-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
να βάλεις την εργοστασιακή στο Scirocco
Εργοστασιακή είναι και η 225
Ναι, αλλα αλλαζει και η ζαντα. Η long beach φοραει 225 και ειναι 7J, η extra donington του σπορ πακετου φοραει 235 και ειναι 8J...Αναλογως τι ζαντα εχει πανω,
καλυτερα να βαλει την εργοστασιακη διασταση...http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=42958&start=0
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ερώτημα είναι Premium Cοntact ή Εxalto; 340€ ή 440€; είναι καλές αυτές οι τιμές;
Τα exalto τα έβαλα πριν ένα χρόνο σε διάσταση 205/55/16 440 άρα σου τα δίνει ακριβά,
στη θέση σου θα έβαζα Premium Cοntact, όπως έχω κάνει και εγώ για το αυτοκίνητο της γυναίκας μου, εδω και ενάμιση χρόνο με 20000 χλμ περίπου και είναι εξαιρετικά.
exalto2 205/55/16 380 στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο
Απίθανες διαφορές, θα το ξαναπώ.Tα ιδια ακριβως, με δεικτη V, 350 στην Αθηνα (Πατησια) πριν 1μηνα...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
να βάλεις την εργοστασιακή στο Scirocco
Εργοστασιακή είναι και η 225
Ναι, αλλα αλλαζει και η ζαντα. Η long beach φοραει 225 και ειναι 7J, η extra donington του σπορ πακετου φοραει 235 και ειναι 8J...Αναλογως τι ζαντα εχει πανω,
καλυτερα να βαλει την εργοστασιακη διασταση...http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=42958&start=0
Περι ορεξεως...κολοκυθοπιτα.
Εγω παντως εφοσον θα ειχα δωσει 22-26κ για scirocco
δεν θα τσιγγουνευομουνα 80-120ευρω για να βαλω την προβλεπομενη διασταση, που προτεινει ο κατασκευαστης (του αυτοκινητου...) , και σιγουρα δεν θα εδινα μεγαλυτερη βαση στις πιθανες επιλογες που προτεινει ενας κατασκευαστης ελαστικων... -
@dimik
να βάλεις την εργοστασιακή στο SciroccoΕργοστασιακή είναι και η 225
Περι ορεξεως...κολοκυθοπιτα.
Εγω παντως εφοσον θα ειχα δωσει 22-26κ για scirocco
δεν θα τσιγγουνευομουνα 80-120ευρω για να βαλω την προβλεπομενη διασταση, που προτεινει ο κατασκευαστης (του αυτοκινητου...) , και σιγουρα δεν θα εδινα μεγαλυτερη βαση στις πιθανες επιλογες που προτεινει ενας κατασκευαστης ελαστικων...Δε νομίζω πως υποκρίπτεται κάποιο ...συμφέρον εδώ !!
Απλά, τα 225/45/17 μπαίνουν άνετα σε 8άρα, αυτό είναι όλο... -
Ο πίνακας είναι generic και τον χρησιμοποιούν όλοι οι κατασκευαστές ελαστικών και οχημάτων. Τεσπα
-
Πέρα από τα 80€-120€ που δεν μου έδωσε ποτέ κανείς στον δρόμο όπως και τα σχεδόν 29.000€ που έδωσα για το αυτοκίνητο, τα 225 θα μπούν με την λογική ότι 235 είναι overkill για 160 άλογα όταν δυνατότερα αυτοκίνητα φοράνε 225.
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή ή value for money ελληνιστί.
