-
Ο χρήστης Njo έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Αυτό που παρατήρησα στα δικά μου michelin energy saver είναι ότι απέκτησαν χαρακιές πρώτα από την εσωτερική πλευρά τους. Από την εξωτερική φαίνονται ακόμη καινούργια. Θα ρωτήσω για την διάσταση που μου προτείνετε. Το γεγονός ότι το προφίλ κατεβαίνει από 55 σε 50 θα έχει κάποια επίπτωση σε άνεση; Γιατί οι δρόμοι της δυτικής θεσσαλονίκης που κινούμαι, δεν φημίζονται για την απουσία λακόυβων και λοιπών φθορών ...To πλαινο του ελαστικου δε μικραινει, γιατι αυξανει το πελμα.
το 50 και το 55 ειναι ποσοστο επι του πελματος στην ουσια... Συνολικα το ελαστικο εχει το ιδιο υψος. -
Ο χρήστης Njo έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Αυτό που παρατήρησα στα δικά μου michelin energy saver είναι ότι απέκτησαν χαρακιές πρώτα από την εσωτερική πλευρά τους. Από την εξωτερική φαίνονται ακόμη καινούργια. Θα ρωτήσω για την διάσταση που μου προτείνετε. Το γεγονός ότι το προφίλ κατεβαίνει από 55 σε 50 θα έχει κάποια επίπτωση σε άνεση; Γιατί οι δρόμοι της δυτικής θεσσαλονίκης που κινούμαι, δεν φημίζονται για την απουσία λακόυβων και λοιπών φθορών ...Βάλε τις διαστάσεις στο http://www.miata.net/garage/tirecalc.html για να δεις τις διαφορές .
Σε άνεση εξαρτάται και απο το λάστιχο . -
Έχει να προτείνει κανένας καλό λαστιχά (από άποψη εργασίας) στη θεσσαλονίκη? Έριξα μια ματιά στα προηγούμενα αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Σκέφτομαι για Michelin Primacy 3 για Golf 6 122. Τι λέτε? Δεν ενδιαφέρομαι για σπορ ελαστικο, ένα για καθημερινή χρήση που να είναι διαθέσιμο χωρίς να χρειάζεται να το ζεστάνω και να πιάνει και στο βρεγμένο.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Έχει να προτείνει κανένας καλό λαστιχά (από άποψη εργασίας) στη θεσσαλονίκη? Έριξα μια ματιά στα προηγούμενα αλλά δεν έβγαλα άκρη.Σκέφτομαι για Michelin Primacy 3 για Golf 6 122. Τι λέτε? Δεν ενδιαφέρομαι για σπορ ελαστικο, ένα για καθημερινή χρήση που να είναι διαθέσιμο χωρίς να χρειάζεται να το ζεστάνω και να πιάνει και στο βρεγμένο.
Μια χαρα εισαι...
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Για αντικαταστάτη του PE2 στο Mazda μέχρι στιγμής έχω καταλήξει με σειρά προτεραιότητας στα :
- Pirelli Cinturato P7
- Conti Premium Contact 5
- Michelin Primacy 3
- Michelin PS 3
Νορμάλ χρήση, τιμές από 330 - 360 ευρώ (διάσταση 205/55/16)
Για βοηθάτε, ποιό να προτιμήσω τελικά ;
Το πρώτο ρε συ Μπάμπη.....θα με θυμηθείς,το φοράω 18.5Κ τώρα....πιστεύω είναι αυτό που ζητάς!!!!
Βασικά σκεφτόμουν το PS3 που με βάση την Michelin είναι ο αντικαταστάτης του PE2, αλλά διάβασα πολλά αρνητικά σχόλια από πολλούς. Δεν πειράζει η διαφορά τους με τα P7 είναι 30 ευρώ, οπότε με τα ρέστα βάζω βενζίνη και κερνάω καφεδάκι
Βασικά , σωστά σκέφτεσαι.
Για normal χρήση, μια χαρά είναι.
