-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το κακό με το θερινό είναι ότι είναι εντελώς ασφάλτινο από ότι λέει η εταιρεία, ενώ το all season είναι 15-85 (υπέρ της ασφάλτου φυσικά). Βέβαια αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το χώμα, το ασφάλτινο είναι προφανώς καλύτερο εντός δρόμου.Καταλαβα!μαλλον στο all season θα παω...μονο δεν το βρισκω πουθενα σε 235/55/17.
-
Θα πρέπει ν αποφασίσεις τι ακριβώς χρήση θελεις. Το Pirelli scorpion verde το θερινό, όντως είναι 100% ασφάλτινο και είναι εξαιρετικό λάστιχο. Δεν νομίζω όμως ότι διαφέρει από το Dunlop sport maxx rt2 που σου πρότεινα και έβαλα στο αμάξι μου ( και που σου είπε ο λαστιχάς ότι δεν κάνει).
Αν λοιπόν θες ασφάλτινο έχεις αρκετές καλές επιλογές. Για το verde all season όταν το έψαξα κι εγώ δύσκολα το έβρισκα και μόνο μετά από παραγγελία και αναμονή αρκετές μέρες
Αν πάλι θέλεις σε πιο off road θα σου πρότεινα το καινούριο continental Cross contact lx2 για το οποίο έχω διαβάσει καλές κριτικές:Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ωρέ παιδιά, χρόνια και ζαμάνια
Για να μην τα πολυλογούμε, το 308 θέλει λάστιχα. Διάσταση 205/55/16. Χρήση 70% 'εθνική' (ο Θεός να την κάνει) 20% επαρχιακός, 10% πόλη. Όλα σε οδοστρώματα μέτρια και κάτω του μετρίου, ταχύτητες 'οικονομίας καυσίμου' ήτοι μέχρι 130 σε εθνική.
Τι υπάρχει από τύπους/τιμές αυτόν τον καιρό στη Θεσσαλονίκη;
Τώρα φοράει κάτι OE Goodyear efficient grip, το οποίο είναι συμπαθητικό λαστιχάκι στο στεγνό, μέτριο στο βρεγμένο, αλλά με 2 κουσούρια:
1)στέλνει το σκατό στην κάλτσα αν βρείς πάνω από μισό πόντο νερό στο δρόμο
Πραγματικά, ότι χειρότερο έχω οδηγήσει σε standing water, μέτρια όταν ήταν καινούρια, τώρα με ~4 χιλιοστά πέλμα, σε καλούτσικη βροχή 90 και δεξιά...
2) Δεν ζυγοσταθμίζουν με τίποτα. Ο έρμος ο λαστιχάς έχει χάσει πάσα ιδέα, τα φέρνουμε στο 0 και σε 2-3 χιλιάδες χιλιόμετρα ξεκινάνε τα χαζά πάλι. Σαν να είναι στραβοχυμένα. Έχω έρθει σε σημείο να λέω μήπως κόβει λινά εσωτερικά και αρχίσουν τα μπαμ με τις ζέστες.Το οποίο μας φέρνει σε γενικότερο ερώτημα... Οι βροχές τελείωσαν (ελπίζω, να γράψουμε και κανένα χιλιόμετρο με το μοτοσακό ) , τα προβλήματα τους είναι ενοχλητικά (ζυγοστάθμιση) αλλά όχι επικίνδυνα, το καλοκάιρι θα κάνει κανένα δίμηνο να βρέξει. Αξίζει να τα αλλάξω τώρα και να έχουν ένα ακόμα καλοκαίρι στην καμπούρα τους;
Ευχαριστώ
Α, να προσθέσω ότι αποδεδειγμένα καλές περιπτώσεις alternative και ουχί mainstream κατασκευαστών/τύπων δεν αποκλείονται αρκεί να αξίζει η τιμή, έβαλα σε αυτοκίνητο της οικογένειας hankook και βγήκαν αστέρια
-
Εγώ στην θεςη σου με 4mm πελμα ακόμη θα τα κρατούσα και αυτο το καλοκαίρι, εκτός και εάν εχουν 5+ χρόνια.
