-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Αυτός που μου είπε για αυτά τα λάστιχα μου είπε και ότι τα premium contact είναι χειρότερα και από energy...Χειρότερα τα PremiumContact2 από τα saver ; ΗΜΑΡΤΟΝ ρε παιδιά, τί αηδίες λένε οι λαστιχάδες
continental premium contact 2??? διάβασα ότι έιπαν σε κάποιον ότι δεν έιναι καλά????? είναι αλήθεια???
uniroyal rain expert τι παίζει είναι καλό λάστιχο????Βάλε αγόρι μου τα PremiumContact2 και θα δείς, μην το ζαλίζεις άλλο με τα διάφορα 'μέτριοάσχετα' ....
Τελικά έβαλα πριν λίγο τα exalto 2. Είναι κατασκευής 1909 και το ένα από αυτά 1809. Ελπίζω να μην έκανα βλακεία που δε ζήτησα πιο φρέσκα.
Τα energy ήταν τόσο χάλια( είχαν φύγει κομμάτια από παντού) που ο λαστιχάς μου τσέκαρε τα αμορτισέρ μήπως αυτά είχαν πρόβλημα αφού δεν κυκλοφορώ σε τσιμεντόδρομους ούτε σε χαλίκι. Μάλιστα είπε ότι δεν αποκλείεται επειδή ήταν πολύ φρέσκα(2 βδομάδων αν θυμάμαι καλά όταν πήρα το αμάξι) να έγιναν έτσι.
Εντυπώσεις προς το παρών δεν μπορώ να γράψω για τα νέα λάστιχα αφού κυκλοφόρησα μόνο πόλη με μέγιστη ταχύτητα τα 30.Πάρα πολύ καλή επιλογή τα exalto
-
τελικά έβαλα uniroyal rainexpert 18/09 εβδομάδα......
τα άλλα ήταν τα sortcontact2 τελικά
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
τελικά έβαλα uniroyal rainexpert 18/09 εβδομάδα......τα άλλα ήταν τα sortcontact2 τελικά
τα sportcontact2 πρέπει να ήταν πολύ παλιά, αφού έχουν καταργηθεί εδώ και καιρό νομίζω.
τα uniroyal πρέπει να είναι πολύ άνετα και μαλακά με πολύ καλό grip, με ίσως λίγο πιο ασαφές
τιμόνι αφού 'μάλλον' πρέπει να έχουν μαλακά πλαϊνά. Αναμένουμε εντυπώσεις, ειδικά σε σχέση με
τα P7. Με γεια !!! Να δεις τι πιέσεις σου βάλανε, έχει ταμπελάκι το volvo στην πόρτα του οδηγού. -
τα sportcontact ήταν 22 εβδομάδα του 2009....
καινούργια...λοιπόν
τα άλλα ήταν 18/09....θα σας πω εντυπώσεις
θέλουν στρώσιμο???
-
Να τσεκάρετε πάντα τις πιέσεις στα λάστιχα μετά την αλλαγή, ακόμα και αν ο λαστιχάς τα φούσκωσε στην πίεση που του είπατε, ακόμα και αν το όργανό του έδειξε ακριβώς αυτήν την πίεση.
Στην πρόσφατη αλλαγή μου ζήτησα 2.2 bar, μου έβαλαν υποτίθεται 2.2 bar (~32,4 PSI), 3 μέρες μετά κάνω έλεγχο και είχα 2 bar δηλ, 10% κάτω....και δεν έφταιγαν τα λάστιχα
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Να τσεκάρετε πάντα τις πιέσεις στα λάστιχα μετά την αλλαγή, ακόμα και αν ο λαστιχάς τα φούσκωσε στην πίεση που του είπατε, ακόμα και αν το όργανό του έδειξε ακριβώς αυτήν την πίεση.Στην πρόσφατη αλλαγή μου ζήτησα 2.2 bar, μου έβαλαν υποτίθεται 2.2 bar (~32,4 PSI), 3 μέρες μετά κάνω έλεγχο και είχα 2 bar δηλ, 10% κάτω....και δεν έφταιγαν τα λάστιχα
παντα μα παντα οι λαστιχαδες και οι βενζιναδες βαζουν αυτο που θελουν εκεινοι και οχι αυτο που θες εσυ..
