-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Κανένα απ' αυτά. Και τα δυο πολύ ξεπερασμένα και όχι κάτι τρελό σαν απόδοση. Επίσης ο ισχυρισμός για τη χάραξη 'V' δεν ισχύει.Για 'μένα, αφού θέλει στοχευμένα σπορ λάστιχο, Yokohama AD08, που αναφέρθηκε και παραπάνω, Bridgestone RE002, Toyo R1-R, Hankook RS2-Z212...
Σύμφωνοι.
Από τα παραπάνω που ανέφερες, ψήφος εμπιστοσύνης στα Toyo.
Πολύ πυκνό αποτύπωμα όλα εντωμεταξύ...
Λογικά είναι έτοιμος για μεγάλες διαφορές! -
Το μόνο που έχω ακούσει ως πλίν για τα toyo ,είναι ότι έχουν μαλακά πλαινά
-
Πάντως σε 206 με ανάρτηση σχετικά σκληρή ήταν το καλύτερο απ' όσα λάστιχα είχα ως συνδυασμός απόδοσης και φιλικότητας. Σε σχέση με Parada, π.χ., που ήταν άμεσος ανταγωνιστής του, ναι, μαλακότερο πλαϊνό, αλλά νομίζω συνολικά καλύτερο λάστιχο.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Orestis.D, efthymis, GGAB, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Πήρα τηλέφωνο σε 'γνωστό μαγαζί, στη Λ.Θησέως-Καλλιθέα', και μου έδωσαν τις παρακάτω τιμές (με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση):
[155/70/13]
-Dunlop SP Street Response: 190€
-Continental Eco Contact 3: 210€
-Sava: 160€Σχόλια?
Ακριβα μου φαινονται... παρε ενα τηλ εδω να ρωτησεις... http://www.fokas-tyres.gr/
Λοιπόν, μετά από έρευνα αγοράς σε όσα μαγαζιά έχουν site, συν 2-3 τηλεφωνικά,
σε 155/70/13, οι φθηνότερες τιμές της αγοράς που μάζεψα ήταν:-Τιμή-|--Λάστιχο-----------------------------|--Κατάστημα--
198€ : Michelin Energy E3B ....................spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]
190€ : Continental Eco Contact 3 .............spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]
188€ : Uniroyal Rainexpert ....................spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]
185€ : Goodyear Duragrip ......................spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]
180€ : Hankook Optimo K715 ..................spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]
175€ : Dunlop SP Street Response ............spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]160€ : BFGoodrich Touring.....................spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]
160€ : Barum Brillantis 2........................spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]
160€ : Fulda Diadem Ecocontrol................spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]
150€ : Tigar Sigura ..............................spoiler:3od8kk7p[/spoiler:3od8kk7p]Είχα την ελπίδα ότι θα τα έβρισκα 10-15€ φθηνότερα..
Από 'κει και πέρα.. Καλοβλέπω Continental, Goodyear, Dunlop. Ίσως και Hankook είπε ένας φίλος πιο πάνω.
Τί προτείνετε από τα πρώτα?
Αξίζει πιστεύετε η διαφορά τιμής σε κάποιο εκ των οικονομικότερων/θυγατρικών, σε σχέση με την ποιότητά του? -
Τα BF Goodrich και Fulda θα τα έβαζα στη λίστα σου μετά τα πολύ επώνυμα και μετά κενή γραμμή και Barum και τελευταία τα Tigar.
Και αν δεν το έψαχνα (δοκιμές σχόλια κλπ), δηλαδή τυφλά, μάλλον θα έβαζα κάποιο από τα πρώτα 2 που λέω. -
Ο χρήστης LeukoClio έγραψε:
Είχα την ελπίδα ότι θα τα έβρισκα 10-15€ φθηνότερα..
Από 'κει και πέρα.. Καλοβλέπω Continental, Goodyear, Dunlop. Ίσως και Hankook είπε ένας φίλος πιο πάνω.
Αξίζει πιστεύετε η διαφορά τιμής σε κάποιο εκ των οικονομικότερων/θυγατρικών, σε σχέση με την ποιότητά του?Ψηφιζω τα Dunlop.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Αν καταλαβαίνω καλά, η σύγκριση γίνεται με τα μπαλονάκια της Michelin (Energy Saver)???
Γιατί αν τα blueresponse είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ES τότε ΑΠΟ και ΚΛΕΙΟΝΤΑΙ!Δηλαδη απο 'πρασινο' λαστιχο τι ακριβως περιμενες?
Να ειναι υποψηφιο αντικαταστασης ελαστικου F1 ας πουμε?