-
Κι εγώ το φθινόπωρο θα τα άλλαζα από την στιγμή που δεν είναι επικίνδυνα. Τα Efficient Grip πάντως ήταν κακό λάστιχο (σε Focus 3 150 ίππων δεν σταμάτησαν να σπινάρουν ποτέ), σε αντίθεση με τον αντικαταστάτης τους, το Efficient Grip Performance.
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Τα Scorpion Verde είναι ένα πολύ καλό λάστιχο on-off. http://www.pirelli.com/tyres/el-gr/car/ ... #/overview
Να κοιταξω ομως σε all season?Η θα κανουν θορυβο και τετοια?
Michelin latitute tour οτι καλυτερο. Τα ειχα για 80.000χλμ με αρκετο χωματοδρομο. Τους στραβωσα λινα στο τελος της ζωης τους απο τις πετρες. Πλεον εχω περασει στα latitute cross που ειναι πολυ καλα στην ασφαλτο με λιγο παραπανω θορυβο, αψογο φρεναρισμα, φοβερα στην υδρολισθηση και στο εκτος δρομου θα εντυπωσιαστεις.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Michelin latitute tour οτι καλυτερο.
+1
-
Απ οτι ειδα για τα pirelli scorpion verde all season στο ιντερνετ (εξωτερικο κυριως) λενε μερικοι οτι μετα απο καποια χιλιομετρα βγαζουν θορυβο πολυ!Και επισης δεν ξερω αν αξιζει να τα βαλω λογω του οτι ειναι 'Πρασινο' λαστιχο και φοβαμαι μήπως εχω θεματα με αποκολλησεις πελματος!
-
Κανείς??
-
Δεν έχουν φήμη ευπάθειας τα Pirelli.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν έχουν φήμη ευπάθειας τα Pirelli.Αα πάλι καλά!
-
Καλησπερα και απο εμενα, νεος στο forum αν και το διαβαζω πολλα χρονια...
Να ρωτησω και γω λοιπον για γνωμες...
Θελω να αλλαξω λαστιχα στο Seat (1,4lt). Απο την μαμα του φοραγε 195/55/15 και του ειχα βαλει πριν 2,5 χρονια τα Barum Bravuris 195/50/15 (λογω κοστους) , απο τα οποια ειμαι σχετικα ευχαριστημενος γιατι παρολο που το αμαξι το αισθανομουν σταθερο (δεν μου γλυστρησε ποτε πχ) μετα απο 2,5 χρονια χρησης και περιπου 30.000 km, τα μπροστινα ελαστικα θελουν αμεσα αλλαγη γιατι εχουν φθαρει παρα πολυ, σε σημειο που δεν το περιμενα -τα πισω ειναι σε λιγο καλυτερη κατασταση αλλα θα αλλαχτουν και τα 4 μαζι. Τωρα, η οδηγηση ειναι σχετικα συντηρητικη, σε επαρχιακους δρομους (νοτια Κρητη) και λιγο πιο γρηγορη στον εθνικο (ΒΟΑΚ), ταχυτητες 100-120km/h maximum. Επισης το αμαξι σταθμευεται σε εξωτερικο χωρο, που το τρωει ο (δυνατος) ηλιος και η βροχη...1η ερωτηση λοιπον: Λεω να βαλω διασταση 195/60/15, για να 'βαραει' λιγοτερο το αμαξι στις (πολλες) λακουβες / σαμαρακια. Ισχυει αυτο ή θα κανω μια τρυπα στο νερο;
2η ερωτηση : Τι ελαστικο να βαλω; Ειμαι αναμεσα στα
-Hankook Kinergy ECO K425
-Fulda EcoControl HP
-Verdestein Sportrac 5
-Goodyear Efficientgrip PerformanceΧωρις να εχω ρωτησει λαστιχά, διαβαζοντας και reviews απο το ιντερνετ, οι τιμες στα 2 πρωτα ειναι πανω κατω τα ιδια, το 3ο λιγο ακριβοτερο ενω το 4ο αν και ακριβοτερο φαινεται λιγο καλυτερο απο ολα τα αλλα. Περι μαλακων και σκληρων ελαστικων που διαβαζω συχνα εδω, εχω μπερδευτει εντελως με τις διαφορετικες γνωμες του τι ταιριαζει καλυτερα στους Ελληνικους δρομους...
