-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Υπάρχουν ακόμη τα Conti SC2 στη διάσταση μου, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να προτιμηθούν σε σχέση με τα PS3.σωστος
-
OK παρήγγειλα σήμερα τα PS3, αύριο θα πάω να τα φορέσω και να κάνω και μια ευθυγράμμιση. Σε όλη τη Θεσ/νίκη δε βρήκα πουθενά τα PS3 κάτω από 380 €, κάποιοι τα είχαν 400 € με 420 €. Εγώ μαζί με την ευθυγράμμιση θα δώσω 410 € (τα λάστιχα πήγαν 390 μάλλον).
Ο λαστιχάς αρκετά ενημερωμένος, μου είπε ότι το πέλμα των Exalto η Michelin το έχει 'δώσει' σε μία άλλη εταιρία, την Apollo (μοντέλο Aspire 4G, θυμίζει laptop ). Η τετράδα βγαίνει στα 330 € με 3 χρόνια εγγύηση...τα είδα τα λάστιχα, είναι πράγματι ίδια με τα PE2 εξωτερικά. Δεν τα προτίμησα, αλλά το αναφέρω για όποιον ενδιαφέρεται.
Πρώτες εντυπώσεις από τα PS3 αύριο, ευχαριστώ όλους για τις γνώμες. Τελικά επικράτησαν οι σπορ ανησυχίες μου.
-
Ο λαστιχάς αρκετά ενημερωμένος, μου είπε ότι το πέλμα των Exalto η Michelin το έχει 'δώσει' σε μία άλλη εταιρία, την Apollo (μοντέλο Aspire 4G). Η τετράδα βγαίνει στα 330 € με 3 χρόνια εγγύηση...τα είδα τα λάστιχα, είναι πράγματι ίδια με τα PE2 εξωτερικά. Δεν τα προτίμησα, αλλά το αναφέρω για όποιον ενδιαφέρεται.Τι ενημερωμένος, η δουλειά του είναι. Απλά έχουμε συνηθίσει να είναι άσχετοι. Από την άλλη έτσι κι αλλιώς ενημερωμένοι ή όχι αυτό που θέλουν να πουλήσουν επειδή βγάζει πιο πολύ κέρδος αυτό θα προτείνουν.
Ένα λάστιχο είναι πολύ περισσότερο από το σχέδιο του πέλματος... Δεν το λέω ειδικά για τα συγκεκριμένα αλλά γενικά.
Σαν πιο σχετικό παράδειγμα θα αναφέρω κάτι κινέζικα τζιπ που έμοιαζαν με κάτι άλλο σε εμφάνιση αλλά κατασκευαστικά υστερούσαν σε σημείο που θεωρήθηκαν επικίνδυνα.Πρώτες εντυπώσεις από τα PS3 αύριο, ευχαριστώ όλους για τις γνώμες. Τελικά επικράτησαν οι σπορ ανησυχίες μου.
Τα πρώτα χλμ μερικές φορές δεν είναι αντιπροσωπευτικά μέχρι να φύγει το επιφανειακό βερνίκι και να κάνουν και μερικούς θερμοκρασιακούς κύκλους. Αν δεν σου φανούν καλά μην βιαστείς να τα καταδικάσεις.
-
Έχεις δίκιο, κ γι αυτό άλλωστε δεν πρόκειται να τα 'σκίσω' αύριο. Έπειτα, η διαφορά καινούριου-παλιού είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακή, οπότε αυτός είναι κ ένας λόγος για τον οποίο τα σχόλια για τα νέα λάστιχα πρέπει να είναι συγκρατημένα στην αρχή. Θα γράψω όμως την πρώτη μου εντύπωση, και αργότερα (μετά από καιρό, μιας και δύσκολα κάνω πάνω από 300 χλμ το μήνα κατά μέσο όρο) μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη.
Πάντως όσες φορές άλλαξα λάστιχα, αυτό που μου έκανε εντύπωση στην πρώτη βόλτα ήταν πόσο μαλακά και ήσυχα ήταν σε σχέση με τα προηγούμενα...και το τρίξιμο όταν τα στρίβεις τις πρώτες φορές.
Όσο για το σχέδιο του πέλματος - έχεις δίκιο κι εδώ. Παίζει ρόλο και η κατασκευή, το υλικό κλπ και όχι μόνο το σχέδιο. Άλλωστε, παρότι ίδιο σχέδιο, αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτά που μου έδειξε είχαν χειρότερες επιδόσεις στην ετικέτα της ΕΕ απ' ότι τα Exalto (τα τελευταία έχουν B φρενάρισμα στο βρεγμένο και F στην κατανάλωση, ενώ αυτά που μου έδειξε νομίζω ήταν C/G...οπότε προφανώς ΔΕΝ είναι ίδιο λάστιχο).
