-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τελείως πλάκα δεν ήταν, αλλά δε νομίζω να είχε και πολλά περιθώρια. Αν το δούμε από τη μέσα πλευρά μπορούμε να διαπιστώσουμε πιθανή ζημιά;ναι,θα δεις αν στο εχει ''κοψει'' η ζαντα ........
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τελείως πλάκα δεν ήταν, αλλά δε νομίζω να είχε και πολλά περιθώρια. Αν το δούμε από τη μέσα πλευρά μπορούμε να διαπιστώσουμε πιθανή ζημιά;Αν εχει περπατησει τελειως ξεφουσκωτο θα εχει φθαρει εσωτερικα εκει που διπλωνε απο την ζαντα.Μολις το ανοιξεις θα δεις κομματακια ελαστικου .
-
Υπομονή μέχρι την Τρίτη. Αν πράγματι έχει βρει ζάντα είναι επικίνδυνο; Μπορώ να κάνω 15-20 χαλαρά χιλιόμετρα ή να το αποφύγω;
-
ανετα πας μεχρι το λαστιχα σου,εφοσον το εχεις φουσκωσει...........εδω λες οτι μπορει να βολταριζες χωρις αερα καμια βδομαδα
-
ρεζ[ερβα δεν παίζει;
-
Χθες ρώτησα για λάστιχα για την 1 στον Ζανιά δίπλα από το σπίτι μου, πιο πολύ για πλάκα, μιας και πέρασα από μπροστά.
Για 225/40/18 τόσο τα Goodyear Asymmetric 2, όσο και τα Dunlop Sport Maxx RT, μου τα αφήνει 600.
Μια χαρά τιμή θα έλεγα.
Κάποτε από αυτόν είχα ακούσει το 'ό,τι πάρεις 800'
Η κρίση μας κάνει καλύτερους ανθρώπους...
Δεν έχω σκοπό να τα αλλάξω ακόμη βέβαια, μάλλον κατά το καλοκαίρι το νωρίτερο.
Και φυσικά θα ρωτήσω κι αλλού.(Nexus + Tapatalk)
-
Δεν σου τα είπε καλά.
Για ... ψάξε καλύτερα! Και ίσως και αλλού, αν και είναι απ΄τους πιό φτηνούς.... -
Κοίτα, σε σύγκριση με τα 800 που είχε πει πριν από 3 χρόνια, καλά τα είπε!
Δεν είχα σκοπό να τα αλλάξω, και πάντα πριν πάρω απόφαση για τέτοια αγορά, θα το ψάξω.
Επίσης, πάντα για λάστιχα θα ρωτήσω και στον Κυριαζή, που τον θεωρώ πολύ καλό επαγγελματία και με εξαιρετικές τιμές.
Μιλάμε για μεγάλη πτώση πάντως, φαίνεται πως ο κόσμος ή δεν αλλάζει λάστιχα καθόλου, ή βάζει τίποτε πουθενάδες μάρκες από Κίνα.(Nexus + Tapatalk)
-
Και τα δυο συμβαινουν.
Το κινεζικο παιζει περισσοτερο σε διαστασεις σαν την δικη σου,οπου εκει η διαφορα σε σχεση με ενα επωνυμο ειναι πολυ μεγαλη.
Πολυ δυσκολα θα δωσει καποιος 600 ευρω για τεσσερα λαστιχα,εκτος και αν δεν εχει οικονομικο προβλημα.
Ανθρωποι οι οποιοι αγορασαν αυτοκινητο με 17αρες -18αρες ζαντες ενω στο προηγουμενο αμαξι φοραγαν 14 αρες 185-60-14 .
Μολις ακουνε την τιμη ,παθαινουν ΣΟΚ.Εδω θελω να πω κατι για τον αθανατο ελληναρα.
Πελατης ηρθε στο μαγαζι και μου ζητησε τιμη για μισελεν.
Μου λεει ενταξει ,θα σου δωσω 300 ευρω τωρα και τα αλλα 70-80 (αν θυμαμαι καλα),σε κανα μηνα.Του λεω ,αυτο δεν γινεται και αν δεν βγαινεις οικονομικα ,εχω να σου προτεινω αλλη μαρκα εκει γυρω στα 300 ευρω πανω -κατω.
Ακουστε απαντηση απο τον πελατη.
Εγω βαζω μονο μισελεν ,δεν βαζω τιποτα αλλο.
-
Πριν μερικά χρόνια, τα 18άρια κόστιζαν γύρω στα 800 και τα 17άρια γύρω στα 700 στα περισσότερα μαγαζιά...
Αν κάποιος δεν έχει χρήματα για σωστά λάστιχα και προτιμάει να βάλει κινέζικα, και έχει κάνει λάθος!
Τα λάστιχα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ασφάλειας σε ένα αυτοκίνητο, όποιος δεν το καταλαβαίνει, καλύτερα να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης...
Τα διάφορα κινέζικα είναι μόνο για να τα φυτιλιάζεις σε καμία πίστα, θα πρέπει να είναι παλαβός όποιος μετακινεί οικογένεια ή τον εαυτό του πάνω τους.