ειδικα σε μενα που μπρος με πισω ο κατασκευαστης λεει να υπαρχει μεγαλη διαφορα στη πιεση, απλα δε το δεχονταιγια αυτο βαζω μονος μου αερα ή οταν μου βαλουν καπου(βουλκανιζατερ πχ) παω αμεσως να το διορθωσω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Να τσεκάρετε πάντα τις πιέσεις στα λάστιχα μετά την αλλαγή, ακόμα και αν ο λαστιχάς τα φούσκωσε στην πίεση που του είπατε, ακόμα και αν το όργανό του έδειξε ακριβώς αυτήν την πίεση.
Στην πρόσφατη αλλαγή μου ζήτησα 2.2 bar, μου έβαλαν υποτίθεται 2.2 bar (~32,4 PSI), 3 μέρες μετά κάνω έλεγχο και είχα 2 bar δηλ, 10% κάτω....και δεν έφταιγαν τα λάστιχα
παντα μα παντα οι λαστιχαδες και οι βενζιναδες βαζουν αυτο που θελουν εκεινοι και οχι αυτο που θες εσυ..
ειδικα σε μενα που μπρος με πισω ο κατασκευαστης λεει να υπαρχει μεγαλη διαφορα στη πιεση, απλα δε το δεχονταιγια αυτο βαζω μονος μου αερα ή οταν μου βαλουν καπου(βουλκανιζατερ πχ) παω αμεσως να το διορθωσω
πολύ σωστά ....... μια από τα ίδια !!!
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
τα saver καμια προοδος στο στεγνο,και ιδιως στη βροχη οπου ειναι τραγικα
Τα έχεις δοκιμάσει τα λάστιχα; Γιατί εμένα μου φάνηκαν σαφώς ανώτερα από τα παλιά energy το ίδιο έχουν δέιξει και οι δοκιμές από διάφορα περιοδικά μαζί και οι 4τ. Στην βροχή έχεις δίκαιο παραμένουν άθλια.
Εχω τα saver,εδω και 5Κ χλμ,και ειμαι πολυ ευχαριστημενος,τοσο στο στεγνο,οσο και στο βρεγμενο,χωρις να ειναι βεβαια πανω σε κανενα αυτοκινητο επιδοσεων (swift 1.3),αλλα και αυτο δεν ειναι λαστιχο επιδοσεων ουτως ή αλλως...
τα saver τα εχω 18000 χλμ( σε micra k12) στο βρεγμενο δεν σου παρεχουν καμια πληροφορηση,και μην αναφερθουμε στο φρεναρισμα οπου το ABS μπαινει για την πλακα ,στο στεγνο εχουν χειροτερη αισθηση απο τα παλια που τα ειχα στο προηγουμενο micra k11(παντα michelin βαζω ) τα λαστιχα τα εβαλα στο micra αμεσως μετα την παραδοση στα (20χλμ)
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
τελικά έβαλα uniroyal rainexpert 18/09 εβδομάδα......τα άλλα ήταν τα sortcontact2 τελικά
Καλοφόρετα, αν δεν μας είχες μπερδέψει με τα ονόματα (άλλα 'ντ' άλλων δλδ) ίσως είχες βγάλει πιο νωρίς συμπέρασμα
-
καμια πρόταση για λάστιχο 235/50/18?
το αμάξι είναι mustang νεας γενιάς, 300hp, με κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο, οποτε σχετικά πολλά χιλιόμετρα.
στο φίλο που ενδιαφέρεται εχουν προτείνει τα κουμο κυ31 -
Να ρωτήσω κάτι για τις πιέσεις: Αν βάζουμε άζωτο πόσο + πρέπει να υπολογίσουμε από τις προτεινόμενες πιέσεις;
Προφανώς ο κατασκευαστής έχει υπολογίσει ότι όταν λέει πχ 30 με το ζέσταμα θα φτάσει ας πούμε 33 η πίεση. Οπότε όταν θέλει το ελαστικό να δουλεύει με πίεση 33 προτείνει να βάζουμε σε κρύο ελαστικό 30.
Στο άζωτο όμως οι πιέσεις δεν ανεβαίνουν με τη θερμοκρασία απ' οσο ξέρω. Αρα θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή να φουσκώσουμε κρύο ελαστικό με άζωτο με πίεση 33.
