-
Στον ίδιο που έβαλα τα Pirelli Zero Rosso για το A3 μου, πήγα και το Saxo 1.1 για φθηνό ελαστικό πόλης σε 165/65/14.
Μου είπε για 170€ κάποια λεει θυγατρικά της Pirelli , Τζία , Τζέα, Tζεο, κάπως έτσι μου τα είπε...
Τα έχει κανείς υπόψην του ή μου λέει παπάδες;; -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
...Εγω θα εβαζα 215-45-15 μπροστα μιας και μπροστινοκινητο και 195-50-15 πισω....
Ρε παιδιά προσέχετε τι γράφετε ώρες και φορές.
Είπαμε φόρουμ το είπαν' εδω μέσα, αλλά μετά από κάποιο σημείο κινδυνεύει η υγεία μας με αυτά ,που διαβάζουμε.
Ελα ντε θα τρελαθούμε εντελώς.
Έχει δοκιμάσει κανείς τα Continental Eco Contact ή/και τα Bridgestone B250;
Τα B250 τα φοράω στο fiataki της γυναίκας μου, πολύ τίμιο λάστιχο
Μου είπε για 170€ κάποια λεει θυγατρικά της Pirelli , Τζία , Τζέα, Tζεο, κάπως έτσι μου τα είπε...
Τα έχει κανείς υπόψην του ή μου λέει παπάδες;;Τί λες τώρα, τί είναι αυτά .....
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Στον ίδιο που έβαλα τα Pirelli Zero Rosso για το A3 μου, πήγα και το Saxo 1.1 για φθηνό ελαστικό πόλης σε 165/65/14.
Τα έχει κανείς υπόψην του ή μου λέει παπάδες;;Τσέατ (CEAT). Όντως είναι θυγατρική της Pirelli, όπως και η Courier.
-
Επειδή μόλις πάρω το αυτοκίνητο από το γιατρό (ειδικότητα φανοποιού) θα πάω αμέσως για λάστιχα είπα πριν πάρω την τελική μου απόφαση να ρωτήσω και τη δική σας άποψη.
Έχω δηλώσει πολλάκις την πολύ καλή γνώμη που έχω για τα Michelin Pilot Exalto II, να πάω δαγωτό γι' αυτά ή μήπως να βάλω στην εξίσωση και τα Continental SportContact 2; Θέλω ένα λάστιχο που να φρενάρει όσο καλύτερα γίνεται και να αποδιδει άριστα στο στεγνό και όσο καλύτερα γίνεται στο βρεγμένο οδόστρωμα. Θα ήθελα επίσης να ξέρω ποιό είναι αυτό που συμπεριφέρεται καλύτερα όταν είναι κρύο. Δεν έχω άλλες μάρκες και τύπους στο μυαλό μου... Καμια συμβουλη;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έχω δηλώσει πολλάκις την πολύ καλή γνώμη που έχω για τα Michelin Pilot Exalto II, να πάω δαγωτό γι' αυτά ή μήπως να βάλω στην εξίσωση και τα Continental SportContact 2; Θέλω ένα λάστιχο που να φρενάρει όσο καλύτερα γίνεται και να αποδιδει άριστα στο στεγνό και όσο καλύτερα γίνεται στο βρεγμένο οδόστρωμα. Θα ήθελα επίσης να ξέρω ποιό είναι αυτό που συμπεριφέρεται καλύτερα όταν είναι κρύο. Δεν έχω άλλες μάρκες και τύπους στο μυαλό μου... Καμια συμβουλη;
Κατα την γνώμη μου είναι ισοδύναμα, απλώς τα SC2 έχουν πάψει πια να παράγονται, θα τα βρεις σε στοκ και μετά τις 15Κ αρχίζουν να γλυστράνε (τουλάχιστον 2 φίλοι μου που τα έβαλαν αυτό μου είπαν). Επίσης επειδή εγώ είμαι και οπτικός τύπος, το πέλμα των SC2 είναι πολύ φλάτ/αδιάφορο ρε παιδί μου αν λέει κάτι αυτό
Προβληματίστηκα λίγο και κατέληξα στα Exalto -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Τα έχει κανείς υπόψην του ή μου λέει παπάδες;;Τσέατ (CEAT). Όντως είναι θυγατρική της Pirelli, όπως και η Courier.
thanks φίλε, έχεις αποψη επί αυτών;
H να προτείνεις κάποιο άλλο φθηνό σε αυτές τις διαστάσεις για μέσα στην πόλη; -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
thanks φίλε, έχεις αποψη επί αυτών;
Όχι. Απλά ξέρω ότι πρόκειται για φθηνή (budget) μάρκα, που όμως θεωρείται αξιοπρεπής.