Τα ίδια και για διάφορες άλλες μάρκες 2ης ή 3ης διαλογής... Ακόμη και θυγατρικές μεγάλων εταιρειών.(Nexus + Tapatalk)
-
εγω διπλωμα δεν παραδινω αλλα πιστευω ακραδαντα οτι ο σημαντικοτεος παραγοντας ασφαλειας ειναι η αναρτηση σε ενα αυτοκινητο και οχι τα λαστιχα.
-
Ο σηματικοτερος παραγοντας ασφαλειας ειναι ο ιδιος ο οδηγος.
Ενας καλος οδηγος και με φθαρμενα λαστιχα ,μπορει να κινηθει χωρις κινδυνο.
Ενας κακος οδηγος και με καινουρια λαστιχα ,ειναι παντα δημοσιος κινδυνος.Οσον αφορα τα κινεζικα,στο στεγνο μπορουμε να πουμε οτι καπως λειτουργουν σε σχεση με τα παλια φθαρμενα.
Τα δυσκολα αρχιζουν στο βρεγμενο ,οπου εκει η αποδοση τους πεφτει αρκετα.Μα εκει φαινεται το καλο λαστιχο.
Οταν μπορει να προσφερει σε ολες τις συνθηκες,με χαμηλο επιπεδο θορυβου ,καλη αντοχη και προσφερει ανεση-οικονομια.Εφερα μια τετραδα Πετλας(τουρκικα) και μολις επιασα το λαστιχο στα χερια μου αυτο που καταλαβα ειναι οτι προκειται για ενα τουβλο .Σκληρο ,πολυ σκληρο στο πλαινο τμημα,χοντροκομμενες αυλακωσεις .
Απορω πως δουλευει αυτο το πραμα στον δρομο. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
εγω διπλωμα δεν παραδινω αλλα πιστευω ακραδαντα οτι ο σημαντικοτεος παραγοντας ασφαλειας ειναι η αναρτηση σε ενα αυτοκινητο και οχι τα λαστιχα.Έχω κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα με τελειωμένη ανάρτηση (σε εποχές τραγικής αφραγκίας... ) ποτέ δεν είχα κινδυνέψει, γνώριζες πάντα πως δεν είναι για πολλά και απλώς πρόσεχες σε δρόμους με σαμαράκια και λακούβες.
Όταν για τους ίδιους λόγους (αφραγκίες... )ήμουν με τελειωμένα λάστιχα, σε κάθε ψιλόβροχο, έκανα πατινάζ.
Επιπλέον, το μοναδικό τρακάρισμα που έχω με δική μου ευθύνη, έγινε φορώντας κάποια Hankook (και την σπορ μάλιστα σειρά) σε γλίτσα. Δεν είχαν καμία προοδευτικότητα.Το καλό λάστιχο, ακόμη και τελειωμένο, σε πληροφορεί σωστά και παίρνεις τα μέτρα σου. Το μέτριο ή το κακό, στην κρίσιμη ώρα θα σε πουλήσει. Και το πιο τελειωμένο αμορτισέρ, δεν θα σε πουλήσει τόσο άσχημα. ΟΚ, θα αυξηθεί το body-roll, θα αυξηθεί και η απόσταση φρεναρίσματος... Αλλά δεν θα σε ξαφνιάσει όπως ένα κακό λάστιχο.
-
+1 στη σύγκριση πεσμένης ανάρτησης-φθαρμένου ελαστικού
-
Καλά, ας σου τύχει ένας απότομος ελιγμός ή μια στροφή πιο κλειστή απ' ό,τι περιμένεις, η μια ανωμαλία πάνω στη στροφή με τελειωμένη ανάρτηση και θα δεις πούλημα που έχει να πέσει!
Και η ανάρτηση και τα λάστιχα μπορεί να σε πουλήσουν. Η δουλειά του καλού οδηγού είναι να μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά τους και να προσαρμόζει την οδήγησή του ανάλογα. Γι' αυτό πιστεύω κι εγώ ότι ένας καλός οδηγός με φθαρμένα λάστιχα είναι πολύ πιο ασφαλής από έναν μέτριο με ολοκαινούργια 'επώνυμα'. -
Σε συζητηση που ειχα μ ενα γνωστο μου που χει κανει μηχανικος σε καποιον μεγαλο του ελληνικου πρωταθληματος, μου ειπε χαρακτηριστικα οτι ειναι 70% αναρτηση 30% λαστιχα...
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
ρεζ[ερβα δεν παίζει;Όχι.
Δείτε πως έγινε μέσα σε ένα βράδυ χωρίς να κινηθεί καθόλου. -
205-45-16;
Προφανως κατι εχεις πατησει και χανει γρηγορα αερα.
Εαν περιστρεψεις το λαστιχο θα το βρεις .Ωραιο αμαξι εχεις.
-
Το έχω βρει, βίδα είναι και έχει μπει κάπως στραβά. Πειράζει να το αφήσω έτσι 2 μέρες ή καλύτερα να το φουσκώσω με το κιτ;
17' είναι.
-
Εφοσον ειναι βιδουλα, φουσκωσε με τρομπα και θα σου βαλει μπαλωματακι ο λαστιχας και θα εισαι ενταξει.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]