-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
*η κλασσική δικαιολογία θα είναι ότι το επιπλέον λάδι θα το κάψει που ακόμα κι αν είναι σωστό, οι ατμοί του λαδιού από την καύση θα κάτσουν πάνω στον καταλύτη ( ).
καλά αν μου πουν αυτό τότε είναι άσχετοι εντελώς...και επικίνδυνοι...αν το κάψει το επιπλέον λάδι τότε μάλλον θα βγάζει το αυτοκίνητο ασπρογαλάζιο καπνό από την εξάτμιση....νομίζω είναι εντελώς άλλο να κάψει το αυτοκίνητο 1 λίτρο στα 10.000 χιλ. όταν έχει τη σωστή ποσότητα και μετά να συμπληρώσεις και εντελώς άλλο να κάψει το επιπλέον 1 λίτρο και μάλιστα να μην χρειαστεί καν να συμπληρώσεις αφού πλέον θα είναι στο max...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Την Τετάρτη αλλάζω τα πρώτα λαδάκια στο cee'd, 36 ευρώ μου είπαν στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, λάδια, τάπα, εργασία.
Φίλτρο;
Καλό είναι να αλλάζεται μαζί με τα λάδια αλλιώς μισή δουλειά γίνεται.Όχι δεν αλλάζω φίλτρο, δεν ξέρω, καλό είναι, αλλά στις ενδιάμεσες 6-μηνες αλλαγές που θα κάνω δεν το βρίσκω απαραίτητο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Κάποιος εδώ μέσα είχε αναρτήσει ολόκληρο ποστ για το τι συμβαίνει όταν βάζεις παραπάνω λάδι από όσο έχει 'απαιτήσει' ο κατασκευαστής, αλλά δεν το βρίσκω.
Κάπου είχα διαβάσει ότι ανεβάζει υπερβολική πίεση λαδιού ο κινητήρας, το οποίο καταστρέφει την φλάντζα κεφαλής.
-
Ο χρήστης stelios.k έγραψε:
...άρα μου έβαλαν 7,6 λίτρα δηλαδή 1,1 λίτρα παραπάνω από όσα ορίζει ο κατασκευαστής...Πίσσα και πούπουλα στους ανάξιους μηχανικούς. Απλά τραγικοί!
-
Αίσχος.... είναι άσχετοι ή απατεώνες... διαλέξτε χαρακτηρισμό!
Καλά κάνω και κάθομαι από πάνω και τους μετράω εγώ τα μπουκαλάκια με το λάδι.... όπως φαίνεται μπερδεύονται. Εμένα πάντως με 6,5 λίτρα γεμίζει πλήρως (ή σχεδόν 7 quarts). Υπολογίζω 7 λίτρα/quarts ανά αλλαγή που το αγοράζω μόνος μου. Το υπόλοιπο ως μισό λίτρο ή μου μένει για την επόμενη αλλαγή ή αν χρειαστεί προστίθεται (ακόμα δεν έχει χρειαστεί).Πάντα φίλτρο με την αλλαγή λαδιού.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Όχι δεν αλλάζω φίλτρο, δεν ξέρω, καλό είναι, αλλά στις ενδιάμεσες 6-μηνες αλλαγές που θα κάνω δεν το βρίσκω απαραίτητο.Αν ηταν κατι ακριβο θα συμφωνουσα. Τζαμπα ειναι.
-
Κάτι πολύ άσχετο παιδιά, έχει κανείς ιδέα για λιπαντικά για τρακτέρ?? αυτά http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=486&category_id=92&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el πώς τα βλέπετε? Γενικότερα τα λιπαντικά της LAMCO είναι καλά?
και κάτι άλλο, αυτές οι βαλβολίνες http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=494&category_id=92&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el τι λένε? ενδιαφέρομαι για 90άρες βαλβολίνες για διαφορικό,για τρακτέρ πάντα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Όχι δεν αλλάζω φίλτρο, δεν ξέρω, καλό είναι, αλλά στις ενδιάμεσες 6-μηνες αλλαγές που θα κάνω δεν το βρίσκω απαραίτητο.
Αν ηταν κατι ακριβο θα συμφωνουσα. Τζαμπα ειναι.
+1
Δίνεις 50 ευρώ για λάδια και σκέφτεσαι τα 5 ευρώ του φίλτρου;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι δεν αλλάζω φίλτρο, δεν ξέρω, καλό είναι, αλλά στις ενδιάμεσες 6-μηνες αλλαγές που θα κάνω δεν το βρίσκω απαραίτητο.
+1
37 έδωσα και αν είδα καλά στους τιμοκαταλόγους το έχουν 7-8 ευρώ το φίλτρο, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι η πρακτική που συμφώνησα με τον μηχανικό μου.
Τουλάχιστο είμουν 'από πάνω' με την κυριολεκτική έννοια της λέξεως
-
Ωραίος μηχανικός.
-
To να μην αλλαζεις φιλτρο μαζι με καθε αλλαγη λαδιων, ειναι σα να φορας καθαρο βρακι σε χεσμενο κωλο.
-
Θεός!!!
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
+1
37 έδωσα και αν είδα καλά στους τιμοκαταλόγους το έχουν 7-8 ευρώ το φίλτρο, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι η πρακτική που συμφώνησα με τον μηχανικό μου.
Τουλάχιστο είμουν 'από πάνω' με την κυριολεκτική έννοια της λέξεως
E και; Και από κάτω να ήσουν το φίλτρο δεν θα άλλαζε
-
Δεν αλλάζω φίλτρο στους 6 μήνες λαίμαι, όπως δεν αλλάζω βρακί μετά από κάθε χέσιμο. Thank u!
-
Μπράβο
-
Tι σχέση έχει το φίλτρο με τους μήνες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tι σχέση έχει το φίλτρο με τους μήνες;Ρε φιλε.... αμα το φιλτρο του ειναι παστεριωμενο, αντεχει χρονο χαλαρα... γιατι να το αλλαξει στο 6μηνο?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
To να μην αλλαζεις φιλτρο μαζι με καθε αλλαγη λαδιων, ειναι σα να φορας καθαρο βρακι σε χεσμενο κωλο.αφου ο κατασκευαστης λεει καθε δευτερη αλλαγη ,γιατι να δωσει τσαμπα τα ευρω του.
θα μου πεις τι ειναι 8 ευρω κτλ, ενταξει 8 ευρω απο δω 8 απο κει μαζευονται στο τελος του χρονου.οικονομια μαγκες.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Δεν αλλάζω φίλτρο στους 6 μήνες λαίμαι, όπως δεν αλλάζω βρακί μετά από κάθε χέσιμο. Thank u!Δε νομιζω να παρεξηγηθηκες.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
To να μην αλλαζεις φιλτρο μαζι με καθε αλλαγη λαδιων, ειναι σα να φορας καθαρο βρακι σε χεσμενο κωλο.
αφου ο κατασκευαστης λεει καθε δευτερη αλλαγη ,γιατι να δωσει τσαμπα τα ευρω του.
θα μου πεις τι ειναι 8 ευρω κτλ, ενταξει 8 ευρω απο δω 8 απο κει μαζευονται στο τελος του χρονου.οικονομια μαγκες.
Μάγκα πάνε άλλαξε κανα φρένο εσύ
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]