Για τα budget λάστιχα έχουν ακουστεί πολλά. Ότι π.χ. βασίζονται σε παλαιότερες σχεδιάσεις/γόμες των μεγάλων εταιρειών, οπότε είναι φθηνότερα επειδή δεν υπάρχει κόστος εξέλιξης και προώθησης/διαφήμισης. Άλλοι λένε ότι ορισμένα μοντέλα 'budget' βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο και με τις ίδιες προδιαγραφές με των 'επωνύμων', οπότε είναι κοροϊδία να πληρώνεις το ακριβό. Την αλήθεια την ξέρουν μόνο οι ίδιες οι εταιρείες (και σίγουρα όχι εγώ!).
Ωστόσο, για απλή χρήση πόλης (νορμάλ οδήγηση κ.λπ.), πιστεύω ότι τα φθηνά λάστιχα τύπου CEAT/Courier/Sava/Barum/Maloya κ.λπ. κάνουν τη δουλίτσα τους μια χαρά, ενδεχομένως με κάπως μικρότερη αντοχή στο χρόνο και στα χιλιόμετρα. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, ας μας διαφωτίσει γιατί το θέμα έχει ενδιαφέρον.ΥΓ: να προτείνω δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω ούτε το αυτοκίνητό σου, ούτε τις 'ευαισθησίες' σου σαν οδηγός! Ωστόσο, στη διάσταση 165/65/14, μην περιμένεις τρομερές ή τραγικές επιδόσεις από κάποιο λάστιχο σε νορμάλ οδήγηση. Νομίζω ότι η διαφορά του 'καινούργιου' θα είναι μεγαλύτερη από τις οποιεσδήποτε μεταξύ τους διαφορές. Στη θέση σου, πάντως, αν δε με απασχολούσε καθόλου μα καθόλου το οικονομικό, θα έδινα κάνα 50άρι ακόμα να βάλω Energy Saver, μόνο και μόνο επειδή είναι εγγυημένα αθόρυβα και έχουν χαμηλή αντίσταση κύλισης...
-
Βεβαίως όποιος ξέρει ας μας πει...
Απλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορούμε να τα βάζουμε όλα τα 'budget' λάστιχα στο ίδιο τσουβάλι, δηλαδή πχ τα Ceat που τα διαφημίζει η Pirelli στην σελίδα της ότι 'κατασκευάζονται από αυτήν' και είναι από την Ινδία με τα κλασσικά κινέζικα λάστιχα...
Αραγε έχουν ουσιαστικές διαφορές; -
Τα κινέζικα λάστιχα είναι τελείως άλλο θέμα.
Θεωρητικά υπάρχουν τα Premium brands (όπως Michelin, Pirelli, Bridgestone, Continental, GoodYear)
μετά κάθε εταιρεία έχει μια επίσης γνωστή φίρμα λίγο φθηνότερη με ελαφρά διαφορετικό προσανατολισμό (π.χ. ΒF Goodrich, Kleber, Fulda, Uniroyal, Dunlop)
και τέλος είναι τα budget που είπαμε προηγουμένως (CEAT+Courier της Pirelli, Barum της Continental, Sava της GoodYear). Τα Maloya που ανέφερα είναι Ελβετικά (αλλά φτιάχνονται Ολλανδία).Αρκετά πιο κάτω απ' όλα αυτά και όντως αμφίβολης ασφάλειας είναι τα κινέζικα λάστιχα που λες, τα οποία δεν ξέρω και κατά πόσο είναι εύκολο να τα βρεις κανείς σ' ένα ελληνικό βουλκανιζατέρ.
-
Εχω δει στην Βουλγαρια λαστιχα με σκαλισμα απο επωνυμα λαστιχα(γνωστα σχεδια οπως εξαλτο 1&2,goodyear F1 ,Bridg 720) και στο πλαι εγραφαν κατι αγνωστες εταιριες.
