-
Τζογοι σε ζυγαριές, μπαλάκια κλπ. Αλλά αφού δεν το έκανε πριν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και τα λάστιχα. Αλήθεια ποια έβαλες;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τζογοι σε ζυγαριές, μπαλάκια κλπ. Αλλά αφού δεν το έκανε πριν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και τα λάστιχα. Αλήθεια ποια έβαλες;Τα πολλά υποσχόμενα PS4. Εντυπώσεις μόλις γράψω κάποια km.
Λοιπόν τώρα μόλις τσέκαρα και πιέσεις. Είναι σύμφωνες με αυτές που δίνει ο κατασκευαστής. Άρα πάει κι αυτό.
Βρε Δία αν ήταν τα λάστιχα όμως δεν θα έπρεπε να το κάνει και στο ρολάρισμα;
Μάλλον θα πάει για έλεγχο κι ελπίζω να μην είναι όπως τα λέμε (δηλ. μπροστινό σύστημα).
-
Δίκιο έχεις στα περί ρολλαρισματος. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό.
-
Αν ηταν αναρτηση θα το εκανε και πριν την αλλαγη των ελαστικων. Γι' αυτο ξεκινα απο τα πιο απλα,οπως ευθυγραμμιση και μετα ψαχνεσαι για ολα τα αλλα!
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αν ήταν θέμα ευθυγράμμισης θα στο έκανε και στο ρολλάρισμα. Αυτό που περιγράφεις ακούγεται ως torque steer και ύποπτη είναι η ανάρτηση. Θα το πήγαινα συνεργείο για να δούνε το μπροστινό σύστημα.
Πάντως σε απότομη επιτάχυνση δεν είναι παράλογο να εμφανίζει torque steer ένα προσθιοκίνητο. Για την Giulietta μιλάμε;
Ναι.
Για να το περιγράψω καλύτερα δεν μιλάω για 'βίαιη επιτάχυνση' αλλά για πάτημα του γκαζιού στην εθνική οδό (π.χ. από 80km/h σε 110km/h). Εκεί λοιπόν εάν αφήσεις το τιμόνι ελεύθερο το αυτοκίνητο τραβάει δεξιά και μετά από λίγο πρέπει να διορθώσεις.
Με προβληματίζει όμως που συνέπεσε με αλλαγή ελαστικών. Θα τσεκάρω ξανά πιέσεις αν και δε νομίζω να φταίνε αυτές. Ελαττωματική παρτίδα ίσως;Για ποια στοιχεία του μπροστινού συστήματος μιλάς και μπορεί να ενοχοποιούνται;
Ίδιο πρόβλημα και σε μένα. Προϋπήρχε τζόγος στα συνεμπλοκ ψαλιδιού και μόλις άλλαξα λάστιχα φάνηκε εντονα. Γκαζωνα τράβαγε αριστερά, αφηνα τράβαγε δεξια. Τα άλλαξα, εκανα ευθυγράμμιση και παει αλφαδι. Με τα παλιά λάστιχα δεν το κάνε όμως ενω ο τζόγος υπήρχε όπως είχα δει στο σερβις.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Άποψη για τα Sava Intensa UHP και τα KUMHO Le Sport KU39 έχουμε παιδιά; Τα έχω βρει σε διάσταση 225/45/17 με τιμή κάτω των 300€ και δε γνωρίζω αν αξίζουν να τα περάσω. Διαβάζω πολύ καλές κριτικές σε τέστ ιδίως για το Sava.
Τα sava εχουν απιστευτα σκληρη γομα,με μοναδικο θετικο οτι βγαζουν πολλα χλμ. Τα kumho σαφως ανωτερα στα low cost ελαστικα......
Ισχύει σε perfecta σειρα. Κόκκαλο στα 2χρονια και δεν τρωγοντουσαν. Ιδανικοτατα για autobanh. Δεν ξέρω αν είναι και αλλες σειρές της εταιρίας έτσι.
-
Φοραω 1.5 μήνα τα falken sincera sn 832. Μαλακό πολύ, και απλα βεντούζα κάτω σε στεγνό(σε γυαλί δρόμο) και βρεγμένο.. Μένει να το δω σε βάθος χρονου. Το φοράμε 3 αμάξια φιλοι το βαλαμε ταυτοχρονα αφού τα βρήκαμε σε τιμή λίγο πανω απο κορμοραν και κινέζικα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φοραω 1.5 μήνα τα falken sincera sn 832. Μαλακό πολύ, και απλα βεντούζα κάτω σε στεγνό(σε γυαλί δρόμο) και βρεγμένο.. Μένει να το δω σε βάθος χρονου. Το φοράμε 3 αμάξια φιλοι το βαλαμε ταυτοχρονα αφού τα βρήκαμε σε τιμή λίγο πανω απο κορμοραν και κινέζικα.Ισχύει τελικά οτι είναι πολύ καλά.....
