-
Ο χρήστης gregorisvas έγραψε:
Όντως πάνε πιό ψηλά...Χμμ..Θα ρωτήσω αύριο πρωί το λαστιχά αλλα για να μου ζητάει για τα SC2 400€ φαντάζομαι για τα Michelin η τιμή θα προσεγγίζει τα 440-450€...Μια απορία: δεν έμεινες ευχαριστημένος από τα Goodyear ; Μάλλον είναι τα φθηνότερα από τα 'επώνυμα'...
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Επέλεξε διάσταση ελαστικού 195/50/15 στο παντάκι, φίλε μου και δεν θα χάσεις.Και σε άνεση θα κερδίσεις και σε € (σίγουρα ένα 150άρι), ενώ μη νομίζεις, πως θα θυσιάσεις και πολλά από το turn in του αυτοκινήτου σου.
Στην περίπτωση του Panda θα βελτιωθεί και η άνεση
-
Επέλεξε διάσταση ελαστικού 195/50/15 στο παντάκι, φίλε μου και δεν θα χάσεις.Και σε άνεση θα κερδίσεις και σε € (σίγουρα ένα 150άρι), ενώ μη νομίζεις, πως θα θυσιάσεις και πολλά από το turn in του αυτοκινήτου σου.
Καλύτερα να μην γίνει αυτό μιλάμε για αλλαγή 3.4% στην διάμετρο όχι τίποτα τρομερό αλλά ούτε και αμελητέο.
Καλό είναι να μένουμε μέσα στο 3%. -
Αυτό μου πρότειναν κι εμένα..Να μείνω στο 45άρι προφίλ..Είχα κάνει την ερώτηση για το 50άρι μήπως γλυτώσω € και τις ζάντες μου αλλα απ' όσο μου είπαν καλύτερα στο 45άρι..
Απ' τα Goodyear δε μπορώ να πώ οτι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος..Μου φαίνονται θορυβώδη..Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει άλλα λάστιχα στο Panda για να δώ αν έτσι είναι τ' αμάξι ή αν φταίει το ελαστικό..Θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.. Mε προβληματίσατε σχετικά με τα Michelin PE2 -
Αυτό μου πρότειναν κι εμένα..Να μείνω στο 45άρι προφίλ..Είχα κάνει την ερώτηση για το 50άρι μήπως γλυτώσω € και τις ζάντες μου αλλα απ' όσο μου είπαν καλύτερα στο 45άρι..
Απ' τα Goodyear δε μπορώ να πώ οτι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος..Μου φαίνονται θορυβώδη..Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει άλλα λάστιχα στο Panda για να δώ αν έτσι είναι τ' αμάξι ή αν φταίει το ελαστικό..Θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.. Mε προβληματίσατε σχετικά με τα Michelin PE2Χτύπα τον διπολισμό, βάλε Nokian H/V.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Απ' τα Goodyear δε μπορώ να πώ οτι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος..Μου φαίνονται θορυβώδη..Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει άλλα λάστιχα στο Panda για να δώ αν έτσι είναι τ' αμάξι ή αν φταίει το ελαστικό..Θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.. Mε προβληματίσατε σχετικά με τα Michelin PE2Χτύπα τον διπολισμό, βάλε Nokian H/V.
Έπρεπε να προτείνεις τα Vredestein Sportrac 3, απογοητεύομαι (πλάκα κάνω )!!
Υπάρχουν ΡΕ 2 (αλλά και Nokian) σ' αυτή τη διάσταση ; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έπρεπε να προτείνεις τα Vredestein Sportrac 3, απογοητεύομαι (πλάκα κάνω )!!
Υπάρχουν ΡΕ 2 (αλλά και Nokian) σ' αυτή τη διάσταση ;Nokian V σε 195/50/15 μόνο. Τα SportRAC 3 είναι θορυβώδη! Εμένα δεν με πειράζει, αλλά είπα να προτείνω κάτι ήσυχο Τα Nokian έχουν πρωτεύσει σε συγκριτικά σε αυτό το θέμα.
-
Εγώ έχω ψηθεί για τα Nokian V στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον. Αρκεί να τα βρω σε λογική τιμή και να ανακαλύψω αν υπάρχει πλήρης υποστήριξη, μην πάθω κανένα λάστιχο πχ και δε βρίσκω το ίδιο ελαστικό μετά για βδομάδες
-
Στην διάσταση 195/45/15 είναι μετρημένα κουκιά τα καλά λάστιχα, οπότε είναι τυχερός ο φίλος μια και δεν θα σπαζοκεφαλιάσει ιδιαίτερα.
