-
Ο χρήστης stavroskampouris έγραψε:
Καλησπερα σε ολους..επειδη ειναι παααρα πολλες οι σελιδες σχετικα με το θεμα κ ηδη εχω διαβασει τα απειρα κ εχω μπερδευτει παρακαλω τα φωτα σας..σε kia proceed 1.6 με διαστασεις 205/55-16 τι μου προτεινετε; Θελω ενα καλο λαστιχο με καλο κρατημα κ οικονομικο στην τιμη οσο γινεται οχι πανω απο τα 400 e.ευχαριστω εκ των προτερων..Για hankook k115 σε κοβω, αλλα ας μιλησουν και τα αλλα παιδια απο εδω
-
Ειμαι αναμεσα σε continental premium contact 5 και σε pirelli p7 ..ποια η γνωμη σας;τα hankook δε τα γνωριζω αλλα διαβασα καλες κριτικες μολις τωρα..
-
Ιδια διασταση, Hankook και καλες εντυπωσεις μεχρι τωρα.
Δεν κανω πολλα χλμ οποτε δεν με πειραζε ενα πιο μαλακο ελαστικο γι αυτο τα επελεξα.Ασχετα με τι θα επιλεξεις παρολα αυτα, υπολογισε 320-380€ για τις επιλογες σου, οποτε εισαι μεσα στο budget σου σιγουρα!
-
@Orestis.D/GGAB πως κρινετε αν το ελαστικο εχει ζεσταθει ή οχι?
Χθες μπηκαν τα 002...Ελαχιστα χιλιομετρα για συμπερασματα. Φαινεται πιο αθορυβο, αλλωστε εχει και πιο στρογγυλα πλαινα απο το 050, και πιο ανετο..Για τα υπολοιπα θα δουμε. Ειμαι περιεργος να το δω σε βρεγμενο....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
@Orestis.D/GGAB πως κρινετε αν το ελαστικο εχει ζεσταθει ή οχι?Το πιανουμε...
Αλλιως εξαρταται το αμαξι και το ελαστικο και τι εχεις καταλαβει απο την εμπειρια σου...
Εμενα ας πουμε, οταν παει να ζεσταθει το ελαστικο εχει μια ελαστικη αισθηση το μπροστα μερος, σα να παταει πανω σε ζελε. Οταν ζεσταθει κανονικα χανεται αυτο και το νιωθεις βιδωμενο κατω... Ακουει και τα μορια της ανασας σου που ακουμπουν με ορμη στο τιμονι...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
@Orestis.D/GGAB πως κρινετε αν το ελαστικο εχει ζεσταθει ή οχι?
Το πιανουμε...
Αλλιως εξαρταται το αμαξι και το ελαστικο και τι εχεις καταλαβει απο την εμπειρια σου...
Εμενα ας πουμε, οταν παει να ζεσταθει το ελαστικο εχει μια ελαστικη αισθηση το μπροστα μερος, σα να παταει πανω σε ζελε. Οταν ζεσταθει κανονικα χανεται αυτο και το νιωθεις βιδωμενο κατω... Ακουει και τα μορια της ανασας σου που ακουμπουν με ορμη στο τιμονι...
(μοιάζει περιγραφή από το μάστερ-σεφ)
-
@Orestis.D/GGAB πως κρινετε αν το ελαστικο εχει ζεσταθει ή οχι?Χθες μπηκαν τα 002...Ελαχιστα χιλιομετρα για συμπερασματα. Φαινεται πιο αθορυβο, αλλωστε εχει και πιο στρογγυλα πλαινα απο το 050, και πιο ανετο..Για τα υπολοιπα θα δουμε. Ειμαι περιεργος να το δω σε βρεγμενο....
καλολερωτα τα νεα παπουτσακια!
οταν εχοντας 2α και ειμαι σε διασταυρωση οπου οταν βλεπω οτι δεν ερχεται κανεις και ξεκιναω να επιταγχυνω...........και νιωθω οτι εχω 300αλογα,μαλλον δεν εχει ζεσταθει γρι.......
αυτο σε πολλους δρομους και απο την πρωτη μερα!
εν αντιθεση μετα απο κανα μισαωρο στην εθνικη μου εδινε την αισθηση οτι μπορω να κανω οτι γουσταρω και αυτο να εκτελει
το θεωρω απο τα κορυφαια για γρηγορα ταξιδια,με εξεραιση τον θορυβο και απαραδεκτο για την πολη...... -
Έχει προλάβει κανείς να φορέσει τα Dunlop BluResponse ; Αν, όπως φαντάζομαι, όχι, τότε υπάρχουν κάποιοι με εμπειρία από το Goodyear Efficient Grip Performance ; Μιλάμε για διάσταση 195/55/16 και δείκτη ταχύτητας Η.
