-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Τα οικολογικά είναι για την προκυμαία. Τέλος. Εχω κι εγώ εμπειρία από τέτοιες μπαρούφες. Δεν χρειάζεται να είμαι έμπορος για να τα πουλάω.
Σε διασταση 195-60-15 τι προτεινεις ,εκτος απο οικολογικα;
Αντε να σε δω τωρα.Bridgestone Adrenaline 002.
-
Και μαυτο το λαστιχο θα χεις καλο φρεναρισμα στο βρεγμενο;
Ανεση;
Αποδοση οταν και αν ζεσταθει,εννοειται. -
Θα επαναλάβω το ερώτημα μιας και χάθηκε σε πληθώρα άλλων ποστς.
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Μετά από τρία χρόνια και 37500 χλμ που διανύθηκαν κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και ΕΟ, ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Peugeot 207 1.4 95hp. Φοράει διάσταση 185/65/15, την οποία δεν προτίθεμαι να αλλάξω, με δείκτη ταχύτητας Τ (τον οποίο προτίθεμαι να αλλάξω σε Η).Αναζητώ συγκριτικές δοκιμές από έγκυρους φορείς ή περιοδικά και το μόνο που βρίσκω είναι ένα του ADAC από το 2010: http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2010_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx
Από τότε βγήκαν στην αγορά νέα μοντέλα ελαστικών, άρα χρειάζεται κάτι πιο σύγχρονο. Έχετε υπ' όψιν κάτι;
Κανείς δεν έχει ψάξει για την κοινή αυτή διάσταση;
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Θα επαναλάβω το ερώτημα μιας και χάθηκε σε πληθώρα άλλων ποστς.Μετά από τρία χρόνια και 37500 χλμ που διανύθηκαν κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και ΕΟ, ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Peugeot 207 1.4 95hp. Φοράει διάσταση 185/65/15, την οποία δεν προτίθεμαι να αλλάξω, με δείκτη ταχύτητας Τ (τον οποίο προτίθεμαι να αλλάξω σε Η).
Αναζητώ συγκριτικές δοκιμές από έγκυρους φορείς ή περιοδικά και το μόνο που βρίσκω είναι ένα του ADAC από το 2010: http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2010_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx
Από τότε βγήκαν στην αγορά νέα μοντέλα ελαστικών, άρα χρειάζεται κάτι πιο σύγχρονο. Έχετε υπ' όψιν κάτι;
Δε νομίζω πως είναι και τόσο κοινή η διάσταση. Δε βλέπω και πολλά θερινά σε αυτή:
-
Τα saver φιλε μου ,ειναι απτα πρωτα σε πωλησεις στον κοσμο ελαστικα,ειναι το πιο ακριβο ,οποτε αυτα που γραφεις απλα διαψευδονται απτις πωλησεις.,.Αυτό ακούγεται όπως το παλιό: Ρολς Ρόυς.... χάλια αυτοκίνητο πρέπει να είναι.... δεν βλέπω να κυκλοφορούν πολλά....
Είναι ακριβά επειδή μπορούν να είναι ακριβά (πουλάει το όνομα Μισελέν).
Το ίδιο προϊόν αν το έβγαζε η Λαστιχέξ δε θα πούλαγε που να κάνανε τούμπες.
Είναι πολλά σε πωλήσεις επειδή πάλι πουλάει το όνομα Μισελέν, η ιδέα της οικονομίας και βέβαια επειδή σε δοκιμασίες σε καλά ξένα οδοστρώματα, εκεί που ότι και να φορέσεις κρατάει και φθείρεται, βγαίνει καλό κι ανθεκτικό. Και μετά τα βάζεις στην ελληνική άσφαλτο που δεν κρατάει και δεν φθείρεται και γελάμε....Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι πιο καινούργιες συνθέσεις οικολογικών μπορούν και να κρατάνε και να φρενάρουν καλά αλλά και να κυλάνε οικονομικά. Νομίζω ότι σύντομα θα ισοβαθμούν. Εκτός αν οι κατασκευαστές απλά ονομάζουν τα πάντα οικολογικά χωρίς να είναι όσο οικολογικά ήταν πιο παλιά....
