-
Οπως λεει ο απο πανω.
Βαλε 40 psi -
εχθες και τα 2 μου αυτοκινητα εμειναν απο λαστιχο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ειχα να παθω λαστιχο δεν ξερω και εγω ποσα χρονια και εχθες και τα 2..........παω να παιξω λοτο -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ειχα να παθω λαστιχο δεν ξερω και εγω ποσα χρονια και εχθες και τα 2..........παω να παιξω λοτοΜην βιάζεσαι...
Πήγατε μήπως στο ίδιο μέρος και με τα δύο; Μήπως εκνεύρισες κάποιον πηγαίνοντας εκεί; -
επιστροφή στα καλοκαιρινά ελαστικά και... ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ
βέβαια πώς εγινε και υποστρέφει περισσότερο τωρα ειναι μυστήριο, μάλλον επειδή ήταν απάτητα επί μήνες
-
καλημερα στο φορουμ ..
γραφω για πρωτη φορα οποτε δικαιολογηστε τα οποια λαθη
εχω ενα toyota avensis 1.8 147 PS.
πρεπει να παρω καλοκαιρινα λαστιχα 215/55/17..αυτα φορουσε οταν το αγορασα..
θα ηθελα να μου προτεινετε μερικα αλλα να μην προσπερασω τα 600 ευρω εαν ειναι δυνατο..
μου προτεινανε κατι sava στα 530 αλλα δεν ξερω ακομα..
χειμερινα εχω sava αλλα δεν τα δοκιμασα σε ιδιαιτερες δυσκολιες και ετσι δεν μπορω να εκφερω εμπεριστατωμενη αποψη
καποια βοηθεια για καλοκαιρινα;
πχ ειδα μια προσφορα σε hankook στα 550
τι λετε; -
Η διάσταση αυτή είναι αρκετά ακριβή.
Αν ψάξεις σε 225/45/17, που έχει ελάχιστη διαφορά στην κύλιση και στην ένδειξη του κοντέρ, θα μπορέσεις να βρεις εξαιρετικά λάστιχα με κάτω από 500 ευρώ. -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
επιστροφή στα καλοκαιρινά ελαστικά και... ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟβέβαια πώς εγινε και υποστρέφει περισσότερο τωρα ειναι μυστήριο, μάλλον επειδή ήταν απάτητα επί μήνες
Που τα είχες αποθηκεύσει;;;; το ελαστικό ή εν προκειμένω το μείγμα που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για τα ελαστικά έχει μία περίεργη συμπεριφορά όσον αφορά τα υστερητικά του χαρακτηριστικά*.
- Αναφέρομαι σε φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση που περιέρχεται το ελαστικό σε ένταση σε σχέση με αυτό που είναι αποθηκευμένο και ειδικά όταν η αποθήκευση είναι σε θερμοκρασίες χαμηλές.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Αν ψάξεις σε 225/45/17, που έχει ελάχιστη διαφορά στην κύλιση και στην ένδειξη του κοντέρ, θα μπορέσεις να βρεις εξαιρετικά λάστιχα με κάτω από 500 ευρώ.Η διάσταση που προτείνεις μειώνει τη διάμετρο του τροχού κατά 5,09% και αλλαγές πάνω από 3% δεν συνίσταται.
**Warning! **
When changing tire sizes, we recommend staying within 3% of the diameter of the original tire. Any more than this and you face the risk of brake failure.
Πηγή: http://www.1010tires.com/Tools/Tire-Size-Calculator/215-55R17/225-45R17
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
βέβαια πώς εγινε και υποστρέφει περισσότερο τωρα ειναι μυστήριο, μάλλον επειδή ήταν απάτητα επί μήνες
Που τα είχες αποθηκεύσει;;;; το ελαστικό ή εν προκειμένω το μείγμα που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για τα ελαστικά έχει μία περίεργη συμπεριφορά όσον αφορά τα υστερητικά του χαρακτηριστικά*.
- Αναφέρομαι σε φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση που περιέρχεται το ελαστικό σε ένταση σε σχέση με αυτό που είναι αποθηκευμένο και ειδικά όταν η αποθήκευση είναι σε θερμοκρασίες χαμηλές.
Στο κελάρι, σίγουρα 10 βαθμοί σταθερά το χειμώνα.
