-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@nippon. Σχετικά με τα Α5 που λέγαμε ..... αυτά που είναι Α5 και ταυτόχρονα καλύπτουν κι άλλες προδιαγραφές .... βρήκα τα ELF EVOLUTION CRV 0W30 ACEA A5/B5 * VW 503.00 / 506.00 / 506.01έχουμε άλλο που να είναι Α5, και να καλύπτει περισσότερες προδιαγραφές ?
Υπαρχουν και αλλα Α5/Β5 που να καλυπτουν και αλλες προδιαγραφες οπως συγκεκριμενα λαδια της Motul σαν αυτα : http://www.opieoils.co.uk/pdfs/MOTUL/81 ... 8GB%29.pdf .
Πιστευω αυτα που ειναι κορυφαια στο να καλυπτουν τις περισσοτερες προδιαγραφες που υπαρχουν ειναι τα Mobil 1 ESP Formula 5W30 ( http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/ ... _5W-30.asp ). Οπως γραφει και στο σιτε τους καλυπτουν τις προδιαγραφες Α5/Β5 ( ο λογος μαλλον που δεν τις υπερκαλυπτουν ειναι ο δεικτης HT/HS που ειναι 3.58 οταν για να εχει ενα λαδι πιστοποιηση Α5/Β5 πρεπει να εχει δεικτη HT/HS
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
για τα ecoclean εκτός από την Α5, καλύπτουν και την ford wss ...ε δεν είναι και καμιά απαιτητική. Επίσης έχουν πολύ χαμηλό ΤΒΝ όπως όλα τα Cx.τα ESP τώρα, έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά όπως λες κι εσύ, λόγω του HTHS, δεν μου κάνουν και για ACEA Α5
Αυτο με το ΤΒΝ μου κανει και εμενα εντυπωση. Πως γινεται ενα λαδι που καλυπτει τοσες προδιαγραφες ,οπως πχ το Castrol Edge 5w30 που καλυπτει vw 504.00 , vw 507, MB 229.51 και ΒΜW Longlife -04 , και προοριζεται για παρατεταμενα διαστηματα αλλαγης λαδιων σε κινητηρες μεχρι και 300 αλογων να εχει χαμηλο δεικτη ΤΒΝ ?
Το μονο σιγουρο ειναι πως η πτωση αυτου του δεικτη δεν ειναι γραμμικη δλδ μπορει να πεσει απο το 8 στο 4 σε 5000χλμ και απο το 4 στο 2 μετα απο 8000χλμ. Ισως τελικα στα τελευταιας τεχνολογιας λιπαντικα να μην παιζει τοσο μεγαλο ρολο απο που ξεκιναει ο δεικτης ΤΒΝ ( για να υπαρχει ενα μετρο στην acea A5/B5-08 οριζεται οτι πρεπει να ειναι >=8) αλλα το ποσο ευκολα και μετα απο ποσο καιρο πλησιαζει στο 0. -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Έχει κανένας άλλος Amsoil με αυτές τις εγκοπές από το κάτω μέρος στα μπουκάλια?
Κοιταξα τα δικα μου που ειναι ASL και τα εχω αγορασει απο τον επισημο αντιπροσωπο της Amsoil.
Τα κουτια ειναι πανομοιοτυπα. Μην ανησυχεις για το συγκεκριμενο μαγαζι.
Με τη δυναμη και γνωση που σου παρεχουν σημερα τα φορουμς στο ιντερνετ θα ηταν 'αυτοκτονια' για ενα μαγαζι που πουλαει τα προιοντα του μεσω ιντερνετ να βγει ασχημη φημη με το να πουλαει σκαρτα προιοντα.και τα δικά μου έτσι είναι, αγορασμένα από http://www.amsoil.gr = http://www.streetdragfluids.com/
Άρα γνήσια και τα από trade-wind -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Έχει κανένας άλλος Amsoil με αυτές τις εγκοπές από το κάτω μέρος στα μπουκάλια?
Κοιταξα τα δικα μου που ειναι ASL και τα εχω αγορασει απο τον επισημο αντιπροσωπο της Amsoil.
Τα κουτια ειναι πανομοιοτυπα. Μην ανησυχεις για το συγκεκριμενο μαγαζι.
Με τη δυναμη και γνωση που σου παρεχουν σημερα τα φορουμς στο ιντερνετ θα ηταν 'αυτοκτονια' για ενα μαγαζι που πουλαει τα προιοντα του μεσω ιντερνετ να βγει ασχημη φημη με το να πουλαει σκαρτα προιοντα.και τα δικά μου έτσι είναι, αγορασμένα από http://www.amsoil.gr = http://www.streetdragfluids.com/
Άρα γνήσια και τα από trade-windOk σόρυ. Τσάμπα ανυσήχησα! Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις παιδιά!