Γιατί να πληρώσω κάτι που δεν μου χρειάζεται;
-
@Govus
Δεν υποννοησα 'συμφερον', απλα κατι ξερει και ο 'ρημαδης' ο κατασκευαστης του
αυτοκινητου, που δινει απο το εργοστασιο αυτη την διασταση.@Mirage
Δεν διαφωνω, ουτε θελω να 'μειωσω' τον πινακα. Σαφως και ειναι safe να τον ακολουθησεις, κτλ, η ενσταση μου ειναι οτι η αφορμη και το κινητρο ειναι ουσιαστικα για την 'εκπτωση' των 80-120ευρω που θα καταφερει να εχει απο μια τετοια επιλογη, κατι που
ειναι εντελως ακυρο (κατα την γνωμη μου) οταν εχει επιλεξει ενα αυτοκινητο με σπορτιφ
προσανατολισμο των 20κ και βαλε ευρω.
Θα το καταλαβαινα απολυτως αν υπηρχε επυθυμια για ανετοτερη κυλιση, μεγαλυτερη ανεση σε αναρτηση, και βεβαια ηταν ενα μτχ αυτοκινητο, με οτι συνεπαγεται σε εξοδα
που αντικατοπτριζουν και την πραγματικη του αξια, οχι ομως σε κατι καινουργιο με σαφη προσανατολισμο... -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πέρα από τα 80€-120€ που δεν μου έδωσε ποτέ κανείς στον δρόμο όπως και τα σχεδόν 29.000€ που έδωσα για το αυτοκίνητο, τα 225 θα μπούν με την λογική ότι 235 είναι overkill για 160 άλογα όταν δυνατότερα αυτοκίνητα φοράνε 225.Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή ή value for money ελληνιστί.
Mε το συμπαθειο κιολας, και βασικα απλα προτεινω κατι και κανω συζητηση, χωρις να εισαι υποχρεωμενος να συμμεριστεις τις αποψεις μου, αλλα
ποιος 'εξυπνος' σου ειπε οτι για τα 160 αλογα η διασταση 235 ειναι overkill?
To καθε αυτοκινητο ειναι στημενο διαφορετικα, δεν τιθεται θεμα συγκρισεων ΜΟΝΟ απο το μεγαλυτερο-μικροτερο πελμα αναφορικα με την ιπποδυναμη ενος αυτοκινητου, η 'λογικη' αυτη παραπεμπει σε 'γνωσεις' της δεκαετιας του 80' στον χωρο του αυτοκινητου.
Επιπροσθετως η συγκεκριμενη διασταση, αποτελει ΕΠΙΣΗΜΩΣ απο τον κατασκευαστη, μερος σπορ πακετου εξοπλισμου, κατι ευπροσδεκτο ειδικα οταν προκειται για οδοστρωματα σαπουνια οπως τα δικα μας, και χωρις να αλλαζει το προφιλ αλλα και η διαμετρος της ζαντας, κατι που αναποφευκτα θα οδηγουσε και σε ελαφρως μειωμενη ανεση και μεγαλυτερη ευαισθησια σε κακοτεχνιες, και θα δικαιολογουταν απολυτως η αποφυγη μιας τετοιας τοποθετησης. Ολα αυτα ομως, αποκλειστικα για 'κερδος' 80-120ευρω σε ολοκαινουργιο αυτοκινητο 29κ μου φαινονται ατοπα με ολο το σεβασμο... -
Η διάσταση είτε 225 είτε 235 είναι αρκετή με βάση όχι τόσο την ισχύ αλλά τη ροπή και το βάρος του οχήματος. Η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν νομίζω να εξουδετερώνει τα 100 ευρώ. Και επιπλέον δεν βλέπω πώς αλλάζει ο σαφής προσανατολισμός με την χρήση λίγων χιλιοστών λιγότερου πέλματος και μικρή ελάττωση συνολικής διαμέτρου.... Αν κάτι μάλλον θα βοηθήσουν να τονιστεί ο σπορ χαρακτήρας ταυτόχρονα με την οικονομία! Συνολικά αν δεν τον φοβίζει το λίγο χαμηλότερο προφίλ (που με 225 πλάτος δεν είναι και τόσο χαμηλό το 45%) δεν θα διαφωνούσα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η διάσταση είτε 225 είτε 235 είναι αρκετή με βάση όχι τόσο την ισχύ αλλά τη ροπή και το βάρος του οχήματος. Η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν νομίζω να εξουδετερώνει τα 100 ευρώ. Και επιπλέον δεν βλέπω πώς αλλάζει ο σαφής προσανατολισμός με την χρήση λίγων χιλιοστών λιγότερου πέλματος και μικρή ελάττωση συνολικής διαμέτρου.... Αν κάτι μάλλον θα βοηθήσουν να τονιστεί ο σπορ χαρακτήρας ταυτόχρονα με την οικονομία! Συνολικά αν δεν τον φοβίζει το λίγο χαμηλότερο προφίλ (που με 225 πλάτος δεν είναι και τόσο χαμηλό το 45%) δεν θα διαφωνούσα.Ο σαφης προσανατολισμος αυτος καθεαυτος ουσιαστικα δεν αλλαζει...
