-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και για τα Dunlop ισχύει το 1 (βλέπε άνωθεν)αυτό φοβάμαι και κωλώνω λίγο να βάλω τα Dunlop
-
Εγώ απλά ήθελα να θέσω ερωτηματικό στο κατα ποσο ενα ελαστικό που εχει βαθμολογία B στην καταναλωση εχει αισθητή διαφορα στην πραγματική ζωή απο ενα με βαθμολογία C ωςτε να αποτελεί κριτήριο επιλογής και οτι η βαθμολογία στην βροχή δεν ειναι στην πραγματικότητα βαθμολογία στην βροχή, ειναι αποκλειστικά και μόνο φρενάρισμα στο βρεγμένο (κράτημα στο βρεγμένο και αντίσταση στο aquaplanning δεν μετρουνται πουθενά).στα ξένα τεστ πάντως μετράνε aquaplanning και κράτημα. Στις βαθμολογίες όντως μόνο φρενάρισμα μάλλον μετράνε
-
Καλησπέρα,επειδή θα αλλάξω τα dunlop blueresponse διάστασης 205/55 /16 91V που φοράω στο mazda 3 μου, θα ήθελα κάποια γνώμη για κάποια που έχω στα υπόψιν.Μεταξύ pirelli p7 cinturato με 280ευρώ,continental premium contact 5 300ευρώ και michelin primacy 3 με 315 τι θα επιλέγατε;
Ίδιο αυτοκίνητο και διάσταση έβαλα τα Pirelli προ λιγου, το μόνο που μπορω να πω τόσο σύντομα ειναι οτι ειναι πιο άνετα των Bridgestone Turanza er300.
Ποσα χλμ και ποσα χρόνια κρατήσες τα Dunlop.+1 Ίδιο αυτοκίνητο και διάσταση έβαλα τα Pirelli p7 cinturato πριν από πολύ λίγο
-
Ηρθε η ώρα να πάω για λάστιχα σε peugeot 206 cc.
Λόγω οικονομικών δυσκολιών μιας και το 55αρι προφιλ που φοραω κοστιζει πολυ, έχω αρχίσει να ξεχνάω επώνυμες και γνωστές μάρκες όπως michelen,bridgestone, continental...
Aναγκαστικά πρέπει να πάω σε κάτι πιο φθηνό... Εϊχα βρει ελαστικά της Uniroyal τα rainsport 3 νομίζω που μου έβγαιναν κάπου στα 300 ευρώ...
Ένας λαστιχάς μια μέρα μου έδωσε προσφορά για κάτι λάστιχα petlas λίγο πιο χαμηλά σε τιμή και μου είπε ότι μ τα προτείνει ανεπιφύλακτα... Όταν τον ρώτησα για το θέμα ασφάλειας (γιατί αυτό με καίει πιο πολύ) μου είπε πολύ καλά λόγια και να το σκεφτώ... Τα έχει φορέσει κανείς;
τα υποψήφια που έχω μέσα στο μυαλό μου:
- Βarum Bravuris 3
- Uniroyal Rainsport 3
- Petlas (δεν θυμάμαι ποια ακριβώς)
(τυχαία η σειρά)
Τι προτείνετε εσείς;
-
Τα petlas ειναι Τουρκικα και τα εχω δει σε καμποσους ταριφες.......
Δες απο τα χαμηλου κοστους τα falken..... -
Ο χρήστης αλε έγραψε:
Εγώ απλά ήθελα να θέσω ερωτηματικό στο κατα ποσο ενα ελαστικό που εχει βαθμολογία B στην καταναλωση εχει αισθητή διαφορα στην πραγματική ζωή απο ενα με βαθμολογία C ωςτε να αποτελεί κριτήριο επιλογής και οτι η βαθμολογία στην βροχή δεν ειναι στην πραγματικότητα βαθμολογία στην βροχή, ειναι αποκλειστικά και μόνο φρενάρισμα στο βρεγμένο (κράτημα στο βρεγμένο και αντίσταση στο aquaplanning δεν μετρουνται πουθενά).
