-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άλλοι κινητήρες; Άλλες κλιματολογικές συνθήκες;Άντε για τους κινητήρες ίσως και να συμφωνούσα, αλλά για το κλίμα...
Τέσπα, τα λαδάκια είναι σούπερ και προφανώς δεν πολυστέκει το επιχείρημα...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άλλοι κινητήρες; Άλλες κλιματολογικές συνθήκες;Καλησπέρα......Δεν υπάρχουν 4κύλινδροι κινητήρες,πολύστροφοι με χαμηλές ροπές,ζέστη,σκόνη,υγρασία,δεν έχουν πιστεύω σχέση με τις συνθήκες τις δικές μας.
-
Συγγνώμη, σοβαρολογείς τώρα;
-
Ως επαγγελματίας του χώρου μάλλον σοβαρολογεί και εκεί είναι το πρόβλημα
-
Ελπίζω ότι απλά μας τραβάει το πόδι
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Άλλοι κινητήρες; Άλλες κλιματολογικές συνθήκες;
Καλησπέρα......Δεν υπάρχουν 4κύλινδροι κινητήρες,πολύστροφοι με χαμηλές ροπές,ζέστη,σκόνη,υγρασία,δεν έχουν πιστεύω σχέση με τις συνθήκες τις δικές μας.
-Υπάρχουν πάρα πολλά τετρακύλινδρα, όλα τα προσιτά γιαπωνέζικα, κορεάτικα αλλά και αμερικάνικα, είναι τετρακύλινδρα.
-Φοράνε μοτέρ ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με κάποιες προσαρμογές.
-Δεν είναι όλα V8. Υπάρχουν και τετρακύλινδρα που είναι πιο πολύστροφα, αν και είναι συνήθως προσανατολισμένα στην οικονομία.
-Το κλίμα παίζει πολύ από πολιτεία σε πολιτεία, σίγουρα πάντως μπορείς να το πεις παρόμοιο με το δικό μας. Υπάρχουν σίγουρα πολλά μέρη στις ΗΠΑ με ίδιο κλίμα με το δικό μας (πχ Καλιφόρνια, Φλόριντα , γύρω από τον Μισισιπή και τον Μισούρι, μερικά που μου έρχονται στο μυαλό..)Γι' ακόμη μια φορά λοιπόν λέμε πως μια χαρά ταιριάζουν τα συγκεκριμένα λάδια με τις ελληνικές συνθήκες , αφού η εταιρεία έχει και μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα. Πρόκειται για κορυφαία λάδια παγκοσμίως και όχι μόνον ΗΠΑμερικανικών προδιαγραφών.
-
+λάδια κάθε 5000 λόγω ειδικών συνθηκών στο Ελλαδιστάν
2011 πλέον έχουμε ε;
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Επανέρχομαι...Τελικά, αφού προς το παρόν δε βρίσκω τα Mobil 1 0W-40 σε καλή τιμή, & πέρα από τα Aral 0W-40 που πρότεινε φίλος, τι άλλο 100% συνθετικό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για το γνωστό μοτέρ 1.4 16V VAG (75 & 101PS), ώστε να έχω μειωμένη κατανάλωση λιπαντικού αλλά & ομαλή λειτουργία (όχι απαραιτήτως 0W-40);
Τπτ σε Amsoil μήπως;Motul 8100 5-40
Total 9000 5-40 -
Εδώ και κάμποσο καιρό τα 8100 5-40 έχουν βγει από την κατηγορία των καλών συνθετικών. Η τιμή τους το αντικατοπτρίζει... συνήθως.
-
Το 8100 σκέτο δεν παράγεται πλέον. Υπάρχει καινούργια γκάμα 8100 τα οποία καλύπτουν μια σειρά από ιδιαίτερα αυστηρές εργοστασιακές προδιαγραφές. Τι εννοείς έχουν βγεί από την κατηγορία των καλών συνθετικών;
-
Eπιπλεον σε κανα πολακι ή γκολφακι θα το βαλει, δε θα το βαλει σε καμια Μ3 ο Δουκας!