Τα χειμερινά είναι καλά στη δουλειά τους (φοβερό συμπέρασμα ε; ) κατά τ'αλλα τα σιχαίνομαι.. Βαρεια, θορυβώδη, απρόβλεπτα και γενικώς χάλια
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Αν ψάξεις σε 225/45/17, που έχει ελάχιστη διαφορά στην κύλιση και στην ένδειξη του κοντέρ, θα μπορέσεις να βρεις εξαιρετικά λάστιχα με κάτω από 500 ευρώ.Η διάσταση που προτείνεις μειώνει τη διάμετρο του τροχού κατά 5,09% και αλλαγές πάνω από 3% δεν συνίσταται.
**Warning! **
When changing tire sizes, we recommend staying within 3% of the diameter of the original tire. Any more than this and you face the risk of brake failure.
Πηγή: http://www.1010tires.com/Tools/Tire-Size-Calculator/215-55R17/225-45R17
Δικό μου σφάλμα, έκανα τον υπολογισμό σε σχετικό site αλλά δεν πρόσεξα ότι η διαφορά (-1.34) εμφανιζόταν σε ίντσες και όχι ως ποσοστό επί τοις εκατό! Τούτο εδώ μας τα λέει καλύτερα.
Παρ' όλ' αυτά το 5% με το 3% δεν έχουν και τραγική διαφορά, ξέρω άτομα που το έκαναν και δεν είχαν πρόβλημα.
Αλλά αν η διάσταση αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση προτεινόμενη από τον κατασκευαστή, θα το απέφευγα. -
Τα χειμερινά είναι καλά στη δουλειά τους (φοβερό συμπέρασμα ε; ) κατά τ'αλλα τα σιχαίνομαι.. Βαρεια, θορυβώδη, απρόβλεπτα και γενικώς χάλια
Πριν από χρόνια στο MCEER στο Buffalo είχε γίνει μία ανάλυση περί της μακροχρόνιας συμπεριφοράς του ελαστικού σε LRB (Lead Rubber Bearings) όπου στα πρώτα loops οι συμπεριφορά του μονωτή ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε καθώς το ελαστικό είχε από την πολυκαιρία αποκτήσει μία βραχύχρονη μνήμη. Μετά από λίγο κούνημα το ελαστικό δούλευε όπως θα έπρεπε (καλά) καθώς του ερχόταν στο μυαλό τι είναι (ελαστικό...) και όχι τι θα ήθελε να είναι (γομολάστιχα που είναι και αυτό ελαστικό αλλά όχι τόσο ελαστικό όσο θα έπρεπε)
Οπότε ίσως λέω ίσως η αποθήκευση για μερικούς μήνες του ελαστικού σε μία σταθερή θερμοκρασία το έκανε να πάρει μία συγκεκριμένη μορφή και τώρα που θέλεις εσύ να αρχίσει να δουλεύει .... δεν το κάνει. Λογικά θα πρέπει σύντομα να επανέλθει στον παλαιό καλό ή κακό εαυτό του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ειχα να παθω λαστιχο δεν ξερω και εγω ποσα χρονια και εχθες και τα 2..........παω να παιξω λοτοΜην βιάζεσαι...
Πήγατε μήπως στο ίδιο μέρος και με τα δύο; Μήπως εκνεύρισες κάποιον πηγαίνοντας εκεί;η συζυγος με το ατος ηρθε απο Θρακομακεδονες και εγω απο Περαμα!!!!οταν εφυγα απο εκει ηταν μια χαρα και μεχρι να παω στο σπιτι εχασε ολο τον αερα......και το μυστηριο ειναι οτι βρηκα την τρυπα αλλα οχι και την προκα-βιδα που το προκαλεσε ισως επειδη καποια στιγμη πηγα με 180χλμ παιζει να εφυγε με τη φυγοκεντρο;;;;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πριν από χρόνια στο MCEER στο Buffalo είχε γίνει μία ανάλυση περί της μακροχρόνιας συμπεριφοράς του ελαστικού σε LRB (Lead Rubber Bearings) όπου στα πρώτα loops οι συμπεριφορά του μονωτή ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε καθώς το ελαστικό είχε από την πολυκαιρία αποκτήσει μία βραχύχρονη μνήμη. Μετά από λίγο κούνημα το ελαστικό δούλευε όπως θα έπρεπε (καλά) καθώς του ερχόταν στο μυαλό τι είναι (ελαστικό...) και όχι τι θα ήθελε να είναι (γομολάστιχα που είναι και αυτό ελαστικό αλλά όχι τόσο ελαστικό όσο θα έπρεπε)
Οπότε ίσως λέω ίσως η αποθήκευση για μερικούς μήνες του ελαστικού σε μία σταθερή θερμοκρασία το έκανε να πάρει μία συγκεκριμένη μορφή και τώρα που θέλεις εσύ να αρχίσει να δουλεύει .... δεν το κάνει. Λογικά θα πρέπει σύντομα να επανέλθει στον παλαιό καλό ή κακό εαυτό του.
