-
Ο χρήστης kostas77kostas έγραψε:
μου εχουν πει και για pirelli p7 και για firestone....410-460 και τα er 300 510.Τα P7 cinturato ειναι μια επισης πολυ καλη επιλογη, αλλα ενα κλικ πιο ευαισθητα απο τα ER300...
Σιγουρα σου ειπαν για τα cinturato και οχι τα απλα P7? Τα απλα P7 ειναι μαπα. -
θα το τσεκαρω για σιγουρια.εαν ναι τοτε p7?καποιος μου ειπε οτι δεν κανουν για το αμαξι μου
-
Ο χρήστης kostas77kostas έγραψε:
θα το τσεκαρω για σιγουρια.εαν ναι τοτε p7?καποιος μου ειπε οτι δεν κανουν για το αμαξι μουPIRELLI P7 CINTURATO 205/60 R16 92H ή V
BRIDGESTONE ER300 ECOPIA 205/60 R16 92VAυτα τα 2 ψαχνεις... Κοιτα ειναι θεμα γουστου. Αν φοβασαι τοσο πολυ τις λακουβες και την κακομεταχειρηση βαλε τα bridgestone. Αλλιως γενικως θεωρω οτι τα P7 cinturato ειναι ενα κλικ καλυτερα.
Οχι οτι θα χεις θεμα με τις λακουβες με τα p7, αλλα πως να στο πω...
Τα bridgestone θα επιβιωσουν απο πυρηνικη εκρηξη, τα p7 οχι...Oποιος σου ειπε οτι δε κανουν για το αμαξι σου πες του να παει να δει αν ερχεσαι.
-
Μετα απο 37.000χλμ και 2,5 χρονια με τα Michelin Pilot Sport 3 σε 205/55/16 91V σε Toyota Auris 1.6 ηρθε η ωρα να γραψω και εγω εντυπωσεις:
Πολυ καλο λαστιχο για την κατηγορια του (το εχω καταταξει καπου αναμεσα σε σπορ και σε touring) και στο στεγνο και στο βρεγμενο. Για καποιον που εχει σπορ ανυσηχιες αλλα δεν το κυνηγαει και πολυ το λαστιχο ειναι πολυ καλο στις στροφες, σχετικα αθορυβο, προοδευτικο και εμπνεει μεγαλη ασφαλεια.
Το μονο παραπονο που ειχα και με αυτο αλλα και με τα PC2 που φοραγα πριν ειναι το φρεναρισμα στο στεγνο το καλοκαρι με πολυ ζεστη εξω. Δεν σταματαει με τιποτα το αμαξι. Αλλα για αυτο πιστευω φταιει η ελληνικη ασφαλτος, το ABS του Auris και οχι το λαστιχο.
Μετα απο τοσα ελληνικα χιλιομετρα η αποδοση του εχει αρχισει να πεφτει αλλα παραμενει ασφαλες και αρκετα μαλακο. Τις λακουβες οσο μπορω τις αποφευγω οπως και λιγες ειναι οι φορες που εχω ανεβει σε πεζοδρομιο οποτε δεν ξερω ποσο ανθεκτικο ειναι στα παραπανω.
Απο θεμα οικονομιας καυσιμου εχω δει την ιδια καταναλωση κατω απο διαφορετικες συνθηκες με τα PC2 και γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αναφορικα καιω 7.3λ/100χλμ το καλοκαιρι και 8.0λ/100χλμ το χειμωνα τα ιδια η και λιγοτερα σε σχεση με το PC2.
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και σκοπευω να τα αλλαξω μετα το καλοκαιρι και οταν θα εχουν περιπου γυρω στα 45.000χλμ οπου θα εχουν φτασει και στα ορια τους. Αν δεν εχει βγει καποιο λαστιχο αρκετα καλυτερα με τα παραπανω χαρακτηριστικα σκοπευω να ξανατοποθετησω τα ιδια.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Μετα απο 37.000χλμ και 2,5 χρονια με τα Michelin Pilot Sport 3 σε 205/55/16 91V σε Toyota Auris 1.6 ηρθε η ωρα να γραψω και εγω εντυπωσεις:Tωρα βεβαια σε ρωταω και κατι που δε βοηθαει και πολυ το αμαξι σου να το ξεχωρισεις...