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Θα επαναλάβω το ερώτημα μιας και χάθηκε σε πληθώρα άλλων ποστς.Μετά από τρία χρόνια και 37500 χλμ που διανύθηκαν κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και ΕΟ, ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Peugeot 207 1.4 95hp. Φοράει διάσταση 185/65/15, την οποία δεν προτίθεμαι να αλλάξω, με δείκτη ταχύτητας Τ (τον οποίο προτίθεμαι να αλλάξω σε Η).
Αναζητώ συγκριτικές δοκιμές από έγκυρους φορείς ή περιοδικά και το μόνο που βρίσκω είναι ένα του ADAC από το 2010: http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2010_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx
Σε παρεμφερη διασταση για να έχεις μια εικόνα
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htmΓενικά σ' αυτη τη διάσταση υπαρχουν κατ' εξοχλην οικολογικα ελαστικά
Άρα ίσως τα P1 cinturanto, τα Energy Saver +, τα Conti Eco contact 5 ή το Premium Contact 5 είναι καλες επιλογές
Αν θες κατι πιο οικονομικό στη διασταση σου βγαινει και το Uniroyal Rain Expert -
Ανεση;
Αποδοση οταν και αν ζεσταθει,εννοειται.Στους Ελληνικους δρομους με τα 002 εχω καλυτερο φρεναρισμα παντου απο τα energy saver που φοραγα πριν.
Η ανεση ειναι λιγο μειωμενη, και ?
Ζεσταινεται πολυ πιο γρηγορα απο τα ενερτζυ ακι στο στεγνο δεν εχουν καμια σχεση. -
Ανεση;
Αποδοση οταν και αν ζεσταθει,εννοειται.Μισλεν έχεις μόνο στο μαγαζί σου ε; Αυτά «σπρώχνεις» στον κοσμάκη;
Γνωστά αυτά, ότι έχει στο μαγαζί του ο λαστιχάς είναι τα καλύτερα. Αν του πεις άλλη φίρμα που δεν έχει τα θάβει στο πατα-κιούτα. Εχω ρίξει γέλιο με κάτι τέτοιους....Αδερφέ έχεις οδηγήσει κάρο με Saver? Γιατί όλα αυτά που γράφεις στο quote σου είναι φαντασία. Τι να την κάνω την άνεση όταν γλυστράω και δεν φρενάρω? Να πάω στον Αγιο Πέτρο κουλαριστός?
-
καλημερα!ρωτωντας για τα πιρελλι τα p7 blue την εταιρεια,που απο εξυπηρετηση αστα να πανε,μου ειπε οτι δεν εχουν και δεν ξερουν και ποτε θα τα φερουν...ψαχνοντας ακουσα απο 2 μαγαζια οτι τα εχουν!!και ρωτω,σιγουρα θα ειναι απο καποιον αλλο εισαγωγεα αλλα θα ειναι αξιοπιστα και θα εχουν εγγυηση η' θα 'αγκαλιαζομαστε' αργοτερα?????
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Τα φοράω κι εγώ αλλά δεν μπορώ να τα συγκρίνω με τα υπόλοιπα τα οποία δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Έχουν treadwear 240 ενώ τα Pilot Sport 3 έχουν 320. Μαλακό πέλμα με καλό κράτημα στο στεγνό και οι βαθιές αυλακώσεις του δίνουν καλό κράτημα και στο βρεγμένο. Φθείρεται όμως σχετικά γρήγορα.Τι διασταση σε τι αυτοκινητο?
τα SportContact 5 89W έχουν μεγάλο δείκτη φθοράς και αν μου λες ότι έτρωγες τα 050 μακρυά από δαύτα.
