-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δε νομιζω να παρεξηγηθηκες.
Όχι μωρέ, απλά είμαι κοπής italakias και δεν βρίσκω λόγο για κάποια πράγματα.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Δε νομιζω να παρεξηγηθηκες.
Όχι μωρέ, απλά είμαι κοπής italakias και δεν βρίσκω λόγο για κάποια πράγματα.
Τότε μην τα αλλάζεις καθόλου αφού ούτως η αλλιώς ένα μεγάλο μέρος γύρω στο 0.5λιτρο μένει μέσα οποτε σχεδόν δώρο άδωρο. Βασικά αν δεν κάνεις χιλιόμετρα τα ημισυνθετικά κρατάνε άνετα 10κ ή 1 χρόνο και δεν υπάρχει λόγος γι αυτή την ενδίαμεση αλλαγή
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To να μην αλλαζεις φιλτρο μαζι με καθε αλλαγη λαδιων, ειναι σα να φορας καθαρο βρακι σε χεσμενο κωλο.
αφου ο κατασκευαστης λεει καθε δευτερη αλλαγη ,γιατι να δωσει τσαμπα τα ευρω του.
θα μου πεις τι ειναι 8 ευρω κτλ, ενταξει 8 ευρω απο δω 8 απο κει μαζευονται στο τελος του χρονου.οικονομια μαγκες.
Μάγκα πάνε άλλαξε κανα φρένο εσύ
κανω οικονομια
να ειχες τα φρενα που εχει το δικο μου.
-
Το δικό σου δεν έχει φρένα...Πάνε τώρα να συνεχίσεις το τρολάρισμα σου κάπου αλλού
-
το δικο μου εχει μια χαρα φρενα ,μπορει και να τα εχω φτιαξει.
οσο για το τρολαρισμα αμα δεις τα ποστ μου θα διαπιστωσεις οτι κανεις λαθος .
εκτος αν νομιζεις οτι το να λεει καποιος την αποψη του ειναι τρολαρισμα. -
Καλησπέρα φίλοι μου.
Έχω ένα MAZDA6 1,8 και ως τώρα χρησιμοποιούσα τα MOTUL 8100 X-LITE. Τώρα βλέπω ότι ο Λαμπριανίδης δεν φέρνει MOTUL. ΠΟυ αλλού μπορώ να βρώ τα MOTUL 8100 X-LITE X-MAX στις τιμές και την εκαιρετική εξυπηρέτηση του; -
το manual τι λέει ACEA A3 ή ACEA A5 ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
το manual τι λέει ACEA A3 ή ACEA A5 ?Α5 αν δεν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
το manual τι λέει ACEA A3 ή ACEA A5 ?
Α5 αν δεν κάνω λάθος.
τα MOTUL 8100 X-LITE X-MAX είναι Α3
και τα 8100 Eco-nergy 5W30 είναι Α5 -
Α5 αν δεν κάνω λάθος.
Λάμπρο το βιβλίο μας λέει ACEA Α1/Α3 οπότε βάζεις ότι θέλεις απροβλημάτιστα. Σε Motul θα πρότεινα το x-max, πολύ δυνατό και ποιοτικό 30άρι (Α3)
-
Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί προτιμούμε τα 5W30 που είναι μέχρι 35 βαθμούς κελσίου και ας είναι Α3 με τα σαρανταρια που κάνει τα καλοκαίρια;
Καλύτερα δεν θα ήταν να βάζουμε 5W40 που είναι και αυτά Α3 για μεγαλύτερες θερμοκρασίες; -
Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί προτιμούμε τα 5W30 που είναι μέχρι 35 βαθμούς κελσίου και ας είναι Α3 με τα σαρανταρια που κάνει τα καλοκαίρια;
Καλύτερα δεν θα ήταν να βάζουμε 5W40 που είναι και αυτά Α3 για μεγαλύτερες θερμοκρασίες;Θεωρητικώς είναι καλύτερα για το καλοκαίρι, αν και εξαρτάται βασικά από το τι προτείνει το κατασκευαστής και πως οδηγάς και που.