Φιλε πανε βαλε κανα Primacy 3, Premium Contact 5 ή P7 Cinturanto (δεν ξερω και τη διασταση που φορας αλλα σιγουρα ένα απ' αυτα θα βγαινει) να εισαι οκΈχω την εντύπωση ότι το Cinturato P7 είναι και αυτό οικολογικό!!!!!
(http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/s ... to_p7.html)Τα PC5 λιώνουν αμέσως, όπως τα PC2 (τα έχω σε άλλο αυτοκίνητο)... Τα Primacy 3 δεν κάνουν στη διάστασή μου....
Κοντολογίς: όταν ένα ελαστικό θέλει να λέγεται SPORT (Dunlop **SPORT **Blueresponse) πρέπει να μπορεί να συγκριθεί με τα αντίστοιχα (πχ Pilot Exalto). Αυτό περίμενα... διότι είναι αυτονόητο ότι αν το μέτρο σύγκρισης είναι τα λάστιχα που φοράνε τα match box τότε προφανώς η ονομασία SPORT είναι παραπλανητική. Δατς ολ.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Αν καταλαβαίνω καλά, η σύγκριση γίνεται με τα μπαλονάκια της Michelin (Energy Saver)???
Γιατί αν τα blueresponse είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ES τότε ΑΠΟ και ΚΛΕΙΟΝΤΑΙ!Δηλαδη απο 'πρασινο' λαστιχο τι ακριβως περιμενες?
Φιλε πανε βαλε κανα Primacy 3, Premium Contact 5 ή P7 Cinturanto (δεν ξερω και τη διασταση που φορας αλλα σιγουρα ένα απ' αυτα θα βγαινει) να εισαι οκΈχω την εντύπωση ότι το Cinturato P7 είναι και αυτό οικολογικό!!!!!
(http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/s ... to_p7.html)Τα PC5 λιώνουν αμέσως, όπως τα PC2 (τα έχω σε άλλο αυτοκίνητο)... Τα Primacy 3 δεν κάνουν στη διάστασή μου....
Κοντολογίς: όταν ένα ελαστικό θέλει να λέγεται SPORT (Dunlop **SPORT **Blueresponse) πρέπει να μπορεί να συγκριθεί με τα αντίστοιχα (πχ Pilot Exalto). Αυτό περίμενα... διότι είναι αυτονόητο ότι αν το μέτρο σύγκρισης είναι τα λάστιχα που φοράνε τα match box τότε προφανώς η ονομασία SPORT είναι παραπλανητική. Δατς ολ.
Και τα Pilot Sport 3 λενε οτι ειναι οικολογικα, εχουν τεχνολογια Green X που ξεκινησε απο τα Energy...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Και τα Pilot Sport 3 λενε οτι ειναι οικολογικα, εχουν τεχνολογια Green X που ξεκινησε απο τα Energy...
Μερικές θέσεις που θα σοκάρουν το forum και μπορεί να θεωρηθούν από τους moderators ως flame bate.
-
Τα Energy Saver δεν είναι ΓΤΠΚ! Ναι μπορεί να σοκάρει η δήλωση αυτή αλλά μετά από 48,000+ χιλιόμετρα με αυτό το ελαστικό μπορώ να πω ότι αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για οχήματα όπου οι χρήστες τους δεν έχουν απαιτήσεις απόλυτου χρόνου στην πίστα.
-
Η οικολογία αυτή τη στιγμή πουλάει περισσότερο και για τον λόγο αυτό και βρίσκεται στην 1η διαφημιστική γραμμή.
-
Η σύγκριση ενός ελαστικού με ένα εξαιρετικό, τηρουμένων των αναλογιών και των απαιτήσεων ελαστικό, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι το ελαστικό ΓΤΠΚ.
-
Εκτός και αν κάποιος οδηγεί ένα S3 ή ένα EVO ή Megane RS ή .... (συμπληρώστε ελεύθερα) δηλαδή οχήματα που από τη μαμά τους έχουν σχεδιαστεί για υψηλές επιδόσεις και στόχο έχουν να καλύψουν αυτή την ανάγκη δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα το απόλυτο ελαστικό επιδόσεων. Η εποχή που τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ειδικά στα μέσα και ακριβά αυτοκίνητα) ήταν μία διαδικασία απλού μειοδοτικού διαγωνισμού έχει παρέλθει. Δεν είναι βέβαιο ότι στο Auris 1.6 ή στο Golf των 85 αλόγων ένα ελαστικό επιδόσεων θα λειτουργήσει το ίδιο καλά όσο στις αντίστοιχες γρήγορες εκδόσεις. Μπορούν οι ρυθμίσεις της ανάρτησης να είναι τέτοιες που να μην συνεργάζονται καλά με ελαστικά επιδόσεων. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα. Αλλά θεωρώ πραγματικά αξιοπερίεργο να πιστεύουμε ότι πλην των PS3, SC3, P Zero Nero ή Rosso και του MAXX δεν υπάρχει άλλο ελαστικό στη πιάτσα και ότι το μόνο ασφαλές ελαστικό είναι αυτό των επιδόσεων.