-
Έχω 20K χιλιόμετρα με αυτά, πραγματικά θα δεις ότι και η φθορά είναι ελάχιστη, όπως και ότι το καλό κράτημα παραμένει.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Στην BMW Πέτρο;
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αν ήταν θέμα ευθυγράμμισης θα στο έκανε και στο ρολλάρισμα. Αυτό που περιγράφεις ακούγεται ως torque steer και ύποπτη είναι η ανάρτηση. Θα το πήγαινα συνεργείο για να δούνε το μπροστινό σύστημα.
Πάντως σε απότομη επιτάχυνση δεν είναι παράλογο να εμφανίζει torque steer ένα προσθιοκίνητο. Για την Giulietta μιλάμε;
Ναι.
Για να το περιγράψω καλύτερα δεν μιλάω για 'βίαιη επιτάχυνση' αλλά για πάτημα του γκαζιού στην εθνική οδό (π.χ. από 80km/h σε 110km/h). Εκεί λοιπόν εάν αφήσεις το τιμόνι ελεύθερο το αυτοκίνητο τραβάει δεξιά και μετά από λίγο πρέπει να διορθώσεις.
Με προβληματίζει όμως που συνέπεσε με αλλαγή ελαστικών. Θα τσεκάρω ξανά πιέσεις αν και δε νομίζω να φταίνε αυτές. Ελαττωματική παρτίδα ίσως;Για ποια στοιχεία του μπροστινού συστήματος μιλάς και μπορεί να ενοχοποιούνται;
Ίδιο πρόβλημα και σε μένα. Προϋπήρχε τζόγος στα συνεμπλοκ ψαλιδιού και μόλις άλλαξα λάστιχα φάνηκε εντονα. Γκαζωνα τράβαγε αριστερά, αφηνα τράβαγε δεξια. Τα άλλαξα, εκανα ευθυγράμμιση και παει αλφαδι. Με τα παλιά λάστιχα δεν το κάνε όμως ενω ο τζόγος υπήρχε όπως είχα δει στο σερβις.
Αφου υπήρχε ηδη ο τζόγος γιατι δεν ήταν εμφανές με τα παλια λαστιχα παρα μονο με τα καινουρια;
Δεν ειναι περίεργο αυτο; Σου έδωσαν κάποια απαντηση;
GGAB μαλλον πρώτα πρεπει να τσεκάρω το μπροστινό σύστημα κ μετα ευθυγράμμιση γιατι αν την κάνω κ υπαρχει τζόγος θα χρειαστει να ξανακάνω οποτε θα δώσω τζάμπα λεφτά...ολα αυτα με δεδομένο οτι τα λαστιχα δεν έχουν θεμα βέβαια.
-
Ναι.
Αφου υπήρχε ηδη ο τζόγος γιατι δεν ήταν εμφανές με τα παλια λαστιχα παρα μονο με τα καινουρια;
Την απάντηση την υποψιαζομαι μόνος μου. Φορώντας τα παλιά λάστιχα που είχαν πατήσει απο τη φθορά είχαν ασκήσει τάση στους τζογους και ηταν κάπως τερματισμενοι και δεν γίνονταν αντιληπτοί. Με τα νέα λάστιχα άλλαξε η γωνία που πατάει ο τροχός και ελευθερώθηκαν οι τζογοι με αποτέλεσμα να πλέουν ελεύθερα και να έχουμε τράβηγματα στα πατα-ασε.
Με λιγα λογια άλλαξε η γωνία του τροχού το φρέσκο ελαστικό με το νεο πάτημα και ελευθερώθηκαν οι τζογοι. Δεν ξέρω αν με πιάνει κανεις.
Ναι.
GGAB μαλλον πρώτα πρεπει να τσεκάρω το μπροστινό σύστημα κ μετα ευθυγράμμιση γιατι αν την κάνω κ υπαρχει τζόγος θα χρειαστει να ξανακάνω οποτε θα δώσω τζάμπα λεφτά...ολα αυτα με δεδομένο οτι τα λαστιχα δεν έχουν θεμα βέβαια.
-
Για να ειμαι ειλικρινής δεν σε κατάλαβα...Δεν ειμαι κ expert βέβαια στα τεχνικά ...μιλάς για γωνιες κάμπερ-καστερ; Αυτες αλλάζουν φορώντας καινουρια λαστιχα;
Δηλαδή εντελώς θεωρητικά μιλώντας (γιατι δεν πρόκειται να το κάνω) αν το αφήσω ετσι θα τερματίσουν πάλι οι τζόγος κ δεν θα γινεται αντιληπτό;
-
Για να ειμαι ειλικρινής δεν σε κατάλαβα...Δεν ειμαι κ expert βέβαια στα τεχνικά ...μιλάς για γωνιες κάμπερ-καστερ; Αυτες αλλάζουν φορώντας καινουρια λαστιχα;Δηλαδή εντελώς θεωρητικά μιλώντας (γιατι δεν πρόκειται να το κάνω) αν το αφήσω ετσι θα τερματίσουν πάλι οι τζόγος κ δεν θα γινεται αντιληπτό;
Θεωρητικα ναι, αλλα πρακτικα μεχρι να φθαρουν τα νεα λαστιχα θα εχουν μεγαλωσει και οι τζογοι.