Απο αυτά που έχεις στη λίστα, αυτό θα έβαζα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Τα Energy Saver + βγαίνουν πρώτα στη δοκιμασία, για τον απλούστατο λόγο, ότι οι γερμανοί βαθμολογούν με απόλυτα κριτήρια, οπότε, εφ' όσον ενδιαφέρονται ΚΑΙ για τη φθορά, δίνουν και σε αυτή βαθμούς. Τα Saver λοιπόν είναι αρκετά καλά στο στεγνό και μέτρια στο βρεγμένο, αλλά επειδή δεν φθείρονται με τίποτα παίρνουν το βαθμό που βλέπεις. Από 'κει και πέρα, αν ζεις στην Ελλάδα, πρέπει να εμβαθύνεις κάπως στ' αποτελέσματα και να επιλέξεις: α) τα λάστιχα που έχουν καλή απόδοση στο βρεγμένο και β) αυτά που έχουν αξιοπρεπή φθορά.Πολύ σωστή η παρατήρηση! Το προβληματικό σε αυτό το τεστ είναι ότι τα Continental PC 5 έχουν πολύ καλή βαθμολογία στη φθορά! Από τα PC 2 που έχω χρησιμοποιήσει, γνωρίζω ότι φθείρονται για πλάκα! Και σίγουρα δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά από τα PC 5.
Προσωπικά επειδή στη διάστασή μου 185-60-14 επικρατεί φτώχεια μετά την εξαφάνιση του PE 2, μάλλον η επιλογή ανάμεσα σε Goodyear και Dunlop (καλύτερο στο στεγνό επειδή είναι πιο μαλακό, άρα φθείρεται πιο γρήγορα?) είναι μάλλον μονόδρομος...
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Τα Energy Saver + βγαίνουν πρώτα στη δοκιμασία, για τον απλούστατο λόγο, ότι οι γερμανοί βαθμολογούν με απόλυτα κριτήρια, οπότε, εφ' όσον ενδιαφέρονται ΚΑΙ για τη φθορά, δίνουν και σε αυτή βαθμούς. Τα Saver λοιπόν είναι αρκετά καλά στο στεγνό και μέτρια στο βρεγμένο, αλλά επειδή δεν φθείρονται με τίποτα παίρνουν το βαθμό που βλέπεις. Από 'κει και πέρα, αν ζεις στην Ελλάδα, πρέπει να εμβαθύνεις κάπως στ' αποτελέσματα και να επιλέξεις: α) τα λάστιχα που έχουν καλή απόδοση στο βρεγμένο και β) αυτά που έχουν αξιοπρεπή φθορά.
Πολύ σωστή η παρατήρηση! Το προβληματικό σε αυτό το τεστ είναι ότι τα Continental PC 5 έχουν πολύ καλή βαθμολογία στη φθορά! Από τα PC 2 που έχω χρησιμοποιήσει, γνωρίζω ότι φθείρονται για πλάκα! Και σίγουρα δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά από τα PC 5.
Προσωπικά επειδή στη διάστασή μου 185-60-14 επικρατεί φτώχεια μετά την εξαφάνιση του PE 2, μάλλον η επιλογή ανάμεσα σε Goodyear και Dunlop (καλύτερο στο στεγνό επειδή είναι πιο μαλακό, άρα φθείρεται πιο γρήγορα?) είναι μάλλον μονόδρομος...
Ενα καρο επιλογές έχεις.. .....εσύ μάλλον περιορίστηκες σε δύο
-
Πρώτες εντυπώσεις από Saver+ σε 185/70/14 πολύ θετικές. Θα έλεγα πως είναι αρκετά καλύτερα από τα απλά Saver όταν ήταν καινούρια, δεν το περίμενα. Σαφώς καλύτερη διαχείριση πλευρικών και διαμήκων φορτίων.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
.....
κ
Continental PC 5: πολύ μαλακά - γρήγορη φθορά ειδικά το καλοκαίρι (το αυτοκίνητο το τρέχω και το στρίβω)! Έχω τα PC2 σε σενταν και έγιναν φυτίλια πριν από τα 30.000 χμ...
Bridgestone Turanza ER300: κούτσουρα - ακατάλληλα για ελαφριά αυτοκίνητα...
Τοyo Proxes CF2: έχω δοκιμάσει τον προκάτοχο CF1... μετριότατο!
Pirelli P1: η οικολογία σε βάρος της απόδοσης...
Michelin ES: ... ό,τι είπαμε παραπάνω...
Uniroyal: βροχολάστιχο...Εννοείται κάτι θυγατρικές Avon, Malloya,Kleber κλπ δεν τις κοιτάω καν...
Για τα μόνα TOP BRAND που δεν ξέρω είναι για τα Yokohama A drive...
Αν έχεις κάποια ιδέα για την διάστασή μου 185-60-14, καλοδεχούμενη !!!
-
.....