Ακόμη, υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα αν κατέβω κατά ένα βαθμό (87 αντί 88) στο δείκτη φορτίου; Βλέπω από πίνακες ότι το μέγιστο βάρος για τις δύο κατηγορίες είναι 545 και 560 κιλά ανά τροχό αντίστοιχα. Ακόμη κι αν το ταπεινό μου 207 είναι μπροστόβαρο, δεν νομίζω ότι φτάνει να υπερκαλύψει αυτά τα φορτία.
-
Ο χρήστης stavroskampouris έγραψε:
Καλησπερα σε ολους..επειδη ειναι παααρα πολλες οι σελιδες σχετικα με το θεμα κ ηδη εχω διαβασει τα απειρα κ εχω μπερδευτει παρακαλω τα φωτα σας..σε kia proceed 1.6 με διαστασεις 205/55-16 τι μου προτεινετε; Θελω ενα καλο λαστιχο με καλο κρατημα κ οικονομικο στην τιμη οσο γινεται οχι πανω απο τα 400 e.ευχαριστω εκ των προτερων..Εγώ σε αυτή τη διάσταση θα κοιτούσα:
Hankook k115
Michelin Primacy 3
Bridgestone T001
και ίσως τα barum αν ήθελα κάτι φθηνότερο.. Τίποτα άλλο -
Θέλω να ρωτήσω αν το 195άρι λάστιχο έχει πρόβλημα σε ζάντα με 5,5' φάρδος π.χ. απόκριση τιμονιού κλπ... ξέρω ότι το κανονικό είναι 6,5' φάρδος, αλλά βλέπω ότι πολλοί βάζουν 195άρια στις 5,5άρες (πχ ζάντες Yaris TS MK1)!
-
Επελεξα αναμεσα σε continental premium contact 5 και pirelli cinturanto p7 τα δευτερα τελικα στα 360 με ευθυγραμμιση ζυγοσταθμιση..νομιζω καλη επιλογη δε ξερω,δε ειχαν τυπωθει οι απαντησεις αλλα ευχαριστω για τις γνωμες σας! Εκανα καλη επιλογη;πρωτη εντυπωση πολυ θετικη με μειον το σχετικα καπως βαρυ τιμονι,ισως μεχρι να πατησει το λαστιχο δε ξερω..
-
Να γράψω για άλλη μια φορά τα διθυραμβικά μου σχόλια για τα Googyear F1 asymmetric 2. Τα φορά. Σε τρίτο αμάξι σε διάσταση 225/40/18 XL MO run flat. Το λάστιχο είναι πρώτης τοποθέτησης στο αυτοκίνητο. Τι να πω; Τέτοιο λάστιχο δεν έχω φορέσει ξανά, απλά δεν παίζεται σε όλα, τόσο στο στεγνό όσο και στο υγρό.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω αν το 195άρι λάστιχο έχει πρόβλημα σε ζάντα με 5,5' φάρδος π.χ. απόκριση τιμονιού κλπ... ξέρω ότι το κανονικό είναι 6,5' φάρδος, αλλά βλέπω ότι πολλοί βάζουν 195άρια στις 5,5άρες (πχ ζάντες Yaris TS MK1)!Βρες το λάστιχο που σε ενδιαφέρει και κοίτα στις προδιαγραφές του από ποιο έως ποιο πλάτος ζάντας μπορεί να τοποθετηθεί.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Το πιανουμε...Αλλιως εξαρταται το αμαξι και το ελαστικο και τι εχεις καταλαβει απο την εμπειρια σου...
Αν τα κλωτσας για να δεις και τα πλαινα respect!
οταν εχοντας 2α και ειμαι σε διασταυρωση οπου οταν βλεπω οτι δεν ερχεται κανεις και ξεκιναω να επιταγχυνω...........και νιωθω οτι εχω 300αλογα,μαλλον δεν εχει ζεσταθει γρι.......
αυτο σε πολλους δρομους και απο την πρωτη μερα!
εν αντιθεση μετα απο κανα μισαωρο στην εθνικη μου εδινε την αισθηση οτι μπορω να κανω οτι γουσταρω και αυτο να εκτελει
το θεωρω απο τα κορυφαια για γρηγορα ταξιδια,με εξεραιση τον θορυβο και απαραδεκτο για την πολη......Μιλαμε για ενα σπορ ελαστικο, και εχουμε απαιτηση να αποδιδει κρυο ή να ζεστενεται στην πολη?