Έχουμε και λέμε:
[list:2d0sc683]Uniroyal RainSport 2 195/45 R15 78V[/list:u:2d0sc683]
[list:2d0sc683]Kumho ECSTA SPT KU31 195/45 R15 78V[/list:u:2d0sc683]
[list:2d0sc683]Continental SportContact 2 195/45 R15 78V[/list:u:2d0sc683]
[list:2d0sc683]Goodyear EAGLE F1 GS-D3 195/45 R15 78V[/list:u:2d0sc683]
[list:2d0sc683]Vredestein SPORTRAC 3 195/45 R15 78V[/list:u:2d0sc683]
[list:2d0sc683]Pirelli P 7 195/45 R15 78V[/list:u:2d0sc683]
[list:2d0sc683]Toyo PROXES T1-R 195/45 R15 78V[/list:u:2d0sc683]Τα Goodyear τα έχεις βάλει δεν σε ικανοποίησαν και τρελά, τα T1-R λέγεται είναι θορυβώδη, τα P 7 δεν νομίζω ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, τα SC2 είναι μια μεστή επιλογή, λίγο θορυβώδης, αλλά εσύ θα πας ενάντια στον ολοκληρωτισμό και θα επιλέξεις κάτι ανάμεσα απο Uniroyal, Kumho και Vredestein.
edit://Και βρήκα στο camskill τα Kumho η 4άδα με μεταφορικά -> ORDER TOTAL £189.20 *219.17 Euro (EUR)
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
ΥΓ στο camskill.co.uk τα conti κοστίζουν 349 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να τα πάρεις από εκεί επειδή δεν γνωρίζω πόσο χρεώνουν μόνο τα περαστικά εδώ.
Tα περαστικά ~40-50ε με ζυγοστάθμιση.
-
Απ' τα Goodyear δε μπορώ να πώ οτι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος..Μου φαίνονται θορυβώδη..Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει άλλα λάστιχα στο Panda για να δώ αν έτσι είναι τ' αμάξι ή αν φταίει το ελαστικό..Θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.. Mε προβληματίσατε σχετικά με τα Michelin PE2Στη διασταση σου εχω δοκιμασει goodyear f1, michelin pe2 και τα τελευταια 2 ζευγαρια ειναι conti sc2 τα οποια ειναι καλυτερα απο τα αλλα δυο, ειδικα στο βρεγμενο ειναι βεντουζα. Στη Θεσσαλονικη τα βαζω με 350€ οποτε ψαξου μηπως βρεις καλυτερη τιμη απο 400€.
-
Εγώ σαν φθηνότερη επιλογή από τα conti kai michelin σε 195/45R15 θα κοιτούσα χωρίς δεύτερη σκέψη τα BF Goodrich G force Profiler. Φτιάχνονται από θυγατρική εταιρία της Michelin στο ίδιο εργοστάσιο. Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές δηλαδή τα θεωρούν παρόμοια των michelin σε απόδοση και όσοι τα έχουν δοκιμάσει έχουν μείνει ευχαριστημένοι.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Επέλεξε διάσταση ελαστικού 195/50/15 στο παντάκι, φίλε μου και δεν θα χάσεις.
Και σε άνεση θα κερδίσεις και σε € (σίγουρα ένα 150άρι), ενώ μη νομίζεις, πως θα θυσιάσεις και πολλά από το turn in του αυτοκινήτου σου.
Καλύτερα να μην γίνει αυτό μιλάμε για αλλαγή 3.4% στην διάμετρο όχι τίποτα τρομερό αλλά ούτε και αμελητέο.
Καλό είναι να μένουμε μέσα στο 3%.Άγγελε, εγώ αγνοώντας τα όσα μου έβγαζαν οι διάφοροι μετρητές στο νετ, έκανα τη θεωρητικά απαρράδεκτη μετάβαση από τη στοκ διάσταση του Swift, 185/60/15 σε 195/50/15 και μόνο ευχάριστες μεταβολές έχω να παρατηρήσω/διαπιστώσω.
Τώρα το αν θα κλέβει το κοντέρ 1 ή 2 χαω πιο πολύ ή πιο λίγο στα 100χαω, αν θα έχει μεταβληθεί η κατανάλωση καυσίμου κατά 0,3 λίτρα/100χλμ ή εάν ο χιλιομετρητής κλέβει πλέον 100 μέτρα στα 5 χιλιόμετρα, ποσώς με ενδιαφέρουν, από τη στιγμή, που εγώ απολαμβάνω ένα πολύ πιο ευχάριστο, ασφαλές και σωστό στην οδική του συμπεριφορά αυτοκίνητο. Προσέθεσε δε, το ότι βρίσκω ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ πιο αξιοπρεπή και σπορτίφ στην απόδοσή τους ελαστικά και μάλιστα φθηνότερα από τα αντίστοιχα στην 185/60/15. Επιπρόσθετα, με το παρόν ελαστικό (PE2 195/50/15) εδώ και 53Κ χλμ, η άνεση είναι, τολμώ να πω, ιδιαίτερα κοντά στα εργοστασιακά επίπεδα.
Τα προαναφερθέντα νούμερα στην πιο πάνω παράγραφο είναι, φυσικά, τυχαία.