Από εκεί και πέρα σε 5-40 διατίθενται λιγότερα λάδια απ' ότι σε 5-30 ή 0-30, είναι πιο δυσεύρετα, είναι ενίοτε πιο ακριβά και δεν είναι της μόδας (μη γελάτε παίζει ρόλο, όσο πιο μικρότερο νούμερο βάζεις τόσο περισσότερο κομπάζεις σε διάφορα φόρουμ ή και αλλαχού, ξέρετε π.χ. τι τραβάνε ορισμένοι κατέχοντες Μ3 με το παράξενο και μεγάλο νούμερο ιξώδους 10-60 που πρέπει υποχρεωτικώς να βάζουν σε κάποιες εξ αυτών?).
Δείτε το σφαιρικά το θέμα. -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Α5 αν δεν κάνω λάθος.
Λάμπρο το βιβλίο μας λέει ACEA Α1/Α3 οπότε βάζεις ότι θέλεις απροβλημάτιστα. Σε Motul θα πρότεινα το x-max, πολύ δυνατό και ποιοτικό 30άρι (Α3)
Γειάσου φίλε μου bathan.
Τα xmax σκέφτομαι και εγώ αλλά ο Λαμπριανίδης δεν τα έχει (γενικώς δεν έχει motul) και ψάχνω να βρω από που θα τα πάρω. Ως τώρα έβαζα τα x-lite και τα eco. -
Τα xmax σκέφτομαι .
http://www.rpc.gr/product_search.jsp?ac ... 0&extLang=
Δες εδώ -
Ο χρήστης ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ έγραψε:
Τα xmax σκέφτομαι .
http://www.rpc.gr/product_search.jsp?ac ... 0&extLang=
Δες εδώΕυχαριστώ. Είσαι και ο πρώτος. Καταπληκτικές τιμές. Ευχαριστώ πάλι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Απόδειξη από μόνος του.Να υπενθυμίσω, 307 1,6 16βου με 100k χλμ πλέον, το λάδι που αναλύθηκε είναι το amsoil asl 5-30 και ήταν μέσα για 19k χλμ κατά λάθος.
Λίγο παλιό το μήνυμα, αλλά είδα τα εντυπωσιακά νούμερα και θέλω να ρωτήσω. Βλέπω πως συμπεραίνουν πως το λάδι των 19.000 km είναι σε παρόμοια κατάσταση με κάποιο που είχαν εξετάσει στα 8.000. Θέλω να ρωτήσω πώς ήταν το χρώμα του λαδιού στα 19.000. Συμβάδιζε με την καλή του κατάσταση ή ήταν μαύρο;
-
Σκούρο καφέ ήταν, μαύρο σε καμία των περιπτώσεων. Αυτό σημαίνει φυσικά πως κάνει τη δουλειά του: καθαρίζει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Καλύτερα δεν θα ήταν να βάζουμε 5W40 που είναι και αυτά Α3 για μεγαλύτερες θερμοκρασίες;Θεωρητικώς είναι καλύτερα για το καλοκαίρι, αν και εξαρτάται βασικά από το τι προτείνει το κατασκευαστής και πως οδηγάς και που.
Από εκεί και πέρα σε 5-40 διατίθενται λιγότερα λάδια απ' ότι σε 5-30 ή 0-30, είναι πιο δυσεύρετα, είναι ενίοτε πιο ακριβά και δεν είναι της μόδας (μη γελάτε παίζει ρόλο, όσο πιο μικρότερο νούμερο βάζεις τόσο περισσότερο κομπάζεις σε διάφορα φόρουμ ή και αλλαχού, ξέρετε π.χ. τι τραβάνε ορισμένοι κατέχοντες Μ3 με το παράξενο και μεγάλο νούμερο ιξώδους 10-60 που πρέπει υποχρεωτικώς να βάζουν σε κάποιες εξ αυτών?).