κ
Continental PC 5: πολύ μαλακά - γρήγορη φθορά ειδικά το καλοκαίρι (το αυτοκίνητο το τρέχω και το στρίβω)! Έχω τα PC2 σε σενταν και έγιναν φυτίλια πριν από τα 30.000 χμ...
Uniroyal: βροχολάστιχο...Εννοείται κάτι θυγατρικές Avon, Malloya,Kleber κλπ δεν τις κοιτάω καν...
Έχω εγώ: http://www.yokohama.gr/yokohama.nsf/tyr ... sions.html
-
sokofliko για τι αυτοκίνητο μιλάμε;
-
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Yaris 1,3
ΔΙΑΣΤΑΣΗ: 185/60/14
ΟΔΗΓΗΣΗ: όσο πάει το αυτοκίνητο σε ευθεία και στροφές
ΤΡΕΧΟΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟ: Michelin Pilot Exalto (υπερευχαριστημένος αλλά καταργήθηκε για την διάστασή μου)
ΥΠΟΨΙΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟ: DUNLOP Sport BlueresponceΠαρακαλώ, όποιον έχει κάνει χιλιόμετρα με το Blueresponce ώστε να έχει σχηματίσει γνώμη, να μου πει αν αξίζει τον κόπο.
-
Θενξ Γιάννη, αν και τέσσερα τα μάτια μου μη νομίζεις ότι βλέπω...
-
SoKoFLiKo αν οντως το πηγαινεις ταπα βαλε τα γιοκο που λεει ο realzeus
-
.....
κ
Continental PC 5: πολύ μαλακά - γρήγορη φθορά ειδικά το καλοκαίρι (το αυτοκίνητο το τρέχω και το στρίβω)! Έχω τα PC2 σε σενταν και έγιναν φυτίλια πριν από τα 30.000 χμ... συμφωνω
Bridgestone Turanza ER300: κούτσουρα - ακατάλληλα για ελαφριά αυτοκίνητα... οντως, για πολυ συγκεκριμενη χρηση κανουν τα ER300 στην Ελλαδα
Τοyo Proxes CF2: έχω δοκιμάσει τον προκάτοχο CF1... μετριότατο! συμφωνω για το CF1, το CF2 ομως ειναι καλυτερο πιστευω...δεν εχω γνωμη ο ιδιος ομως
Pirelli P1: η οικολογία σε βάρος της απόδοσης... ενταξει δε κανει για γρηγορη οδηγηση αλλα ειναι αξιοπρεπεστατο στα ελληνικα σαπουνια απ' οτι εχω δει, επισης πολυ αθορυβο και ανετο
Uniroyal: βροχολάστιχο... πλεον καποια uniroyal ειναι μια χαρα και στο στεγνοΕννοείται κάτι θυγατρικές Avon, Malloya,Kleber κλπ δεν τις κοιτάω καν...
-
.....
κ
Uniroyal: βροχολάστιχο...
στη διασταση σου δεν ειναι απο τις μαρκες που αναφερεις μονο αυτα τα μοντελα........για παραδειγμα η yoko οπως ειπαν εχει για σενα τη σειρα C και οχι την Α,το ιδιο για την πιρελι,σαφως βελτιωμενο το toyo CF2 και απο τις θυγατρικες υπαρχουν λαστιχα που εκπλησουν ευχαριστα.........
Εννοείται κάτι θυγατρικές Avon, Malloya,Kleber κλπ δεν τις κοιτάω καν...Για τα μόνα TOP BRAND που δεν ξέρω είναι για τα Yokohama A drive...
-
Λοιπον μιας και το ΜΙΝΙ δε προβλεπεται,δυστυχως,να αντικατασταθει συντομα ,εκτος των αλλων που πρεπει να γινουν πρεπει να αλλαξω και λαστιχα.
Θυμιζω οτι ειχα αλλαξει διασταση απο 175/65/15 σε 195/60 /15.Υπηρξε μια μικρη βελτιωση στην ανεση με αυτη την αλλαγη ,ενω το αμαξι εβρισκε κατω δυσκολοτερα και η οποια υποστροφη στη πιεση μειωθηκε.
Τι προτεινετε:
1.Απο αποψη διαστασης.Να μεινω στο 195/60/15 ή να γυρισω στη μαμα διασταση?