Για την ιστορία, τα Pilot Exalto 2 άντεξαν περίπου 30.000 χλμ και 3,5 χρόνια, με χρήση κυρίως ταξιδιάρικη και ενίοτε αρκετά γρήγορη οδήγηση (στροφιλίκια ). Τα πρώτα δείγματα μειωμένης απόδοσής τους εμφανίστηκαν στο 2ο καλοκαίρι τους, και τα σοβαρά δείγματα από το 3ο και τελευταίο καλοκαίρι τους. Δεν τα έκανα ποτέ μπρος-πίσω, η Michelin με πείθει με τη θέση της στο θέμα αυτό, αν και είναι αρκετά μεγάλη συζήτηση.
-
καλησπερα και απο εμενα θα ηθελα να με βοηθησετε οσο μπορειτε στην αναζητηση ελαστικων.εχω ενα hyundai ι30 1.4 και αναζητω ελαστικα ωστε να αλλαξω τα παλια.οι διαστασεις των τωρινων ελαστικων ειναι 185/65/15.οι διαστασεις στις οποιες ψαχνω ειναι 185/65/15 η 195/65/15 η 195/60/15 η 205/60/15 που δεν εχουν μικρη αποκλιση μεταξυ τους(αν κανω λαθος διορθωστε με).η χρηση του αυτοκινητου ειναι 70% στην πολη και 30% ταξιδια(βαση χιλιομετρων)τα ελαστικα που εχω ξεχωρισει και μου εχουν προτεινει ειναι τα εξης(οχι ομως για ολες τις διαστασεις):
1)continental eco contact 5
2)toyo proxes ne
3)michelin energy saver
4)Bridgestone Turanza T001
5)Bridgestone ecopia ep001s
6)goodyear efficientgrip performance
7goodyear efficientgrip compactτι θα με συμβουλευατε να επιλεξω?εννοειται οτι οποιοδηποτε αλλο ελαστικο ειναι δεκτο.απλα αυτα ειναι που εχω βρει εγω και μου εχουν προτεινει.δε περιοριζομαι στην επιλογη ενος εκ των 7
-
Όπως θα δεις εδώ (αφού πληκτρολογήσεις τον κωδικό και πατήσεις το compare tire sizes), μικρότερη διαφορά, σε σχέση με τη διάσταση που φοράς έχουν οι 195 και 205 /60. Αλλά επειδή το 205 μου φαίνεται υπερβολικό σαν φάρδος, θα κοιτούσα είτε στην εργοστασιακή σου, είτε στην 195/60.
-
OK παρήγγειλα σήμερα τα PS3, αύριο θα πάω να τα φορέσω και να κάνω και μια ευθυγράμμιση.Περιμενουμε με ανυπομονησια...
-
Ο χρήστης alexgerow έγραψε:
καλησπερα και απο εμενα θα ηθελα να με βοηθησετε οσο μπορειτε στην αναζητηση ελαστικων.εχω ενα hyundai ι30 1.4 και αναζητω ελαστικα ωστε να αλλαξω τα παλια.οι διαστασεις των τωρινων ελαστικων ειναι 185/65/15.οι διαστασεις στις οποιες ψαχνω ειναι 185/65/15 η 195/65/15 η 195/60/15 η 205/60/15 που δεν εχουν μικρη αποκλιση μεταξυ τους(αν κανω λαθος διορθωστε με).η χρηση του αυτοκινητου ειναι 70% στην πολη και 30% ταξιδια(βαση χιλιομετρων)τα ελαστικα που εχω ξεχωρισει και μου εχουν προτεινει ειναι τα εξης(οχι ομως για ολες τις διαστασεις):
1)continental eco contact 5
2)toyo proxes ne
3)michelin energy saver
4)Bridgestone Turanza T001
5)Bridgestone ecopia ep001s
6)goodyear efficientgrip performance
7goodyear efficientgrip compactτι θα με συμβουλευατε να επιλεξω?εννοειται οτι οποιοδηποτε αλλο ελαστικο ειναι δεκτο.απλα αυτα ειναι που εχω βρει εγω και μου εχουν προτεινει.δε περιοριζομαι στην επιλογη ενος εκ των 7
μην αλλαξεις την μαμα διασταση... απο τιμες τι σου εχουν πει? καλες οι παραπανω επιλογες. απαο προσωπικη εμπειρια κατι σε michelin
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
OK παρήγγειλα σήμερα τα PS3, αύριο θα πάω να τα φορέσω και να κάνω και μια ευθυγράμμιση.
Περιμένω με ανυπομονησια...
Τώρα νομιζω ειμαστε οκ
-
οι τιμες που εχω βρει ειναι απο 250-280 η τετραδα εκτος απο τα toyo που τα ειχε 340!!!!!!!.μου φαινονται αρκετα καλες εκτος και εαν εχω μεινει λιγο πισω διοτι η τελευταια φορα που αλλαξα λαστιχα ηταν το 2009(σε αλλο ομως αυτοκινητο)
-
Θα δεις ότι μερικές φορές το ίδιο λάστιχο σε άλλη διάσταση έχει διαφορετική τιμή και γενικά τα πιο συνηθισμένα μεγέθη είναι πιο φτηνά και διαθέτουν και μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων να διαλέξεις. Θα έλεγα να βρεις ποια είναι η πιο φτηνή διάσταση και μετά να εστιάσεις εκεί.