Τα καταπληκτικα οδοστρωματα που συνηθως εχουμε ομως μπορουν κατα περιπτωσεις
να 'αναδειξουν' (με την κακη εννοια) την οποια διαφορα ισως σε αισθηση περισσοτερο, κατι που βεβαια θα συνδυαστει και με την σχετικη επιλογη νεου ελαστικου και την ποιοτητα που αυτο φερει.
Επισης η προηγουμενη πλαινη 'προστασια' ελαστικου για την ζαντα, δεν χανεται σε μεγαλο βαθμο?
Εκτος ισως αν επιλεξει επι τουτου 'ballon' τυπο ελαστικων για εξτρα προστασια ζαντων... -
Πέρα από τα 80€-120€ που δεν μου έδωσε ποτέ κανείς στον δρόμο όπως και τα σχεδόν 29.000€ που έδωσα για το αυτοκίνητο, τα 225 θα μπούν με την λογική ότι 235 είναι overkill για 160 άλογα όταν δυνατότερα αυτοκίνητα φοράνε 225.
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή ή value for money ελληνιστί.
Mε το συμπαθειο κιολας, και βασικα απλα προτεινω κατι και κανω συζητηση, χωρις να εισαι υποχρεωμενος να συμμεριστεις τις αποψεις μου, αλλα
ποιος 'εξυπνος' σου ειπε οτι για τα 160 αλογα η διασταση 235 ειναι overkill?
To καθε αυτοκινητο ειναι στημενο διαφορετικα, δεν τιθεται θεμα συγκρισεων ΜΟΝΟ απο το μεγαλυτερο-μικροτερο πελμα αναφορικα με την ιπποδυναμη ενος αυτοκινητου, η 'λογικη' αυτη παραπεμπει σε 'γνωσεις' της δεκαετιας του 80' στον χωρο του αυτοκινητου.
Επιπροσθετως η συγκεκριμενη διασταση, αποτελει ΕΠΙΣΗΜΩΣ απο τον κατασκευαστη, μερος σπορ πακετου εξοπλισμου, κατι ευπροσδεκτο ειδικα οταν προκειται για οδοστρωματα σαπουνια οπως τα δικα μας, και χωρις να αλλαζει το προφιλ αλλα και η διαμετρος της ζαντας, κατι που αναποφευκτα θα οδηγουσε και σε ελαφρως μειωμενη ανεση και μεγαλυτερη ευαισθησια σε κακοτεχνιες, και θα δικαιολογουταν απολυτως η αποφυγη μιας τετοιας τοποθετησης. Ολα αυτα ομως, αποκλειστικα για 'κερδος' 80-120ευρω σε ολοκαινουργιο αυτοκινητο 29κ μου φαινονται ατοπα με ολο το σεβασμο...Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης αλλά πιστεύω ότι το 235 μπήκε στο σπορ πακέτο για τα μάτια του κόσμου (marketing) παρά για ουσιαστικούς λόγους. Ας μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της κυκλοφορίας του Scirocco το σπορ πακέτο ήταν διαθέσιμο μόνο για το 2lt 200ps και στην συνέχεια μάλλον κατόπιν της λαικής απαιτήσεως έγινε διαθέσιμο και στο 1400αρι με τα 160ps. Κι εγώ το είχα παραγγείλει τον Νοέμβρη του 2008 χωρίς σπορ πακέτο το οποίο προσέθεσα στην παραγγελία εκ των υστέρων μόλις έμαθα ότι έγινε διαθέσιμο. Aς μην ξεχνάμε ότι με 225 σε 7J ζάντα βγαίνει εργοστασιακά το 160ps χωρίς το σπορ πακέτο όπως και ότι 235 φοράνε και το 2lt και το R με τα 265 άλογα.
