-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τοποθετήθηκαν Continental Sport Contact 5 τελικά με 600 ευρά.
Σοφή επιλογή, η ασφάλειά μας πάντα πάνω απ' όλα!
Η τιμή είναι καλή, πού τα τοποθέτησες αν επιτρέπεται;Τι τιμές γενικώς έπαιζαν σε άλλες μάρκες;
(Χθες είδα μια BMW 1 series με Infinity λάστιχα και σε θυμήθηκα! )
Εμένα αρχίζουν τα πίσω να πλησιάζουν το όριο αλλαγής, αλλά λέω να τ' αφήσω ως έχουν προς το παρόν, θα δούμε από Χριστούγεννα... Τα εμπρός, αν και παλιότερα, έχουν πολύ καλύτερο πέλμα!
Γενικά είδα από 520-530 Fulda & Cooper έως και 650 Michelin. Οχι παραπάνω.
Τα δικά μου είχαν ρωγμιάσει επικίνδυνα. Κράταγαν μια χαρά αλλά είχαν σκάσει ...
-
μαμημενη κριση.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μαμημενη κριση.....Ξαναπέστο...!
-
Φίλοι καλησπέρα,
Είμαι καινούριο μέλος του Forum και ψάχνω να βρω μια βοήθεια για ελαστικά:
Έχω ένα OPEL VECTRA 1800 κ.ε., που το αγόρασα μεταχειρισμένο. Το αυτοκίνητο πάνω του φοράει ελαστικά BRIDGESTONE 205/55/16, τα οποία όμως είναι φθαρμένα.
Ψάχνω να βρω καινούρια ελαστικά σε χαμηλή όμως τιμή και έχω μάθει ότι τα 215/55/16 έχουν υψηλές τιμές. Βασικά αυτό που ψάχνω είναι λάστιχα με αντοχή και λειτουργικότητα στο χειμώνα, τα χιόνια και τις παγωνιές, που όμως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το καλοκαίρι γιατί δεν θέλω ν΄ αλλάζω λάστιχα και δεν κάνω κάποια ιδιαίτερα απαιτητική οδήγηση. Μέχρι τώρα στα αυτοκίνητά μου χρησιμοποιούσα ελαστικά 4 εποχών, τα οποία με έχουν αφήσει ικανοποιημένο.
Γενικά δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις στην οδήγηση, ούτε οδηγώ ιδιαίτερα. Για μένα το παν είναι η ασφάλεια.
Έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο συγκεκριμένο τύπο ελαστικού για να βάλω και μήπως θα μπορούσα να βάλω κάποια άλλη διάσταση με τα ίδια αποτελέσματα, που θα μου βγει πιο οικονομική;;
Εκτιμώ ιδιαίτερα κάθε δυνατή βοήθεια ! -
Ο χρήστης NOMIKOS έγραψε:
Για μένα το παν είναι η ασφάλεια.Και πιστεύεις ότι τα ελαστικά 4 εποχών είναι τα πιο 'ασφαλή' ;
Στην Αθήνα, για παράδειγμα, ένα ελαστικό 4 εποχών θα ήταν λιγότερο 'ασφαλές' από ένα καλοκαιρινό λάστιχο, σχεδόν όλες τις μέρες του χρόνου.
-
Φίλοι καλησπέρα,
Είμαι καινούριο μέλος του Forum και ψάχνω να βρω μια βοήθεια για ελαστικά:
Έχω ένα OPEL VECTRA 1800 κ.ε., που το αγόρασα μεταχειρισμένο. Το αυτοκίνητο πάνω του φοράει ελαστικά BRIDGESTONE 205/55/16, τα οποία όμως είναι φθαρμένα.
Ψάχνω να βρω καινούρια ελαστικά σε χαμηλή όμως τιμή και έχω μάθει ότι τα 215/55/16 έχουν υψηλές τιμές. Βασικά αυτό που ψάχνω είναι λάστιχα με αντοχή και λειτουργικότητα στο χειμώνα, τα χιόνια και τις παγωνιές, που όμως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το καλοκαίρι γιατί δεν θέλω ν΄ αλλάζω λάστιχα και δεν κάνω κάποια ιδιαίτερα απαιτητική οδήγηση. Μέχρι τώρα στα αυτοκίνητά μου χρησιμοποιούσα ελαστικά 4 εποχών, τα οποία με έχουν αφήσει ικανοποιημένο.