-
Βρε παίδες θυμάμαι υπήρχε μια σελίδα και έβαζες διαστάσεις του εργοστασιακού ελαστικού σου καθώς και διαστάσεις του ελαστικού που θές να βάλεις και σου έβγαζε απώλιες κλπ... Θυμάται κανείς ποιά είναι? Ξέρετε μήπως κάποια άλλη?
-
-
Η καλύτερη είναι αυτή
http://www.tyres-pneus-online.co.uk/tyr ... dvice.html
-
Πφφ..Πήρα άλλη μια γνώμη απο άλλο λαστιχά και μου πρότεινε να βάλω 50άρι προφίλ..Αλλα στα site αυτά δείχνει διαφορά άνω του 3%...Γαμώτο....Μπας και γλύτωνα κανα 150άρι...
-
Βάλ'τα.
-
Επέλεξε διάσταση ελαστικού 195/50/15 στο παντάκι, φίλε μου και δεν θα χάσεις.
Και σε άνεση θα κερδίσεις και σε € (σίγουρα ένα 150άρι), ενώ μη νομίζεις, πως θα θυσιάσεις και πολλά από το turn in του αυτοκινήτου σου.
Καλό είναι να μένουμε μέσα στο 3%.Άγγελε, εγώ αγνοώντας τα όσα μου έβγαζαν οι διάφοροι μετρητές στο νετ, έκανα τη θεωρητικά απαρράδεκτη μετάβαση από τη στοκ διάσταση του Swift, 185/60/15 σε 195/50/15 και μόνο ευχάριστες μεταβολές έχω να παρατηρήσω/διαπιστώσω.
Τώρα το αν θα κλέβει το κοντέρ 1 ή 2 χαω πιο πολύ ή πιο λίγο στα 100χαω, αν θα έχει μεταβληθεί η κατανάλωση καυσίμου κατά 0,3 λίτρα/100χλμ ή εάν ο χιλιομετρητής κλέβει πλέον 100 μέτρα στα 5 χιλιόμετρα, ποσώς με ενδιαφέρουν, από τη στιγμή, που εγώ απολαμβάνω ένα πολύ πιο ευχάριστο, ασφαλές και σωστό στην οδική του συμπεριφορά αυτοκίνητο. Προσέθεσε δε, το ότι βρίσκω ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ πιο αξιοπρεπή και σπορτίφ στην απόδοσή τους ελαστικά και μάλιστα φθηνότερα από τα αντίστοιχα στην 185/60/15. Επιπρόσθετα, με το παρόν ελαστικό (PE2 195/50/15) εδώ και 53Κ χλμ, η άνεση είναι, τολμώ να πω, ιδιαίτερα κοντά στα εργοστασιακά επίπεδα.
Τα προαναφερθέντα νούμερα στην πιο πάνω παράγραφο είναι, φυσικά, τυχαία.
Τί να σου πω, απλά δεν έχω δοκιμάσει τέτοια αλλαγή γι' αυτό έχω αμφιβολίες. Και είδα στο 1010tires που λέει όχι πάνω απο 3% γι αυτό είπα όχι καλύτερα. Αλλά αφού το δοκίμασες και σου βγήκε σε καλό μάλλον έχεις δίκαιο
-
Άγγελε, θα αναφέρω κάτι άλλο, που αφορά το Swift 1.3.
Το ουγγρικό Swift 1.3 στη βασική του έκδοση εισάγεται με 14άρες σιδερόζαντες και ελαστικό 165/70/14.
Αν δεκτώ ότι αυτή είναι η βασική διάσταση ελαστικού του Swift και ανατρέξω σε έναν οποιοδήποτε μετρητή, που αναφέρθηκαν πιο πάνω, βγαίνει το εξής ενδιαφέρον: αν βάλω ως πρώτη εναλλακτική διάσταση την 195/50/15, μου βγάζει ότι Diameter Difference: 1.82% σε σύγκριση με την στοκ 165/70/14. Δηλαδή απόλυτα αποδεκτή προς τοποθέτηση!
Οπότε λέω το εξής: μήπως τρελλαινόμαστε τσάμπα κατά κάποιον τρόπο με τις διαμέτρους σε ζάντα-ελαστικό? Δε λέω να τοποθετούμε κάποια διάσταση που φωνάζει από μακρυά, ότι δεν ταιριάζει στο πλαίσιο και το σχεδιασμό του εκάστοτε αυτοκινήτου, προς θεού.
Όμως δείτε και μόνοι σας: αν βάλω ότι το Swift έχει βασική διάσταση ελαστικού 165/70/14, τότε ο μετρητής βγάζει την διάσταση 195/50/15 ως απόλυτα αποδεκτη για το αυτοκίνητο. Αν βάλλω όμως ότι έχει βασική διάσταση 185/60/15, τότε ο μετρητής μου βγάζει απόκλιση πάνω από το επιτρεπτό 3% (κοντά 4.5% αν θυμάμαι καλά).
Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε? Τί θα τοποθετούσατε?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]