Συζηταω μονο για τα 93W επειδη ειναι XL. Παρολα αυτα οπως φαινεται μαλακο λαστιχο σαν το 050 δεν υπαρχει απο κανενα πλεον. Η φθορα μου γενικα ειναι αυξημενη επειδη το αυτοκινητο εχει απο τη μανα του 2 και μοιρες καμπερ πισω και περιπου 1.5 μπροστα. Τωρα φυτιλιαστικαν ειδικα το εμπρος δεξι επειδη ειχε κοπει το μεγαλο σινεμπλοκ του ψαλιδιου, και το λαστιχο παρουσε οπως να ναι..
Κωνσταντινε ΟΧΙ τα γλυστραgrip
Είναι τραγικό λαστιχο (το φοράω τωρα δηλαδή.Μαλλον φοράω ότι έχει απομείνει )
Τα πρώτα 2 που έχεις βάλει είναι πολυ καλες επιλογές και θεωρώ ότι με έξτρα φορτίο κλπ δεν θα έχουν θέμα στα πεζοδρόμια (Εγω βεβαια το PS3 θα έβαζα )Τα PS3 τα φοβαμαι πιο πολυ απο ολα...Καποια παλαιοτερα Michelin Pilot τα θυμαμαι να σαπουνιαζουν ευκολα (3 περασματα απο λιμανακια).
Μιλησα σημερα το πρωι με την εισαγωγικη της Bridgestone. Για τη διασταση μου τα 050 δεν θα τα ξαναφερουν, παρα μονο runflat, και τα Adrenalin τα περιμενουν αλλα δεν ξερουν ποτε θα ερθουν. Οπως φαινεται θα τα παραγγειλω απ' εξω. Περιμενω μια ενημερωση μηπως και μπορεσω να φερω τα RE11 (tw180) αλλιως ενα απο τα προαναφερθεντα. Το Adrenalin θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι το επομενο μοντελο του 050? Τι tw εχει?
-
Και κατι ακομα...Με τις ετικετες της EU ασχολουμαστε ή μπα? Για παραδειγμα, μπορει ενα λαστιχο να εχει grip και να εχει δεικτη οικονομιας A? Ειναι σωστο να θεωρησουμε οτι ενα με δεικτη F εχει καλυτερο grip απο ενα με δεικτη A?
Ενας λαστιχας μου ειπε πως μεσα σε μια νυχτα ολοι οι κατασκευαστες εκει που ειχαν πολυ κακους δεικτες τους ανεβασαν...Ισχυει? -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Το Adrenalin θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι το επομενο μοντελο του 050? Τι tw εχει?Το RE002 εχει ακομα πιο επιθετικη χαραξη.
TW 220. -
Τα φοράω κι εγώ αλλά δεν μπορώ να τα συγκρίνω με τα υπόλοιπα τα οποία δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Έχουν treadwear 240 ενώ τα Pilot Sport 3 έχουν 320. Μαλακό πέλμα με καλό κράτημα στο στεγνό και οι βαθιές αυλακώσεις του δίνουν καλό κράτημα και στο βρεγμένο. Φθείρεται όμως σχετικά γρήγορα.
Τι διασταση σε τι αυτοκινητο?
Bridgestone Adrenaline RE002 Treadwear 220 Traction A Temperature A
Dunnlop SP Sport Maxx RT Treadwear 240 Traction AA Temperature A
Σε Lancer 1.5L, 225/55R16
Έχει εξαιρετικό κράτημα. Μόνο που είναι αρκετά μαλακό. Μετά από 4.000 χλμ. άλλαξα τα λάστιχα μπρος - πίσω, γιατί τα μπροστινά είχαν ήδη πέσει.To Adrenalin πιθανόν να υπερέχει στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο όπως φαίνεται όχι μόνο από το rating του Traction, αλλά και με το μάτι (έχει πολύ λιγότερες αυλακώσεις από το Maxx RT) σίγουρα θα υστερεί.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Το Adrenalin θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι το επομενο μοντελο του 050? Τι tw εχει?
