύκολα και άλλα που είναι πιο μικρές λεπτομέρειες, πιο δύσκολο να βρεις ή να καταλάβεις που άμα ξέρεις βοηθάνε να αποφασίσεις. Σίγουρα πιο σημαντικά από αυτό που αναφέρεις....
Οι σύγκριση που κάνεις φυσικά δεν είναι καθόλου αντικειμενική. Βέβαια αφού εσύ είσαι ικανοποιημένος και αισθάνεσαι ότι καλύπτεις τις ανάγκες σου όλα καλά. Αλλά απλά μην είσαι τόσο αυστηρός, μην είσαι τόσο απόλυτος. Και δεν είσαι τεκμηριωμένος, υπάρχουν πάρα πολλά που δεν μοιάζει να λαμβάνεις υπόψη σου και που ίσως να έπαιζαν κι αυτά το ρόλο τους. Χωρίς εχθρική διάθεση, είπα ότι συμφωνώ με το σκεπτικό σου.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]