2.Τι λαστιχο προτεινεται να βαλω? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω εγώ: http://www.yokohama.gr/yokohama.nsf/tyr ... sions.html:lol: SoKoFLiKo αν οντως το πηγαινεις ταπα βαλε τα γιοκο που λεει ο realzeus
Πράγματι το αυτοκίνητο το πηγαίνω τάπα... Τα Yoko Cdrive 2 δεν τα είχα υπόψη μου... Εσείς που τα ξέρετε κάνουν τη δουλειά που πρέπει για την τάπα οδήγηση? Γιατί εδώ τα θάβουν λόγω φθοράς και μικρής πληροφόρησης στο τιμόνι: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Yokohama/C-Drive2.htm
στη διασταση σου δεν ειναι απο τις μαρκες που αναφερεις μονο αυτα τα μοντελα........για παραδειγμα η yoko οπως ειπαν εχει για σενα τη σειρα C και οχι την Α,το ιδιο για την πιρελι,σαφως βελτιωμενο το toyo CF2 και απο τις θυγατρικες υπαρχουν λαστιχα που εκπλησουν ευχαριστα.......
Τα Pirelli δεν έχουν ιδιαίτερα καλή φήμη από όσους τα χρησιμοποιούν... Τα TOYO CF2 τρέχα γύρευε γιατί δεν έχουν πολυκλυκλοφορήσει. Όμως, θυμάμαι χαρακτηριστικά τα CF1 έκαναν πατινάζ πάνω στις διαγραμμίσεις του δρόμου όταν ήταν βρεγμένος, φαινόμενο που μειώθηκε αισθητά με τα PE2.
Από τις θυγατρικές σίγουρα υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα, αλλά πρέπει να ξέρεις με ακρίβεια ποιές είναι αυτές γιατί κάθε άλλη επιλογή είναι off... Συνεπώς, βαδίζουμε εκ του ασφαλούς!(παιδιά, αλήθεια σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας... είναι πολύτιμη η βοήθειά σας... έχω σπάσει το κεφάλι μου να δω τι μπορώ να βάλω και δεν βγάζω άκρη... )
-
Τα Γιοκο ειναι αφθαρτα, αστους να λενε. Πληροφορηση δεν εχουν επιπέδου Μπριτζε αλλα απο κατι Κοντι κλπ σαφως καλυτερη και διορθωνεται περισσοτερο αν βαλεις 2-3 psi παραπανω. Ειναι καλα για επιθετικη οδηγηση. Πριν 3-4 σελιδες ειχα γραψει εντυπωσεις.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Έχω εγώ: http://www.yokohama.gr/yokohama.nsf/tyr ... sions.html
:lol: SoKoFLiKo αν οντως το πηγαινεις ταπα βαλε τα γιοκο που λεει ο realzeus
Πράγματι το αυτοκίνητο το πηγαίνω τάπα... Τα Yoko Cdrive 2 δεν τα είχα υπόψη μου... Εσείς που τα ξέρετε κάνουν τη δουλειά που πρέπει για την τάπα οδήγηση? Γιατί εδώ τα θάβουν λόγω φθοράς και μικρής πληροφόρησης στο τιμόνι: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Yokohama/C-Drive2.htm
στη διασταση σου δεν ειναι απο τις μαρκες που αναφερεις μονο αυτα τα μοντελα........για παραδειγμα η yoko οπως ειπαν εχει για σενα τη σειρα C και οχι την Α,το ιδιο για την πιρελι,σαφως βελτιωμενο το toyo CF2 και απο τις θυγατρικες υπαρχουν λαστιχα που εκπλησουν ευχαριστα.......
Τα Pirelli δεν έχουν ιδιαίτερα καλή φήμη από όσους τα χρησιμοποιούν... Τα TOYO CF2 τρέχα γύρευε γιατί δεν έχουν πολυκλυκλοφορήσει. Όμως, θυμάμαι χαρακτηριστικά τα CF1 έκαναν πατινάζ πάνω στις διαγραμμίσεις του δρόμου όταν ήταν βρεγμένος, φαινόμενο που μειώθηκε αισθητά με τα PE2.
Από τις θυγατρικές σίγουρα υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα, αλλά πρέπει να ξέρεις με ακρίβεια ποιές είναι αυτές γιατί κάθε άλλη επιλογή είναι off... Συνεπώς, βαδίζουμε εκ του ασφαλούς!(παιδιά, αλήθεια σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας... είναι πολύτιμη η βοήθειά σας... έχω σπάσει το κεφάλι μου να δω τι μπορώ να βάλω και δεν βγάζω άκρη... )
Ακυρο πάντως να βγαζεις σκαρτο ενα λαστιχο γιατι γλυστραγε με βροχή στις διαγραμμισεις
Βαλε Γιοκοχαμα C......
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]