Και εξηγουμαι...Γενικα καθε λαστιχο, αναλογα τη χημικη του συσταση, αποδιδει καλυτερα σε μια συγκεκριμενη θερμοκρασια. Για τη χημικη συσταση ας τα διαχωρισουμε απλα σε σκληρα και μαλακα, με τα μαλακα προφανως να βγαζουν περισσοτερη προσφυση. Τα πολιτικα λαστιχα λοιπον σχεδιαζονται ετσι ωστε να αποδιδουν καλα σε ενα μεγαλυτερο ευρος θερμοκρασιων, σε αντιθεση πχ με αγωνιστικα σλικ τα οποια κρυα ειναι για κλωτσιες.
Σαν κανονας λοιπον οσο περισσοτερο ζεστενεται ενα λαστιχο και πλησιαζει την ιδανικη θερμοκρασια λειτουργιας του τοσο καλυτερα αποδιδει. Πανω απο αυτη την ιδανικη θερμοκρασια, σαπουνιαζει...Επισης οσο πιο μαλακο ειναι τοσο περισσοτερο αργει να ανεβασει θερμοκρασια.
Με λιγα λογια δεν γινεται να υπαρξει σπορ λαστιχο (=μαλακο) που να ζεστενεται γρηγορα. Αν καποιος θελει κατι για μικρες διαδρομες μεσα στη πολη, χωρις τρελλες απαιτησεις σε σπορ οδηγηση (συχνα φρεναρισματα, στροφες κτλ που αυξανουν τη θερμοκρασια) κανενα σπορ ελαστικο δεν του ταιριαζει, ποσο μαλλον το 050 (tw140=μαλακοτατο)!
Περι σκελετου, ανεξαρτητα πελματος, κανενα λαστιχο δεν πρεπει να ειναι ευκαμπτο. Δεν ειναι feature δηλαδη για να ζεστενονται γρηγορα, γιατι απλουστατα η αυξημενη θερμοκρασια καταπονει και φθειρει το λαστιχο. Και εκει παιζουν ρολο οι σωστες πιεσεις...Για να δει λοιπον κανεις τι θερμοκρασιες ανεβαζει το λαστιχο του σε διαφορες συνθηκες κινησης, το πιο επιστημονικο θα ηταν προφανως ενα θερμομετρο υπερυθρων. Θα μπορουσε μαλιστα κανεις να δει και κατα ποσο σωστα παταει το αυτοκινητο βλεποντας τις διαφορες θερμοκρασιας μεταξυ των πλευρων του πελματος και του κεντρου. Επειδη ολα αυτα ειναι κουρασέλα, υπαρχει ενας πιο απλος τροπος για να παρουμε μια ιδεα.
Εχοντας τα λαστιχα κρυα θεωρουμε οτι η θερμοκρασια του αερα μεσα σε αυτα ειναι ιδια με την εξωτερικη, την οποια ευκολα την καταγραφουμε απο το θερμομετρο του αυτοκινητου. Σε αυτη την κατασταση μετραμε την πιεση στα λαστιχα. Προσωπικα εχω ενα ψηφιακο μετρητη, αλλα μπορει καποιος να χρησιμοποιησει και ενα μετρητη σε καποιο κοντινο βενζιναδικο. Για να δουμε ποσο εχουν ζεσταθει τα λαστιχα μετα απο καποια διαδρομη ξαναμετραμε πιεσεις. Για καλυτερη ακριβεια, εφοσον δεν υπαρχει ψηφιακο μηχανακι, καλο ειναι να χρησιμοποιηθει το ιδιο βενζιναδικο που καναμε την αρχικη μετρηση.
Με αυτα τα στοιχεια κατ εκτιμηση, χρησιμοποιοντας απλη φυσικη (Boyle's Law) καταληγουμε
Tτελικο = (Ρτελικο+1)/(Ραρχικο+1) x (Ταρχικο+273) - 273 με Τ σε Celsius και Ρ σε bar.Χθες και σημερα πηρα καποιες μετρησεις ετσι για το χαβαλε, αφου η διαδρομες ηταν και οι δυο της πλακας χωρις καμια απολυτως πιεση. Στην πρωτη περιπτωση λοιπον, ξεκινησα απο Γλυφαδα κινηθηκα λιγο στη Βουλιαγμενης με μαξ 80Km/h και μετα προς το σπιτι, κανοντας μαλιστα και δυο στασεις με αυξηση 55% [16->24.8[, και στη δευτερη σημερα χωρις σταση αλλα με κινηση (ζητημα αν επιασα τα 80), απο Γλυφαδα προς Π. Φαληρο, με αυξηση 79% [15->26.9]. Not bad θα ελεγα για ενα σπορ λαστιχο (=μαλακη γομα κτλ παραπανω)
Αντε παρτε καμια μετρηση να δουμε
-
δεν διαφωνω οτι ειναι σπορ λαστιχο αλλα αυτο δεν δικαιολογει την μηδενικη του αποδοση εντος πολης......
