-
Προσωπικά απο Michelin Pilot Sport 3, δεν έμεινα ευχαριστημένος ακριβώς λόγω μαλακού πλαινού.
Αντιλαμβάνομαι το σκοπό αλλά σε σπορ λάστιχο θα πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτά και σκληρά.
Το αμάξι με ξάφνιασε ως προς το πόσο παραπάνω υποστροφικό έγινε.
Οι πιέσεις βοήθησαν κατα τι, αλλά τίποτα το σημαντικό.
Κι αν είναι να κάνεις μπαλόνια τα λάστιχα μπας και δεις βελτίωση , καταστρέφοντας
αναρτήσεις και εσωτερικό, ζήτω απλάΥΓ αντίθετα, με Energy Saver σε Yaris mk2 έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
-
Επιτελους καταλαβετε,οτι τα ελαστικα δεν ειναι μονο κρατημα στην στροφη αλλα και αλλα οπως ανεση,οικονομια καυσιμου,φρεναρισμα,χιλιομετρικη αποδοση,αποδοση στο βρεγμενο,θορυβος.
Η μισελεν,ιδιαιτερα στα οικολογικα ελαστικα και λογω πολυ σκληρης γομας στο πελμα,εχει καταφερει και εχει φτιαξει ενα πλαινο που λυγιζει σαν τσιχλα.
Αυτο γινεται διοτι διαφορετικα δεν θα κραταγαν καθολου καλα .
Επιτηδες γινονται ετσι ωστε να φορτιζονται συνεχως στον δρομο.
Το ιδιο κανουν και οι αλλοι κατασκευαστες.
Πιαστε ενα πιρελι Ρ1 στα χερια σας και θα διαπιστωσετε οτι ειναι αρκετα πιο μαλακο απο ενα Ρ6 .
Ενα Τ001 με ενα ΕΡ300.Στα ελαστικα υψηλων επιδοσεων ,τα πραματα ειναι διαφορετικα.
Πολυ μεγαλο ρολο εκει παιζει ο σκελετος.
Αλλα ρε βολβοδια,μην ζητας να στο εξηγησουμε.Ο μπουσουλας ,ακαμπτο πλαινο=κρατημα ,απλα δεν ισχυει.
Αποδειξη τα ρανφλατ,οπου ειναι πολυ πιο ακαμπτα αλλα χειροτερευουν την αποδοση ενος οχηματος.Σε γενικες γραμμες ,ενα ειναι σιγουρο.
Οτι η Μισελεν ειναι ο μεγαλυτερος κατασκευαστης ελαστικων στον κοσμο. -
Ποτε δεν εχω βαλει michelin.μετα τα cinturato p7 μαλλον θα τα προτιμισω!τωρα energy η' primacy..αλλο θεμα.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Προσωπικά απο Michelin Pilot Sport 3, δεν έμεινα ευχαριστημένος ακριβώς λόγω μαλακού πλαινού.Αντιλαμβάνομαι το σκοπό αλλά σε σπορ λάστιχο θα πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτά και σκληρά.
Το αμάξι με ξάφνιασε ως προς το πόσο παραπάνω υποστροφικό έγινε.
Οι πιέσεις βοήθησαν κατα τι, αλλά τίποτα το σημαντικό.
Κι αν είναι να κάνεις μπαλόνια τα λάστιχα μπας και δεις βελτίωση , καταστρέφοντας
αναρτήσεις και εσωτερικό, ζήτω απλάΥΓ αντίθετα, με Energy Saver σε Yaris mk2 έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Δηλ. τα Pilot Sport 3 μαγουλιάζουν πιο εύκολα από τα Energy Saver?????
Δεν παίζει! Τα Saver πρέπει να έχουν το πιο μπαλόνι προφίλ ever!!!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Επομενως οταν το λαστιχο φτασει στη θερμοκρασια βελτιστης λειτουργιας του, το πλευρικο τοιχωμα σταματαει να παραμορφωνεται...Δεν ειπα ποτε οτι η παραμορφωση ειναι αναλογη της θερμοκρασιας του ελαστικου.