Εγω στο δικο που (πολο 6Ν 16ν) ειχα κανει απειρες αλλαγες με μοτουλ 5-40 x-cess και οταν ανοιξα κινητηρα ηταν σε πολυ καλη κατασταση, ουτε επικαθισεις ουτε τιποτα! -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το 8100 σκέτο δεν παράγεται πλέον. Υπάρχει καινούργια γκάμα 8100 τα οποία καλύπτουν μια σειρά από ιδιαίτερα αυστηρές εργοστασιακές προδιαγραφές. Τι εννοείς έχουν βγεί από την κατηγορία των καλών συνθετικών;Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι έκανε στην πραγματικότητα και πέραν αμφιβολίας η Motul αλλά θυμάμαι κάποια στιγμή πιθανόν πριν από 1-2 χρόνια, μέσα εδώ αναφέρθηκε (από αυτούς που θεωρώ ότι ξέρουν περισσότερα) ότι το Motul 8100 X-cess 5W-40 δεν είναι φούλ 100% τοπ κλας συνθετικό όπως ήταν πιο πριν αλλά ότι πλέον έπεσε σε Group III.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι από τότε δεν είναι ένα πολύ καλό λάδι αλλά απλά ότι τουλάχιστον από πλευράς κάποιων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων υστερεί από τα καλύτερα που υπάρχουν. -
Για να είμαστε ακριβείς τα 5-40 και 5-30 είναι PAO ( Group IV ) και οχι Group III. Τα 0-40 και 0-30 της σειράς είναι ester based ( Group V )
-
Μια ερώτηση σας παρακαλώ,εάν ξέρετε......Γιατί η valvoline π.χ,που είναι κατά βάση αμερικάνικη εταρεία,έχει διαφορετικά,μπουκάλια,προδιαγραφές,specs σε πολλά ομοειδή προιόντα της,και αγοράζει βασικό απο την Ευρώπη,την στιγμή που έχει δικό της στην Αμερική?.........Γιατί αγοράζει basf,για παραγωγή παραφλού,απο την Ευρώπη?.........Γιατί η ams,εδω και καιρό,γράφει στα μπουκάλια της european formula?.......πιστεύω οτι υπάρχουν διαφορές και μάλιστα σοβαρές.........Και κάτι ακόμη,αν μου επιτρέπετε.....Ποιό ευρωπαικό λάδι ΣΟΒΑΡΟ δοκιμάσατε και δεν σας άρεσε σε σχέση με το ams?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ως επαγγελματίας του χώρου μάλλον σοβαρολογεί και εκεί είναι το πρόβλημαΉ η πραγματικότητα.......Πάντα μια κατάσταση,έχει δύο αναγνώσεις.
-
Γιατί αγοράζει basf,για παραγωγή παραφλού,απο την Ευρώπη?
Μπορεί να το βρήκε φθηνότερα.Μόνο η ίδια ξέρει, και αν θέλει μας το λέει.
Γιατί η ams,εδω και καιρό,γράφει στα μπουκάλια της european formula?.......
Ίσως για να πιάσει περισσότερα ψαράκια στα διχτάκια της, μάρκετινγκ πρώτης δημοτικού. Εκτός των τειχών δεν έχει και πολλά χρόνια που έχει βγει, είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, και ίσως να θέλει να δείξει στο μυαλό του κόσμου ότι έχει επαρκώς διαφοροποιημένα προιόντα για τα ευρωπαικά αυτοκίνητα.
Μην ξεχνάμε ότι τα στερεότυπα που κατατρύχουν τον κοσμάκη είναι ότι τα αυτοκίνητα αυτά με τη σειρά τους είναι επαρκώς διαφοροποιημένα από τα αμερικανικά (ορθή προκατάληψη από πολλές απόψεις). Εκεί λοιπόν ίσως να πατάει για να καλλιεργήσει τους απαραίτητους υποσυνείδητους συνειρμούς στο πόπολο.