Δεν έχεις πει τι λάστιχα φοράς τώρα και αν σε κάλυψαν ή αν θέλεις κάτι διαφορετικό και προς ποια κατεύθυνση ενδιαφέρεσαι.
Ενδεικτικά αναφέρω μερικά πράματα που μπορεί για κάποιον να έχουν ιδιαίτερη αξία: διάρκεια, άνεση, θόρυβος, φρένο, πρόσφυση σε στεγνό ή σε βροχή, τιμόνι, αντοχή σε λακούβες πεζοδρόμια, εμφάνιση, κατανάλωση, τιμή, ικανότητα σε χιόνια .... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
OK παρήγγειλα σήμερα τα PS3, αύριο θα πάω να τα φορέσω και να κάνω και μια ευθυγράμμιση.
Περιμενουμε με ανυπομονησια...
Βέβαια κανονικά τα λάστιχα θέλουν πρώτα καμιά 500αριά χλμ στρώσιμο...
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Περιμένω με ανυπομονησια...
Τώρα νομιζω ειμαστε οκ
Κρυβε λογια εσυ ε...
Βέβαια κανονικά τα λάστιχα θέλουν πρώτα καμιά 500αριά χλμ στρώσιμο...
Ας τα κανει σε μια μερα, βαζω εγω την βενζινη!!! Το αποτελεσμα θελω να μαθω!!!
-
Ο χρήστης alexgerow έγραψε:
οι τιμες που εχω βρει ειναι απο 250-280 η τετραδα εκτος απο τα toyo που τα ειχε 340!!!!!!!.μου φαινονται αρκετα καλες εκτος και εαν εχω μεινει λιγο πισω διοτι η τελευταια φορα που αλλαξα λαστιχα ηταν το 2009(σε αλλο ομως αυτοκινητο)τα ΤΟΥΟ 340;;;;;;;μηπως παρακουσες και ειναι 240;;;;;
-
Καλημερα.Θα ηθελα να με βοηθησετε σε μια επιλογη ελαστικων για ενα honda hrv και διασταση 205-60-16 92Η.Επειδη μενω πλεον στο εξοχικο στη Λουτσα εχω και μια παραμετρο,τις λακουβες....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια συγνωμη.Τα μπερδεψα...Ρωταω για τα DUNLOP SPORT MAXX RT .Για SLK...Τα βαλαμε σημερα 480 ευρω(225/45/17) .Εντυπωσεις σιγα σιγα μετα το στρωσιμο.
Παντως η ανεση βελτιωθηκε θεαματικα με τα φρεσκα λαστιχα.Τα παλια Dunlop sport ειχαν 32000 χμ και ηταν 3 ετων. -
Ο χρήστης kostas77kostas έγραψε:
Καλημερα.Θα ηθελα να με βοηθησετε σε μια επιλογη ελαστικων για ενα honda hrv και διασταση 205-60-16 92Η.Επειδη μενω πλεον στο εξοχικο στη Λουτσα εχω και μια παραμετρο,τις λακουβες....Bridgestone Turanza ER300 ecopia me δεικτη V oμως... Σκυλια για λακουβες,πεζοδρομια,φρεατια και μια χαρα γενικως. Θα χασεις μονο λιγο σε ανεση αν φορας καποιο πιο μαλακο ελαστικο.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια συγνωμη.Τα μπερδεψα...Ρωταω για τα DUNLOP SPORT MAXX RT .Για SLK...
Τα βαλαμε σημερα 480 ευρω(225/45/17) .Εντυπωσεις σιγα σιγα μετα το στρωσιμο.
Παντως η ανεση βελτιωθηκε θεαματικα με τα φρεσκα λαστιχα.Τα παλια Dunlop sport ειχαν 32000 χμ και ηταν 3 ετων.Αντε αντε καλοστριφτα!!!
-
μου εχουν πει και για pirelli p7 και για firestone....410-460 και τα er 300 510.
-
Τοποθετήθηκαν τα PS3, οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές αν και δεν τα πίεσα πολύ, ούτε βέβαια συνάντησα πουθενά βρεγμένο οδόστρωμα.
Γενική σύγκριση με τα Exalto δεν μπορώ να κάνω ακόμη, αλλά αν κάτι μου έκανε πραγματικά εντύπωση στα 50 χλμ που έκανα σήμερα είναι ότι τα PS3 πατάνε αρκετά πιο καλά στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης (μικρά 'σλάλομ') σε σχέση με τα Exalto (όταν ήταν και αυτά καινούρια).Περισσότερα σε καμιά βδομάδα, όταν θα έχω κάνει κ το πρώτο ταξιδάκι με αυτά.
Έκανα και ευθυγράμμιση, το αυτοκίνητο είχε 'χάσει' ελάχιστα αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχα κάνει ποτέ ευθυγράμμιση από το 2007 που το πήρα. Ωστόσο έχω μία ελαφρώς στραβωμένη ζαντούλα, θα τη στείλω από βδομάδα για επισκευή.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]