Οι γωνιες καμπερ και καστερ δεν αλλαζουν με το νεο ελαστικο, αλλα αλλαζουν οι δυναμεις που ασκουνται στο εμπρος συστημα και στους συνδεσμους(συνεμπλοκ, μπαλακια, ακρομπαρα) με το νεο πατημα του ελαστικου. Ολα αυτα γυρω απο την ευθεια που ειναι το πιο ευαισθητο κομματι της ευθυγραμμισης.
-
Καλησπερα τι προτεινεται για honda jazz 1.2 2007?Διασταση 175/65/14.Χρηση απο ολα τα ατομα της οικογενειας και ολα τα στυλ οδηγησης απο πολυ 'φυλαγμενο' εως συχνα ΠΟΛΥ γρηγορο στριψιμο και πολυ φρεναρισμα(+160 στην εθνικη ΣΥΧΝΑ)!Ελεγα να μην παω με τιποτα σε michelin και bridgestone...υπαρχει μια συμπαθεια στα pirelli και στα dunlop!Κανω 10,000 το χρονο και θελω να 'βγαλουν' καμια 40,000χλμ...
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Καλησπερα τι προτεινεται για honda jazz 1.2 2007?Διασταση 175/65/14.Χρηση απο ολα τα ατομα της οικογενειας και ολα τα στυλ οδηγησης απο πολυ 'φυλαγμενο' εως συχνα ΠΟΛΥ γρηγορο στριψιμο και πολυ φρεναρισμα(+160 στην εθνικη ΣΥΧΝΑ)!Ελεγα να μην παω με τιποτα σε michelin και bridgestone...υπαρχει μια συμπαθεια στα pirelli και στα dunlop!Κανω 10,000 το χρονο και θελω να 'βγαλουν' καμια 40,000χλμ...Παραπανω έχω αναφέρει για τα falken sincera που τα θεωρώ εξαιρετικά και φθηνά.
-
Καλημέρα, τι σετ θα προτείνατε για Kia ProCeed 1.6? Διάσταση 225/45/17. Το στυλ οδήγησης θα το έλεγα εξαιρετικά ήσυχο, χωρίς απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα. Προέρχομαι από Goodyear Eagle F1 Assymetric 2 (πολύ ευχαριστημένος), αλλά αυτή τη φορά δε μπορώ να φτάσω τόσο ψηλά σε τιμή...
Έχω βρει τα Hankook Ventus Prime 3 στα 340€, θα λέγατε ότι είναι πάνω-κάτω ισάξια με τα goodyear?
Αν όχι, πιθανόν να κοιτάξω σε κάτι φθηνότερο, όπως
Barum Bravuris 3HM 280€
Sava Intensa UHP 250€
Kormoran Gamma B2 226€
αλλά φοβάμαι μην προκαλούν προβλήματα στο θέμα της ασφάλειας ή θέματα με την κατανάλωση (δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αντίστοιχες μάρκες).Δεδομένης της διαφοράς τιμής, ποιο είναι το καλύτερο value for money?
-
Αν μπορεις να δωσεις τα 340 για τα hankook βαλτα,τα υπολοιπα που αναφερεις ειναι του σωρου και λυσεις αναγκης!
Παρε και μια τιμη για τα Falken 914 -
Ο χρήστης nickts1 έγραψε:
Καλημέρα, τι σετ θα προτείνατε για Kia ProCeed 1.6? Διάσταση 225/45/17. Το στυλ οδήγησης θα το έλεγα εξαιρετικά ήσυχο, χωρίς απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα. Προέρχομαι από Goodyear Eagle F1 Assymetric 2 (πολύ ευχαριστημένος), αλλά αυτή τη φορά δε μπορώ να φτάσω τόσο ψηλά σε τιμή...Έχω βρει τα Hankook Ventus Prime 3 στα 340€, θα λέγατε ότι είναι πάνω-κάτω ισάξια με τα goodyear?
Αν όχι, πιθανόν να κοιτάξω σε κάτι φθηνότερο, όπως
Barum Bravuris 3HM 280€
Sava Intensa UHP 250€
Kormoran Gamma B2 226€
αλλά φοβάμαι μην προκαλούν προβλήματα στο θέμα της ασφάλειας ή θέματα με την κατανάλωση (δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αντίστοιχες μάρκες).Δεδομένης της διαφοράς τιμής, ποιο είναι το καλύτερο value for money?
Τα f1 3 δεν εχουν τόσο μεγαλη διαφορα τιμης απο τα hankook για να μην τα προτιμήσεις.
Τα barum απο οσο εχω ακούσει ειναι καλα για τα λεφτά τους.
Τα sava και kormoran δεν θα τα έβαζα,όχι οτι εχω ακούσει κάτι κακό,απλως δεν ξερω κανέναν να τα εχει βάλει. -
Τα sava είναι τα καταλληλότερα για αυτοκινητοδρόμους της κεντρικής Ευρώπης. Είναι κούτσουρα και βγάζουν πολλά χλμ, τα αγαπάνε πολλοί οι ευρωπαίοι που έχουν δρόμους τριφτηρια.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]