-
Καλα αυτο το βλεπουμε, ποσο θα λειπει, αλλα τι; Σιγουρα τα εργοστασιακα λαδια δεν μπορω να τα βρω σε βενζιναδικο πχ για να κανω τη δουλεια μου... Δεν θελω να τρεχω στην αντιπροσωπεια...
-
Αν κάνεις μια αναζήτηση σε αυτό το τόπικ ίσως δεις ότι στα εξουσιοδοτημένα κέντρα συντήρησης του γκρουπ βάζουν Castrol EDGE 5W30. Τώρα τι προδιαγραφών κλπ κλπ...
Μπορείς να τα βρεις από εδώ.
-
Ναι ξερω οτι βαζουν 5-30 γενικως, απλως επειδη υπαρχουν ηδη τα του εργοστασιου μεσα, ελεγα μηπως χρειαζεται κατι αλλο (δεν ξερω αν ειναι 5-30 ακριβως αυτα), ως συμπληρωμα και μετα να εβαζα τα 5-30... (και το trade wind ιδιαιτερως χρησιμο)
Thanks though -
Τα λιπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις στα tsi για να μην χάσεις την εγγύηση, πρέπει να πληρούν την προδιαγραφή VW 504.00.
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Τα λιπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις στα tsi για να μην χάσεις την εγγύηση, πρέπει να πληρούν την προδιαγραφή VW 504.00.Οι tsi πρέπει να έχουν λάδια που πληρούν την προδιαγραφή 504.00 η οποία είναι μόνο 5w-30
http://www.opieoils.co.uk/c-749-vw-50400-oil.aspx -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τα λιπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις στα tsi για να μην χάσεις την εγγύηση, πρέπει να πληρούν την προδιαγραφή VW 504.00.
Οι tsi πρέπει να έχουν λάδια που πληρούν την προδιαγραφή 504.00 η οποία είναι μόνο 5w-30
http://www.opieoils.co.uk/c-749-vw-50400-oil.aspxΕνα δισεκατομύρια φορές τα έχουμε πει,δεν έχετε βαρεθεί να λέτε τα ίδια και τα ίδια
-
Εδώ που τα λέμε, όντως βαρέθηκα. Ενα κλικ στο κουμπί της αναζήτησης δεν βλάπτει...
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
το κανω και εδω το ποστ quote απο το golfoτοπικο, για extra help . Το αυτοκινητο ειναι ενα ΤSI 122Hpερωτηση. Σημερα μου πεταξε κιτρινο λαμπακι για λαδια στο στροφομετρο (πιεση χαμηλη να κανω ελεγχο) και απο τον ελεγχο ειδα , οτι η ραβδος....δεν ειχε σχεδον καθολου εκει που πρεπει. Φριτεζα λοιπον , pasxo μπορεις να ξεσπαθωσεις.... Σε ενα μηνα ειναι να κανω το πρωτο σερβις και εχω 9800 χλμ, εχει ακομα τα εργοστασιακα λαδια, τι λαδι να συμπληρωσω μεχρι να το παω για σερβις;
(η ειδοποιηση ωστοσο τωρα εχει σβησει...)Εγώ στην θέση σου με 9800 χλμ θα έκανα αλλαγή λαδιών.
-
+1
-
Ετσι κι αλλιώς ο pierce σε ένα μήνα θα κάνει το προγραμματισμένο σέρβις. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας να τα αλλάξει τώρα. Εξάλλου, τα tsi μοτέρ της vw καταναλώνουν στην αρχή κάποια ποσότητα λιπαντικού. Φυσιολογικά, ο ρυθμός κατανάλωσης λαδιού θα μειωθεί από δώ και μπρος.
-
ας κάνει το προγραμματισμένο service, ένα μήνα νωρίτερα
-
Βουρ για σέρβις
-
Thanks για την βοηθεια
Σε 10 μερες το πολυ , λογικα θα παω και για το σερβις οποτε απλα συμπληρωσα ενα λιτρο castrol
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Thanks για την βοηθειαΣε 10 μερες το πολυ , λογικα θα παω και για το σερβις οποτε απλα συμπληρωσα ενα λιτρο castrol
Και τα έκανες αχταρμά. Αλλαγή λαδιών το συντομότερο.
-
Εδικά για το θέμα του pierce:
Τρελλαίνομαι με τη λέξη 'εγγύηση'. Μήπως στην αντιπροσωπεία πρώτα θα στείλουν τα λάδια για ειδική ανάλυση, ωστε να διαπιστώσουν τη γνησιότητά τους και να βρούν αν τυχόν συμπληρώθηκαν, ωστε μετά θα δεχθούν να κάνουν το service?
Αν συμπληρώσει άμεσα με λάδι 5-30W / 504.00 και στην αντιπροσωπεία πει οτι οταν το αγόρασε ηταν στο max και εκαψε 700 ml, τι θα γινει? Δεν θα ενδιαφερθούν και αυτοι για το θέμα και να του εξηγήσουν οτι χρειάζεται για την κατανάλωση του λαδιού ?
