-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μετά από αλλαγή, από volvo(BP) 100% synthetic 0-30 ACEA A3/B4 Api SL/SM και (8.000χλμ 6μήνες στην Αθήνα, δείγμα πήγε για ανάλυση) , σε Volvo(BP) 100% synthetic 0-30 A5/B5 Api SL/SMείδα διαφορά προς το καλύτερο, σε ότι έχει να κάνει με την ομαλή λειτουργία του μοτέρ, στην κατανάλωση -0,3λτ/100 και ως προς τις επιδόσεις, που μου φαίνεται πιο πρόθυμο με μεγαλύτερες σχέσεις στο κιβώτιο με χαμηλές στροφές.
Τα amsoil ASL και τα SSO, τα έχω ψηλά στην εκτίμηση μου και ίσως τα δοκιμάσω σε κάποια επόμενη αλλαγή.
Αν απο τις προδιαγραφες του μοτερ σου μπορεις να χρησιμοποιεις Α5/Β5 τοτε πιστευω πως ειναι απο τις καλυτερες επιλογες. Και εγω παρατηρησα απο 5W40 σε 5W30 και αυξημενη ευστροφια αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι επεσε η καταναλωση απο το 9 στο 7.8/100χλμ
Στο μονο που με φοβιζουν τα Amsoil και στα Red Line ειναι πως επειδη δεν εχουν καποια πιστοποιηση χρησιμοποιουν προσθετα οπως ασβεστιο, φωσφορο και ψευδαργυρο σε αρκετα μεγαλυτερες ποσοτητες απο αλλα λαδια στην κατηγορια τους που πληρουν καποιες συγκεκριμενες διεθνεις προδιαγραφες και αρκετοι αναφερουν οτι τα παραπανω προσθετα προκαλουν 'δηλητηριαση' στον καταλυτη.
-
To μοτέρ μου είναι κατάλληλο για για ACEA A5.
http://www.volvoclub.org.uk/pdf/VolvoOi ... 07UKv5.pdf
Σχετικά με τον καταλύτη, σκέφτομαι κάποιο που να είναι πιστοποιημένο κατά ACEA Α5&C2. Όπως εύστοχα παραπάνω, φίλος είχε αναφέρει την ACEA A5-2008, όσο κι αν έχω ψάξει κι εγώ δεν έχω βρει κάποιο τέτοιο λάδι -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
To μοτέρ μου είναι κατάλληλο για για ACEA A5.
http://www.volvoclub.org.uk/pdf/VolvoOi ... 07UKv5.pdf
Σχετικά με τον καταλύτη, σκέφτομαι κάποιο που να είναι πιστοποιημένο κατά ACEA Α5&C2. Όπως εύστοχα παραπάνω, φίλος είχε αναφέρει την ACEA A5-2008, όσο κι αν έχω ψάξει κι εγώ δεν έχω βρει κάποιο τέτοιο λάδιΕγω πρεπει να το ειχα αναφερει
Σε γνωστο αμερικανικο φορουμ που ασχολειται με λαδια ειχα διαβασει την αποψη πως απο τη στιγμη που ενα λιπαντικο παραγεται μετα απο την ημερομηνια που θεσπιζονται οι παραπανω προδιαγραφες εννοειται οτι και τις πληρει εκτος και αν το αναφερει αλλιως οπως για παραδειγμα να ειναι λαδια παραγωγης 2009 και να λεει πως καλυπτουν την ACEA A5/B5-04. Τοτε καλυπτουν την παλαιοτερη προδιαγραφη. Αμα δεν αναφερουν τιποτα τοτε σημαινει οτι καλυπτουν την τωρινη.
Με καθε επιφυλαξη παντα. -
Καλησπέρα παιδιά.Σήμερα πήγα και πήρα τα Amsoil AFL 5w-40.Έχω ένα corsa B του 2000 1000cc.Το βιβλιαράκι του αμαξιού γράφει ότι ο κινητήρας δέχεται 5w-40.Τόσο καιρό έβαζα 10w-40 ημισυνθετικά όμως.Τώρα έκανα καλή επιλογή?Τα πήρα από λαμπριανίδη.Έσας ποιά είναι η γνώμη σας για τα λάδια του?Είναι καλά ή μούφα?
-
Όσοι το έχουν ψάξει κατά καιρούς έχουν καταλήξει πως είναι ΟΚ. Σίγουρα καλή επιλογή τα 5w40. Ο επίσημος amsoil είναι www.amsoil.gr, και οι τιμές περίπου ίδιες αν το συζητήσεις λίγο. Γράψε μας αν καταλάβεις διαφορές μετά την αλλαγή λαδιών.
-
Βασικά έχω πετύχει σε φόρουμ 1-2 άτομα που λέγαν ότι το ψαξαν και βρήκαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα (αρνητικά). Αλλά κανείς δεν λέει λεπτομέρειες, τι βρήκε, τι ρώτησε, πού κλπ. Μόνο γενικολογίες και ατάκες του τύπου 'όποιος ψάχνει, βρίσκει'.
-
Εγώ δεν το έχω ψάξει.Απλώς και εγώ είχα διαβάσει σε άλλο forum οτί δεν ήταν και τόσο ικανιποιημένοι από τον συγκεκριμένο.Θα τα βάλω να τα δώ και θα postαρω την άποψη μου.
-
Πάντως ο drdino που τα προμηθεύτηκε από αυτόν, αν δεν κάνω λάθος, είχε τα amsoil (asl) κάμποσα χιλιόμετρα και έπειτα από ανάλυσή τους έδωσαν αρκετά καλά απ'ότι θυμάμαι αποτελέσματα. Άρα στην πράξη αποδείχθηκαν μάλλον καλά.