Το RE002 εχει ακομα πιο επιθετικη χαραξη.
TW 220.Εχω ηδη ταυλωσει με αυτο το λαστιχο.
περιμενω πως και πως να αντικαταστησω με αυτα τα παλια μου παραντα!
Να δουμε και διαφορες δλδ σε αυτη την κατηγορια ελαστικων -
Και κατι ακομα...Με τις ετικετες της EU ασχολουμαστε ή μπα? Για παραδειγμα, μπορει ενα λαστιχο να εχει grip και να εχει δεικτη οικονομιας A? Ειναι σωστο να θεωρησουμε οτι ενα με δεικτη F εχει καλυτερο grip απο ενα με δεικτη A?
Ενας λαστιχας μου ειπε πως μεσα σε μια νυχτα ολοι οι κατασκευαστες εκει που ειχαν πολυ κακους δεικτες τους ανεβασαν...Ισχυει?Αυτό με τους δεικτες μαλλον μονο η πραξη το δειχνει
Πάντως για να έχεις υποψιν τι μετρανε έχουμε και λεμε.Στο φρεναρισμα στο βρεγμενο βαση νομοθεσίας τα θερινά ελαστικά, δοκιμάζονται μεταξύ 5° και 35°C σε ύψος νερού μεταξύ 0.5 και 1.5 mm.Το φρενάρισμα αποδίδεται από 4 ελαστικά με ABS μεταξύ 80 και 20 km/h δηλαδή όχι μεχρι την ακινητοποίηση.Εδω δεν βρισκω λογικη καθως οκ μετρανε δηλαδή έτσι για να πεσεις πανω στο μπροστινο με λιγότερα χλμ?
Η αξιολογηση Α απο την G απέχει 18 μετρα
Ο δείκτης οικονομίας μετραει μονο αντισταση κυλησης και τίποτε άλλο και ο Θόρυβος έχει να κανει με το κατα ποσο ένα ελαστικό πιάνει τις νέες προδιαγραφές για το θορυβο κυλισης ή ποσο πανω ή κατω είναι απ' αυτες
Αυτα με τα 2 μαυρα κυμματακια ειναι στο σημερινο όριο, αυτα με τα δύο στο νέο όριο ή λιγο κατω και αυτα με το ένα κατω απο το νέο όριο -
Bill To 002 εχει ΕU δεικτες F/C/70 και το 050 E/B/71...Ok ο θορυβος κλαιν, αλλα τα αλλα δυο δεν βγαζουν νοημα. Ειδικα το rating για βρεγμενο, οταν οι χρηστες στο tyretest δινουν 1.4 για το 002 και 2.1 για το 050...ειναι και πιο φθηνο..Δεν βγαινει ακρη...
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Bridgestone Adrenaline RE002 Treadwear 220 Traction A Temperature ADunnlop SP Sport Maxx RT Treadwear 240 Traction AA Temperature A
Έχει εξαιρετικό κράτημα. Μόνο που είναι αρκετά μαλακό. Μετά από 4.000 χλμ. άλλαξα τα λάστιχα μπρος - πίσω, γιατί τα μπροστινά είχαν ήδη πέσει.To Adrenalin πιθανόν να υπερέχει στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο όπως φαίνεται όχι μόνο από το rating του Traction, αλλά και με το μάτι (έχει πολύ λιγότερες αυλακώσεις από το Maxx RT) σίγουρα θα υστερεί.
Αυτα τα Dunlop ρε συ σε Octavia RS δεν πατουσαν πουθενα...
Αλλη ερωτηση ποσο πραγματικα θα φανει η διαφορα απο tw 140 στο 220?