-
Καλημέρα σε όλους
έχω το Scenic II, άλλαξα τα Michelin Energy της μαμάς με Goodyear Efficient Grip σε διάσταση 205/55/16. Στα λίγα χιλιόμετρα που τα οδηγάω έμεινα πολύ ικανοποιημένος, αρκετά μαλακό, ωραίο κράτημα. Δεν σκεφτόμουν τη συγκεκριμένη μάρκα (στο μυαλό μου την είχα αρκετά underated) αντιθέτως πήγαινα για κάτι μεταξύ Kleber - Continental - Hankook, ωστόσο σε 5 λαστιχάδες που ρώτησα, όλοι μου το πρότειναν σαν πρώτη επιλογή. Τα έβαλα στον Καπίταλη (Θεσ/νίκη) με 370 € (φθηνότερος απ' όλους) και ημερ/νία παραγωγής Ιούνιος του 2009.
Όποιος τα έχει στο μυαλό του τα προτείνω . -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Λύσεις αυτού του είδους (άλλες διαστάσεις εμπρός πίσω) με τη σωρεία ηλεκτρονικών που ελέγχουν ένα όχημα (ESP, ABS κ.λπ.) τα οποία και δεν είναι προγραμματισμένα για τέτοιες καγκουριές είναι ένας σίγουρος τρόπος για το πλησιέστερο χαντάκι.Σε ένα αμάξι χωρίς ηλεκτρονικά σε μία στεγνή πίστα με τις απαραίτητες ρυθμίσεις στην ανάρτηση ίσως και να δουλέψουν. Στο δρόμο πως??
Βασικά δεν πιστεύω να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Απλά, αυτό που θα πρέπει να έχει υπόψη του κάποιος είναι ότι το πίσω μέρος θα αποκτήσει μεγαλύτερες 'ευαισθησίες' στις στροφές και να έχει αποφασίσει εκ των προτέρων εάν αυτό του είναι επιθυμητό ή όχι. Σίγουρα βέβαια δεν θα έβαζα 2 μεγέθη κάτω πίσω (από 215 σε 195). Εάν το έκανα θα άλλαζα 1 μέγεθος κάτω (από 215 σε 205).
Βέβαια, επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει σε δημόσιο δρόμο και δεν προτρέπω κανέναν να το δοκιμάσει, απλά αναφέρω την εμπειρία μου!.
Απλά, το σχετικό πείραμα στην πίστα μου έδειξε ότι ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ το αυτοκίνητο βελτιώθηκε. Κι εγώ διστάζω βέβαια να το δοκιμάσω στο δρόμο... Αλλά, το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου...
Από ηλεκτρονικά, το 206 έχει μόνο ABS, όπου δεν είχα πρόβλημα, μάλιστα είχα γενικότερα καλύτερο φρενάρισμα, λόγω του φαρδύτερου ελαστικού εμπρός. Με ESP δεν έχω ιδέα τι θα γινόταν...
Έχει λογική πάντως η τοποθέτηση φαρδύτερου εμπρός ελαστικού σε προσθιοκίνητο, όπως ακριβώς έχει λογική και η τοποθέτηση φαρδύτερου πίσω ελαστικού σε πισωκίνητο (που γίνεται κατά κόρον...)
-
Παλιά που είχα τα 195/40/17 και μου έσκασε το ένα και έβαλα τη ρεζέρβα η οπόια ήταν 205/55/16, το ESP και ABS έβγαινε off μόλις δυάνυα 10-20 μέτρα. Αρχικά νόμιζα οτι είχε πάθει ζημιά κανας αισθητήρας γιατί είχα πέσει σε λάκούβα, αλλά τελικά κατάλαβα οτι έβγαινε off λόγω της μεγάλης διαφοράς διαμέτρου της ρεζέρβας σε σχέση με τα άλλα λάστιχα.
Τώρα αν είχα 2 μεγάλα λάστιχα στον ένα άξονα και 2 μικρά στον άλλο δέν ξέρω τί θα γινόταν. Κάποια μέρα που θα έχω όρεξη θα το δοκιμάσω και αυτό
-
Καλησπέρα σε όλους....
Θέλω να ρωτήσω κάτι:
Μπορω στο Corsa D Sport μου να αλλάξω τα 195/55/16 με 205/50/16;
Θέλω να ξέρω κατα πόσο θα επηρεαστεί η συμπεριφορα του αυτοκινήτου αφου σε αυτ΄τη διασταση δεν μπορω να βρώ ποικιλία ελαστικών και επίσης φαινεται πολύ μπαλόνι κ κανει τη 16άρα να φαίνεται σαν 15άρα... -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους....