ομως επιμενεις οτι το sidewall βοηθα, οντας καταλληλα σχεδιασμενο, στο να ζεσταθει το ελαστικο.
Ναι.
Εχεις υποψην σου τη διαδικασια παραγωγης και τα μηχανηματα που χρησιμοποιουνται, τις διαφορες μεταξυ αυτων για τις δυο εταιρειες που αναφερεις, και καταληγεις στο συμπερασμα οτι αυτος ειναι ο λογος που ο ενας «φτιαχνει κοτρωνια κι ο αλλος ζελεδακια», πραγμα το οποιο το εχεις διαπιστωσει ο ιδιος με επιστημονικα κριτηρια, οπως αυτα στο βιντεο που παρεθεσες. Επιπλεον η διαφορα φιλοσοφιας μεταξυ των εταιρειων ειναι αλλος ενας παραγοντας που ενισχυει αυτη τη διαφορα.
Ναι.
Επισης εξισου σημαντικο ρολο στο ζεσταμα ενος ελαστικου διαδραματιζουν, δευτερευοντες παραγοντες. Ειναι δηλαδη ιση και αξια αναφορας η συνεισφορα της τριβης που προκαλειται για παραδειγμα στα φρενα κατα το φρεναρισμα (τακακια->δισκοι->μουαγιε->ζαντα->αερας->εσωτερικη επιφανεια ελαστικου->γομα), με την τριβη μεταξυ γομας – δρομου!
Μην το γ@μ@ς το θεμα. Ειπαμε, οχι και ΤΟΣΟ δευτερευοντες παραγοντες. Αλλα ναι διαδραματιζουν σημαντικη συνεισφορα καποιοι αλλοι λιγοι παραγοντες.
Βεβαια τα λαστιχα ειναι ηδη ζεστα, αναλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια, επομενως το καλοκαιρι ειναι σε καταλληλη θερμοκρασια προτου αρχισει το οχημα να κινειται, αν και ποια ειναι η βελτιστη θερμοκρασια ειναι αγνωστο.
Τα λαστιχα δεν ειναι ρουχα για να εχουν βελτιστη θερμοκρασια πλυσιματος στους 30 και 40 βαθμους. Για 70-80 το συζηταμε.
Το καλοκαιρι η ασφαλτος δεν παρεχει grip οπως θα ξερεις (αν ξερεις) απο τους αγωνες F1, πολυ ζεστη ασφαλτος = κακο πραγμα. Και το καλοκαιρι μπορει να φτασει και τους 60 βαθμους η ασφαλτος.
Αν επαιρνες το ιδιο ελαστικο με 40 βαθμους θερμοκρασια και το εβαζες να κυλισει σε ασφαλτο λογικης θερμοκρασιας πες ~20-30 βαθμους, τοτε θα ειχε αξιοπρεπη αποδοση μετα απο λιγα μετρα, και προφανως θα εφτανε πολυ πιο γρηγορα στην βελτιση θερμοκρασια επειδη ξεκιναει ηδη απο τους 40.Η δυνατοτητα του ελαστικου να μην παραμορφωνεται κατα τις πλευρικες φορτισεις, δεν επηρεαζει το κρατημα. Η επιφανεια που βρισκεται σε επαφη με το δρομο, παραμενει σταθερη ακομα κι οταν το ελαστικο παραμορφωνεται, κατι το οποιο οφειλεται στην «τεχνη» του κατασκευαστη. Τελος η επιλογη μεταξυ σκληρου και μαλακου πλαϊνου ειναι καθαρα θεμα γουστου, οπως στα στρωματα, καποιοι τα θελουν σκληρα και καποιοι μαλακα.