-
Το να προτείνω σε έναν που έχει ένα υβριδικό ή μία μπερλίνα με τον κλασσικό κινητήρα των 1600 cc και των 100~130 αλόγων ένα ελαστικό χαμηλοπρόφιλο, με σκληρά πλαϊνά που θα ζεσταίνεται στο αμάξι μόνον αν του έχεις βάλει κουβέρτα αλά F1 είναι το ίδιο λάθος με το να φορέσω ένα ES ή ένα BlueResponse σε ένα S3 ή ένα EVO γιατί απλά υπάρχει στη διάσταση που το θέλω (ή μπορεί να μπει). Κοινώς η επιλογή της σειράς του ελαστικού έχει κάποια σημασία. Αλλιώς γιατί πχ. τόσο η Pirelli όσο και η Dunlop όσο και η Michelin όταν τους θέτω τον τύπο του αμαξιού μου να μου προτείνουν τα οικολογικά = φθηνά τους ελαστικά και όχι τα απολύτων επιδόσεων = μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους ελαστικά τους;
Just my 2c
-
-
Τις προκλητικές, 'ριζοσπαστικές' και 'επαναστατικές' σου απόψεις σε γενικές γραμμές τις βρίσκω απόλυτα προσγειωμένες, προϊόν εμπειρίας, ωριμότητας και λογικής. Ως εκ τούτου πραγματικά αναρωτιέμαι αν έχουν θέση εδώ!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θελω μια γνωμη για εναν φιλο που ψαχνει λαστιχα για civic type-r ep3 215/40/17.
Τωρα φοραει hankook ventus v12 αλλα δεν ειναι πολυ ευχαριστημενος. Γλιστρανε..Αποδιδουν καλα μονο οταν ζεσταθουν πολυ καλα. Επισης δεν φθειρονται, πραγμα που ισως δειχνει οτι ειναι σκληρα. Δεν τον ενδιαφερει η χιλιομετρικη αποδοση αλλα το κρατημα. Μεγαλυτερη εμφαση στο στεγνο καθως με βροχη το αμαξι δεν κυκλοφορει.
Το αμαξι κανει κυριως αναβασεις και οδηγιεται στα ακρα..
Επισης φοραει και μπλοκε διαφορικο αν αυτο βοηθαρειΤα φοράει και το Lancer EVO X FQ-400.
-
Σε Fiat 500 1.2 να βάλω 195/50/15 αντί για 185/55/15 και να γλιτώσω 100€ ή να μείνω στη μαμά διάσταση μιας και το αμάξι είναι ήδη ασθενικό?
-
Υπερβολή μου φαίνεται το 195, Στέφανε... Μήπως να δεις και κάνα 175/60 ή 65; (Το 65 βλέπω ότι έχει μεγαλούτσικη διαφορά σε διάμετρο, βέβαια, ενώ το 60 είναι πιο κοντά στη μαμά.)
Αν αυτά παίζουν σε χαμηλότερη ή και αντίστοιχη τιμή σε σχέση με τα 185/55 θα πήγαινα σε τέτοια.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σε Fiat 500 1.2 να βάλω 195/50/15 αντί για 185/55/15 και να γλιτώσω 100€ ή να μείνω στη μαμά διάσταση μιας και το αμάξι είναι ήδη ασθενικό?Εγώ θα έβαζα τα 195/50/15 και για την καλύτερη τιμή, αλλά και για την μεγαλύτερη προσφορά σε καλά ελαστικά.
Διαφορά σε επιδόσεις δεν νομίζω να δεις.
Γενικώς, είναι πολύ αγαπημένη μου αυτή η διάσταση!
Με 250€ παίρνεις άψογο λαστιχάκι!(Nexus + Tapatalk)
-
Φοβάμαι μην είναι πολύ μπαλόνια μετά. Τέσπα πήρα μια προσφορά στα 350€ (σε 3 μαγαζία ακριβώς ίδια τιμή) για Pirelli P1 185/55 και θα στείλω από βδομάδα τη μάνα μου να τα βάλει. Έχουν και την εγγύηση των 18 μηνών ή 20.000χλμ, συν 3 άτοκες οπότε κλάιν...
