-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Καλά, εσύ το γα και ψο.Και λιγο παραπανω ακομα
-
Μωρέ το 'χω κάνει κι εγώ αυτό για κάποιες μέρες, μέχρι να αλλάξω κτλ, αλλά νταξ, δε μπορείς να το γράφεις σαν επιχείρημα.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Μωρέ το 'χω κάνει κι εγώ αυτό για κάποιες μέρες, μέχρι να αλλάξω κτλ, αλλά νταξ, δε μπορείς να το γράφεις σαν επιχείρημα.Η ουσια ομως ειναι η ιδια,οταν υπαρχει μεγαλη διαφορα προσφυσης μεταξυ των αξονων υπαρχει θεμα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν αλλάζεις μόνο δύο τα καινούργια μπαίνουν πίσω. Σε όλα τα αυτοκίνητο άσχετα με το που έχουν την κίνηση.
Αυτό έχει βγει μετά από σοβαρές μελέτες της Michelin και όχι μόνον.
Το σκεπτικό είναι ότι πιο εύκολα και σταδιακά θα καταλάβεις ότι το εμπρός χωλαίνει και αντιμετωπίζεται απλά αφήνοντας το γκάζι κάτι αυτόματο ενώ το πίσω μπορεί να είναι πολύ πιο ύπουλο σε φρενάρισμα και σε στροφή.
Φυσικά προσπάθησε να βάλεις μπροστά όποια από τα παλιά ήταν τα πιο καλά.+1
Έτσι είναι, αν χάσουν πρόσφυση τα εμπρός, τα καλά πίσω ελαστικά μπορούν να κρατήσουν το αυτοκίνητο. Εάν τα πίσω είναι τελειωμένα, σε απώλεια πρόσφυσης των εμπρός, τίποτα δεν κρατάει το αυτοκίνητο. Επίσης, τα φθαρμένα εμπρός «προειδοποιούν» νωρίτερα. -
Άρα πίσω... Οκ
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις... -
Εχω ενα peugeot 206 1.1 του 92 και θελω να βαλω λαστιχα εχω κανει μια ερευνα αγορας και εχω ψιλοκαταληξει αναμεσα στα pirelli p1 και στα uniroyal αν και δεν θυμαμαι την ακριβη ονομασια τους...
Μεχρι τωρα ειχα τα pirelli p3000 και δεν ειχα καποιο προβλημα αν και κανω ταξιδια στουσ πανεμορφους δρομουσς μας αλλα ηρεμα πραματα και μου βγαλαν απειρα χλμ στην κυριολεκσια αλλα πρεπει να αλλαχτουν αμεσα...
Το μεγεθος τους ειναι 175/65/14 οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη ευχαριστω πολυ... -
Θες να βαλεις ακριβη μαρκα; Εγω προτιμησα στο παλιο μου αμαξι ιδιας χρονολογιας και κυβικων με το δικο σου τα kleber viaxer. Ενταξει 5 μηνες τα χω και ειναι βεντουζα. Δεν ξερω να σου πω κατι παραπανω.
Δεν προτιμησα να δωσω 40-45 ευρω παραπανω για επωνυμα οπως continetal...michelin κτλ ουτε 20-30 ευρω λιγοτερα για κινεζικα.
Στα 3.5 χρονια θα τα αλλαξω οπως και να χει. -
βασικα θεωρεις τις μαρκες που ανεφερα ακριβες;
απλα θελω να παρω καλη ποιοτητα κ ας δωσω κ κατι παραπανω...
βρηκα απο 190 εως 300κατι κ ειπα 8α βαλς μεσαια γυρω στα 250 δλδ τα πιρελι π1 ή τα uniroyal εκτος κ αν αυτα που μου λες ειναι καλα λαστιχα... -
και τα kleber καλα ειναι, kleber=michelin
αλλα και τα kleber kana 240ri θα τα βρεις.
Εγω θα προτιμουσα τα P1 που εχουν καινουρια τεχνολογια στη γομα. -
Τα kleber στη διασταση 175/65/14 εχουν 190 στο φωκα. http://www.fokas-tyres.gr/index.php?rou ... 75%2F65-14
-
P1 να βάλεις.....!!