υπαρχουν και αλλα πολλα σπορ λαστιχα που δουλευουν και μεσα σε αστικο κυκλο οπως Τ1R ,F1 ,PILOT κτλ
για να μην το κουραζουμε εμενα με χαλασε που ηταν των ακρων! -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω αν το 195άρι λάστιχο έχει πρόβλημα σε ζάντα με 5,5' φάρδος π.χ. απόκριση τιμονιού κλπ... ξέρω ότι το κανονικό είναι 6,5' φάρδος, αλλά βλέπω ότι πολλοί βάζουν 195άρια στις 5,5άρες (πχ ζάντες Yaris TS MK1)!
Βρες το λάστιχο που σε ενδιαφέρει και κοίτα στις προδιαγραφές του από ποιο έως ποιο πλάτος ζάντας μπορεί να τοποθετηθεί.
Οι προδιαγραφές που βρίσκω στις ιστοσελίδες δεν αναφέρουν τίποτα... ούτε όμως πάνω στο ελαστικό αναφέρεται το περιθώριο κατάλληλου πλάτους της ζάντας... Μόνο ο πωλητής ελαστικών που ρώτησα μου είπε ο ίδιος ότι πχ. το Pilot Exalto 195/50/15 φοριέται σε ζάντα με πλάτος από 5,5 έως 7 ίντσες. Αλλά δεν ξέρω ούτε αν ισχύει, ούτε εφόσον ισχύει αν είναι απαγορευτικά οριακό.
Απαντώ μόνος μου!
http://www.brick-yard.co.uk/forum/tyre- ... 60146.html
http://www.yokohamatire.com/tires_101/c ... eel_width/
-
Το πιανουμε...
Αν τα κλωτσας για να δεις και τα πλαινα respect!
Oχι τα πλαινα μονο ξεζανταρισμενο μπορεις να τα δεις... Υπαρχουν βιντεο στο youtube απο ενα συγκεκριμενο καναλι που δειχνουν και τα πλαινα.
Αλλα γενικως ενα λαστιχο πετρα απο ενα μαλακο φαινεται ακομα και στο κλωτσημα... -
Έχουμε πρόβλεμ.
Έχω πατήσει βίδα και το κατάλαβα σήμερα που έπλενα το αυτοκίνητο. Έχει χαμηλό προφίλ + το σκληρό πλαϊνό και δεν το είχα δει. Μπορεί να είχε και βδομάδα (ή και παραπάνω) και εγώ κυκλοφορούσα κανονικά σε όλες τις συνθήκες, μεγάλες ταχύτητες, πίεση κτλ.
Πριν που πήγα να το φουσκώσω ο βενζινάς μου λέει είχε 0 αέρα. Παίζει να έχει καταστραφεί από μέσα; Είναι και πίσω που φαντάζομαι ζορίζονται πιο πολύ. Δυστυχώς πρέπει να περιμένω τρίτη για να το δούμε. Εξωτερικά φαίνεται μια χαρά. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Έχουμε πρόβλεμ.
Έχω πατήσει βίδα και το κατάλαβα σήμερα που έπλενα το αυτοκίνητο. Έχει χαμηλό προφίλ + το σκληρό πλαϊνό και δεν το είχα δει. Μπορεί να είχε και βδομάδα (ή και παραπάνω) και εγώ κυκλοφορούσα κανονικά σε όλες τις συνθήκες, μεγάλες ταχύτητες, πίεση κτλ.
Πριν που πήγα να το φουσκώσω ο βενζινάς μου λέει είχε 0 αέρα. Παίζει να έχει καταστραφεί από μέσα; Είναι και πίσω που φαντάζομαι ζορίζονται πιο πολύ. Δυστυχώς πρέπει να περιμένω τρίτη για να το δούμε. Εξωτερικά φαίνεται μια χαρά.Αν δεν ηταν τελειως πλακα τοτε δεν εχεις προβλημα.0 πιεση εννοει οτι δεν εδειχνε το μηχανημα.
-
Τελείως πλάκα δεν ήταν, αλλά δε νομίζω να είχε και πολλά περιθώρια. Αν το δούμε από τη μέσα πλευρά μπορούμε να διαπιστώσουμε πιθανή ζημιά;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]