-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ έλεγα ή ο Ορέστης; Προσπαθείστε να μείνουμε εντός θέματος ελαστικών.
Εγώ λέω πάντως ότι ένα πολύ ακριβές νευρικό τιμόνι μπορεί να το χαρείς σε πίστα ή σε ψαγμένη διαδρομή αλλά σε πχ πολύωρο ταξίδι σε εθνική δεν το θέλεις, πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα....Συμφωνω σε αυτο, απλα εχεις παρατηρησει στα νορμαλ πολιτικα λαστιχα καμια τετοια συμπεριφορα?
Πχ τα σπορ Dunlop και τα Bridgestone γενικα φημιζονται για τα σκληρα τους πλαινα. Εχεις δει εχοντας ενα καλο τιμονι, να σε κουραζει καποιο απ' αυτα στην εθνικη?Ναι, από Avon ΖΖ3 (σκληρά πλαϊνά) σε Fulda Carat Progresso (μαλακά πλαϊνά), δηλαδή από σκληρά πλαϊνά σε μαλακά, παρατήρησα ότι το τιμόνι έγινε λίγο λιγότερο ακριβές (χωρίς να υπάρχει ασάφεια) αλλά πιο ξεκούραστο. Με τα σκληρά ήμουνα πιο τσίτα, με έφτιαχνε να ψάχνομαι και να οδηγάω πιο αθλητικά αλλά απαιτούσε και περισσότερη εγρήγορση! Η διαφορά δεν ήταν τεράστια αλλά κάποιος που ξέρει το αυτοκίνητό του και το προσέχει το νιώθει. Όπως πχ αν σου έχουν ξεφουσκώσει λίγο τα λάστιχα και μόλις τα φουσκώσεις αμέσως αποκτάς τιμόνι και χάνεις άνεση. Ίσως βέβαια να φταίει η γενικότερη άνεση/ησυχία που σε κάνει πιο ήρεμο. Και σκέψου ότι μιλάω για 60άρια... φαντάσου να πάω σε τίποτα 45ρια πώς θα μου φανεί.... Αν και δεν θεωρώ απίθανο το ότι απλά το συνηθίζεις οπότε τα όσα λέω πιο πριν περί νευρικότητας, ανασφάλειας κλπ... κουραφέξαλα!
-
Ώπα.
205-60-16? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
φαντάσου να πάω σε τίποτα 45ρια πώς θα μου φανεί.... Αν και δεν θεωρώ απίθανο το ότι απλά το συνηθίζεις οπότε τα όσα λέω πιο πριν περί νευρικότητας, ανασφάλειας κλπ... κουραφέξαλα!
Μηπως στα 45αρια, μαλακο ή σκληρο δεν εχει μεγαλη διαφορα γιατι ετσι κι αλλιως το προφιλ ειναι μικρο?
-
καλησπερα και παλι απο εμενα νομιζω οτι η επιλογη μου μαλλον θα ειναι τα Bridgestone ecopia ep001s.θα προτιμουσα βεβαια τα michelin energy saver αλλα επειδη δε το οδηγαω μονο εγω το αυτοκινητο φοβαμαι για τα πλαινα του.ξερετε μηπως κανενα σαιτ που να βαθμολογουνε και να τεσταρουνε ελαστικα?ευχαριστω
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
φαντάσου να πάω σε τίποτα 45ρια πώς θα μου φανεί.... Αν και δεν θεωρώ απίθανο το ότι απλά το συνηθίζεις οπότε τα όσα λέω πιο πριν περί νευρικότητας, ανασφάλειας κλπ... κουραφέξαλα!
Μηπως στα 45αρια, μαλακο ή σκληρο δεν εχει μεγαλη διαφορα γιατι ετσι κι αλλιως το προφιλ ειναι μικρο?
Όχι..
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Όχι..
Ωραια αρα στην ουσια απομακρυνομαι απο τα PS3 ολο και περισσοτερο και πλησιαζω τα SP Sport Maxx...
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/t ... stin-elada
και που ειστε ακομη..........εχει να ερθει και θυγατρικη των θυγατρικων -
Με 180ευρώ μισθό σε κάνα-δύο χρόνια............μήπως θά'ναι ακριβό δε ξέρω...!!
-
όχι ότι θα αλλάξει κάτι αλλά,
έχει κανείς άποψη από bridgestone RE002 adrenaline?