Aν δεν γουστάρουν να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε βλάβη , εντός του χρόνου εγγυήσεως, μπορούν να του λενε οτι πήγε για service αξύριστος.
Απο τέτοια, εχουμε διαβάσει στο forum μπόλικα.Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
...Σε 10 μερες το πολυ , λογικα θα παω και για το σερβις οποτε απλα συμπληρωσα ενα λιτρο castrol
Και τα έκανες αχταρμά. Αλλαγή λαδιών το συντομότερο.
Γιατί? Θα κόψει η σούπα, για 10 μέρες μεχρι ενα μήνα ή 1000 χλμ ?
Μου φαίνεται οτι (συχνά και εγώ), υπερβάλλουμε -
Στην προηγούμενη αλλαγή λαδιών αποφάσισα να μη βάλω τα Fuchs 15-50 που μου έβαζε το συνεργείο και πήγα με δικά μου λάδια, τα Castrol GTX 15-50. Τώρα, 4000km μετά, έχω παρατηρήσει το εξής: φαίνεται να έχει τσιμπήσει λίγο περισσότερο λάδι (~800ml σύμφωνα με τη βέργα) αλλά το χρώμα του είναι πιο ανοιχτό. Παλαιότερα με τα Fuchs είχα λίγο μικρότερη κατανάλωση (~500ml στα 4000km, όπου και συμπλήρωνα πάντα λίγο μέχρι να φτάσω στα 5000 για να αλλάξω) αλλά το χρώμα ήταν πιο μαύρο.
Με συμφέρει να μείνω στα Castrol με δεδομένο ότι το λάδι δε μαυρίζει σαν το άλλο ή να γυρίσω στα Fuchs που είχα λίγο μικρότερη κατανάλωση;
-
Εγώ λέω να βάλεις ακόμα μια αλλαγή Castrol και αν δεν μειωθεί η κατανάλωση γύρνα στα Fuchs. To οτι το Castrol δεν μαύρισε δεν σημαίνει τίποτα. Μην προσπαθείτε να βγάζετε συμπεράσματα από το χρώμα και μόνο. Αντίθετα θα έλεγα ότι καλό είναι το λάδι να μαυρίζει μιας και δείχνει ότι περιέχει πολλά καθαριστικά και διασκορπιστικά πρόσθετα.
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Εγώ λέω να βάλεις ακόμα μια αλλαγή Castrol και αν δεν μειωθεί η κατανάλωση γύρνα στα Fuchs. To οτι το Castrol δεν μαύρισε δεν σημαίνει τίποτα. Μην προσπαθείτε να βγάζετε συμπεράσματα από το χρώμα και μόνο. Αντίθετα θα έλεγα ότι καλό είναι το λάδι να μαυρίζει μιας και δείχνει ότι περιέχει πολλά καθαριστικά και διασκορπιστικά πρόσθετα.+1 και στα δύο
-
Μολις κοιταξα τον δεικτη του λαδιου. Μετα απο 7500χλμ με Amsoil ASL εχοντας κανει τα 7000χλμ αποκλειστικα μεσα στην πολη άλλα σε ωρες αιχμης, άλλα σε μικρες διαδρομες, με το μοτερ να μπαινει στα κοκκινα συνεχεια και με μικρες αποστασεις το χειμωνα (γενικα σε σκληρες συνθηκες) κτλ εκτος του οτι δεν εχει καψει σταγονα το λαδι ειναι απο καταξανθο που μπηκε τωρα ειναι απλα λιγο πιο καφε ! Τρομερη διαφορα σε σχεση με τα μαμα Τογιοτα... Πιστευω ανετα παει 10.000χλμ με 12.500χλμ . Αμα ειχαν και αυτη τη ριμαδα την πιστοποιηση ( ή ACEA ή API) θα τα εβαζα σε ολα τα αμαξια της οικογενειας...
Οπως και να εχει να ειναι καλα το φορουμ γιατι χωρις αυτο δεν θα τα ανακαλυπτα ποτε.
-
μετά από αλλαγή, από volvo(BP) 100% synthetic 0-30 ACEA A3/B4 Api SL/SM και (8.000χλμ 6μήνες στην Αθήνα, δείγμα πήγε για ανάλυση) , σε Volvo(BP) 100% synthetic 0-30 A5/B5 Api SL/SM
είδα διαφορά προς το καλύτερο, σε ότι έχει να κάνει με την ομαλή λειτουργία του μοτέρ, στην κατανάλωση -0,3λτ/100 και ως προς τις επιδόσεις, που μου φαίνεται πιο πρόθυμο με μεγαλύτερες σχέσεις στο κιβώτιο με χαμηλές στροφές.
Τα amsoil ASL και τα SSO, τα έχω ψηλά στην εκτίμηση μου και ίσως τα δοκιμάσω σε κάποια επόμενη αλλαγή.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]