Θέλω να ρωτήσω κάτι:
Μπορω στο Corsa D Sport μου να αλλάξω τα 195/55/16 με 205/50/16;
Θέλω να ξέρω κατα πόσο θα επηρεαστεί η συμπεριφορα του αυτοκινήτου αφου σε αυτ΄τη διασταση δεν μπορω να βρώ ποικιλία ελαστικών και επίσης φαινεται πολύ μπαλόνι κ κανει τη 16άρα να φαίνεται σαν 15άρα...Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα ...
Τα 195/55 έχουν 620,90 χιλιοστά διάμετρο και τα 205/50 611,40, άρα η διαφορά είναι πολύ μικρή. Το θέμα είναι οι ζάντες σου να έχουν πλάτος 6 ή 6,5 ιντσών, για να κάτσουν ιδανικά τα λάστιχα. -
Παιδια ta conti premium contact 2 ειναι καλα? Θελω ελαστικα για Getz 175/65/14/
To κυριοτερο που θελω ειναι να μην ξερενονται. Πριν 1.5 χρονο ειχα βαλει κατι goodrich και τωρα ειναι ξεραμενα μεχρι αηδιας
Επισης υπαρχει κανα site να δω και τιμες?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Θυμάμαι ότι και ο Setright υποστήριζε μία τέτοια λύση για προσθιοκίνητο, ενώ και οι 4Τ έκαναν σχετικό τεστ με Ibiza και δεν διαπίστωσαν πουθενά κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα βελτίωση.Φιλαράκι, το ίδιο περιοδικό διαβάζουμε;
Παλιά που είχα τα 195/40/17 και μου έσκασε το ένα και έβαλα τη ρεζέρβα η οπόια ήταν 205/55/16, το ESP και ABS έβγαινε off μόλις δυάνυα 10-20 μέτρα.
Όπως το γράφεις, το πρόβλημα ήταν η μεγάλη διαφορά και πρωτίστως το ότι είχες διαφορετικούς τροχούς στον ίδιο άξονα.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
To κυριοτερο που θελω ειναι να μην ξερενονται. Πριν 1.5 χρονο ειχα βαλει κατι goodrich και τωρα ειναι ξεραμενα μεχρι αηδιας
Λοιπόν, BF Goodrich Touring 155/70-13 σε Twingo, μετά από 1,5 χρόνο: ΠΕΤΡΕΣ! ΞΥΛΑ! (παρόλα αυτά, δεν κρατάνε άσχημα στο στεγνό...)
(το αστείο είναι ότι στο βουλκανιζατέρ το προτείνουν ως 'μαλακό λάστιχο, της Michelin είναι η BFG...'!)
-
Παιδιά καμια πρόταση για λάστιχα?
έχω ένα volvo s40 1.6 με τα λάστιχα της μάνας του ακόμα
Pirelli P7 205/55/16 είναι πλέον παλιά 40.000 dot 5/05
θέλουν άλλαγμα
τι μου προτείνεται
πείτε μου και τιμές???
ευχαριστώ
-
Παιδιά καμια πρόταση για λάστιχα?
έχω ένα volvo s40 1.6 με τα λάστιχα της μάνας του ακόμα
Pirelli P7 205/55/16 είναι πλέον παλιά 40.000 dot 5/05
θέλουν άλλαγμα
τι μου προτείνεται
πείτε μου και τιμές???
ευχαριστώ
κάποιος λαστιχάς μου είπε και γι' αυτά
NS-2 205/55 R16 91V Προστασία Πλαισίου, CN 385e mazi me perastika/zigostaumiseis, poli kalo k ftino elastiko, einai dokimasmena k apo dika m atoma pou ta exoun valei, poli kala.
BRIDGESTONE Turanza ER 30 205/55 R16 91W BW, UZ 445e
FALKEN ZIEX ZE-912 205/55 R16 91V 420e
VREDESTEIN SPORTRAC 3 205/55 R16 91V 485eΥ.Σ μου είπαν για ΥΟΚΟΗΑΜΑ 450 MICHELIN 430 δε ρώτησα λεπτομέρειες???? εταιρείες όπως οι ΥΟΚΟΗΑΜΑ, ΤΟΥΟ, FULDA, είναι καλές???
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]