-
Bill To 002 εχει ΕU δεικτες F/C/70 και το 050 E/B/71...Ok ο θορυβος κλαιν, αλλα τα αλλα δυο δεν βγαζουν νοημα. Ειδικα το rating για βρεγμενο, οταν οι χρηστες στο tyretest δινουν 1.4 για το 002 και 2.1 για το 050...ειναι και πιο φθηνο..Δεν βγαινει ακρη...Bridgestone Adrenaline RE002 Treadwear 220 Traction A Temperature A
Dunnlop SP Sport Maxx RT Treadwear 240 Traction AA Temperature A
Αυτα τα Dunlop ρε συ σε Octavia RS δεν πατουσαν πουθενα...
Αλλη ερωτηση ποσο πραγματικα θα φανει η διαφορα απο tw 140 στο 220?
Δεν ξέρω στο Octavia RS πάντως στην παρουσίαση τους στο Audi R8 φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά (http://www.youtube.com/watch?v=Ozcnk2G5HwM).
Επίσης για το treadwear δεν είμαι σίγουρος πως όσο χαμηλώνει αυξάνει αυτομάτως και το κράτημα του ελαστικού, αυξάνει όμως η φθορά του. Βέβαια από το 240 στο 140 το λάστιχο θα είναι πολύ πιο μαλακό οπότε πιθανότατα θα κρατάει καλύτερα. Αλλά κρίνοντας από τα Maxx RT με treadwear 240 αν πας σε 140 και τα υποβάλεις σε σπορ οδήγηση θα θες νέα ελαστικά μέσα σε ένα χρόνο κάτω από 20.000 χλμ. χρήσης.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Θα επαναλάβω το ερώτημα μιας και χάθηκε σε πληθώρα άλλων ποστς.
Μετά από τρία χρόνια και 37500 χλμ που διανύθηκαν κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και ΕΟ, ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Peugeot 207 1.4 95hp. Φοράει διάσταση 185/65/15, την οποία δεν προτίθεμαι να αλλάξω, με δείκτη ταχύτητας Τ (τον οποίο προτίθεμαι να αλλάξω σε Η).
Σε παρεμφερη διασταση για να έχεις μια εικόνα
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htmΓενικά σ' αυτη τη διάσταση υπαρχουν κατ' εξοχήν οικολογικα ελαστικά
Άρα ίσως τα P1 cinturato, τα Energy Saver +, τα Conti Eco contact 5 ή το Premium Contact 5 είναι καλες επιλογές
Αν θες κατι πιο οικονομικό στη διασταση σου βγαινει και το Uniroyal Rain ExpertΚατ΄αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.
Λοξοκοιτάζω και προς το Dunlop Blu Response που έφερε καλύτερα αποτελέσματα από τα άλλα, αλλά φαίνεται να υστερεί κατά βάση στη φθορά.
Μια γενικότερη ερώτηση προς προβληματισμό: αν δεν μπορώ να βρω τεστ στη δική μου διάσταση, τι είναι πιο ακριβές να δω: λάστιχα με ίδιο προφίλ και παρεμφερές πλάτος πέλματος ή λάστιχα με το ίδιο πλάτος και παρεμφερές προφίλ;
Ρωτάω επειδή δεν τα πάνε όλα τα λάστιχα το ίδιο καλά ακόμη και σε κοντινές διαστάσεις. Άρα κάποιες σχεδιαστικές παράμετροι αλλάζουν από διάσταση σε διάσταση, τροποποιώντας τις επιδόσεις του ελαστικού. Ποτέ δεν κατάλαβα ποιες είναι αυτές και πώς μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.
-
VolvoZeus έχουμε σχεδόν την ίδια διάσταση (45 εγώ), περίμενα τα 002 σχεδόν 1 χρόνο γιατί μου έλεγαν ότι ΘΑ έρθουν. Δεν ήρθαν ποτέ και έβαλα πάλι τα 050Α.
-
Αύριο φοραω επιτέλους 002!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]