Τα σπορ ελαστικα ειθισται να εχουν πιο σκληρα πλαινα απο τα αντιστοιχα οικονομιας. Αυτο ειναι επιλογη των κατασκευαστων που προφανως εχει λογικη εξηγηση. Ειναι και θεμα αισθησης, και θεμα απολυτοτητας, και οπως λες ειναι πιο ευκολο να διατηρησουν επαφη με το δρομο. Εχεις δικιο σε ολα αυτα.
Αλλα αν μια κορυφαια εταιρια ισχυριζεται οτι εχεις τα πλεονεκτηματα ανεσης του σχετικα μαλακου πλαινου, και ταυτοχρονα διατηρεις την ιδια επαφη με το δρομο, τοτε ναι εχω λογο να πιστευω οτι κατεχει πολλα κιλα «τεχνης», και οτι δε λεει μπαρουφες. Αυτοι ξερουν καλυτερα απο μενα κι απο σενα.
Και ναι ειναι θεμα γουστου. Αν εχεις δοκιμασει ελαστικα με ολη την γκαμα των πλαινων καταληγεις σε ποιο σε βολευει περισσοτερο.Διαβασε τα ετσι μαζεμενα μπας και αντιληφθεις ποσο ακυρα ειναι..
Δε λεω τιποτα ακυρο, επιτρεψε μου να εχω την αποψη μου που ειναι πολυ καλα τεκμηριωμενη, και στην επομενη συναντηση να ανοιξουμε αυτο το θεμα και να μιλαμε οσες ωρες θες για να σου εξγησω τι εννοω, γιατι πιστευω οτι καπου παρεξηγιομαστε και δε το θελω. Μηχανολογος εισαι, εχεις επαφη με τον κλαδο, δε μιλαω σε κανεναν ασχετο.
Δηλ. τα Pilot Sport 3 μαγουλιάζουν πιο εύκολα από τα Energy Saver?????
Δεν παίζει! Τα Saver πρέπει να έχουν το πιο μπαλόνι προφίλ ever!!!
Ευχαριστημενος ειπε οτι ειναι ο ανθρωπος, οχι οτι εχουν σκληρα πλαινα.
Ναι τα Saver εχουν το πιο μπαλονι ever! -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Σε γενικες γραμμες ,ενα ειναι σιγουρο.
Οτι η Μισελεν ειναι ο μεγαλυτερος κατασκευαστης ελαστικων στον κοσμο.Αυτό καθόλου σίγουρο δεν είναι. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως είναι η Bridgestone!!!
-
215 / 45 17 ποιο ειναι καλό ολ ραουντ;;
Να βγάλει άνετα 3,5+ χρόνια και καμία 45.000km
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οτι η Μισελεν ειναι ο μεγαλυτερος κατασκευαστης ελαστικων στον κοσμο.Αυτό καθόλου σίγουρο δεν είναι. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως είναι η Bridgestone!!!
Να πέσουν ισολογισμοί στο τραπέζι
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
-
Δηλαδη οταν φτασει σε αυτη τη θερμοκρασια βελτιστης λειτουργιας που μονο ο κατασκευαστης ξερει, με τις νεες τεχνολογιες σταματαει να παραμορφωνεται ο σκελετος οποτε και δεν υπερθερμενεται το λαστιχο?
-
Δηλαδη αλλο σκοπο εξυπηρετει για τη μισελεν το sidewall, αλλο για τη bridgestone και αλλο για την pirelli?
Το Pilot Sport 3 στη διασταση μου (205/50-17) με δεικτη Y load index 93 και XL ειναι ζελεδακι, ενω το adrenalin με τα ιδια χαρακτηριστικα (σχεδον εχει W δεικτη) κοτρωνι? -
Επομενως οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 35 βαθμοι, η γομα ειναι ετοιμη, ζεσταμενη μολις ξεπαρκαρουμε?
-
Πως ακριβως εχεις καταληξει σε αυτο το συμπερασμα? Ηδη σου εδωσα ενα παραδειγμα της μισελεν που αναφερεις που μια χαρα σκληρα πλαινα εχει!