Εξάλλου όλα τα αυτοκίνητα με βάρος 1300kg και 150+ άλογα φοράνε 235;
Η διάσταση είτε 225 είτε 235 είναι αρκετή με βάση όχι τόσο την ισχύ αλλά τη ροπή και το βάρος του οχήματος. Η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν νομίζω να εξουδετερώνει τα 100 ευρώ. Και επιπλέον δεν βλέπω πώς αλλάζει ο σαφής προσανατολισμός με την χρήση λίγων χιλιοστών λιγότερου πέλματος και μικρή ελάττωση συνολικής διαμέτρου.... Αν κάτι μάλλον θα βοηθήσουν να τονιστεί ο σπορ χαρακτήρας ταυτόχρονα με την οικονομία! Συνολικά αν δεν τον φοβίζει το λίγο χαμηλότερο προφίλ (που με 225 πλάτος δεν είναι και τόσο χαμηλό το 45%) δεν θα διαφωνούσα.
Συμφωνώ απολύτως και παραθέτω και τους υπολογισμούς που δείχνουν μείωση μόνο 5mm στο προφίλ.
Δεν θέλω κοντράμαξο αλλα αυτοκίνητο για όλες τις χρήσεις που να στρίβει και να επιταχύνει λίγο καλύτερα από αξιοπρεπώς.Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference
235/45-17 106mm 322mm 643mm 2021mm 495 0.0%
225/45-17 101mm 317mm 634mm 1993mm 502 -1.4% -
Επισης η προηγουμενη πλαινη 'προστασια' ελαστικου για την ζαντα, δεν χανεται σε μεγαλο βαθμο?
Εκτος ισως αν επιλεξει επι τουτου 'ballon' τυπο ελαστικων για εξτρα προστασια ζαντων...Τι εννοείς;
Η ζάντα προστατεύεται απο το ειδικό νύχι που έχουν τα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά. Τι εστί μπαλονοελαστικό -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τι εστί μπαλονοελαστικόΆγνωστο.
Ίσως εννοεί συνδυασμό στενής ζάντας και μεγάλο πλάτος ελαστικού. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εκτος ισως αν επιλεξει επι τουτου 'ballon' τυπο ελαστικων για εξτρα προστασια ζαντων...Τι εννοείς;
Η ζάντα προστατεύεται απο το ειδικό νύχι που έχουν τα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά. Τι εστί μπαλονοελαστικόΠαλαιοτερα υπηρχαν καποιες μαρκες συγκεκριμενα (πχ Michelin) οπου σε καποια μοντελα ελαστικων τα πλαινα τους ηταν πιο ballon σε σχεση με αλλες μαρκες ελαστικων.
Πλεον ειδα προσφατα και σε επισημη ιστοσελιδα ιδιο τυπο, ιδια μαρκα ελαστικων να προσφερεται με, ή χωρις 'προστασια ζαντας'.
Επιπλεον σε διαβεβαιωνω οτι το 'νυχι' δεν κανει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ!