Καθότι αμερικανοί, τους θεωρώ απολύτως ικανούς για κάτι τέτοια. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Άλλοι κινητήρες; Άλλες κλιματολογικές συνθήκες;
Καλησπέρα......Δεν υπάρχουν 4κύλινδροι κινητήρες,πολύστροφοι με χαμηλές ροπές,ζέστη,σκόνη,υγρασία,δεν έχουν πιστεύω σχέση με τις συνθήκες τις δικές μας.
Όλα αυτά ΔΕΝ υπάρχουν στην Αμερική. Μάλιστα. Επιμένεις στη θέση αυτή δηλαδή;
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Μια ερώτηση σας παρακαλώ,εάν ξέρετε......Γιατί η valvoline π.χ,που είναι κατά βάση αμερικάνικη εταρεία,έχει διαφορετικά,μπουκάλια,προδιαγραφές,specs σε πολλά ομοειδή προιόντα της,και αγοράζει βασικό απο την Ευρώπη,την στιγμή που έχει δικό της στην Αμερική?.........Γιατί αγοράζει basf,για παραγωγή παραφλού,απο την Ευρώπη?.........Γιατί η ams,εδω και καιρό,γράφει στα μπουκάλια της european formula?.......πιστεύω οτι υπάρχουν διαφορές και μάλιστα σοβαρές.........Και κάτι ακόμη,αν μου επιτρέπετε.....Ποιό ευρωπαικό λάδι ΣΟΒΑΡΟ δοκιμάσατε και δεν σας άρεσε σε σχέση με το ams?Γιατί είναι πολυεθνική και την συμφέρει καλύτερα να το κάνει. Όλες οι μεγάλες εταιρείες μεταφέρουν γραμμές παραγωγής αλλού, θέτουν προδιαγραφές, και παράγουν προιοντα σε άλλες χώρες.
Όσο για το παραφλού δεν βλεπω τον λόγο να μεταφέρεις κάτι από Αμερική στην Ευρώπη όταν μπορείς να το βρείς σε εξίσου καλή ποιότητα στην Ευρωπή. Και μη μου πείς πως η Basf είναι καμια εταιρειούλα της πλάκας...
Αλλά εφόσον το πιστεύεις πως υπάρχουν διαφορές περιμένω να μας αιτιολογήσεις ποιες είναι. Τα περι τετρακύλινδρων και κλίματος που έγραψες δείχνουν πως τα όσα πιστεύεις για την Αμερική έχουν μικρή έως καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ Amsoil γιατί μου είναι δυσκολότερο και ακριβότερο να τα προμηθευτώ σε σχέση με λάδια μιας από τις Γαλλικές κορυφαίες εταιρείες του χώρου οι οποίες παράγουν και λάδια που ικανοποιούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μου. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μια ερώτηση σας παρακαλώ,εάν ξέρετε......Γιατί η valvoline π.χ,που είναι κατά βάση αμερικάνικη εταρεία,έχει διαφορετικά,μπουκάλια,προδιαγραφές,specs σε πολλά ομοειδή προιόντα της,και αγοράζει βασικό απο την Ευρώπη,την στιγμή που έχει δικό της στην Αμερική?.........Γιατί αγοράζει basf,για παραγωγή παραφλού,απο την Ευρώπη?.........Γιατί η ams,εδω και καιρό,γράφει στα μπουκάλια της european formula?.......πιστεύω οτι υπάρχουν διαφορές και μάλιστα σοβαρές.........Και κάτι ακόμη,αν μου επιτρέπετε.....Ποιό ευρωπαικό λάδι ΣΟΒΑΡΟ δοκιμάσατε και δεν σας άρεσε σε σχέση με το ams?
Γιατί είναι πολυεθνική και την συμφέρει καλύτερα να το κάνει. Όλες οι μεγάλες εταιρείες μεταφέρουν γραμμές παραγωγής αλλού, θέτουν προδιαγραφές, και παράγουν προιοντα σε άλλες χώρες. Επίσης γιατι τα Group III λάδια δεν μπορούν να πωληθούν στην Ευρώπη σαν φούλ συνθετικά εξ ου και το EU formula για το ίδιο προίον.