Οταν στριβεις τα νιωθεις να μαγουλιαζουν? Να χουν μια μικρη καθυστερηση στο τιμονι? Αυτο ισως το μεταφραζεις ως προοδευτικοτητα αλλα δεν εννοω αυτο ακριβως...
Δηλαδη να στριβει το λαστιχο σε 2 φασεις, πρωτα να 'λυγιζει' και μετα να στριβει πραγματικα... Ενιωσες κατι τετοιο εντονα οταν το δουλευεις το ελαστικο? -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Tωρα βεβαια σε ρωταω και κατι που δε βοηθαει και πολυ το αμαξι σου να το ξεχωρισεις...
Οταν στριβεις τα νιωθεις να μαγουλιαζουν? Να χουν μια μικρη καθυστερηση στο τιμονι? Αυτο ισως το μεταφραζεις ως προοδευτικοτητα αλλα δεν εννοω αυτο ακριβως...
Δηλαδη να στριβει το λαστιχο σε 2 φασεις, πρωτα να 'λυγιζει' και μετα να στριβει πραγματικα... Ενιωσες κατι τετοιο εντονα οταν το δουλευεις το ελαστικο?Ισχυει ακριβως αυτο που λες αλλα πιστευω ειναι αποτελεσμα του στησιματος του αυτοκινητου κατα 90% και κατα 10% του υψηλου προφιλ του ελαστικου. Πιστευω πως το συγκεκριμενο λαστιχο σε μια πιο σπορ διασταση θα ειχε πολυ καλυτερη συμπεριφορα.
Ισως οχι οπως ενα Bridgestone RE002 αλλα σιγουρα πολυ καλυτερη απο τα δικα μου.
Ελπιζω να βοηθησα. -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Ισχυει ακριβως αυτο που λες αλλα πιστευω ειναι αποτελεσμα του στησιματος του αυτοκινητου κατα 90% και κατα 10% του υψηλου προφιλ του ελαστικου. Πιστευω πως το συγκεκριμενο λαστιχο σε μια πιο σπορ διασταση θα ειχε πολυ καλυτερη συμπεριφορα.
Ισως οχι οπως ενα Bridgestone RE002 αλλα σιγουρα πολυ καλυτερη απο τα δικα μου.
Ελπιζω να βοηθησα.Δεν ειναι υψηλο το 55αρι προφιλ... Νορμαλ ειναι, τα περισσοτερα αυτοκινητα 55αρι εχουν σε παρομοιες διαστασεις.
Ειναι θεμα μαλακου πλαινου, και το PS3 εχει πολυ μαλακα πλαινα. Απλα ηθελα να δω αν αυτο περναει τελικα στον οδηγο αισθητα.
Εγω ενδιαφερομαι για 45αρι προφιλ και το μαλακο πλαινο ειναι το μονο που με προβληματιζει! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια συγνωμη.Τα μπερδεψα...Ρωταω για τα DUNLOP SPORT MAXX RT .Για SLK...
Τα βαλαμε σημερα 480 ευρω(225/45/17) .Εντυπωσεις σιγα σιγα μετα το στρωσιμο.
Παντως η ανεση βελτιωθηκε θεαματικα με τα φρεσκα λαστιχα.Τα παλια Dunlop sport ειχαν 32000 χμ και ηταν 3 ετων.Τελικα τα Dunlop μου εχουν αφησει παρα πολυ καλες εντυπωσεις.Ουτε πολυ σκληρα ουτε πολυ μαλακα.Και τα πλαινα φαινονται αρκετα ενισχυμενα ωστε να αντεχουν στην ελληνικη πραγματικοτητα.
Το λεω αυτο γιατι ενας φιλος μου που φοραει P7 μου ειπε οτι του πεταξε καρουμπαλο. -
To πόσο νιώθεις το μαγούλιασμα εξαρτάται και από το στήσιμο και από το τιμόνι και από τον οδηγό. Μπορεί να μην είναι αυτό που νιώθεις.....