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ θα έβαζα τα 195/50/15 και για την καλύτερη τιμή, αλλά και για την μεγαλύτερη προσφορά σε καλά ελαστικά.
Διαφορά σε επιδόσεις δεν νομίζω να δεις.
Γενικώς, είναι πολύ αγαπημένη μου αυτή η διάσταση!
Με 250€ παίρνεις άψογο λαστιχάκι!Πράγματι εκτός απ' το μειωμένο κόστος υπάρχουν και πολύ περισσότερες επιλογές. Σε 195/50 θα έβαζα Ρ6 μάλλον.
-
Καλά, σε 195/50 υπάρχουν λαστιχάρες... Με τίποτα P6.
Κι εμένα αγαπημένη διάσταση είναι, και στο 206 τέτοια είχα, αλλά για αμάξι που έτσι κι αλλιώς είναι ασθενικό και με στόχο την καθημερινή μετακίνηση, όσο περισσότερη άνεση μπορείς να του προσδώσεις, κέρδος είναι. Το 'χω εκτιμήσει πολύ τώρα στο αρκούδι το 175/65. Γι' αυτό το 'πα.
-
Καλά δεν θα έβαζα performance λάστιχο στο 500αρι, δεν υπάρχει λόγος. Εσύ θες και το 65αρι προφίλ λόγω και offroading, εκτός από την άνεση. Εγώ θέλω να είναι τέζα ο λευκός σίφουνας!
-
Ατςςς καλέ ανατρίχιασα.
-
Ο χρήστης LeukoClio έγραψε:
Orestis.D, efthymis, GGAB, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Πήρα τηλέφωνο σε 'γνωστό μαγαζί, στη Λ.Θησέως-Καλλιθέα', και μου έδωσαν τις παρακάτω τιμές (με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση):
[155/70/13]
-Dunlop SP Street Response: 190€
-Continental Eco Contact 3: 210€
-Sava: 160€Σχόλια?
Ακριβα μου φαινονται... παρε ενα τηλ εδω να ρωτησεις... http://www.fokas-tyres.gr/
Λοιπόν, μετά από έρευνα αγοράς σε όσα μαγαζιά έχουν site, συν 2-3 τηλεφωνικά,
σε 155/70/13, οι φθηνότερες τιμές της αγοράς που μάζεψα ήταν:-Τιμή-|--Λάστιχο-----------------------------|--Κατάστημα--
198€ : Michelin Energy E3B ....................spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]
190€ : Continental Eco Contact 3 .............spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]
188€ : Uniroyal Rainexpert ....................spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]
185€ : Goodyear Duragrip ......................spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]
180€ : Hankook Optimo K715 ..................spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]
175€ : Dunlop SP Street Response ............spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]160€ : BFGoodrich Touring.....................spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]
160€ : Barum Brillantis 2........................spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]
160€ : Fulda Diadem Ecocontrol................spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]
150€ : Tigar Sigura ..............................spoiler:2u36iqre[/spoiler:2u36iqre]Είχα την ελπίδα ότι θα τα έβρισκα 10-15€ φθηνότερα..
Αξίζει πιστεύετε η διαφορά τιμής σε κάποιο εκ των οικονομικότερων/θυγατρικών, σε σχέση με την ποιότητά του?Goodyear Duragrip
Τα fulda τα συμπαθώ άν δεν ήταν έκδοσης eco...
Nα πώ και γώ κάτι που ίσως φαίνεται παράλογο? Ας το σκεφτούμε όμως:
Με τη λογική της πέμπτης παραγράφου-ελαστικά
http://www.amendola.gr/index.php?option ... &Itemid=24
το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου είναι ποιό ελαφρύ και άρα τα πίσω λάστιχα ζεσταίνονται αργότερα(τουλάχιστον στα αυτοκίνητα που έχουν το βάρος μπροστα,δηλαδή στα περισσότερα)
Μπορεί δηλαδή να μπεί μπροστά το ζευγάρι με την πιό σκληρή γόμα Goodyear Duragrip
και πίσω το ζευγάρι με την πιό μαλακή γόμα Michelin Energy E3B
βέβαια κάποια στιγμή δέν μπορείς να βάλεις τα μπρός πίσω.. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
...
Σε 195/50 θα έβαζα Ρ6 μάλλον.Μισλέν Πιλοτεξαλτό2, χωρίς πως, τι και γιατί.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]