-
ανάλυση λαδιών, από το δικό μου .....
ανάλυση του volvoZeus
- οι μονάδες μέτρησης, είναι σε ppm (http://el.wikipedia.org/wiki/Ppm_(� ... 7%CF%82%29)
παρθένο λαδάκι ... Μ1 0w40 , με 0 χλμ
-
Να ρωτησω κατι αυτα τα δυο ιντερνετικα καταστηματα trande wind και g-market ειναι καλα?? Σκεφτομαι να παραγγειλω τα λαδακια του αυτοκινητου μου εκει
Επισης 0W-40 ή 5W-40?? ιδιες προδιαγραφες εχουν για τον κινητηρα.
Εδιτ: Τωρα κοιταζα για τα ARAL SUPER TRONIC SAE 0W-40 και λεει οτι συντελει και στη μειωση καταναλωσης καυσιμου κατα 10% -
Ναι προσεξε μην μειωθει 30% η καταναλωση.
τραβα παρε κανα φθηνο λαδακι να κανεις την δουλεια σου
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Ναι προσεξε μην μειωθει 30% η καταναλωση.τραβα παρε κανα φθηνο λαδακι να κανεις την δουλεια σου
Δεν εχουμε ολοι Ιταλικα αυτοκινητα εδω μεσα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Ναι προσεξε μην μειωθει 30% η καταναλωση.τραβα παρε κανα φθηνο λαδακι να κανεις την δουλεια σου
Φθηνα βγαινουν απο το να τα εβαζα στο συνεργειο και να με χρεωσουν ενα 100ρι γι ατην μανουλα μου ειπα να κοψω ενα 30ρι τουλαχιστον
-
johnkyr μου εφτιαξες τη μερα
Ειχα πολυ καιρο να δω UOA απο ελληνικο μοτερ με λαδια που πωλουνται στην Ελλαδα και οχι τα κλασικα Penzoil Platinum κτλ που βλεπω στα αμερικανικα φορουμ. Οι πληροφοριες αυτες ειναι πολυ χρησιμες
Εχω μερικες αποριες :
-
Τι χρηση κανατε στα αυτοκινητα οταν εγιναν οι αναλυσεις ? Προφανως το ενα ειναι ενα γρηγορο αμαξι αλλα γενικα τους κανατε σκληρη χρηση ? Σε πολη, σε εθνικη ή σε μικτη χρηση εγιναν αυτα τα χιλιομετρα και σε ποσο χρονικο διαστημα ?
-
Στην πρωτη αναλυση τι λαδια εχεις χρησιμοποιησει (τα Volvo Synthetic 0W30 ειναι κουφα, μαλλον καποιο λαθος εκαναν στην Blackstone) ?
Σχετικα με τις αναλυσεις :
-
Το Ford εχει τρομερα αποτελεσματα. Το Volvo εχει επισης πολυ καλα αποτελεσματα τα οποια μπορει και να γινουν καλυτερα με ενα καλυτερο λαδι, αλλα ποιο θα μου πεις Ειδικα αμα πρεπει να ειναι και πιστοποιημενο...
-
Στο δικο σου δειγμα εχεις πολυ καλυτερο ΤΒΝ απο του Zeus που δειχνει πως το δικο σου λαδι εχει πολυ περισσοτερη ζωη. Βεβαια του Zeus ειναι ενα τουρμπο μοτερ οποτε ατοπη η οποια συγκριση μεταξυ των λαδιων. Το ΤΒΝ που ειναι 2.1 δειχνει οτι καλα εκανε ο Zeus και τα αλλαξε στα 10.000χλμ γιατι με το συγκεκριμενο λαδι και με τις συγκεκριμενες συνθηκες οδηγησης το λαδι δεν θα αντεχε πανω απο 12.000χλμ. Οποτε τωρα ξερει ποσο μπορει να παει με αυτο το λαδι. Στο ford παντως το λαδι ανετα παει με τον ιδιο τροπο οδηγησης στα 15.000χλμ !