δουλεύει ακριβώς όπως πριν!
δλδ χάλια...
Μισελέν μάι ας
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
καλημερα στο φορουμ ..γραφω για πρωτη φορα οποτε δικαιολογηστε τα οποια λαθη
εχω ενα toyota avensis 1.8 147 PS.
πρεπει να παρω καλοκαιρινα λαστιχα 215/55/17..αυτα φορουσε οταν το αγορασα..
θα ηθελα να μου προτεινετε μερικα αλλα να μην προσπερασω τα 600 ευρω εαν ειναι δυνατο..
μου προτεινανε κατι sava στα 530 αλλα δεν ξερω ακομα..
χειμερινα εχω sava αλλα δεν τα δοκιμασα σε ιδιαιτερες δυσκολιες και ετσι δεν μπορω να εκφερω εμπεριστατωμενη αποψη
καποια βοηθεια για καλοκαιρινα;
πχ ειδα μια προσφορα σε hankook στα 550
τι λετε;το θεμα μου ειναι να βρω κατι σε αυτες τις διαστασεις και οχι να αλλαξω..
εχει καποιος να μου προτεινει κατι; καποια συγκεκριμενη εταιρεια;
τη sava να την αποφυγω;
-
παντελώς...
-
παντελώς...ωραια,..να την αποφυγω..
για τα hankook που εγραψα παραπανω;
επισης μια ακομη απορια..
εαν αγορασω ελαστικα το οποια εγιναν το καλοκαιρι του 10 αλλα δεν εχουν χρησιμοποιηθει, υπαρχει προβλημα; γενικα υπαρχει προβλημα με παλαιοτερα ελαστικα αχρησιμοποιητα;
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
εαν αγορασω ελαστικα το οποια εγιναν το καλοκαιρι του 10 αλλα δεν εχουν χρησιμοποιηθει, υπαρχει προβλημα; γενικα υπαρχει προβλημα με παλαιοτερα ελαστικα αχρησιμοποιητα;ίδια με τα καινούρια δεν είναι, κοντεύουν τα 3 χρόνια.
Να στα δώσει φθηνότερα.
Αν έχει αλλάξει και το μοντέλο... -
προφανως και δεν ειναι ιδια με τα καινουρια..
αλλα τι προβλημα εχουν τα παλια; υπαρχει για παραδειγμα καποια ημερομηνια ληξης που αν την περασω το λαστιχο μετα φθειρεται περισσοτερο για παραδειγμα;
καποια προταση ωστοσο;
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
προφανως και δεν ειναι ιδια με τα καινουρια..αλλα τι προβλημα εχουν τα παλια; υπαρχει για παραδειγμα καποια ημερομηνια ληξης που αν την περασω το λαστιχο μετα φθειρεται περισσοτερο για παραδειγμα;
καποια προταση ωστοσο;
Όσο περνάει ο καιρός το λάστιχο ξεραίνεται. Το πόσο γρήγορα εξαρτάται από τις συνθήκες αποθήκευσης. Εγώ προσωπικά επιδιώκω να έχει παλαιότητα ενός έτους το πολύ (έως την ημέρα της τοποθέτησης).
Με μια γρήγορη ματιά σε 215/55R17 δε βλέπω μεγάλη γκάμα πάντως. Πρέπει να 'ναι δύσκολη διάσταση...
-
που το ψαχνεις; σε καποιο συγκεκριμενο σαιτ;
εγω βρηκα αυτα...την εχω ακουστα τη μαρκα αλλα μεχρι εκει..
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So
για sava καποια αποψη;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]