-
οχι uniroyal..p1 πολυ καλυτερο
-
Χιουνται κουπε του 1999.Φοραει 205/50-15 .Περιεργη διασταση,φαρδια για την μαμα ζαντα,δυσκολοευρετη και ακριβη.Προσανατολιζομαι να του βαλω το αμεσως πιο στενο 195/50-15.Τι γνωμη εχετε;
-
οποτε καλυτερα pirelli απο το uniroyall αλλα γιατι οχι το uniroyall; ο τυπος που μου φτιαχνει το αμαξι επιμενει πολυ στα uniroyall αλλα οπου πηγα σημερα το p1 μου ειπαν καλυτερα... απο τιμη τα 235 τα βρηκα τα p1 τα αλλα στα 240... για τα kleber μου ειπαν ετσ κ ετσ κ αυτα στα 240 ομως οποτε αν ειναι στην ιδια τιμη καλυτερα να παω στα πιρελι.. τσεκαρα κ τον φοκα που στειλατε κ οντως εχει τα kleber στα 190 αλλα περαστικα αποστολη θεσσαλονικη?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χιουνται κουπε του 1999.Φοραει 205/50-15 .Περιεργη διασταση,φαρδια για την μαμα ζαντα,δυσκολοευρετη και ακριβη.Προσανατολιζομαι να του βαλω το αμεσως πιο στενο 195/50-15.Τι γνωμη εχετε;Μικρότερος δείκτης φορτίου;
Θα έχει αισθητή διαφορά αλλά σε αποδεκτά όρια (είχα παρόμοια διαφορά ~2,5% σε άλλη διάσταση)
-
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2011-European-Summer-Tyre-Test-175-65-R14.htm
βασικα τσεκαρα κ αυτο κ με μπερδεψε αρκετα...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χιουνται κουπε του 1999.Φοραει 205/50-15 .Περιεργη διασταση,φαρδια για την μαμα ζαντα,δυσκολοευρετη και ακριβη.Προσανατολιζομαι να του βαλω το αμεσως πιο στενο 195/50-15.Τι γνωμη εχετε;θα κερδισεις κατι ψηλα σε επιταγχυνση αλλα θα χασεις λιγο σε τελικη(ποιος νοιαζεται)
απο μενα αν η διαφορα κοστους ειναι πανω απο 50ευρω.......προχωρα στην αλλαγη διαστασης -
Ναι μεν η 195/50 είναι απ' τις φτηνότερες, αλλά μήπως να κοιτούσες 195/55 που είναι πιο κοντά στην εργοστασιακή;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Χιουνται κουπε του 1999.Φοραει 205/50-15 .Περιεργη διασταση,φαρδια για την μαμα ζαντα,δυσκολοευρετη και ακριβη.Προσανατολιζομαι να του βαλω το αμεσως πιο στενο 195/50-15.Τι γνωμη εχετε;
θα κερδισεις κατι ψηλα σε επιταγχυνση αλλα θα χασεις λιγο σε τελικη(ποιος νοιαζεται)
απο μενα αν η διαφορα κοστους ειναι πανω απο 50ευρω.......προχωρα στην αλλαγη διαστασηςMαλλον κοντα στα 150€ ειναι η διαφορα στην τετραδα.
Ναι μεν η 195/50 είναι απ' τις φτηνότερες, αλλά μήπως να κοιτούσες 195/55 που είναι πιο κοντά στην εργοστασιακή;
Το σκεφτομαι και αυτο αλλα βλεπω να ειναι πιο ακριβα.
Τωρα εχω την ρεζερβα επανω καθως το μπροστα δεξι εχανε αερα.Πηγα σε βουλκανιζατερ να το φτιαξω και εκει ειδαμε να εχει πεταξει βυζι απο την μεσα μερια και να ειναι το λαστιχο σαν να εχεις αφαιρεσει μια λωριδα ελαστικο με το μαχαιρι απο τη γωνια .Κατι σαν
Αλλα δεν ειναι σε ολη την περιφερια του ελαστικου και δεν εχουν φανει λινα .Ο μαστορας ειπε οτι εχουν τραβηχτει τα λινα απο το εξογκωμα . -
με 150ευρα κερδος..... αλλαξε τα χθες κιολας
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]