-
Το Edge δειχνει να εχει αδυναμο πακετο προσθετων. Αμα δεις αναλυσεις αμερικανικων λαδιων ( Amsoil, Penzoil Ultra κτλ) θα δεις οτι εχουν πολυ περισσοτερο ασβεστιο βοριο και μαγνησιο. Το πρωτο και το τριτο ειναι καθαριστικα και το δευτερο αντιτριβικο. Το δικο σου 0W30 δειχνει να εχει λιγο καλυτερο πακετο προσθετων. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η περιεκτικοτητα του 0W30 σε ψευδαργυρο. Αμα το λαδι πληρει την API SM εχει παραπανω απο την επιτρεπομενη περιεκτικοτητα
-
Το Mobil 1 0W40 αποδεικνυει ακομη μια φορα γιατι θεωρειται απο τα καλυτερα λαδια στον κοσμο. Κοιτα το αρχικο του ΤΒΝ και το καταπληκτικο πακετο προσθετων που εχει. Απλα κορυφαιο. Στα αρνητικα του μονο οτι λεπταινει ( γινεται 30αρι ) με τον καιρο σε κινητηρες που δουλευουν με πολυ πλουσιο μειγμα χωρις αυτο να σημαινει οτι σταματαει να προστατευει.
-
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να ρωτησω κατι αυτα τα δυο ιντερνετικα καταστηματα trande wind και g-market ειναι καλα?? Σκεφτομαι να παραγγειλω τα λαδακια του αυτοκινητου μου εκειΕπισης 0W-40 ή 5W-40?? ιδιες προδιαγραφες εχουν για τον κινητηρα.
Εδιτ: Τωρα κοιταζα για τα ARAL SUPER TRONIC SAE 0W-40 και λεει οτι συντελει και στη μειωση καταναλωσης καυσιμου κατα 10%Eχω παραγγειλει απο το trade wind διαφορα λαδια δεν ειχα ποτε προβλημα. Αμα μπορεις να δωσεις τα εξτρα λεφτα πηγαινε για 0w40. Εγω θα προτιμουσα της Mobil.
Παντως και απο το g-market εχουν παραγγειλει μελη και δεν ειχαν κανενα προβλημα. -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Να ρωτησω κατι αυτα τα δυο ιντερνετικα καταστηματα trande wind και g-market ειναι καλα?? Σκεφτομαι να παραγγειλω τα λαδακια του αυτοκινητου μου εκει
Επισης 0W-40 ή 5W-40?? ιδιες προδιαγραφες εχουν για τον κινητηρα.
Εδιτ: Τωρα κοιταζα για τα ARAL SUPER TRONIC SAE 0W-40 και λεει οτι συντελει και στη μειωση καταναλωσης καυσιμου κατα 10%Eχω παραγγειλει απο το trade wind διαφορα λαδια δεν ειχα ποτε προβλημα. Αμα μπορεις να δωσεις τα εξτρα λεφτα πηγαινε για 0w40. Εγω θα προτιμουσα της Mobil.
Παντως και απο το g-market εχουν παραγγειλει μελη και δεν ειχαν κανενα προβλημα.Οσοι εχουν βαλει αλλη φιρμα λαδια εκτος Aral τους τσιμπαγε μετα απο καποιες χιλιαδες χιλιομετρα. ΕΜενα αυτο με ξενερωνει αφανταστα . Ενω οταν ειχαν Aral δεν τσιμπαγε λιτρο για 15000 χλμ βαλε και μερικα παραπανω σε μερικους. Μαλλον θα κλεισω τα 0W-40
-
[code]Οσοι εχουν βαλει αλλη φιρμα λαδια εκτος Aral τους τσιμπαγε μετα απο καποιες χιλιαδες χιλιομετρα. ΕΜενα αυτο με ξενερωνει αφανταστα . Ενω οταν ειχαν Aral δεν τσιμπαγε λιτρο για 15000 χλμ βαλε και μερικα παραπανω σε μερικους. Μαλλον θα κλεισω τα 0W-40
Καλα τοτε δεν το συζηταμε. Αμα ειναι δοκιμασμενα στο μοτερ σου τοτε μονο Aral. Τωρα το 0W40 μπορει να ειναι καλυτερο στην πρωινη εκκινηση αλλα αν ειναι καποιο μεταξυ 5w40 και 0w40 να καει πιο ευκολα αυτο ειναι το 0W40 οποτε διαλεγεις και παιρνεις. Αμα απο την αλλη καποιος γνωστος σου εχει δοκιμασει στο μοτερ σου και τα δυο ακουσε τη συμβουλη του.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
[code]Οσοι εχουν βαλει αλλη φιρμα λαδια εκτος Aral τους τσιμπαγε μετα απο καποιες χιλιαδες χιλιομετρα. ΕΜενα αυτο με ξενερωνει αφανταστα . Ενω οταν ειχαν Aral δεν τσιμπαγε λιτρο για 15000 χλμ βαλε και μερικα παραπανω σε μερικους. Μαλλον θα κλεισω τα 0W-40
Καλα τοτε δεν το συζηταμε. Αμα ειναι δοκιμασμενα στο μοτερ σου τοτε μονο Aral. Τωρα το 0W40 μπορει να ειναι καλυτερο στην πρωινη εκκινηση αλλα αν ειναι καποιο μεταξυ 5w40 και 0w40 να καει πιο ευκολα αυτο ειναι το 0W40 οποτε διαλεγεις και παιρνεις. Αμα απο την αλλη καποιος γνωστος σου εχει δοκιμασει στο μοτερ σου και τα δυο ακουσε τη συμβουλη του.
