-
Ο χρήστης tragos έγραψε:
Σε 195/55 16 τι επιλογες εχουμε?εχω δει οι περισσοτεροι βαζουν continental prem.2. αλλα πιστευω πως ειναι κ πολυ ακριβα..
εσεις τι λετε? θελω κατι ανετο με μαλακα πλαινα κ χαμηλο δεικτη ταχυτητας.
σκεφτομαι ακομα κ να παω σε 205/55 16.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hanko ... Prime2.htm
εντος των προδιαγραφων σου και οχι μονο..... -
Γεια σας παιδιά σε 205/55/16 σε Mazda 3 συγκεκριμένα , ποια είναι η γνώμη σας;
Εγώ είμαι ανάμεσα στο Continental PC 5 και στο Vredestein Sportrac 5.
Δεν ξέρω γιατί αλλά σκέφτομαι Vredestein πιο πολυ -
-
Ο χρήστης kates έγραψε:
...Εγώ είμαι ανάμεσα στο Continental PC 5 και στο Vredestein Sportrac 5.
**Δεν ξέρω γιατί **αλλά σκέφτομαι Vredestein πιο πολυΑν προσέξεις τη διαφορά τιμής ίσως τότε να καταλάβεις γιατί....
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
ggab καλαματα μενεις?οχι,ετσι μου ηρθε εκεινη την ωρα........αλλα εχω παει δυς για διακοπες στη Φοινικους
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ggab καλαματα μενεις?
οχι,ετσι μου ηρθε εκεινη την ωρα........αλλα εχω παει δυς για διακοπες στη Φοινικους
-
εγινε η ευθυγραμμιση, η ολικη συγκλιση ηταν +24 ενω επρεπε +10 & η ημισυγκλιση +23 ενω επρεπε +5
παρατηρησα τελικα μεγαλες αποκλισεις απο τις εργοστασιακες τιμες, τελικα επρεπε να γινει και εγινε ευθυγραμμιση -
Πλακα πλακα το2006 κατεβηκα στην Καλαματα απο Αθηνα που μενω για να αλλαξω ζαντες λαστιχα αμορτισερ ελατηρια σε ενα accent που ειχα γιατι βρηκα την καλυτερη τιμη. Φυσικα συνδυαστηκε με επισκεψη σε συγγενεις στη Μεγαλοπολη. Θυμαμαι 4 oz ultraleggerra, 4 pirelli p7 195/50/15 και ελατηρια αμορτισερ χαμηλωματος kayaba πληρωσα 1000ε.
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Πλακα πλακα το2006 κατεβηκα στην Καλαματα απο Αθηνα που μενω για να αλλαξω ζαντες λαστιχα αμορτισερ ελατηρια σε ενα accent που ειχα γιατι βρηκα την καλυτερη τιμη. Φυσικα συνδυαστηκε με επισκεψη σε συγγενεις στη Μεγαλοπολη. Θυμαμαι 4 oz ultraleggerra, 4 pirelli p7 195/50/15 και ελατηρια αμορτισερ χαμηλωματος kayaba πληρωσα 1000ε.εβαλες ΟΖ σε αξεντουρα;;;;
-
Φιλε αυτο το αμαξι ηταν το πρωτο μου και καταλαβαινεις... Τοτε τα λεφτα ηταν πιο ευκολα κιολας... Δεν ηταν ομως καγκουρω με μπλε πιτσιλιστηρια κτλ! Τελικα επωληθη στον ξαδερφο μου και μπορω και το βλεπω ακομα!
-
Να ρωτήσω, γενικά λάστιχο με πιο σκληρό πλαϊνό θεωρείται ότι έχει πιο άμεση απόκριση;
Βασικά έχω καταλήξει στα Continental Premium Contact 5 και βρίσκω στα ίδια λεφτά (350 €) έκδοση με και έκδοση χωρίς προστασία ζάντας...κ επειδή από μόνη της δεν μου είναι και τρομερά απαραίτητη (είμαι προσεκτικός με τα πεζοδρόμια), το κοιτάω και από άποψη συμπεριφοράς. Αυτά με την προστασία ζάντας έχουν εμφανώς ενισχυμένα πλαϊνά. Καμιά γνώμη;
-
Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό.... δηλαδή αν έχουν ενισχυμένα πλαινά οδηγικά ή αν απλά έχουν ένα πλαστικό νύχι περιφερικά του χείλους της ζάντας που προστατεύει χωρίς να συμμετέχει δομικά. Στη δεύτερη περίπτωση απλά έχεις ένα βαρύτερο λάστιχο που είναι μείον.
Πιο σκληρό πλαινό σου δίνει πιο άμεση απόκριση, πιο απόλυτη λιγότερο φιλική συμπεριφορά, καλύτερη αντοχή σε τρύπες και πεζοδρόμια, ίσως καλύτερο φρένο και χειρότερη άνεση. Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται και από το αυτοκίνητο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι πλεονέκτημα αλλά σε άλλα μειονέκτημα.
Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, η Continental γενικά θεωρείται με μαλακά πλαινά (και η MIchelin). -
Τα conti έχουν πολύ μαλακά και όχι μαλακά πλαϊνά.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πιο σκληρό πλαινό σου δίνει πιο άμεση απόκριση, πιο απόλυτη λιγότερο φιλική συμπεριφορά, καλύτερη αντοχή σε τρύπες και πεζοδρόμια, ίσως καλύτερο φρένο και χειρότερη άνεση.Ό,τι σου γράφει ο onyx ισχύει και προφανώς ανάλογα το ελαστικό και το στήσιμο σου.
Βέβαια δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες 'μαλακά' & 'σκληρά' πλαϊνά.
Κάθε επώνυμο ελαστικό έχει τη δική του φιλοσοφία και με βάση αυτή κατασκευάζεται ο σκελετός του.