Τι λετε; Εχει κανεις καμια καλυτερη προταση;
Ευχαριστω για τον χρονο σας...
-
Αν αποφασίσεις οτι τα μαλακα πλαινα δεν σε προβληματίζουν βάλε τα Goodyear, αν αποφασίσεις οτι τα μαλακα πλαινα ειναι προς αποφυγή βάλε Pirelli cint p1. Αν θες κάτι λιγο φθηνότερο αλλα καλό βάλε toyo proxes cf2 η falken ze914.
-
Σε 195/55/15 η μετάβαση από Hankook K415 σε PremiumContact 2 είναι σαν να έχω τελείως άλλο αυτοκίνητο σε άνεση, θόρυβο κύλησης και φρένα.
Αλλά πήγαν 395 ευρώ και δυστυχώς εκ πείρας κρατάνε max 30Κ χλμ και μετά απ τη μια μέρα στην άλλη αρχίζουν να γλιστράνε σαν τρελά.
-
Εχω τα Goodyear 2 χρόνια, 20.000 χλμ.Πολύ καλό λάστιχο στο βρεγμένο και αθορυβο .Είναι λίγο πιο μαλακό σε σχέση με τα bridgestone turanza που είχα πριν (που υστερούσαν σημαντικα στο θόρυβο και την φθορά), αλλά σαφώς καλύτερο σε όλα από τα michelin energy που είχα πιο πριν.Δεν φείρονται εύκολα κι αποκλείεται να τα αλλάξεις τόσο γρήγορα όσο τα barum.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αν αποφασίσεις οτι τα μαλακα πλαινα δεν σε προβληματίζουν βάλε τα Goodyear, αν αποφασίσεις οτι τα μαλακα πλαινα ειναι προς αποφυγή βάλε Pirelli cint p1. Αν θες κάτι λιγο φθηνότερο αλλα καλό βάλε toyo proxes cf2 η falken ze914.+1
-
Ειμαι ακριβως στην ιδια θεση...seat ibiza 195 55 15 βρικα τα toyo proxes cf2 στα 280 τα kleber στα 300 barum 250 και τα continental στα 370 αλλα κλεινω περισσότερο στα toyo ..δεν ξερω..αξιζει η διαφοραμε τα continental;θα διαρκεσουν περοσσοτερο;τι να προτιμισω;
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης agiannouli έγραψε:
Ειμαι ακριβως στην ιδια θεση...seat ibiza 195 55 15 βρικα τα toyo proxes cf2 στα 280 τα kleber στα 300 barum 250 και τα continental στα 370 αλλα κλεινω περισσότερο στα toyo ..δεν ξερω..αξιζει η διαφοραμε τα continental;θα διαρκεσουν περοσσοτερο;τι να προτιμισω;Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν ξερω που οφειλεται η χαμηλη τιμη των toyo αλλα περα απο το καλο που κανουν στην τσεπη μας,ειναι ενα εξαιρετικο λαστιχο,τουλαχιστον για τους ελληνικους δρομους!
Βαλτα αφοβα.........τα φοραω σε 225/45/17 -
Ειναι μεγαλος λαστιχας στην Πατρα.τον εμπιστευομαι αφοβα..ευχαριστω πολυ για την αμεση απάντηση..
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης agiannouli έγραψε:
Ειναι μεγαλος λαστιχας στην Πατρα.τον εμπιστευομαι αφοβα..ευχαριστω πολυ για την αμεση απάντηση..Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν το είπα για την τιμή που τα βρήκες εσυ,αλλά γιατί γενικότερα είναι φθηνότερα στην αγορά
έχουν πολύ καλό VFM δηλαδή.......
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]