Τα σπορτ ελαστικα τι ευρος aspect ratio εχουν? Δωσε μου ενα παραδειγμα σπορ ελαστικων, στην ιδια διασταση, με διαφορετικη σκληροτητα πλαινων, στις ιδιες πιεσεις που να ισχυει αυτο που λες, και πως το τεκμηριωνεις.
-
Εμενα τι με ρωτας Michelin ειμαι? Αυτοι με τοσα χρονια τεχνογνωσια ξερουν κατι παραπανω απο εμας νομιζω...
-
Πηγαινε σε ενα λαστιχαδικο και ζητα να σου δωσουν ενα 050Α και ενα PS3 να δεις την διαφορα.
-
Στους 35 βαθμους ζεσταινονται εσενα τα ελαστικα σου? Θελω και γω που πασχιζω να τα ζεστανω!!!
-
Στο εξηγησα στο 3). Πηγαινε σε ενα λαστιχαδικο και ζητα να σου δειξει αυτα τα ελαστικα που αναφερω. Δες πως κλιμακωνεται η σκληροτητα των πλαινων στα Dunlop SP sport maxx RT, Pirelli Pzero, Michelin PS3, και Bridgestone 050A.
Εγω δε τα λεω απο το κεφαλι μου. Το χω κανει. Θα δεις τεραστιες διαφορες.
και για να μη σηκωνεσαι απο τον καναπε σου...
Youtube VideoΦοραω conturato p7 205/55-16 και εχω κανει 20000χλμ.οταν ηταν καινουργια ζεσταινονταν ευκολα ακομα και με χαμηλες ταχυτητες.τωρα και σε πιο μεγαλες ταχυτητες παραμενουν κρυα εχουν σκληρηνει και ξανουν θορυβο.παραδοξως το κρατημα τους παραμενει καλο.για 20000χλμ σε 2 χρονια,ειναι φυσιολογικα ολα αυτα;(υ.γ. Στις 10000 αλλαξα τα μπρος πισω).
Φυσιολογικα ειναι αυτα που αναφερεις. Ηταν τα πρωτης τοποθετησης στο αμαξι?
Αν το πηρες ετοιμοπαραδοτο, τα ελαστικα συνηθως ειναι ηδη ταλαιπωρημενα απο οσους μηνες εχουν κατσει ακινητα στο τελωνιο, απροστατευτα απο τον καιρο, τον ηλιο, και τις διαφορες θερμοκρασιας.
Εγω ειχα την ατυχια στα δικα μου, να βγαλουν ολο το κατακαλοκαιρο απο Μαιο μεχρι Σεπτεμβριο στο τελωνιο...ελαστικης επιστημης τα αναγνωσμα!!!!!!!προσκηνω.........και ιδιαιτερα αυτους που το ψιριζουν και αλλαζουν λαστιχα καθε 5 χρονια!
Καλη η ιστορια σου αλλα δεν εχει δρακο...
Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε καποιον απο εμας, γιατι εχω την τυχη να ξερω οτι οσοι ασχολουνται ενταντικα με αυτο το τοπικο, ειναι υπεροβλικα ψειρες και παραπανω απο τυπικοι στα ελαστικα τους...τι να το κανω εγω να ξερεις εσυ τα παντα γυρω απο ενα λαστιχο και να τα αλλαζεις οοοοοποτε μπορεσεις;;;;;;;τι σου φταιει η οικογενεια μου;;;;;
το εσυ ειναι σχημα λογου και δεν αναφερομαι σε εσενα
καποιοι ηδη υπεραμυνθηκαν αυτο που θεωρω επικινδυνο,καθως ειναι καλυτερα να οδηγεις απλα λιγο πιο προσεκτικα!!! -
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Oresti εισαι φυσικος;Ρε πουσαι συ ρε?
σεχω χασει
Για πε ρε μαστορα ειναι καλα τα turanza T001 που πηρα για τη νεκροφορα μου?