στα ξένα τεστ πάντως μετράνε aquaplanning και κράτημα. Στις βαθμολογίες όντως μόνο φρενάρισμα μάλλον μετράνε
Μάλλον σιγουρα
-
Ο χρήστης αλε έγραψε:
Και για τα Dunlop ισχύει το 1 (βλέπε άνωθεν)
αυτό φοβάμαι και κωλώνω λίγο να βάλω τα Dunlop
Και εγώ αυτο φοβήθηκα αν και ίσως εχω καταντήσει υπερβολικός,σαν αυτούς που λένε σε κάθε σύγκριση η άποψη οτι το μη ιαπωνικό αμάξι θα χαλάσει και θα θέλει συνεργειο
Πάντως επειδή στο παρελθόν μου εχει σκάσει λάστιχο πλέον θέλω να ελαχιστοποίησω αυτή την πιθανότητα. -
Και για τα Dunlop ισχύει το 1 (βλέπε άνωθεν)
αυτό φοβάμαι και κωλώνω λίγο να βάλω τα Dunlop
Και εγώ αυτο φοβήθηκα αν και ίσως εχω καταντήσει υπερβολικός,σαν αυτούς που λένε σε κάθε σύγκριση η άποψη οτι το μη ιαπωνικό αμάξι θα χαλάσει και θα θέλει συνεργειο
Πάντως επειδή στο παρελθόν μου εχει σκάσει λάστιχο πλέον θέλω να ελαχιστοποίησω αυτή την πιθανότητα.κι άντε να βγάλουμε άκρη. θα πάω στον λαστιχά κι ό,τι με φωτίσει εκείνη τη στιγμή...
-
Ο χρήστης paranoid έγραψε:
Ηρθε η ώρα να πάω για λάστιχα σε peugeot 206 cc.Λόγω οικονομικών δυσκολιών μιας και το 55αρι προφιλ που φοραω κοστιζει πολυ, έχω αρχίσει να ξεχνάω επώνυμες και γνωστές μάρκες όπως michelen,bridgestone, continental...
Aναγκαστικά πρέπει να πάω σε κάτι πιο φθηνό... Εϊχα βρει ελαστικά της Uniroyal τα rainsport 3 νομίζω που μου έβγαιναν κάπου στα 300 ευρώ...
Ένας λαστιχάς μια μέρα μου έδωσε προσφορά για κάτι λάστιχα petlas λίγο πιο χαμηλά σε τιμή και μου είπε ότι μ τα προτείνει ανεπιφύλακτα... Όταν τον ρώτησα για το θέμα ασφάλειας (γιατί αυτό με καίει πιο πολύ) μου είπε πολύ καλά λόγια και να το σκεφτώ... Τα έχει φορέσει κανείς;
- Βarum Bravuris 3
- Uniroyal Rainsport 3
(τυχαία η σειρά)
Τι προτείνετε εσείς;
Τσεκαρε και τα Googyear EfficientGrip Performance στα 279€.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δες απο τα χαμηλου κοστους τα falken.....+1 για τα FALKEN
Επίσης καλά ονόματα έχουν τα FULDA, DUNLOP (Goodyear), BF Goordrich (Michelin), Kleber (Michelin), Firestone.
Επίσης καλά και φτηνά είναι και τα AVON (made in uk).Uniroyal, Barum μέλη της Continental.
Uniroyal είχα για 3 χρόνια στο Swift. Πολύ επικίνδυνο ελαστικό για στεγνό οδόστρωμα. Σε βρεγμένο τα πήγαινε καλά.Τα Petlas τα φοράνε οι ταξιτζήδες γιατί αναζητούν μεγάλη διάρκεια ζωής, χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι επιδόσεις κλπ...κλπ...
-
@ paranoid
Εφόσον σε ενδιαφέρει και η άνεση δες και τα BF Goodrich G-Grip (195/55/15) στα 280€
http://www.kyriazis-elastika.gr/eshop/ -
Ο χρήστης paranoid έγραψε:
Ηρθε η ώρα να πάω για λάστιχα σε peugeot 206 cc.Λόγω οικονομικών δυσκολιών μιας και το 55αρι προφιλ που φοραω κοστιζει πολυ, έχω αρχίσει να ξεχνάω επώνυμες και γνωστές μάρκες όπως michelen,bridgestone, continental...
- Βarum Bravuris 3
- Uniroyal Rainsport 3
(τυχαία η σειρά)
Τι προτείνετε εσείς;
από αυτά ,,,ΜΑΚΡΑΝ τα uniroyal
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δες απο τα χαμηλου κοστους τα falken.....+1 για τα FALKEN
Επίσης καλά ονόματα έχουν τα FULDA, DUNLOP (Goodyear), BF Goordrich (Michelin), Kleber (Michelin), Firestone.
Επίσης καλά και φτηνά είναι και τα AVON (made in uk).Uniroyal, Barum μέλη της Continental.
Uniroyal είχα για 3 χρόνια στο Swift. Πολύ επικίνδυνο ελαστικό για στεγνό οδόστρωμα. Σε βρεγμένο τα πήγαινε καλά.Τα Petlas τα φοράνε οι ταξιτζήδες γιατί αναζητούν μεγάλη διάρκεια ζωής, χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι επιδόσεις κλπ...κλπ...