Αν κανεις το λαθος και δεν προσεξεις σε παρκαρισμα βαζοντας κοντα το αυτοκινητο προς το πεζοδρομιο χωρις να κοιτας πλαινο καθρεπτη, και 'γλυψει' λιγο οτροχος στο πεζοδρομιο, την 'εκατσες', το νυχι που λες δεν κανει εκει τιποτα ειναι ουσιαστικα για ενα εξτρα περιθωριο του ελαστικου ωστε να μην βγει-χανει την ομοιομορφια του απο την ζαντα σε στροφη υπο πιεση με καλο οδοστρωμα... -
Επιπλεον σε διαβεβαιωνω οτι το 'νυχι' δεν κανει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ!
Αν κανεις το λαθος και δεν προσεξεις σε παρκαρισμα βαζοντας κοντα το αυτοκινητο προς το πεζοδρομιο χωρις να κοιτας πλαινο καθρεπτη, και 'γλυψει' λιγο οτροχος στο πεζοδρομιο, την 'εκατσες', το νυχι που λες δεν κανει εκει τιποτα ειναι ουσιαστικα για ενα εξτρα περιθωριο του ελαστικου ωστε να μην βγει-χανει την ομοιομορφια του απο την ζαντα σε στροφη υπο πιεση με καλο οδοστρωμα...Νομίζω πως κάνεις απλώς λάθος.
Υπάρχουν ελαστικά με πολύ μικρό rim protector που όντως ελάχιστη διαφορά κάνουν (σαν τα μπροστινά μου Pirelli PZero Rosso), ενώ υπάρχουν και άλλα όπου το rim protector είναι τόσο μεγάλο, που ακόμη και το ίδιο το λάστιχο φαίνεται φαρδύτερο (σαν τα πίσω μου, Goodyear Asymetric).Κι εγώ νόμιζα πως πάνω κάτω όλα έχουν παρόμοιο rim protector, αλλά έκανα λάθος! Την επόμενη φορά, θα ξέρω όμως και θα κινηθώ αναλόγως. Ελπίζω το ίδιο να κάνει και η ...Pirelli!
-
Tα ιδια ακριβως, με δεικτη V, 350 στην Αθηνα (Πατησια) πριν 1μηνα...
Μπορείτε να πείτε κ το όνομα του εμπόρου που σας έκανε καλή δουλειά/τιμή/εντύπωση, μην ντρέπεστε...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μπορείτε να πείτε κ το όνομα του εμπόρου που σας έκανε καλή δουλειά/τιμή/εντύπωση, μην ντρέπεστε...
Mόνον εγώ έχω το θάρρος της γνώμης μου φαίνεται!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν ειναι θεμα ντροπης. Απλα δεν θελω να θεωρηθει οτι κανω διαφημιση.
Σου στελνω π.μ -
Δεν ειναι θεμα ντροπης. Απλα δεν θελω να θεωρηθει οτι κανω διαφημιση.
Σου στελνω π.μΠες το και χωρίς πμ
-
Τελικά φορέθηκαν στο C2 τα Exalto σε 195/50-15 το απόγευμα αντί 290€ ( μου έκοψε τα 10€ γιατί μου είπε 290€ πρίν κοιτάξει τον κατάλογο και μόλις τον κοίταξε είπε 300€, τελικά στην πληρωμή ζήτησε ότι είπε αρχικά)
Τα πρώτα χλμ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ...το αυτοκίνητο κοπανάει πολύ λιγότερο στις λακούβες (αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα προηγούμενα Energy είχαν DOT 2005 ), λιγότερος θόρυβος, το τιμόνι δεν είναι πλέον τελείως πούπουλο, δεν σπινιάρει με το παραμικρό και γενικά έδωσαν στο αυτοκίνητο μια πιο στιβαρή αίσθηση.
Αναμένω να το βγάλω σε ταξίδι εκτός πόλης να δώ κι εκεί συμπεριφορά.
Μέχρι τώρα πάντως δεν βλέπω να αλλάζω μάρκα και τύπο ελαστικού ποτέ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]