Δεν ειχα λεφτα για ζμπορ ελαστικο και ετσι συμβιβαστηκα με κατωτερα -
Έχω την εντύπωση ότι ξέφυγε πολύ η κουβέντα....
Το ποιός είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών δεν έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής (υπενθυμίζω: http://www.tiredefects.com/bridgestone-tire-recall.cfm - παραδόξως όλα τα βίντεο έχουν αφαιρεθεί από το youtube)...
Ούτε η ποιότητα κατασκευής μιας εταιρείας εξασφαλίζει ότι τα ελαστικά της θα έχουν την καλύτερη απόδοση σε κάθε κατηγορία και σε όλες τις διαστάσεις...
Μαζί με τα παραπάνω, λάβετε υπόψη ότι στους επαγγελματικούς αγώνες αυτοκινήτων, όπου η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει τεχνολογικά ανεξαρτήτως κόστους, και πάλι τα ελαστικά εξειδικεύονται ανάλογα με το συγκεκριμένο τερέν (λάστιχα για χώμα, για άσφαλτο, για πολύ βροχή, για λίγη βροχή, για στεγνό, για λάσπη, μαλακή - σκληρή - μεσαία γόμα κλπ).
ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ:
Στο εμπόριο υπάρχουν 100 εταιρείες που κάθε μία
- έχει συγκεκριμένη τεχνογνωσία (άλλη λιγότερο, άλλη περισσότερο, άλλη καθόλου),
- έχει συγκεκριμένο budget κόστους παραγωγής (και όχι απεριόριστο για να μπορεί να κατασκευάζει ό,τι καλύτερο - εξού και δεν έχουν όλα τα λάστιχα πχ προστασία ζάντας),
- έχει συγκεκριμένο target group (πχ η ΝΟΚΙΑΝ απευθύνεται κυρίως στη Σκανδιναβία και σχεδιάζει με βάση τις κλιματικές συνθήκες εκεί)
ΚΑΙ ΟΛΕΣ αυτές οι εταιρείες προσπαθούν να σχεδιάσουν ένα λάστιχο που θα τα συνδυάζει όλα και θα είναι κατάλληλο και για ζέστη, και για κρύο, και για στεγνό, και για βρεγμένο, και για μικρή και μεγάλη ταχύτητα, και για μικρό και μεγάλο φορτίο κλπ κλπ κλπ...
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ! -
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!Ακριβώς. Όλα είναι συμβιβασμοί και στα λάστιχα έχει πολλούς αφού είναι πάρα πολλοί οι τομείς / ιδιότητες / χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να κριθεί το κάθε ελαστικό. Αναφορικά, πρόσφυση εγκάρσια (στροφές), διαμήκη (φρενάρισμα), συμπεριφορά σε απότομες αλλαγές και στο όριο (feedback, φιλικότητα), αίσθηση, ζέσταμα, θόρυβο, αντοχή σε χλμ, αντοχή σε λακούβες-πέτρες-πεζοδρόμια, άνεση, κατανάλωση, όλα αυτά σε στεγνό, γλύτσα, βρεγμένο, πολύ βρεγμένο και βέβαια διατήρηση των όποιων ιδιοτήτων και επιδόσεων σε εύρος θερμοκρασιών, φορτίων, ταχυτήτων και στο χρόνο. Και τιμή...
Και πολύ διαφορετικοί οι τρόποι που επιλέγει ο κάθε κατασκευαστής να πετύχει έναν όσο γίνεται καλύτερο συνδυασμό. Θυμάμαι από παλιά ότι η Μισελέν πχ έβαζε τα λινά κατά 1-2 μοίρες εκτός για κάποιο λόγο. Άλλοι παιδεύονταν με διαφορετικές στρώσεις γόμας στο πέλμα. Κοκ.