Γενικά δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις στην οδήγηση, ούτε οδηγώ ιδιαίτερα. Για μένα το παν είναι η ασφάλεια.
Έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο συγκεκριμένο τύπο ελαστικού για να βάλω και μήπως θα μπορούσα να βάλω κάποια άλλη διάσταση με τα ίδια αποτελέσματα, που θα μου βγει πιο οικονομική;;
Εκτιμώ ιδιαίτερα κάθε δυνατή βοήθεια !Σε ποια περιοχή κάνεις τα χλμ ?
-
Στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως μέσα σε πόλη και οι κινήσεις μου είναι πάντα σε άσφαλτο, αλλά επειδή το μέρος μας πιάνει αρκετό χιόνι, χρειάζονται κάποια πιο αξιόπιστα λάστιχα.
-
Καλησπέρα
έχω ένα fiat punto 16v του 2003 (με υγραέριο εδώ και 1,5 χρόνο) , πάω για αλλαγή ελαστικών , όταν πήρα το αμάξι (μεταχειρισμένο) φορούσε dunlop , του ξαναέβαλα dunlop το επόμενο μοντέλο , εδώ και σχεδόν 2 χρόνια του φοράω vredestein hi-trac, είμαι ευχαριστημένος και στο χιόνι.
Πήγα στο κατάστημα και είδα μαζί με τα ίδια vredestein στην ίδια σχεδόν τιμή τα Continental Premium Contact 5 & Dunlop FASTRESPONSE 82H.
Τι προτείνετε να βάλω ; 185/60/14 είναι η διάσταση και κάνω σχεδόν 1700km / μήνα το 75% στην Εγνατία οδό -
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Καλησπέρα
έχω ένα fiat punto 16v του 2003 (με υγραέριο εδώ και 1,5 χρόνο) , πάω για αλλαγή ελαστικών , όταν πήρα το αμάξι (μεταχειρισμένο) φορούσε dunlop , του ξαναέβαλα dunlop το επόμενο μοντέλο , εδώ και σχεδόν 2 χρόνια του φοράω vredestein hi-trac, είμαι ευχαριστημένος και στο χιόνι.
Πήγα στο κατάστημα και είδα μαζί με τα ίδια vredestein στην ίδια σχεδόν τιμή τα Continental Premium Contact 5 & Dunlop FASTRESPONSE 82H.
Τι προτείνετε να βάλω ; 185/60/14 είναι η διάσταση και κάνω σχεδόν 1700km / μήνα το 75% στην Εγνατία οδόBridge Turanza T001........
-
Καλησπέρα
έχω ένα fiat punto 16v του 2003 και είδα μαζί με τα ίδια vredestein στην ίδια σχεδόν τιμή τα Continental Premium Contact 5 & Dunlop FASTRESPONSE 82H.
Τι προτείνετε να βάλω ;Με κλειστά τα μάτια Continental Premium Contact 5 γιατί ειναι φρεσκο λαστιχο (σχεδιαση 5/2012) και σε ολα τα Test Γερμανια Αυστρια ειναι 1ο στην κατηγορια του. Βαλτο , δε θα το μετανιωσεις.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
[quote='terry308'
Bridge Turanza T001........Δεν βγαίνει σε 14άρα
Βάζω στο 'παιχνίδι' και τα VREDESTEIN QUATRAC 3
-
Ο χρήστης Ringo106r έγραψε:
Με κλειστά τα μάτια Continental Premium Contact 5 γιατί ειναι φρεσκο λαστιχο (σχεδιαση 5/2012) και σε ολα τα Test Γερμανια Αυστρια ειναι 1ο στην κατηγορια του. Βαλτο , δε θα το μετανιωσεις.
Έχεις κανένα link εύκαιρο ;
-
Με κλειστά τα μάτια Continental Premium Contact 5 γιατί ειναι φρεσκο λαστιχο (σχεδιαση 5/2012) και σε ολα τα Test Γερμανια Αυστρια ειναι 1ο στην κατηγορια του. Βαλτο , δε θα το μετανιωσεις.