γιατί επικίνδυνο το uniroyal ???? .... όσα έχω οδηγήσει 280/550 ήταν πολύ πάνω του μετρίου .
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
γιατί επικίνδυνο το uniroyal ???? .... όσα έχω οδηγήσει 280/550 ήταν πολύ πάνω του μετρίου .Από δική μου παλαιότερη εμπειρία με Rainsport. Τα είχα τα λάστιχα 4 μηνών. Καινούρια, φρέσκα και καλά στρωμένα.
Δύο φορές μου έφυγε το αυτοκίνητο σε στεγνό δρόμο, μετά από χαλαρό φρενάρισμα.
Την πρώτη ευτυχώς κατάφερα και το σταμάτησα. Την δεύτερη όμως έπεσα σε κολώνα της ΔΕΗ, αφού ανέβηκα σε πεζοδρόμιο και φυσικά έπαθα μεγάλη ζημιά.
Το λάστιχο μου έδινε την εντύπωση, ότι γλιστράει πολύ εύκολα σε στεγνό οδόστρωμα και αυτό επιβεβαιώθηκε αρκετές φορές.Από τότε δεν θέλω να ξαναδώ Uniroyal σε δικό μου αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
@ paranoid
Εφόσον σε ενδιαφέρει και η άνεση δες και τα BF Goodrich G-Grip (195/55/15) στα 280€
http://www.kyriazis-elastika.gr/eshop/Πολυ καλο λαστιχο.
Γερο κρατημα σε στεγνο (σε βρεγμενο δεν ξερω ακομα, τα φοραω απ'τον Ιουνιο οποτε εχουν δει πολυ λιγες βροχες), λογικος θορυβος, ανετα και απο τεστ εχω δει οτι βγαζουν κι αρκετα χιλιομετρα.Για τα λεφτα τους οσο και να το εψαξα δεν βρηκα κατι καλυτερο.
Αμφιβαλλω μαλιστα αν και τα κορυφαια ελαστικα της κατηγοριας αυτης (πχ premium contact 5, blu street response, p7 κλπ) ριναι συνολικα καλυτερα. -
Εγω τα φορουσα για 40.000 σε ενα kia picanto και σε βροχη και σε στεγνο ηταν αψογα τα Uniroyal RainExpert ....
-
Το πρόβλημα με τα Uni είναι ότι επειδή είναι βροχολάστιχα έχουν πολύ μαλακή γόμα. Αυτό μεν τα κάνει καλά στο βρεγμένο και στην κρύα άσφαλτο στο στεγνό, αλλά στην ζέστη και στην πίεση (γκάζια κλπ) υπερθερμαίνονται και έχουν υπερβολική φθορά. Προσωπικά δεν τα γουστάρω καθόλου αυτά τα λάστιχα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
γιατί επικίνδυνο το uniroyal ???? .... όσα έχω οδηγήσει 280/550 ήταν πολύ πάνω του μετρίου .
Από δική μου παλαιότερη εμπειρία με Rainsport. Τα είχα τα λάστιχα 4 μηνών. Καινούρια, φρέσκα και καλά στρωμένα.
Δύο φορές μου έφυγε το αυτοκίνητο σε στεγνό δρόμο, μετά από χαλαρό φρενάρισμα.
Την πρώτη ευτυχώς κατάφερα και το σταμάτησα. Την δεύτερη όμως έπεσα σε κολώνα της ΔΕΗ, αφού ανέβηκα σε πεζοδρόμιο και φυσικά έπαθα μεγάλη ζημιά.
Το λάστιχο μου έδινε την εντύπωση, ότι γλιστράει πολύ εύκολα σε στεγνό οδόστρωμα και αυτό επιβεβαιώθηκε αρκετές φορές.Από τότε δεν θέλω να ξαναδώ Uniroyal σε δικό μου αυτοκίνητο.
Για τα Rainsport 2 εχω ακουσει και διαβασει καλες εντυπωσεις. Μαλακα με καλα κρατηματα και στον στεγνο αλλα ειδικα στον βρεγμενο. Τα Rainsport 2 ή Rainsport 3 ειχες Storm; Για τα Rainsport 3 διαβαζω πως δεν ειναι οπως τα Rainsport 2.
-
Δες και τα NEXEN τα εβαλα πριν λιγο καιρο και ειμαι ευχαριστημενος
Στάλθηκε από το ONDA A9 Core4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Δες και τα NEXEN τα εβαλα πριν λιγο καιρο και ειμαι ευχαριστημενοςΣτάλθηκε από το ONDA A9 Core4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οταν εχεις πληρη εικονα και αποψη,πες μας τις εντυπωσεις σου....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]