Όσων αναφορά την προστασία της ζάντας, δεν υφίσταται θέμα ενίσχυσης.. Στην ουσία το πλαϊνό του ελαστικού βγαίνει λίγο πιο έξω, ώστε άν βρεις σε κάποιο πεζοδρόμιο π.χ, αυτό που θα έρθει πρώτο σε επαφή μαζί του να είναι το ελαστικό και όχι η ζάντα. Εν ολίγοις, δεν υφίσταται θέμα ενισχυμένου πλαϊνού, παρά μόνο υπάρχει ένα περιμετρικό νύχι απο καουτσούκ και αποτελεί χαρακτηριστικό ορισμένων ελάστικών υψηλότερων επιδόσεων.Άποψη μου είναι, πως αφού ζητάς απόψεις σε αυτό το φόρουμ, ανέφερε αναλυτικά τι απαιτήσεις έχεις απ'το ελαστικό σου και με ποια κριτήρια προσανατολίζεσαι στο pc5, ειδάλλως δεν πιστεύω να σε βοηθήσουν οι απόψεις εδώ. (205/55/16 φοράει η μισή Ελλάδα )
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Βέβαια δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες 'μαλακά' & 'σκληρά' πλαϊνά.Πολύ σωστή η παρατήρησή σου.
Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι κατασκευής σκελετού που μπορεί να προσφέρουν συμπεριφορά διαφορετική από ότι περιμένεις πατώντας τα πλαινά του ξεφούσκωτου ελαστικού με το δάχτυλο. Δηλαδή το ίδιο μαλακό στο δάχτυλο μπορεί να είναι πιο ακριβές από άλλο πιο σκληρό στο δάχτυλο κοκ. Για αυτό και είναι δύσκολο μια απλή λέξη για τη σκληρότητα να μας εξασφαλίσει το αποτέλεσμα. Και για αυτό πρέπει σε κάθε σχόλιο να αναφέρεται το ελαστικό αναφοράς που συνήθως είναι τα προηγούμενα που φορούσε το αυτοκίνητό μας. Και για αυτό είναι δύσκολο να έχουμε σωστή άποψη για λάστιχα σε ξένο αυτοκίνητο αν δεν το έχουμε δοκιμάσει και με άλλα λάστιχα. -
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Άποψη μου είναι, πως αφού ζητάς απόψεις σε αυτό το φόρουμ, ανέφερε αναλυτικά τι απαιτήσεις έχεις απ'το ελαστικό σου και με ποια κριτήρια προσανατολίζεσαι στο pc5, ειδάλλως δεν πιστεύω να σε βοηθήσουν οι απόψεις εδώ. (205/55/16 φοράει η μισή Ελλάδα )Ευχαριστώ για τις γνώμες όλων
Έγραψα πριν 3-4 σελίδες τι ακριβώς ζητάω...θέλω ένα σχετικά σπορ λάστιχο (είχα μέχρι τώρα Michelin Pilot Exalto 2, σε ένα Golf V 1.4 TSI 140 hp). Αν έβγαιναν τα Sport Contact 5 στη διάσταση μου, θα έβαζα αυτά. Αλλά μια που δε βγαίνουν, κοιτάω και τα PC5 τα οποία αν και πιο 'άνετα' ελαστικά, έχουν εξαιρετικές επιδόσεις.
Η άλλη μου εναλλακτική είναι τα Michelin Pilot Sport 3. Και ίσως τελικά επικρατήσουν οι πιο σπορ ανησυχίες μου! -
Michelin Pilot Sport 3 βαλε
-
Υπαρχουν και τα RF μοντελα που ειναι με ενισχυμενα πλαϊνα πχ yokohama. toyo, κλπ.
RF=reinforced -
Τα Pirelli P7 Cinturato Blue τι tradewear έχουν??
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Άποψη μου είναι, πως αφού ζητάς απόψεις σε αυτό το φόρουμ, ανέφερε αναλυτικά τι απαιτήσεις έχεις απ'το ελαστικό σου και με ποια κριτήρια προσανατολίζεσαι στο pc5, ειδάλλως δεν πιστεύω να σε βοηθήσουν οι απόψεις εδώ. (205/55/16 φοράει η μισή Ελλάδα )
Ευχαριστώ για τις γνώμες όλων
Έγραψα πριν 3-4 σελίδες τι ακριβώς ζητάω...θέλω ένα σχετικά σπορ λάστιχο (είχα μέχρι τώρα Michelin Pilot Exalto 2, σε ένα Golf V 1.4 TSI 140 hp). Αν έβγαιναν τα Sport Contact 5 στη διάσταση μου, θα έβαζα αυτά. Αλλά μια που δε βγαίνουν, κοιτάω και τα PC5 τα οποία αν και πιο 'άνετα' ελαστικά, έχουν εξαιρετικές επιδόσεις.
Η άλλη μου εναλλακτική είναι τα Michelin Pilot Sport 3. Και ίσως τελικά επικρατήσουν οι πιο σπορ ανησυχίες μου!σπορ επιδοσεις παντος δεν εχουν με την καμια τα pc5. ειναι για χαλαρη οδηγηση εχουν πολυ μαλακα πλαινα.
-
Για μένα το ερώτημα είναι ποια είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία των Pilot Exalto 2. Και κάτι μου λέει ότι η απάντηση είναι τελικά τα Pilot Sport 3....μου φαίνεται λοιπόν ότι θα τα προτιμήσω, κι ας είναι 30 ευρώ ακριβότερα και ας καίνε παραπάνω.
Υπάρχουν ακόμη τα Conti SC2 στη διάσταση μου, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να προτιμηθούν σε σχέση με τα PS3.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]