Έχεις κανένα link εύκαιρο ;
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-ACE-Touring-Summer-Tyre-Test.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-European-Summer-Tyre-Test-205-55-R16.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Autoreview-Touring-Tyre-Test.htm
http://www.conti-online.com/generator/www/uk/en/continental/automobile/themes/car-tyres/standard-car-tyres/contipremiumcontact/contipremiumcontact-5/contipremiumcontact-5,tabNr=2.html -
Ευχαριστώ ... τα βρίσκω στα 240€ , 230€ είχα βάλει τα vredestein.
-
Στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως μέσα σε πόλη και οι κινήσεις μου είναι πάντα σε άσφαλτο, αλλά επειδή το μέρος μας πιάνει αρκετό χιόνι, χρειάζονται κάποια πιο αξιόπιστα λάστιχα.δεν υπαρχει αξιοπιστο λαστιχο ασφαλτινο-θερινο στο χιονι......
βαλε κινεζικα και τα ακριβοτερα επωνυμα της αγορας,στο χιονι τα ιδια χαλια θα εχουν -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλησπέρα
Τι προτείνετε να βάλω ; 185/60/14 είναι η διάσταση και κάνω σχεδόν 1700km / μήνα το 75% στην Εγνατία οδόBridge Turanza T001........
Τα turanza είναι για κανονική οδήγηση και τα potenza για σπορ;
-
Review 10.000km για Pirelli P7 Cinturato 205-55-R16 σε MB C200K W203
Αυτη την φορα αναφορα για ακρως βρεγμενο οδοστρωμα . Χθες και ενω μεσω πρωτου κυμματος κακοκαιριας στην Δ.Ελλαδα ηταν επιτακτικη η αναγκη μετακινησης λογω δουλειας, οποτε τι καλυτερο απο ενα ακραιο τεσταρισματακι στα ελαστικα. Αρχη διαδρομης σε λασπωμενο χωματοδρομο, επειτα απο 3,5χλμ και μπολικης λασπης μπαινω στην Εο Καρπενησιου-Αγρινιου, στα πρωτα 2 χλμ τα λαστιχα πεταγαν ολη την λασπη που ειχαν μαζεψει (και μιλαμε για μπολικη λασπη, φανταστειτε Steyr του ΕΣ μετα απο βολτα στον Β.Εβρο το φθινοπωρο/ανοιξη), λιγα χλμ παρακατω ξεσπαει η καταιγιδα και οι δρομοι απλα ποταμια, κανενα προβλημα απο τα ελαστικα και ο μονος περιορισμος που υπηρχε ηταν απο την ορατοτητα που δεν προλαβαιναν οι υαλοκαθαριστηρες να καθαρισουν τα νερα ,σε καποια σημεια μαλιστα που τα νερα λιμναζαν εγινε παρτυ και παλι δεν χαθηκε ο ελεγχος ουτε το τιμονι . Η Επιστροφη ηταν λιγο ποιο επεισοδιακη ειδικα στον χωματοδρομο καθοτι εριχνε βροχη με την μανικα ή με τον κουβα, ψιλογλιστρυματακια του κωλου χωρις ομως να επεμβανει το ESP καθοτι και η ταχυτητα κινησης ηταν το πολυ 30χλμ (και αυτο για να παρω φορα ωστε να ανεβαινω καμια δυσκολη ανηφοριτσα που κατεβαζε μπολικα νερα). Με λιγα λογια εξαιρετικα τα ελαστικα και στην βρεγμενη ασφαλτο και στις λιμνοθαλασσες -
Χρειάζεσαι τζιπ για εκεί Θωμά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χρειάζεσαι τζιπ για εκεί Θωμά...Πες τα Αλεξανδρε γιατι εμενα να με τρελανει κοντευει
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χρειάζεσαι τζιπ για εκεί Θωμά...Γι'αυτο και ειχα ανοιξει το θεμα με τα υποψηφια, αλλα μετα σκεφτηκα πως σε λιγους μηνες φευγω, οποτε ριχνω εν απροσωρινο ακυρο , απλα θα ψηλωσω το αμαξι , σκεφτομαι και για χειμερινα για τον χειμωνα , να βγουν γουστα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]