Σωστά; Πόσο περίπου + παίρνουν τα ελαστικά όταν ζεσταθούν λέτε;
-
Σηκωσα το αμάξι τις προάλλες για να αλλάξω τη βαλβίδα όπισθεν του αμαξιού. Όση ώρα ο κολλητός μου μηχανικός έκανε την αλλαγη εξέταζα τους τροχούς γυρίζοντάς τους. Με τρόμο ξαφνικά διαπίστωσα ότι ο μπροστινός έχει σκιστεί - και άσχημα μάλιστα- στο πέλμα. Το σκίσιμο είναι πολύ περίεργο πάντως αφού δεν είναι ούτε κάθετο ούτε οριζόντιο αλλά διαγώνιο. Δυστυχώς φαίναται αρκετά βαθυ οπότε δεν γλυτώνω την αλλαγη. Το μόνο καλό είναι ότι έτσι κι αλλιώς τα λάστιχα δεν ήταν δα και ολοκαίνουργια. Πολύ ευχαριστημένος με τα Good Year Progressive ή κάπως έτσι που τα λένε. Για τα λεφτά τους δεν έχω κανένα παράπονο.
-
@fonzarelli: ο ατμοσφαιρικός αέρας έχει περιεκτικότητα περίπου 78% σε άζωτο
Πρακτική διαφορά δεν υπάρχει. Ίσα-ίσα για να μας παίρνουν τα €€.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
καμια πρόταση για λάστιχο 235/50/18?
το αμάξι είναι mustang νεας γενιάς, 300hp, με κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο, οποτε σχετικά πολλά χιλιόμετρα.
στο φίλο που ενδιαφέρεται εχουν προτείνει τα κουμο κυ31Δύσκολη διάσταση με επιλογές σε παλιά πέλματα μόνο
Michelin Pilot Sport 1
Bridgestone Potenza RE040
Pirelli PZero Rosso
Pirelli P6000 Powergy
Conti PremiumContact2
Conti SportContact1Όλα σε δείκτη Υ, τιμές πάνω απο 1000 την τετράδα εκτός απο τα Bridgestone που είναι λιγο κάτω απο 1000
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@fonzarelli: ο ατμοσφαιρικός αέρας έχει περιεκτικότητα περίπου 78% σε άζωτοΠρακτική διαφορά δεν υπάρχει. Ίσα-ίσα για να μας παίρνουν τα €€.
Σίγουρα; Στο προηγούμενο αμάξι μου όταν άλλαξα λάστιχα έβαλα άζωτο και παρατήρησα ότι πράγματι δεν έχαναν καθόλου πίεση και επίσης οι πιέσεις έπαψαν να αυξομοιώνονται με βάση το χρόνο λειτουργίας (ζέσταμα) των ελαστικών...
Μπορεί φυσικά και να κάνω λάθος αλλά έτσι κατάλαβα!
Τώρα ο ενδοιασμός μου αφορά κυρίως κάτι που διάβασα. Οτι δηλαδή συμφέρει να ανεβοκατεβαίνουν οι πιέσεις με τη θερμοκρασία καθώς έτσι όταν κινείσαι αργά (που σημαίνει κακό δρόμο, γούβες, πόλη κλπ) οι πιέσεις πέφτουν και το λάστιχο γίνεται μαλακό όπως χρειάζεται σε τέτοιο οδόστρωμα, ενώ όταν τρέχεις (που σημαίνει αυτοκινητόδρομο κλπ) οι πιέσεις ανεβαίνουν και το ελαστικό έρχεται σε κατάσταση βέλτιστου κρατήματος.
-
Ρίξε μια ματιά σ' αυτό το thread......μπορεί να υπάρχει κάτι χρήσιμο.
Επειδή και το άζωτο υπακούει στο νόμο των ιδανικών αερίων, όταν ανέβει η θερμοκρασία του στο λάστιχο, θα ανέβει και η πίεση. Τώρα το πιθανότερο είναι να ανεβαίνει λιγότερο απ' ότι σ' ένα λάστιχο με ατμοσφαιρικό αέρα, αλλά πόσο λιγότερο;
Από εκεί και πέρα αν είναι να χάσεις αέρα, θα τον χάσεις ό,τι και αν έχει μέσα, το θέμα είναι πόσο αέρα θα χάσεις....