Κάθε λάστιχο λοιπόν ανάλογα με τον τρόπο που πετυχαίνει κάτι, και το βαθμό επιτυχίας φυσικά θα ικανοποιήσει διαφορετικά ή διαφορετικούς οδηγούς. Πχ μερικοί βολεύονται με μεγάλες γωνίες ολίσθησης ενώ άλλοι όχι. Άλλοι θέλουν σφιχτά πλαϊνά για αντοχή και καλό τιμόνι ενώ άλλοι θέλουν άνεση και ησυχία. Βάλε σε όλα αυτά και τα διαφορετικά αυτοκίνητα, διαδρομές, δρόμους, τρόπους οδήγησης κλπ και γίνεται αντιληπτό γιατί μπορούμε να διαφωνούμε για ώρες για το ποιο λάστιχο είναι πιο καλό και ικανό και άκρη δεν θα βγαίνει. Οπότε θα έλεγα να μην το παίρνετε και πολύ ζεστά το θέμα και σίγουρα μην το παίρνετε προσωπικά.Πάντως την πτώση επιδόσεων κάτω από τους 5-6 βαθμούς την είχα παρατηρήσει κι εγώ και έχω αναφέρει ότι τα Fulda απέδιδαν πολύ καλά και σε αυτές τις θερμοκρασίες.
-
Δικιο εχουν οι 2 απο πανω...
Πιστευω ειναι ο καλυτερος τροπος για να κλεισει ενας μαραθωνιος 'επιστημονικων' διαλογων που πολλες φορες χανουμε το νοημα... -
Αναφερεσαι στον τζιρο.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Αναφερεσαι στον τζιρο.
Ενταξει τωρα μη τις μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη!!!
Μιλαμε για κορυφαιους κατασκευαστες που ξερουν τι κανουν! .- -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
τι να το κανω εγω να ξερεις εσυ τα παντα γυρω απο ενα λαστιχο και να τα αλλαζεις οοοοοποτε μπορεσεις;;;;;;;τι σου φταιει η οικογενεια μου;;;;;
καποιοι ηδη υπεραμυνθηκαν αυτο που θεωρω επικινδυνο,καθως ειναι καλυτερα να οδηγεις απλα λιγο πιο προσεκτικα!!!Όσο υπερβολικό είναι να αφήνεις ένα λάστιχο πάνω για 10 χρόνια, άλλο τόσο υπερβολικό είναι να λες ότι είναι για πέταμα μετά από 2-3 χρόνια.
-
Μετά από 10 χρόνια δε νομίζω, ότι όσο ιδανική μεταχείριση να έχει ένα λάστιχο μπορεί να κάνει για κάτι, πέρα από προστατευτικό σε καΐκι. Μετά από 2-3 χρόνια, όμως, και πολύ νωρίτερα κιόλας, μια χαρά μπορεί να 'ναι για πέταμα.
-
Μιλάμε για νορμάλ χρήση. Αν θες σου βγάζω λάστιχο off μέσα σε μισή ώρα στις Σέρρες...
-
τι να το κανω εγω να ξερεις εσυ τα παντα γυρω απο ενα λαστιχο και να τα αλλαζεις οοοοοποτε μπορεσεις;;;;;;;τι σου φταιει η οικογενεια μου;;;;;
καποιοι ηδη υπεραμυνθηκαν αυτο που θεωρω επικινδυνο,καθως ειναι καλυτερα να οδηγεις απλα λιγο πιο προσεκτικα!!!Όσο υπερβολικό είναι να αφήνεις ένα λάστιχο πάνω για 10 χρόνια, άλλο τόσο υπερβολικό είναι να λες ότι είναι για πέταμα μετά από 2-3 χρόνια.
+1
Με νορμαλ χρήση τα περισσότερα βγάζουν 4 χρονακια και 45-50κμ... Μην πάμε απο το ένα στο άλλο άκρο -
Δηλαδή,με νορμάλ οδήγηση.....Αθήνα,μπορείτε να αφήσετε πάνω ένα Bridge ER300 για.....5 χρόνια;.....ή ένα Saver(μην αδικήσω τον Προφέσορα.. );
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]