-
@popolaros
Στο στεγνο ειναι εκπληκτικο, στο βρεγμενο ειναι κλασεις ανωτερο απο το energy saver που φοραγα πριν. Κανει πιο πολυ θορυβο αλλα το τιμονι βελτιωθηκε αισθητα στο Corolla 1,6 του 03 που τα φοραω. -
και γαμω.
-
@popolaros
προφανώς είναι για το focus ? διάσταση ?
τι δείκτη φθοράς έχουν, για πόσα χλμ πιστεύεις ότι θα τα κρατήσεις ?
στο απώτερο παρελθόν είχα οδηγήσει RE-11 σε 106 (πίστα) 330lbs ελατήριο 22ρες ράβδοι πίσω
και μου είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις όχι τόσο για το κράτημα τους, όσο για την αντοχή
τους στην πίεση και στις υψηλές θερμοκρασίες.@nikospappas, όλα τα 'οικολογικά', ακόμα και αυτά που στο βρεγμένο κατά ΕU είναι 'Α', είναι πολύ
μέτρια στο βρεγμένο. Πχ το exalto2 με φρενάρισμα στο βρεγμένο 'Β', συνολικά είναι πολύ καλύτερο από
preniumcontact5 'συνολικά' στο βρεγμένο, που έχει rating 'A' (βρεγμένο - φρενάρισμα) -
τον απογονο του RE720 ψαχνω να βρω.
195/55/15
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
όχι ότι θα αλλάξει κάτι αλλά,
έχει κανείς άποψη από bridgestone RE002 adrenaline?Τα 'χει φίλος σε ...SMART Roadster (195/50/15). Πολύ ευχαριστημένος χρησιμοποιώντας τα για γενική χρήση.
(παραλίγο να τα πάρω πριν κανά χρόνο για το Clio, αλλά 'κόλλησα' στο πολύ σπορτίφ, για τη χρήση που κάνω, πέλμα...) -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@nikospappas, όλα τα 'οικολογικά', ακόμα και αυτά που στο βρεγμένο κατά ΕU είναι 'Α', είναι πολύ
μέτρια στο βρεγμένο. Πχ το exalto2 με φρενάρισμα στο βρεγμένο 'Β', συνολικά είναι πολύ καλύτερο από
preniumcontact5 'συνολικά' στο βρεγμένο, που έχει rating 'A' (βρεγμένο - φρενάρισμα)Aυτο δεν το ηξερα.
Μου εκανε εντυπωση παντως το πως τα παει στην βροχη. Με τα ES το καταλαβαινα οταν εφτανε στα ορια του το λαστιχο, με τα 002 οχι, εμπνεει σιγουρια.
Βεβαια τα ES ηταν χαλια απο την πρωτη μερα. Οταν αλλαξα τα primacy με τα ES δεν καταλαβα καμια διαφορα, οσο γλυστραγαν τα παλια, γλυστραγαν και τα καινουργια
-
Θα έχει συζητηθεί, αλλά δύσκολα θα το βρώ. Στη ζυγοσταθμιση τώρα 'κολλάνε' κάτι μεταλλάκια, μάλλον μαγνητικά. πάνω στις ζάντες. Αυτά δεν φεύγουν με πιεσμένο νερό όπως έχουν στα καλά συνεργεία πλυσίματος?
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Θα έχει συζητηθεί, αλλά δύσκολα θα το βρώ. Στη ζυγοσταθμιση τώρα 'κολλάνε' κάτι μεταλλάκια, μάλλον μαγνητικά. πάνω στις ζάντες. Αυτά δεν φεύγουν με πιεσμένο νερό όπως έχουν στα καλά συνεργεία πλυσίματος?Με ταινια διπλη οψης κολλανε ή αγκιστρωνονται στο χειλος της ζαντας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με ταινια διπλη οψης κολλανεΑυτό θα ισχύει. Οπότε στο πλύσιμο δεν θα γλιστράνε, μόνο να φύγουν παίζει!
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Με ταινια διπλη οψης κολλανε
Αυτό θα ισχύει. Οπότε στο πλύσιμο δεν θα γλιστράνε, μόνο να φύγουν παίζει!
Ουτε και αυτο ειναι πολυ πιθανο.Σου εχει συμβει εσενα;
-
Δεν είχα ποτέ κολλημένα ... θα δούμε!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]