Σε κάθε περίπτωση, έχει πράγματι ενδιαφέρον η ερώτησή σου, πόσο ανεβαίνει η πίεση σε ένα ζεσταμένο λάστιχο σε σχέση με ένα κρύο; Υπόσχομαι την επόμενη φορά που θα το 'τρέξω' να κάνω μια μέτρηση.... Το μέλος HighFidelity και όσοι άλλοι έχουν TPMS θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν
Υ.Γ. Από το thread που παραθέτω παραπάνω: 'οι διαφορές πίεσης μεταξύ κρύων και ζεστών ελαστικών ήταν 0,3 πριν το άζωτο και 0,2 μετα το αζωτο'
Άρα μιλάμε για 0,2-0,3 bar (~3-4,5 PSI) και δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι και στις δύο μετρήσεις οι συνθήκες ήταν ίδιες.
-
Ο χρήστης G.A.G έγραψε:
τα saver καμια προοδος στο στεγνο,και ιδιως στη βροχη οπου ειναι τραγικα
Τα έχεις δοκιμάσει τα λάστιχα; Γιατί εμένα μου φάνηκαν σαφώς ανώτερα από τα παλιά energy το ίδιο έχουν δέιξει και οι δοκιμές από διάφορα περιοδικά μαζί και οι 4τ. Στην βροχή έχεις δίκαιο παραμένουν άθλια.
Εχω τα saver,εδω και 5Κ χλμ,και ειμαι πολυ ευχαριστημενος,τοσο στο στεγνο,οσο και στο βρεγμενο,χωρις να ειναι βεβαια πανω σε κανενα αυτοκινητο επιδοσεων (swift 1.3),αλλα και αυτο δεν ειναι λαστιχο επιδοσεων ουτως ή αλλως...
τα saver τα εχω 18000 χλμ( σε micra k12) στο βρεγμενο δεν σου παρεχουν καμια πληροφορηση,και μην αναφερθουμε στο φρεναρισμα οπου το ABS μπαινει για την πλακα ,στο στεγνο εχουν χειροτερη αισθηση απο τα παλια που τα ειχα στο προηγουμενο micra k11(παντα michelin βαζω ) τα λαστιχα τα εβαλα στο micra αμεσως μετα την παραδοση στα (20χλμ)
με αυτο που γραφεις ανερεις πολλα που εχω διαβασει για τα saver...δεν ξερω τι να πιστεψω πλεον,τοσο πολυ μας κοροιδευουν τα περιοδικα αυτοκινητου...τι να πω
-
Χειρότερα στο στεγνό τα saver δεν είναι με την καμία. 185/70/14 σε 406. Στο βρεγμένο δεν ξέρω, δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα.
-
το AutoBild στο παρόν τεύχος, υποστηρίζει με μετρήσεις oτι πηγαίνοντας με 100χαω (mondeo station), με ECO λάστιχο της goodyear efficient grip καις -11,8% και στα 160χαω -2,7% σε σχέση με τα Turanza ER300
-
λίγες ώρες έχω τα uniroyal rain expert και ψάχνοντας στο internet βρήκα δοκιμή μου στο ADAC στη διάσταση 185 εγώ έβαλα 205 και δείκτη H για να ζεσταίνονται πιο γρήγορα και να δείχνουν τις αρετές τους.
- Very ισόρροπη λάστιχα
- Besonders gut bei Nässe + Ιδιαίτερα καλά στο βρεγμένο
- Gut auf trockener Fahrbahn + Good για στεγνό οδόστρωμα
αυτή είναι η κριτική για τα conti premium contact 2
- Very ισόρροπη λάστιχα
- Bestnote auf trockener Fahrbahn + Top φιλοξενούμενων σε στεγνό οδόστρωμα
- Sehr gut bei Nässe + Very good σε υγρές συνθήκες
- Etwas höherer Verschleiß - Λίγο μεγαλύτερη φθορά
http://translate.googleusercontent.com/ ... 6zBljqJuDQ
εδώ είναι η αξιολόγηση
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]