Εκανα την ιδια ερωτηση στο φορουμ της Μερκ που ειμαι γραμμενος. Οσοι εβαλαν Mobil και Castrol τους τσιμπησε κανα λιτρο μετα απο 9 χιλιαδες χλμ με την Aral αντιθετως κανεις δεν εχει παραπονο. Τωρα για κρυες εκκινησεις στο ελληνικο καλοκαιρι δεν νομιζω να παιζουν οποτε παω καρφωτος για 5W-40 σε ευχαριστω παντως
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
johnkyr μου εφτιαξες τη μεραΕιχα πολυ καιρο να δω UOA απο ελληνικο μοτερ με λαδια που πωλουνται στην Ελλαδα και οχι τα κλασικα Penzoil Platinum κτλ που βλεπω στα αμερικανικα φορουμ. Οι πληροφοριες αυτες ειναι πολυ χρησιμες
Εχω μερικες αποριες :
- Τι χρηση εκανες στο αυτοκινητο οταν εκανες τις αναλυσεις ? Προφανως ειναι ενα γρηγορο αμαξι αλλα του εκανες σκληρη χρηση ? Σε πολη, σε εθνικη ή σε μικτη χρηση εγιναν αυτα τα χιλιομετρα και σε ποσο χρονικο διαστημα ?
το δικό μου ... V50 1.8, δεν είναι ένα γρήγορο αμάξι, το αντίθετο θα έλεγα. Τα 8.000χλμ έγιναν κατά 70-80% στην πόλη σε διαδρομές 10-30χλμ και το 10% στην Ε.Ο σε διάστημα 7μηνών. Για την χρήση που έκανε ο zeus στο s40 Τ5, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά δεν το κυκλοφορεί στην πόλη
- Στην πρωτη αναλυση τι λαδια εχεις χρησιμοποιησει (τα Volvo Synthetic 0W30 ειναι κουφα, μαλλον καποιο λαθος εκαναν στην Blackstone) ?
Τα λάδια όντως είναι synthetic Volvo 0w30 ACEA A3 API SL, που τα παρασκευάζει η BP για λογαριασμό της Vovlo. Μετά την αλλαγή, τώρα έχω Volvo 0w30 ACEA A5 API SL, όπως λέει το manual
Σχετικα με τις αναλυσεις :
- Στο δικο σου δειγμα εχεις πολυ καλυτερο ΤΒΝ απο του Zeus που δειχνει πως το δικο σου λαδι εχει πολυ περισσοτερη ζωη. Αυτο μπορει να οφειλεται ειτε στο διαφορετικο τροπο οδηγησης ειτε στο γεγονος οτι το δικο σου λαδι ειναι ποιοτικοτερο απο του Zeus. Το ΤΒΝ που ειναι 2.1 δειχνει οτι καλα εκανε ο Zeus και τα αλλαξε στα 10.000χλμ γιατι με το συγκεκριμενο λαδι και με τις συγκεκριμενες συνθηκες οδηγησης το λαδι δεν θα αντεχε πανω απο 12.000χλμ. Οποτε τωρα χερει ποσο μπορει να παει με αυτο το λαδι.
του Zeus είναι Τurbo 2.5 , ενώ το δικό μου 1.8 ατμόσφαιρα
**αν το ΤΒΝ πέφτει γραμμικά δεν ξέρουμε ... αλλά οκ κάτι δείχνει **-
Το Edge δειχνει να εχει αδυναμο πακετο προσθετων. Αμα δεις αναλυσεις αμερικανικων λαδιων ( Amsoil, Penzoil Ultra κτλ) θα δεις οτι εχουν πολυ περισσοτερο ασβεστιο βοριο και μαγνησιο. Το πρωτο και το τριτο ειναι καθαριστικα και το δευτερο αντιτριβικο. Το δικο σου 0W30 δειχνει να εχει λιγο καλυτερο πακετο προσθετων. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η περιεκτικοτητα του 0W30 σε ψευδαργυρο. Αμα το λαδι πληρει την API SM εχει παραπανω απο την επιτρεπομενη περιεκτικοτητα
-
Το Mobil 1 0W40 αποδεικνυει ακομη μια φορα γιατι θεωρειται απο τα καλυτερα λαδια στον κοσμο. Κοιτα το αρχικο του ΤΒΝ και το καταπληκτικο πακετο προσθετων που εχει. Απλα κορυφαιο. Στα αρνητικα του μονο οτι λεπταινει ( γινεται 30αρι ) με τον καιρο σε κινητηρες που δουλευουν με πολυ πλουσιο μειγμα χωρις αυτο να σημαινει οτι σταματαει να προστατευει.