Όσο για το παραφλού δεν βλεπω τον λόγο να μεταφέρεις κάτι από Αμερική στην Ευρώπη όταν μπορείς να το βρείς σε εξίσου καλή ποιότητα στην Ευρωπή. Και μη μου πείς πως η Basf είναι καμια εταιρειούλα της πλάκας...
Αλλά εφόσον το πιστεύεις πως υπάρχουν διαφορές περιμένω να μας αιτιολογήσεις ποιες είναι. Τα περι τετρακύλινδρων και κλίματος που έγραψες δείχνουν πως τα όσα πιστεύεις για την Αμερική έχουν μικρή έως καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ Amsoil γιατί μου είναι δυσκολότερο και ακριβότερο να τα προμηθευτώ σε σχέση με λάδια μιας από τις Γαλλικές κορυφαίες εταιρείες του χώρου οι οποίες παράγουν και λάδια που ικανοποιούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μου.Το θέτουν προδιαγραφές,μου αρέσει πολύ........Για τα Group iii επέτρεψέ μου να σου πω,οτι κάνεις λάθος...Τα ams πωλούνταν και πρίν,έχω μπουκάλι στο γραφείο μου.......Την basf,την έχω επισκεφθεί δυο φορές......Μία φορά πήγα στην Αμερική(Ινδιανάπολη),είδα λίγα,αλλά κατάλαβα πολλά........Δεν είναι δύσκολο καθόλου να τα βρείς και σε ΄καλή τιμή,αλλά μέσα σου ξέρεις τι θέλεις για το auto σου......πραγματικά......
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Μια ερώτηση σας παρακαλώ,εάν ξέρετε......Γιατί η valvoline π.χ,που είναι κατά βάση αμερικάνικη εταρεία,έχει διαφορετικά,μπουκάλια,προδιαγραφές,specs σε πολλά ομοειδή προιόντα τηςΚαταλαβαίνω που το πας και έχεις δίκιο , οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται μόνο για προδιαγραφή API SM π.χ άντε και καμιά της GM ή Ford . Οι συγκεκριμένες προδιαγραφές είναι κατώτερες από τις Ευρωπαϊκές. Το καλό της υπόθεσης είναι οτι στην πράξη , δίνουν καλά αποτελέσματα και σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα αν αλλάζονται σε λογικά διαστήματα.
Στην Ελλάδα βλέπω οτι έρχονται κυρίως αμερικάνικα λιπαντικά που όμως καλύπτουν και ευρωπαϊκές προδιαγραφές π.χ το εξαιρετικό Mobil 1 10W30 που καλύπτει και ACEA A1/A5 και την GM 4718M ( corvette) για σπορ οδήγηση.
Το amsoil european formula έχει επιπλέον προδιαγραφές ειδικά για ευρωπαϊκά αυτοκίνητα .Για τα Group iii επέτρεψέ μου να σου πω,οτι κάνεις λάθος
Συμφωνώ με τον κ. Tzako εδώ. Π.χ το shell helix ultra 5W40 είναι group III ( για την ακρίβεια group III+( plus_ ),
http://www.shell.co.uk/home/content/gbr ... lix_ultra/
λέει fully synthetic motor oilενώ ξεκινά από ορυκτέλαιο
http://www.shell.com/static/gr-el/downl ... ra5W40.doc'2. ΣΥΣΤΑΣΗ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Περιγραφή του παρασκευάσματος
Υψηλής απόσταξης ορυκτέλαιο, έντονα υδρογονωμένα υπολείμματα κεριού και πρόσθετα. Το υψηλής απόσταξης ορυκτέλαιο περιέχει < 3% (w/w) DMSO απόσταγμα, σύμφωνα με το IP346. Το υψηλής απόσταξης ορυκτέλαιο είναι μόνο παρόν ως πρόσθετο διαλυτικό.'Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε όμως , σαν ιδιότητες το τελικό απόσταγμα-προϊόν φτάνει και ξεπερνάει πολλά συνθετικά PAO !! .
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]