Σε μερικές περιπτώσεις ένα πιο σκληρό πλαϊνό μπορεί να σου δώσει ένα πιο ακριβές αλλά πολύ νευρικό τιμόνι που μπορεί να είναι κουραστικό. -
Παντως η ανεση βελτιωθηκε θεαματικα με τα φρεσκα λαστιχα.Τα παλια Dunlop sport ειχαν 32000 χμ και ηταν 3 ετων.Τελικα τα Dunlop μου εχουν αφησει παρα πολυ καλες εντυπωσεις.Ουτε πολυ σκληρα ουτε πολυ μαλακα.Και τα πλαινα φαινονται αρκετα ενισχυμενα ωστε να αντεχουν στην ελληνικη πραγματικοτητα.
Το λεω αυτο γιατι ενας φιλος μου που φοραει P7 μου ειπε οτι του πεταξε καρουμπαλο.Να πεις στον φιλο σου να προσεχει τις λακουβες.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Το λεω αυτο γιατι ενας φιλος μου που φοραει P7 μου ειπε οτι του πεταξε καρουμπαλο.Να πεις στον φιλο σου να προσεχει τις λακουβες.
Σε Α4 allroad τα φοραει...Υποτιθεται οτι θα βγει και λιγο εκτος δρομου...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε μερικές περιπτώσεις ένα πιο σκληρό πλαϊνό μπορεί να σου δώσει ένα πιο ακριβές αλλά πολύ νευρικό τιμόνι που μπορεί να είναι κουραστικό.
Δε πειραζει νεοι ειμαστε μας αρεσει αυτο!
-
Σε μερικές περιπτώσεις ένα πιο σκληρό πλαϊνό μπορεί να σου δώσει ένα πιο ακριβές αλλά πολύ νευρικό τιμόνι που μπορεί να είναι κουραστικό.
Μου θύμησες εκείνα που έγραφες κάμποσο καιρό πριν με το τιμόνι
-
Το λεω αυτο γιατι ενας φιλος μου που φοραει P7 μου ειπε οτι του πεταξε καρουμπαλο.Στρωστα λιγο και πατα τα, να μας πεις εντυπωσεις για την αποδοση τους...!!!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μη μου τα θυμιζεις μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι και μονο με την σκεψη!
-
Εγώ έλεγα ή ο Ορέστης; Προσπαθείστε να μείνουμε εντός θέματος ελαστικών.
Εγώ λέω πάντως ότι ένα πολύ ακριβές νευρικό τιμόνι μπορεί να το χαρείς σε πίστα ή σε ψαγμένη διαδρομή αλλά σε πχ πολύωρο ταξίδι σε εθνική δεν το θέλεις, πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ έλεγα ή ο Ορέστης; Προσπαθείστε να μείνουμε εντός θέματος ελαστικών.
Εγώ λέω πάντως ότι ένα πολύ ακριβές νευρικό τιμόνι μπορεί να το χαρείς σε πίστα ή σε ψαγμένη διαδρομή αλλά σε πχ πολύωρο ταξίδι σε εθνική δεν το θέλεις, πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα....Συμφωνω σε αυτο, απλα εχεις παρατηρησει στα νορμαλ πολιτικα λαστιχα καμια τετοια συμπεριφορα?
Πχ τα σπορ Dunlop και τα Bridgestone γενικα φημιζονται για τα σκληρα τους πλαινα. Εχεις δει εχοντας ενα καλο τιμονι, να σε κουραζει καποιο απ' αυτα στην εθνικη? -
Το λεω αυτο γιατι ενας φιλος μου που φοραει P7 μου ειπε οτι του πεταξε καρουμπαλο.Στρωστα λιγο και πατα τα, να μας πεις εντυπωσεις για την αποδοση τους...!!!
Ορεστη δεν τα εβαλα στο Α5 αλλα σε SLK 200 ενος φιλου.Οποτε το αλλο ΣΚ.
Τωρα τον ετοιμαζω και για αμορτισερ... -
Μη μου τα θυμιζεις μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι και μονο με την σκεψη!
Δεν μας αρέσει ρε
Πες Θωμάααα -
Ασχολούμαι με τα χιόνια και την κίνηση των θερινών P7 Cinturato τώρα, μετά
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]