Σκέφτομαι σε 1000 χλμ που θα κάνω αλλαγή να στείλω τα asl για ανάλυση.
Kωνσταντίνε θα σε συμβουλευθώ σχετικά με τη διαδικασία. -
Απλώς ρε παιδία έγω κάτω και από τα 4 κουτιά AFL που πήρα βλέπω κάτι εγκοπές και αυτό με προβληματίζει.Ορίστε και φωτό :
[IMG=http://img163.imageshack.us/img163/5103/moto0103.jpg][/IMG][IMG=http://img156.imageshack.us/img156/9521/moto0101u.jpg[/IMG]
Γνωρίζει κανείς άμα αυτό είναι πρόβλημα ή ανυσηχώ χωρίς λόγο?
-
Όχι βρε φίλε όλα καλά
Και γω δίπλα τα έχω τα asl και έτσι είναι και αυτά -
Οκ φίλε μου.Μου έφυγε ένα βάρος γιατί νόμιζα οτι πάλι με πιάσανε κορόιδο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πάντως ο drdino που τα προμηθεύτηκε από αυτόν, αν δεν κάνω λάθος, είχε τα amsoil (asl) κάμποσα χιλιόμετρα και έπειτα από ανάλυσή τους έδωσαν αρκετά καλά απ'ότι θυμάμαι αποτελέσματα. Άρα στην πράξη αποδείχθηκαν μάλλον καλά.Σκέφτομαι σε 1000 χλμ που θα κάνω αλλαγή να στείλω τα asl για ανάλυση.
Kωνσταντίνε θα σε συμβουλευθώ σχετικά με τη διαδικασία.Όποτε θες. Έχω και μπουκαλάκια και τα συναφή.
-
-
Αν θυμαμαι καλα, πριν απο μερικα χρονια ενα μελος του φορουμ ειχε παει ενα δειγμα απο φρεσκο Motul X-Cess 5W40 για αναλυση στη Blackstone ,το οποιο προερχοταν απο μπουκαλι που ειχε αγοραστει απο την trade wind, και τα αποτελεσματα εδειξαν οτι ηταν αυθεντικοτατο το λαδι.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όχι βρε φίλε όλα καλά
Και γω δίπλα τα έχω τα asl και έτσι είναι και αυτάΑυτό δεν σημαίνει τίποτε!!!
Ίσως και το αντίθετο!
Πήγα στην αποθήκη όπου έχω Torco, Castrol, Fuchs, Shell, Redline και Aral Μπουκάλια άδεια και γεμάτα (συλλογή όπως τα γραμματόσημα...)
Κανένα δεν ήταν έτσι.
Α, κάτι από Amsoil που είχα τα είχα πετάξει αρκετά εκνευρισμένος.... -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Όχι βρε φίλε όλα καλά
Και γω δίπλα τα έχω τα asl και έτσι είναι και αυτάΑυτό δεν σημαίνει τίποτε!!!
Ίσως και το αντίθετο!
Πήγα στην αποθήκη όπου έχω Torco, Castrol, Fuchs, Shell, Redline και Aral Μπουκάλια άδεια και γεμάτα (συλλογή όπως τα γραμματόσημα...)
Κανένα δεν ήταν έτσι.
Α, κάτι από Amsoil που είχα τα είχα πετάξει αρκετά εκνευρισμένος....Έχει κανένας άλλος Amsoil με αυτές τις εγκοπές από το κάτω μέρος στα μπουκάλια?
-
Έχει κανένας άλλος Amsoil με αυτές τις εγκοπές από το κάτω μέρος στα μπουκάλια?
Κοιταξα τα δικα μου που ειναι ASL και τα εχω αγορασει απο τον επισημο αντιπροσωπο της Amsoil.
Τα κουτια ειναι πανομοιοτυπα. Μην ανησυχεις για το συγκεκριμενο μαγαζι.
Με τη δυναμη και γνωση που σου παρεχουν σημερα τα φορουμς στο ιντερνετ θα ηταν 'αυτοκτονια' για ενα μαγαζι που πουλαει τα προιοντα του μεσω ιντερνετ να βγει ασχημη φημη με το να πουλαει σκαρτα προιοντα. -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Έχει κανένας άλλος Amsoil με αυτές τις εγκοπές από το κάτω μέρος στα μπουκάλια?
Κοιταξα τα δικα μου που ειναι ASL και τα εχω αγορασει απο τον επισημο αντιπροσωπο της Amsoil.
Τα κουτια ειναι πανομοιοτυπα. Μην ανησυχεις για το συγκεκριμενο μαγαζι.
Με τη δυναμη και γνωση που σου παρεχουν σημερα τα φορουμς στο ιντερνετ θα ηταν 'αυτοκτονια' για ενα μαγαζι που πουλαει τα προιοντα του μεσω ιντερνετ να βγει ασχημη φημη με το να πουλαει σκαρτα προιοντα.Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.Απλώς και εγώ δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα.Εσύ από ποιόν αντιπρόσωπο τα πήρες και που βρίσκεται?
-
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.Απλώς και εγώ δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα.Εσύ από ποιόν αντιπρόσωπο τα πήρες και που βρίσκεται?
-
@nippon. Σχετικά με τα Α5 που λέγαμε ..... αυτά που είναι Α5 και ταυτόχρονα καλύπτουν κι άλλες προδιαγραφές .... βρήκα τα ELF EVOLUTION CRV 0W30 ACEA A5/B5 * VW 503.00 / 506.00 / 506.01
έχουμε άλλο που να είναι Α5, και να καλύπτει περισσότερες προδιαγραφές ?
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]