Δείτε το σφαιρικά το θέμα.+1
να διευκρινίσω πως το 30άρι μέχρι τους 35 βαθμούς δεν είναι απόλυτο, εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Π.χ. για subaru 2005 και πίσω που έχω πρόχειρο παράδειγμα το δίνει και για πάνω από 40. Το manual του επόμενου forester δίνει 20άρι μέχρι τους 40. Εγώ το ακολούθησα για 4 χρόνια αλλά τώρα το γύρισα σε 30άρι ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα αναλύσεων. Θα δείξει. -
Συμπληρώνοντας: πλέον τα σύγχρονα συνθετικά λάδια (ακόμα και τα 30άρια) δεν μασάνε από θερμοκρασίες και διατηρούν τις λιπαντικές και άλλες ιδιότητές τους ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες, εννοώ 110-120°C και βάλε που στα κοινά αυτοκίνητα σπάνια θα πιάσουν σε κίνηση στο δρόμο. Καθώς η συνήθης θερμοκρασία που επικρατεί στο χώρο όπου συχνάζουν είναι 90-100, θερμοκρασία αυστηρά ελεγχόμενη από το σύστημα ψύξης τελικά λίγο αλλάζουν τα πράματα από το αν έξω στον αέρα έχει 20 ή 40 βαθμούς °C...
Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερα εγχειρίδια έχουν πάψει να ασχολούνται με εξωτερική θερμοκρασία ως προς το ανώτερο. Αντίθετα συνεχίζουν να ασχολούνται ως προς το κατώτερο συνιστώντας πχ 0W-x αντί για 5W-x για πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Γιατί οι χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά από την οποία εξαρτάται η λίπανση κατά την εκκίνηση και το ζέσταμα και όχι οι υψηλές. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Συμπληρώνοντας: πλέον τα σύγχρονα συνθετικά λάδια (ακόμα και τα 30άρια) δεν μασάνε από θερμοκρασίες και διατηρούν τις λιπαντικές και άλλες ιδιότητές τους ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες, εννοώ 110-120°C και βάλε που στα κοινά αυτοκίνητα σπάνια θα πιάσουν σε κίνηση στο δρόμο. Καθώς η συνήθης θερμοκρασία που επικρατεί στο χώρο όπου συχνάζουν είναι 90-100, θερμοκρασία αυστηρά ελεγχόμενη από το σύστημα ψύξης τελικά λίγο αλλάζουν τα πράματα από το αν έξω στον αέρα έχει 20 ή 40 βαθμούς °C...
Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερα εγχειρίδια έχουν πάψει να ασχολούνται με εξωτερική θερμοκρασία ως προς το ανώτερο. Αντίθετα συνεχίζουν να ασχολούνται ως προς το κατώτερο συνιστώντας πχ 0W-x αντί για 5W-x για πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Γιατί οι χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά από την οποία εξαρτάται η λίπανση κατά την εκκίνηση και το ζέσταμα και όχι οι υψηλές.Στα τουρμπάτα μοτέρ οι 120oc είναι κάτι συνηθισμένο, τα λάδια αντέχουν πολύ περισσότερο αλλά σταδιακά χάνουν την αποτελεσματικότητα τους τα πρόσθετα, οπότε καλό είναι μετά από μερικά γερά κυνηγητά του μοτέρ να μην τα αφήνουμε για 20-30.000 χλμ τα λάδια.
Επίσης στα τουρμπάτα και δη στα σύγχρονα δεν υπάρχουν όργανα παρακολούθησης του μοτέρ, αν δεν υπάρχει λοιπόν αερόψυκτο ψυγείο λαδιού με θερμοστάτη, το λάδι υποφέρει πολύ και χωρίς παρακολούθηση από όργανο δεν είναι απίθανο όταν αλλάζουμε λάδια, αυτά να είναι ήδη κατεστραμένα από καιρό.
μια ιδέα για τις θερμοκρασίες του λαδιού
In petrol (gasoline) engines, the top piston ring can expose the motor oil to temperatures of 320 °F (160 °C). In diesel engines the top ring can expose the oil to temperatures over 600 °F (315 °C). Motor oils with higher viscosity indices thin less at these higher temperatures.Να προσθέσω ότι το λάδι που περνάει από την τουρμπίνα τηγανίζεται, οπότε προσοχή στο λάδι.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]