**
Μιας και έχω 10χρόνια free service, τα λάδια κτλ... δεν τα πληρώνω .... Αν έβαζα κάτι από την τσέπη μου, για το μοτέρ μου, θα επέλεγα τα amsoil sso/asl ή molil1 fuel economy**
-
- Τι χρηση εκανες στο αυτοκινητο οταν εκανες τις αναλυσεις ? Προφανως ειναι ενα γρηγορο αμαξι αλλα του εκανες σκληρη χρηση ? Σε πολη, σε εθνικη ή σε μικτη χρηση εγιναν αυτα τα χιλιομετρα και σε ποσο χρονικο διαστημα ?
το δικό μου ... V50 1.8, δεν είναι ένα γρήγορο αμάξι, το αντίθετο θα έλεγα. Τα 8.000χλμ έγιναν κατά 70-80% στην πόλη σε διαδρομές 10-30χλμ και το 10% στην Ε.Ο σε διάστημα 7μηνών. Για την χρήση που έκανε ο zeus στο s40 Τ5, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά δεν το κυκλοφορεί στην πόλη
Εγω μπερδευτικα με του Zeus. Παντως απο την αναλυση ο συνδιασμος κινητηρα-λαδιου ειναι πολυ καλος
Τα λάδια όντως είναι synthetic Volvo 0w30 ACEA A3 API SL, που τα παρασκευάζει η BP για λογαριασμό της Vovlo. Μετά την αλλαγή, τώρα έχω Volvo 0w30 ACEA A5 API SL, όπως λέει το manual
Σορρυ δεν ηξερα πως εχει λαδια με δικη της ετικετα η Volvo. Παντως βγηκαν πολυ καλα.
του Zeus είναι Τurbo 2.5 , ενώ το δικό μου 1.8 ατμόσφαιρα
αν το ΤΒΝ πέφτει γραμμικά δεν ξέρουμε ... αλλά οκ κάτι δείχνειΤα ειχα μπερδεψει. Απο αυτα που εχω διαβασει συνηθως πεφτει σχετικα γρηγορα μεχρι ενος σημειου και μετα αργει να πεσει. Βεβαια εσενα που ειναι 6.5 πιστευω με τον ιδιο τροπο οδηγησης και συνθηκες πιστευω πανε 10.000 με 12.000.
- Το Mobil 1 0W40 αποδεικνυει ακομη μια φορα γιατι θεωρειται απο τα καλυτερα λαδια στον κοσμο. Κοιτα το αρχικο του ΤΒΝ και το καταπληκτικο πακετο προσθετων που εχει. Απλα κορυφαιο. Στα αρνητικα του μονο οτι λεπταινει ( γινεται 30αρι ) με τον καιρο σε κινητηρες που δουλευουν με πολυ πλουσιο μειγμα χωρις αυτο να σημαινει οτι σταματαει να προστατευει.
Μιας και έχω 10χρόνια free service, τα λάδια κτλ... δεν τα πληρώνω .... Αν έβαζα κάτι από την τσέπη μου, για το μοτέρ μου, θα επέλεγα τα amsoil sso/asl ή molil1 fuel economy
Καλα εννοειται δεν το χανεις το free service. Και τα Mobil 1 0w40 ειναι πολυ καλα λαδια αλλα εννοειται για αυτοκινητα που ζητανε τετοιο τυπο λαδιου και οχι γενικα. Παντως εισαι πολυ τυχερος που σου βαζει καλο λαδι η αντιπροσωπια και το εχεις και δωρεαν
-
Του Lidl το λαδι το 10W40 αξιζει?? Ποιος το κατασκευαζει?
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Του Lidl το λαδι το 10W40 αξιζει?? Ποιος το κατασκευαζει?Διάβασε εδώ και πιο κάτω.
-
Λαδι του Lidl και ξερο ψωμι
-
Ποιο είναι το καλύτερο λιπαντικό για οικονομία καυσίμου??
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]